(jos sam duzna odgovor onima na nekoj strani 9, 10 koji misle da je ok da dijete 5, 6..sati u skoli bude fikus, pa da u slobodnom vremenu! radi dalje)
seni, ne sjećam se da je netko ovo napisao, ali možda si nešto što sam ja napisala tako shvatila. Jer sam navela da je naprednijoj djeci škola obično nešto što odrade lijevom rukom pa uz roditelje i slobodne aktivnosti nadograđuju. Ja sam došla u 1. osnovne, a već sam savladala sve to gradivo. Ali nisam bila fikus iako mi je ponekad bilo uvjetno rečeno dosadno. Iako, mislim da u dječjem umu nikad nije dosadno, a ako je, da nije ni tako loše da ono samo nauči kako se nakratko zabaviti. Lako je s djecom koja brzo kopčaju, osim toga uvijek je u udžbenicima bilo i nakon lekcija onih dodataka "Za one koji žele znati više". Ja sam često čitala što ima u knjizi unaprijed i pomagala onima kojima nije išlo (učiteljica me zaposlila). U višim razredima imali smo i napredne grupe iz nekih predmeta, a i općenito barem ovaj naš hrvatski kurikulum vrlo brzo dođe do širine i informacija koje teško da neko dijete već toliko dobro zna da mu bude dosadno.