Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 349

Tema: Koliko dugo kuhate bolonjez?

  1. #151
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    muškatni praščić
    e, još je ovo falilo za dobar okus, loool

  2. #152
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno



    buba ja sam gore ranije napisala da stavljam prosek.

  3. #153

    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,822

    Početno

    praščić
    sad me kolegica gleda zašto sam odvalila od smijeha
    oraščić, da, oraščić

  4. #154

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG,R. Pešćenica
    Postovi
    2,190

    Početno

    Baš je zabavno
    Ja nemam niš pametno za dodati...

    ...osim savjet za ana.m, tamo negdje na drugoj strani. Meso ti se neće zgrudati ako ga uporno miješaš na početku kad ga staviš na luk pa sve dok ne pobijeli i ne počne puštat vodu.

  5. #155
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    a prije nego ga zaključate, može samo jedno pitanje (+ preporuka) vezano uz začine:
    jel moja none jedina, ili ima i ovdje netko ko u bolonjez stavlja cimet, muškatni praščić, klinčiće i prst prošeka?
    ako nema, možete probati ovu varijantu sa jednog srednjodalmatinskog otoka, svakako preporučam
    prašćiće stavljam samo faširane
    cimet samo u kolače i slatko
    klinčiće jedino u kuhano vinu
    a prošek drito u se

  6. #156
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    a prošek drito u se


    Ovo je jedna od najzabavnijih tema trenutno.

  7. #157
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma neću, samo ću kuhati u veš mašini.
    jer ja velikog lonca nemam!
    Bum ti ja posudila svoji...Svi mogu na ručak!

  8. #158
    bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Istra
    Postovi
    983

    Početno

    ja isto stavljam cimet i klinčiće, uz ostale začine.

  9. #159
    kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    početak Slavonije
    Postovi
    2,137

    Početno

    Došla sam vidjet šta se događa da je topik natukao 4 strane za toliko malo vremena
    Moram odvalit na cijeli topik!

    A i svašta sam naučila. Neće moj bolonjez više bit junk.

  10. #160
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Došla sam vidjet šta se događa da je topik natukao 4 strane za toliko malo vremena
    pa znaš da mora tako biti kada netko od osoblja pokrene temu.

    inače... uh!

  11. #161
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    volim dugo kuhani bolonjez, ali obično nemam živaca za više od sat i 15, onda mi dozlogrdi pa ga završim.
    ali istina je što se duže kuha - bolji je, onako se fino sljubi.
    češnjak stavljam obavezno.

    i magriž zaboga kakav je to grah bez češnjaka :pada_u_nesvijest:

  12. #162
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Evo danas kuhala, pa da napisem kako kuham.
    Na ulje ubacim sitno sjeckani luk, malo posolim i provrtim neko vrijeme. Na to ubacim mljeveno meso, mijesam.
    Posolim, malo povegetam.
    Dodam ribanu mrkvu i celer i ili rezani oljusteni paradajz ili kuhani domaci paradajz.
    Promjesam, dodam mrvicu vode, ako treba i poklopim.
    Kuham na najmanjoj vatri.
    Evo danas samo radi probe vise od 2 sata i bio je jako fin.

  13. #163
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Ajme teme
    Ja sam upravo pojela tanjur bolonjeza kuhanog cca sat vremena, toliko i inače kuham
    na kraju dodam malo oštrog brašna razmučenog u vodi i baš se fino sljubi sve skupa

    cimet - odličan u bolonjezu, da neki novi super super drugačiji okus, ali stavim ga minimalno, ma niti na vrh noža, manje, ali ne svaki put

    vino mi ne paše nikako, ali u niti jedno jelo

  14. #164
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    i magriž zaboga kakav je to grah bez češnjaka :pada_u_nesvijest:
    jako fini
    češnjak jedem samo na živo, znači dodan na kraju
    a kad osjetim kako susjedi friže češnjak, dođe mi da ih preodgojim

  15. #165
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    radila i ja danas, ali lazanje
    ostatak bolonjeza ostao za drugi tjedan - kuhalo se neka 2 sata i bilo je za prste polizat
    htjela sam vas sve zvat na ručak, ali mi mob nije radio

  16. #166
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    BAs ste me zaintegrirale sa tim dugim kuhanjem, pa sam kupila meso i radit cu ga danas. Kuhat cu ga sve dok klinci ne ogladne, pa do kuda stignem...

  17. #167
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    evo i mene sa bolonjezom... ja radim po svekrvinom receptu iz jednog osnovnog razloga: ne volim dinstani luk.

    Dakle:
    mješano meso (moji dečki vole baš mješano, s tim da je malo svinjetine više junetine)
    koje lagano prepržim na kapljici masnoće (obično pomješam maslinovo sa suncokretovim uljem)
    kad meso zasmeđi, podlijem sa vodom,
    dodam 2 - 3 očišćene mrkvice u komadu
    1 glavicu luka u komadu
    2-3 češnja češnjaka
    zelenje (celer obavezno)
    2 lovorova lista
    posolim

    - rajčicu obavezno dodam sredinom kuhanja (ne pelate, ali ili smrznutu šalžu ili pasiranu rajčicu)
    i ako mislim da treba mrvicu zagustiti malo malo malo brašna pomješanog sa vodom (na samom kraju)

    i pred kraj (ponekad) dodam malo bijelog vina

    uglavnom sve krupno povrće se tijekom kuhanja skuha i totalno omekša te ga samo vilicom izmrvim
    tako da na kraju sve izgleda spasirano
    i nama je isto tako bolonjez bez velikog safta

    i da,
    kuham otprilike sigurno 3-4 sata. Obično mi je dovoljno 3, ali sve ovisi o mesu.
    Ponata nije samo u okusu, već i mesu. Naime, junetina obično kraćim kuhanjem ostane tvrda i žilava...kroz duže kuhanje totalno omekša i stvarno ima drugačiji šmek.

    Eto..
    Posljednje uređivanje od mamma san : 06.12.2010. at 11:39 Razlog: greške greške

  18. #168
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,243

    Početno

    ja jedino sarmu i kokoš kuham više od 2 sata, tak da sam zabezeknuta vašim dugim kuhanjem.

  19. #169
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Onda, ako se to tako dugo kuha, da li tjesteninu isto kuhate u tom loncu ili posebno? Ja bih je vjerojatno pokušala kuhati skupa s tim saftom tako da bolje uhvati okus.

  20. #170
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Onda, ako se to tako dugo kuha, da li tjesteninu isto kuhate u tom loncu ili posebno? Ja bih je vjerojatno pokušala kuhati skupa s tim saftom tako da bolje uhvati okus.
    Moje mišljenje je nikako zajedno.

  21. #171
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma pomikaki se šali.

  22. #172
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,979

    Početno

    Ja skuham jesteninu u drugom loncu pa kad je sve gotovo pomiješam i još minutu dvije prokrčkam ili još bolje skinem s vatre i poklopim na cca 20 min, tjesteninu ne ispirem.
    Ja inače volim sva ta saftna jela volim dugo kuhat ali u subotu sam prvi put pristavila doručak i bolonjez u isto vrijeme.

  23. #173
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pomijepšate tijesto i umak pad u nesvijest:

    pa nema bolje nego kada taljatele ili špakete staviš u tanjur savijeno kao gnijezdo, pa onda gore na to samo pljusneš šeflju-dvije bolonjeza.
    tek tad mi je apetitlih

  24. #174
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma pomikaki se šali.
    Zapravo ne
    palo mi je na pamet kad smo na nekom preživljavanju u prirodi tako kuhali sve u istom loncu paštu u nekom saftu i kao to je bilo super
    nisam nikad kuhala bolonjez, samo teoretiziram ako ga budem jednom htjela napraviti :škartoc na glavi:
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 06.12.2010. at 14:22

  25. #175
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,979

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    pomijepšate tijesto i umak pad u nesvijest:

    pa nema bolje nego kada taljatele ili špakete staviš u tanjur savijeno kao gnijezdo, pa onda gore na to samo pljusneš šeflju-dvije bolonjeza.
    tek tad mi je apetitlih
    Da, to sam i ja prije radila i to mi je bilo super.
    Ali mi je ovako puno praktičnije(tijesto direkt iz lonca u umak) i naučili smo da se sve skupa fino prožme i baš mi je sad mljac...

  26. #176
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    ja kuham oko 2 sata. recept najslicniji cvijetinom. (obavezno panceta, bosiljak, timjan)
    i dodam malo susenih vrganja. to ga bas "digne".

    kinezi bi rekli da dugo kuhanje podize "chi", pogotovo u zimskom periodu.

    vi sto stavljete celer, je li to korijen ili list?

  27. #177
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    korijen

  28. #178
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    vi sto stavljete celer, je li to korijen ili list?
    Ja stavljam korijen.

  29. #179
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Korijen.
    Jede li tko one celery sticks, kao Amerikanci?

  30. #180
    Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    3,827

    Početno

    Meni to super izgleda, onako hrskavo i sočno, a mislim da je fino i u varivima itd., ali nisam baš to kod nas viđala, tj. vidjela sam neki dan prvi put u jednoj voćarni (Zg).

  31. #181
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,722

    Početno

    evo samo pročitala naslov a nisam čitala kaj ste pisale, pa ću samo odgovoriti..dok sam živjela u Italiji, tamo sam naučila da se to kuha sat do dva..ali pošto moja mala u zadnje vrijeme jede tri jela a jedno od njih je i bolognez meni je to gotovo po potrbi nekad za 20in nekad za 1h, i jenom je tjedno na meniju.

    Radim ga ovako; kapula,mrkva,(ako je sezona stavim i papriku i umjesto kapule mladi luk), tikvice-oguljene ( nekad sam stavljala i pancetu, ali mala ju ne volim, pa više ne stavljam).

    Znači povrće koje imam popržim na maslinovu ulju, dodam mješano meso, kojeg zaćinim, solju, paprom, crvenom paprikom i vegetom- ali sve po malo (nekad i mješavinom dalmatinskih začina).
    Volim da je meso više preprženo nego skuhano, onda dodam peleate isjeckane na kockice (ima takvih gotovih za kupit) ili svježi paradajz, te nakon distanja lagano dodajem vodu,kad je pred kraj dosam malo sos paradajzia jer volim da je gušće. Kada nemam uopće paradajiza , pred kraj kad je sve skuhano dodam cijeli paketić soso paradajiza.

    Zimski bolonjez;
    kapula
    mrkva
    tikvice
    mješano meso
    sos paradajiz (nekad pelate na kockice izrezanog paradajiza)
    začini
    maslinovo ili obično ulje

    gotovo za 20min

  32. #182
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,722

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Korijen.
    Jede li tko one celery sticks, kao Amerikanci?
    ne jedem ali dok nisam rodila on mi je bio otkriće, jer sam ga sjeckala i stavljal u jela, no skužila sam da ne trebam s njim pretjerivati jer mi je par puta totalnoooo promjenio okus jela...stvarno mi je bio fin nasjeckan s s vim ostalim sezonskim povrćem za neki saft ili umak

  33. #183
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,722

    Početno

    htjela sam reć da se dužina kuhanja bologneza (kod talijana i kod mene) mjeri od trenutka stavljanja sos paradajiza...onda se jelo smanji i kuha na laganoj vatri (inače sve namirnice trebaju biti više od napola kuhane kada se stavlja paradajiz, jer se zna da on "usporava" kuhanje- pogotovo kada je meso u pitanju)

  34. #184
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    Meni to super izgleda, onako hrskavo i sočno, a mislim da je fino i u varivima itd., ali nisam baš to kod nas viđala, tj. vidjela sam neki dan prvi put u jednoj voćarni (Zg).
    fino je recimo kad radis rizoto od sparoga, pa ga sitno nasjeckanog malo zdinstas na maslinovom ulju sa sparogama.
    inace ja te stapice sirove, ni kuhane bas ne volim, jer su mi intezivni.

    a u jednom restoranu su mi to umjesali u salatu od hobotnice samo se celer osjetio.

  35. #185
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    ja nisam radila bolonjez 100 godina, potaknuta ovim topkom kupila sam meso pa se bacam u akciju naravno radit cu ovu dugokuhajucu varijantu

  36. #186
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Offt: taj celer nasjeckam i kratko prodinstam na malo luka i maslinovog ulja, dodam namočenu hajdu, podlijem s malo vode i još malo prodinstam (hajda je jako brzo gotova). Začinim i to je to.

  37. #187
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Ja skuham jesteninu u drugom loncu pa kad je sve gotovo pomiješam i još minutu dvije prokrčkam ili još bolje skinem s vatre i poklopim na cca 20 min, tjesteninu ne ispirem.
    ovo moja majka radi, i još izlomi tagliatelle ili špagete usitno :zagorka:

  38. #188
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,711

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ovo moja majka radi, i još izlomi tagliatelle ili špagete usitno :zagorka:

    A moja pusti tijesto da ostane još u vodi nakon što se skuhalo, jel tada se fino napuhne. :slavonka:

  39. #189
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    A moja pusti tijesto da ostane još u vodi nakon što se skuhalo, jel tada se fino napuhne. :slavonka:
    o da, i to radi :doh:

  40. #190
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    7,511

    Početno

    Citiraj buba klara prvotno napisa Vidi poruku
    a prije nego ga zaključate, može samo jedno pitanje (+ preporuka) vezano uz začine:
    jel moja none jedina, ili ima i ovdje netko ko u bolonjez stavlja cimet, muškatni praščić, klinčiće i prst prošeka?
    ako nema, možete probati ovu varijantu sa jednog srednjodalmatinskog otoka, svakako preporučam
    ne u bolonjez, ali u tingul od kokice. dodam i dvije tri suhe sljive. a ako radim ono kao gulas na dalmatinski isto stavim te zacine + sljive.
    jos ako ima njokica uz to..mmmm
    vidi se da je dosla zima.
    a sad sam se sjetila ossobuco-a. bas bi mogli za vikend.

  41. #191
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,633

    Početno

    JA isto tjesto stavim u umak i jos malo pokrckam.

    Radila sam jucer bolonjez, kuhala ga skoro 3 sata. Na kraju je izgledao malo drugacije nego inace, kao malo kremast, ali po okusu mi nije bio nesto drugaciji. Ne znam, mozda sam previse ocekivala... Veli mi mm da sam samo bezveze potrosila struju. Stavila sam i cimet, ali mi nije bas pasao.
    Uglavnom, vracamo se starom 30-minutnom bolonjezu

  42. #192
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,097

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    A moja pusti tijesto da ostane još u vodi nakon što se skuhalo, jel tada se fino napuhne. :slavonka:
    ajme, isto!

    a moj tata kuha pastu najmanje pola sata i stalno prilazi loncu, proba i komentira kako je još tvrdo! :južna županija:
    Posljednje uređivanje od čokolada : 07.12.2010. at 21:47

  43. #193
    kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009
    Lokacija
    hacijenda
    Postovi
    2,433

    Početno

    Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    ajme, isto!

    a moj tata kuha pastu najmanje pola sata i stalno prilazi loncu, proba i komentira kako je još tvrdo! :južna županija:
    čokolada,ti i moj radi..a podravac je...

  44. #194
    Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Lokacija
    na pravom mjestu
    Postovi
    618

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ekspres lonac, bez ulja, vegeta, cvjetača, 5 min, pola sata, puretina


    talijanski kuhari mora da ostaju otprilike ovako šokirani kad ovo čuju i kad shvate kako se zloupotrebljava ime ovog talijanskog jela

    ja ga kuham 2 sata, uvijek od junetine i eventualno malo pancete, na maslinovom ulju, otprilike kao apri, samo što ne zalijem tako puno da ne trebam podlijevati. i prvo zalijevanje mi je s malo vina.

    kad ga kuham manje od sat vremena, zovem ga ragu od mljevenog
    Cvijeta73 - preduhitrila si me...
    znači - ne smije imati "safta" i ako hoću izbjeć one "mrvice/grudice" od mesa - dugo kuhanje.....
    bijeli luk do sada nisam stavljala u variva - probat ću i to....

    (al mislila sam na dijetu...Bože - šta radima na ovom topiku..hahahah)

  45. #195
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    ja radim ove dugokuhajuće varijante s gomilom sezonskog povrća kad imam inspiraciju i kad radim lasagne jer ako umak nije kak treba onda su lasagne kvrgave i nije to to, ali ponekad radim i ekspres varijantu. praktički ispržim faširano dopola na maslinjaku i onda dok se to prži sjeckam luk i češnjak i pelate redom kak su najseckani, podlijem vinom i sokom od paradajza kad sve ne prokipi 5 min to je to. Dakle od početka kuhanj do kraja 20 min,od ulaska u stan do serviranja pola sata. Tijesto skuham u drugom loncu, ocijedim prebacim u umak kad je ugašeno i malo spremješam.

  46. #196
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    upravo se kuha
    odradilo sat vremena
    još će sat sat i pol
    i spreman za sutrašnji ručak (kad ostoji preko noći je još bolji)

  47. #197
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,711

    Početno

    Jućer sam kuhala jedan lonac 4 sata. Moja djeca(vrhunskih gurmanskih nepca) kažu da je puno bolji od onog koji se kuha 2 sata.

  48. #198
    Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,634

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jućer sam kuhala jedan lonac 4 sata. Moja djeca(vrhunskih gurmanskih nepca) kažu da je puno bolji od onog koji se kuha 2 sata.
    a ništa, onda ću svog ostaviti da se kuha do ponoći

  49. #199
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    ja ga kuhala 5 sati
    ima li tko bolji?
    najprije 10 tak glavica kapule dinstala na maslinovom ulju
    onda sam dodala skoro 3 kg mješanog mjevenog mesa
    onda 10tak mrkvica, 4 velika peršina, 1 celer
    naravno, sol, papar, lovorov list
    nakon koja 3 sata kuhanja stavila sjeckanu rajčicu (nisam imala passatu) ali mi je bilo anemično pa sam na kraju išla kupovati passatu
    i žao mi je da sam stavljala uopće sjeckanu rajčicu jer mi tu jednostavno ne pašu komadići rajčice
    još sam kuhala 2 sata
    bilo je fino
    nisam osjetila da je nešto posebno kremasto, ali je ukusno
    taj dan smo ga jeli sa širokim rezancima
    drugo sam smrznula i danas napravila lazanje s njim
    mogu reć da smo svi bili zadovoljni

  50. #200
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja ga kuhala 5 sati
    ima li tko bolji?
    najprije 10 tak glavica kapule dinstala na maslinovom ulju
    onda sam dodala skoro 3 kg mješanog mjevenog mesa
    onda 10tak mrkvica, 4 velika peršina, 1 celer
    naravno, sol, papar, lovorov list
    nakon koja 3 sata kuhanja stavila sjeckanu rajčicu (nisam imala passatu) ali mi je bilo anemično pa sam na kraju išla kupovati passatu
    i žao mi je da sam stavljala uopće sjeckanu rajčicu jer mi tu jednostavno ne pašu komadići rajčice
    još sam kuhala 2 sata
    bilo je fino
    nisam osjetila da je nešto posebno kremasto, ali je ukusno
    taj dan smo ga jeli sa širokim rezancima
    drugo sam smrznula i danas napravila lazanje s njim
    mogu reć da smo svi bili zadovoljni
    to si za vojsku kuhala ili?

Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •