Ja, ovakva rječita, pa evo 10 minuta ne znam kako sastaviti naslov.
Ukratko ću, i vjerujem da će se naći meni slični. U suprotnom se bacam pod vozom
Radim u jednoj firmi već 8 godina, na rukovodećem mjestu, top menadžment. Firma je do prije 2 godine poslovala izvrsno. Kriza nas je uhvatila, kao i čitavu privredu, ali radimo. Moja trudnoća se desila, i ja na porodiljsko idem u januaru 2010, s tim da sam jasno rekla poslodavcu da se neći vračati bar 8 mjeseci(imam godinu pravo). Nađem si zamjenu, kolegicu kojoj sam bila šef par godina. Sve je izgledalo fino prva 2,3 mjeseca. Onda su me kolege i kolegice počele zvati, te prijavljivati mobing, torture, maltretiranja, neopravdane otkaze i slično. Ja sam to malo mjerila, šutila o tome, i onda sam odlučila obavjestiti svoju CEO. Koja kada je čula, uopšte mi nije povjerovala nijednu jedinu riječ, već je gledala u mene kao da sam s neba pala. Ja opet, nisam htjela da jadne radnike dovodim u opasnost, jer čim kažeš ko je šta rekao taj neko nadrapa. Uglavnom, očekivala sam bar internu istragu. Ništa od toga, osim da sam pala u nemilost. Ne zove me niko više sa posla, ljudima je zabranjeno da sa mnom pričaju išta o poslu, a kolegica koju sam postavila da me mijenja, je svašta pričala o meni, o mom radu, rukovođenju i kufer gluposti još. Naravno, postoje ljudi koji vide šta se dešava, malo sam ja to svojim istupom prikočila i ublažila, ali je li moguće da usred ovakve krize, ljudi se toliko izopače, da se promijeni direktor s kojim 8 godina svakodnevno surađuješ, te da ti ne vjeruju. Ili je u pitanju to što koristim porodiljsko od godinu, jer znam da im je to bolna tačka. I da li vam s eikada desilo da kad primjetite nešto nevaljalo oko vas, i reagujete, vama to pripisuju, ili se potpuno ogluše?
Nije valjda vrijeme oprtunista i poltrona nastupilo?!

Odgovori s citatom
, znam kako je užasno kad se svijet okrene oko tebe. i kad si bedast i jadan, jer shvatiš da nije sve onako kako bi trebalo biti. i kako su te učili, i kako bi bilo logično.
.
, dobili su ga ljudi koji su bili na njihovoj zamjeni.
.