Pokazuje rezultate 1 do 50 od 349

Tema: Koliko dugo kuhate bolonjez?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne znam što piše u talijanskim kuharicama i ne znam jesu li stare Talijanke kuhale doma dok su drugi bili na polju.

Evo što kažu:

Il segreto del ragù bolognese
    Come abbiamo visto il ragù bolognese è preparato con tagli particolari, poco pomodoro, il latte, e il classico misto di verdure (sedano, carota, cipolla). Importantissima la durata di cottura, di 4 ore dal momento che si aggiunge il pomodoro...

... si cuoce a fuoco medio mescolando in continuazione finché non ha rilasciato tutto il liquido e questo non è completamente evaporato.

(sve ovo su oni boldali) http://www.cibo360.it/cucina/mondo/rag%F9_bolognese.htm

Ja nisam imala pojma da oni to tako preporučaju, ali je činjenica da je MENI bolonjeze najbolji ako se dugo kuha. Tek tada se dobije taj kremasti okus, ta sjedinjena konzistencija.

Uopće nema veze što se to svakodnevno tako ne radi niti ima veze jesu li gosti zahtjevni ili nisu.

Kao što ne mogu reći da sam ikada napravila pravu pašticadu, jer ne ispečem komad mesa, pa da ga onda narežem i kuham, nego si pojednostavim.
    Pa to zovem lažnom pašticadom.

Zašto onda i ovi naši svakodnevni bolonjezi ne bi bili - lažni?

Posljednje uređivanje od apricot : 02.12.2010. at 19:20

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •