Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: sveti nikola donio šipak

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno sveti nikola donio šipak

da li je normalno i da li postoji neko opravdanje za tete u vrtiću koje cijeloj grupi daju neki darić od sv. Nikole a mom djetetu ne - zato jer par dana nije bio u vrtiću, pa kao ne znaju unaprijed kakvo će biti brojčano stanje na taj dan
    mislim, nije niš specijalno, nije da umiremo za tim čokoladnim nikolom i banankom u ukrasnoj vrećici, ali sama činjenica da su svi dobili darić osim njega meni je

rekao je da se on šutio dok su drugi otvarali
    Posljednje uređivanje od ivy : 06.12.2010. at 17:30

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ivy samo da ti dam podrsku. mene je ta prica rastuzila i malo mi je :/ hmm po meni bi bilo logicno da imaju darova koliko i djece u grupi. Moja L nije bila prosli tjedan u vrticu ali su tete zvale da kazu ako joj je dobro da je dovedemo na priredbu u petak i dobila je svoj paketic.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A joj!

Vjerujem da se jednostavno nisu snašle, da nije zlonamjerno.

Ali da je bolno za dijete, naravno da je!

Ja nisam neki genije snalažljivosti ali sam tako osjetljiva na dječje osjećaje da bih sigurno odjurila u najbliži dućan i kupila bih mu to

kaj su i drugi dobili.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ni ja ne vjerujem da je zlonamjerno.

Kod nas su npr. skupljali po par kn za poklončiće jer smo se svi roditelji (prisutni na sastanku) tako dogovorili. I baš me zanima jel netko ostao "kratkih" rukava od onih koji ne dolaze redovito pa im je promakla obavijest na oglasnoj ploči.
    Baš nezgodna situacija - možda bi tete trebale kupiti par poklončića "viška". No, na čiji trošak bi to išlo?

No u svakom slučaju je grozna situacija za dijete, da svi dobiju osim njega.
    Posljednje uređivanje od icyoh : 06.12.2010. at 17:45

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

te tete su glupe. poklona se kupuje po tome koliko ima djece, a ne po tome ko je poslao pismenu izjavu da ce taj dan doci. al sad znas za iducu godinu, dan prije nazvat da dolazite. ja sam u srijedu nazvala da smo bolesni i teta je se sjetila nikole i rekla da donesemo vrecicu za danas.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja mislim da je namjerno! Ovo je užasno bezobrazno s njihove strane i po mojem mišljenju dovoljno da se povuče crta.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma ne mora bit namjerno, al dovoljno je da je nemarno. nije ucinjeno nista da se to ne dogodi, a to nije u redu.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi smo već prije 15 dana trebali donijeti čizmicu u vrtić ( onu plišanu ). Tete su ih "razapele" na štriku preko cijelog vrtića. Zatim smo u tijeku prošlog tjedna trebali donijeti vrećicu bombona i kinder jaje za svoje dijete.
    Jutros kad smo došli u vrtić čizmica nije bilo nego ih je donio sv. Nikola malo kasnije ( zaštitnik našeg mjesta je upravo sv. Nikola ).
    Zlonamjerno ili ne, ovo je ispalo vrlo ružno od teta.
    Ja isto imam dojam da naše tete ne bi dozvolile da ijedno dijete ostane bez poklona.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da nije namjerno, ali da je ispalo bezveze, sigurno je. Zar nisu mogle nekako raspodijeliti sadrzaj vrecica, pa da i ivyin sinak nesto dobije?
    Steta, jer se ovo moglo i na takticniji nacin rijesiti!

Mi smo u skoli, 2. razred, i iznenadila sam se kad je E danas donijela lijepi rucno smotani pokloncic u kojemu su bile dvije karamele, dvije cokoladne praline, i dva vocna bombona.
    Nastavnice su to same organizirale - roditelji za ovo nisu znali, a kamoli da su kupovali za svoje dijete.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam, da je više djece ostalo bez poklona, rekla bih ok, ali samo jedno? I da nisu mogle iz druge grupe zgrabit jednog bananka, ma dajte... Pa ja bih otčala do prve trafike čim bih dijete vidjela na ulazu, da sam baš i zaboravila. Ovo mi je baš zločesto.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

baš zločesto!
    ako je on ostao jedini jer nije dolazio, znači da su prije nego su podijelile poklone bile svjesne da jedan nedostaje, i dogovorile se da baš on ostane bez.
    inače, da su dijelile redom, i tek tada shvatile da nemaju dovoljno, mala je vjerojatnost da bi baš on ostao bez.
    trebale su to riješiti ne neki drugi način, ne ovako.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, da je više djece ostalo bez poklona, rekla bih ok, ali samo jedno? I da nisu mogle iz druge grupe zgrabit jednog bananka, ma dajte... Pa ja bih otčala do prve trafike čim bih dijete vidjela na ulazu, da sam baš i zaboravila. Ovo mi je baš zločesto.
    Točno tako! Ili su nemarne ili bezosjećajne, a možda i oboje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    X
    Hebate, koja mudrost u sekundi smisliti neku sitnicu. Grrr!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod moje klinke u petak imali predstavu i došo sv. nikolai poslje spavanja ostavil klincima poklone, moja je alergičar i uz to nismo bili u petak u vrtiću jer smo imali drugih posla, nažalost. Ali zvala me zdrastvena u četvrtak i pita kaj njoj za nikolinje, dogovor je pal na vic štapiće jer ona jedino to jede od slatkiša, i čekalo je danas u vrtiću poklon od nikole.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zločesto i bezobzirono od teta...jedan čokoladni Nikola i bananko nisu neki prevelik trošak..

Miha nije bio u vrtiću na Nikolu prošle godine jer je bio boelstan al ga je dočekao poklončić (par slatkiša u vrećici) i toliko se obradovao..

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Starno jako ružno od njih i da se niti jedna teta nije zapitala kako je tom djetetu - loše loše - ustvari nedopustivo, jer moglo se par poklončića razmotati i dobiti jedan više, barem miš nebi ostao jedini koji nije dobio ništa, pa mogu misliti kako se jadan osjećao i šta si je mislio.

Btw, nama su prošli tjedan tete rekle da donesemo nekaj sa sobom u ponedjeljak u vrtić kao od svetog Nikole i onda su se one obukle u krampusa i sv.Nikolu i podjelile im - slatkiše + spremili smo i hrpu malih figurica iz životinjskog i to im je bilo super kao poklončić.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zločesto i bezobzirno od teta...jedan čokoladni Nikola i bananko nisu prevelik trošak a toliko bi razveselili jedno dijete....
    Najgore od svega što on jedini nije dobio...

Miha nije bio u vrtiću na Nikolu prošle godine jer je bio boelstan al ga je dočekao poklončić (par slatkiša u vrećici) i toliko se obradovao..
    Posljednje uređivanje od (maša) : 06.12.2010. at 19:57

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jadno dijete, ovo je i mene zaboljelo pročitati, a iz vlastitih iskustava iz djetinjstva mogu reći da znam kako se maleni osjećao. Prestrašno...

Kako si objasnila djetetu razloge?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Jadno dijete, ovo je i mene zaboljelo pročitati, a iz vlastitih iskustava iz djetinjstva mogu reći da znam kako se maleni osjećao. Prestrašno...

Kako si objasnila djetetu razloge?
    on se jako dobro drži i ne pokazuje da ga je to smetalo, no ja već par godina konstantno imam dojam da ga tete ne vole, to jest, nikada me nisu uvjerile u suprotno, pa sam sigurna da on to na neki način osjeća, tako da me još više zaboli kad se ovako nešto dogodi, jer bog zna što se odvija u njegovoj glavi

objasnila sam mu kao usputno da su djeca pripremala te darove prošli tjedan kada ga nije bilo, a nisu znali da će doći - nikakav razlog, a šta da kažem

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Namjerno ili nenamjerno ,djete je dio grupe i trebalo je računati na njega .Ja da sam teta u vrtiću otišla bi makar o svom trošku kupiti malome tog čokoladnog nikolu i čoko bananice .ne bi dopustila da jedno djete stoji sa strane dok njegovi prijatelji dobivaju poklončić.
    ova tvoja priče ne samo da me ražalostila nego i razljutila.
    Tete nisu postupile profesionalno
    Malome svaka čast na stavu što se pokupio sa strane.Tako bi napravila i ja
    Posljednje uređivanje od skandy : 06.12.2010. at 21:35

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Auuu ja ne znam je li namjerno ili ne, ne bi htjela suditi, no jedno što znam- ispalo je tužno. Ja ne bi mogla tako postupiti, nema šanse. Ako ne bi bilo poklona za sve, pa Bože dragi, snašla bi se kako god. Odjurila bi do prvog dućana, ne znam... uzela bi u kuhinji bilo što, ali sva djeca bi bila darivana. I zamisli prevelike svote od par kuna, na čiji će ići trošak. Meni bi srce puklo da od cijele grupe samo jedno dijete ne dobije dar. Ako treba izvadila bi novac i iz svog džepa. Žao mi je tvog mališe. Ljubi ga jako jako jakoooo.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ajme stvarno tuzno

Moj sinko cijeli prosli tjedan nije bio u vrticu, danas dosao prvi dan i dobio je kao i sva ostala djeca u cizmicu i to ne malog cok. Nikolu nego velikog.
    Jos sam po njega dosla s starijim sinom i on je isto dobio, s time da su bile iznenadjene sto ga vide pa su mu izmislile pricu da bas dobro da je dosao i on jer je sv. Nikola mislio i na njega pa ostavio darak da mu one u njegovo ime predaju

Ne znam sto bih rekla na ove vase tete, neki jednostavno nemaju smisao za posao odgajatelja, nije to samo zanimanje kao svako drugo, treba u njemu biti dusom i srcem da bi teta bila za taj posao stvorena.

Nadam se da tvoj sinko nece ovo iskustvo pretesko nositi na svom srceku

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

žao mi je ivy
    ne želim vjerovati da je namjerno
    ali da je ružno, je

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a dobro neko reče, glupe su i točka. ma daj, nisu mogle naći neku čokoladicu ili sl., pa kakav je to obraz da gledaš jedno dijete u takvoj situaciji, ma nema opravdanja! pa da meni to neko napravi osjećala bi se ko govno, s oproštenjem...:

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jako ružno od njih i nema opravdanja.. Pa dala bi zadnju kunu iz džepa ako treba da svi dobiju svoj poklon.. užas..

Tako izdvojiti dijete sa tako glupim objašnjenjem.. stvarno, kako su imale srca? zanima me kako su se osjećale u tom trenutku? ma joj, baš me to razljutilo..

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivy, kao što vidiš, svi smo ovdje istog ili vrlo, vrlo sličnog mišljenja.

To je za dijete, pokazalo ono to ili ne, jedno zbilja ružno i tužno iskustvo.

Nadam se da ćeš im to reći!

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stvarno ružno i žalosno.
    Meni je došlo da se rasplačem.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni nije jasno, ako se već dogodila takva situacija, da se nitko nije sjetio nešto improvizirati - bilo što... Pa to se uvijek može. Minus za odgajateljice.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih ovo - moj mlađi je doma s upalom uha. Stariji brat mu je iz škole donio čokoladnu torticu koju su dobila sva djeca. Brižna učiteljica iz boravka nije zaboravila to poslati.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nije jasno, ako se već dogodila takva situacija, da se nitko nije sjetio nešto improvizirati - bilo što... Pa to se uvijek može. Minus za odgajateljice.
    Potpis.
    I mene bi ovo strašno pogodilo. Super da ti malac to tako dobro podnosi, ali svakako daj tetama na znanje koliko su pogriješile.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis.
    I mene bi ovo strašno pogodilo. Super da ti malac to tako dobro podnosi, ali svakako daj tetama na znanje koliko su pogriješile.
    potpis

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni stvarno nije jasno kako nisu ništa imale. Kolko sam ja skužila našu tetu tog Sv. Nikolu im daje grad. Ne vjerujem da su iz gradskog u petak zvali i pitali koliko će djece doći u ponedjeljak i onda poslali toliko čokoladica .

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno ružno i žalosno.
    Meni je došlo da se rasplačem.
    x

Kod nas djecu koja nisu bila u petak u vrtiću na ormariću čeka njihov poklon od sv. Nikole (čak i djecu za koju znam da dosta dugo nisu bila u vrtiću).

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Došla sam vidjeti kako se mali ajvić drži

Nego, glupo pitanje - te poklončiće koje dobiju djeca - da li njih plati vrtić, roditelji...teta?
    Ako plati vrtić onda mi naprosto nije jasno kako im je usfalio jedan poklon. Pa znaju koliko djece imaju u grupi.
    Ako plate roditelji onda kako nije dobio ako ste platili?
    No kada su vidjele da jedan poklon fali onda nisu trebale dati nikome (doduše tu bi se onda vjerojatno žalili ostali roditelji). No bolje da se svi roditelji žale nego da jedno dijete ne dobije poklon.

Ili su mogle trknuti po još jedan poklon - iako mislim da je to u praksi teže izvedivo - gdje bi ostavile djecu?

mala nada avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ni meni nije jasno kako on nije dobio.Kod nas dođe onoliko poklonića koliko ima i djece upisane u grupi.A mi tete ako imamo još nekih bombonića nadopunimo i to svakom podjednako.
    Jedne god.smo od dobrovoljnog priloga nadodale i smoki a kako je jedna djevojčica bila alergična na kikiriki njoj smo kupile smoki od kukuruza.
    Tete se uvijek moraju snaći.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod nas su tete mislile i na braću i seke djece iz grupe koja su
    došla na priredbu pa su i njih pozivale da dođu po poklone i to bez
    obzira da li su djeca bila prošli tjedan ili u vrtiću ili ne.
    Nas nije bilo pa smo "naletili" na priredbu, a oboje moje djece je dobilo paketić
    (dakle tete su imale u pripremi 10-tak paketića više).

A za ove tete neznam što bih rekla, jednostavno nisu mislile, nadam se da su mlade
    i neiskusne a ne frustrirane i nemarne
    Posljednje uređivanje od krojachica : 07.12.2010. at 11:50

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod nas jučer kao kod krojačice, osim što su sva djeca dobila, dobila su i sva braća/sestre koja su tamo bila. I još je u vreći ostalo.

Inače, nas su tete pozvale tjedan dana prije da donesemo slatkiša i od toga su se radili pokloni. Ono što im je ostalo će potrošiti idućih tjedana, pretpostavljam. Dakle, nema gubitka ako ostane višak paketića.

ivy, baš, baš tužno.

smrdljiva čarapa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

To je samo stvar nemarnih odgajatelja koji se nisu potrudili. Sram ih bilo!!! Kako ne mare za osjećaje tog djeteta koje nije dobilo ništa? Grozim se takvih ljudi koji nam odhajaju djecu, a svojim primjerom ne šalju baš nikakvu lijepu poruku. Baš naprotiv.
    Pa sve je stvar dogovora i dobre organizacije.
    Kod nas sva djeca dobivaju neke sitnice od vrtića (bila ona u vrtiću ili ne) a odgajatelji dodaju ili ne dodaju još slatkiša - ovisno o dogovoru sa roditeljima.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Još samo jedan primjer gdje se vidi kako posao tete ponekad rade oni ljudi koji nemaju ni s od smisla
    za rad s djecom

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I moja Nika je bolesna. Svaki dan sam u vrtiću zbog mlađe i teta zna da dolazim, jer znam i doći njih posjetiti. Nika nije dobila poklon za Sv. Nikolu, jer je kao bilo samo za djecu koja su bila u vrtiću. Mislim, kako su mogli znati da Nika neće doći u ponedjeljak. Niki nisam niti rekla da je sv. Nikola bio u vrtiću i da je Tara dobila čokoladicu. Razočarana sam!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi smo se pojavili u vrtiću 1. dan nakon više od 3 tjedna bolovanja i nika je ipak dobila poklon (iako igrom slučaja svoj dolazak nismo najavili)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

E, za to bih ja tjerala mak na konac i inzistirala da dijete nešto dobije.

Ako je dogovor da ti doneseš, pa neka one daju (sv. Nikola je bio jako tužan što mu nije donio na vrijeme, pa mu je sad poslao), nije problem. Ali napravila bih scenu, tražila razgovor s psihologom, pedagagom itd. i ustrajala. Neka mu daju sutra, uopće nije važno kad. Pred svima, uz objašnjenje. Ne bih dopustila takvo ponašanje prema djetetu, jer mislim da je izuzetno loše i bolno.

Da napomenem: nisam konfliktna, izbjegavam sukobe, mislim da s odgajatelji(ca)ma treba biti dobar, imam razumijevanja za činjenicu da su same s n djece. No ovo je nešto što bi mene danas (nekmoli s par godinica) strašno pogodilo. Takva vrst izdvajanja i obilježavanja.

Zato, u boj za svoje dijete !

Vjerujem da će se javiti netko od psihologa i iznijeti stručno mišljenje. Moje, laičko, jest da je to užasno za dijete.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Kapric prvotno napisa Vidi poruku
    Zato, u boj za svoje dijete !

.
    ma ja sam se već više puta kačila s tim tetama. i uvijek mi je nekako bilo krivo na kraju, jer mi ostane pitanje, a šta ako onda one budu lošije prema mom djetetu jer sam ih ja napala
    ja bih u stvari voljela čuti mišljenje ljudi koji rade u vrtićima, da li je to možda nešto neizbježno što se dogodi. ok, znam da se moglo izbjeći, i da su trebale misliti unaprijed, ali eto tražim neko logično opravdanje, jer ako ga nema onda je to stvarno tužno

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Trebale su tete misliti. To su mala djeca. A nije teško biti dobar i svakom djetetu se posvetiti.
    Evo, kod nas u gimnaziji su svi učenici dobili po lizaljku i to im je podijelila pedagogica obučena u Sv.Nikolu i profesor obučen u krampusa. Bez obzira što su veliki, svima je bilo super dobiti poklončić, a još više saznanje da njihovi profesori toliko misle na njih. Iako ne moraju, naravno. I ništa nismo mi roditelji platili.
    Može se kad se hoće.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je to grozno i neznam svako dijete je trebalo dobiti poklon bez obzira bilo tamo ili ne, moram priznati da ne kužim, osim ako nije ona idiotarija da se od roditelja skupljaju novci pa tko neda ništa. To mi je slično kao kad kazalište gostuje u vrtiću pa ako roditelj ne plati dijete nemože gledati predstavu . Ja zbog toga uvijek panićno čitam sve obavijesti jer bi mi bilo grozno da moje dijete sjedi negdje dok drugi gledaju predstavu. Ovdje su tete s Nikolom stvarno trebale nešto napraviti, pa kako tako nešto čovjek može gledati.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    X

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da je bilo volje,mogle su to riješiti tako da pošalju nekoga iz vrtića u najbliži dućan ili kiosk,s obzirom da same ne mogu napustiti djecu.
    Psihologa,čistačicu,kuharicu..bilo koga.
    Gdje ima volje,ima i načina.

Mogu misliti kako je bilo maličkom.

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A kaj velite na maličkog koji je tek krenuo u školu i na satu vjeronauka im je časna objasnila da djed mraz NE postoji, alli Sveti Nikola postoji.
    Malički se vratio doma roditeljima uplakan, potpuno srušenog svijeta. Fora časna, a?

(skoro pol razreda je plakalo...)
    Posljednje uređivanje od Svea : 07.12.2010. at 20:50

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja moram priznati da i dalje nisam skužila zašto baš on nije dobio.

Jel falio jedan poklon pa su odlučile ne dati njemu? Ili vi niste donijeli poklon za njega?
    Nije da opravdavam ovakav postupak, da ne bude zabune, no ako je ova druga situacija, onda mi je mrvicu prihvatljivija nego da su odabrale baš njemu ne dati.
    Jer ako je vrtić sponzorirao poklone pa je jedan usfalio, a tete su odlučile da će to biti baš ajvić, onda bi zaista trebala otići i dići halabuku jer je takvo ponašanje nedopustivo.

A ako su svi dobili poklone koje su im doma pripremili (ili za koje su roditelji dali novce), a vi ste to zaboravili/predvidjeli onda bih se svejedno požalila da to nije način, no - čisto po meni - bi imala manje argumenata za galamiti.

A kad smo već kod takve teme -mi još nemamo iskustva - no fakat, kako rješavaju "probleme" kada svi roditelji plate ulaznicu za predstavu (karikiram) pa svi idu na predstavu osim jednog, dvoje djece čiji roditelji ne žele platiti?
    Posljednje uređivanje od icyoh : 07.12.2010. at 22:39

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da se stvar ipak može ispraviti, ali ustraj. Idi lijepo tetama, donesi sama dar (da mali ne vidi, a da njima izbiješ argument za prigovor - nemaju ništa i sl.), objasni da je mali cijeli vikend zbog toga bio tužan i zamoli da mu ga pred svima uruče (ne negdje potiho u kutku, jer je i poniženje, tj. izostavljanje bilo javno), uz objašnjenje da je sv. Nikola bio vrlo tužan što nije imao dar za njega, pa ga je naknadno dostavio.

Uzgred pripomeni tetama da je mali bio tužan i da bi rado porazgovarala s vrtićkim psihologom o tome kako to najbolje prebroditi. Ili idi direktno, bez dogovora s tetama. Naravno, nećeš odmah drvljem i kamenjem na tete (iako su zaslužile, ali živimo u civiliziranom društvu i već smo naučili da lijepa riječ otvara mnoga vrata), nego ćeš doći kao iskreno zabrinuti roditelj čije je dijete (opet?) ostalo obilježeno i izostavljeno, a maloga je to jako pogodilo. Pa onda usput priupitaj što stručna osoba misli o postupku teta (i očekuj da im pred tobom drži štangu, ali nije loše da neke stvari izađu iz učionice, malo se više pazi poslije).

Mislim da bi trebala nešto učiniti i ne pustiti da to prođe. Jer bi se u suprotnome to moglo ponoviti - tvojem djetetu ili nekom drugom.

Sretno!

p.s. To što mali možda ne pokazuje preveliku tugu ne mora nužno značiti da nije tužan. A ta mi je pomisao, pak, još užasnija i zato još više mislim da se to mora riješiti. Uostalom, i od tebe se na poslu vjerojatno traži da ispraviš svoje pogreške, ne?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •