Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Pediasure

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Pediasure

Nisam sigurna jel dohrana pravo mjesto, ali ima veze s hranom pa valjda.. Uglavnom, imamo 13 mjeseci, 75 cm i 8300 g. Pedijatrica koja je inače dosta ležerna kaže da je to ipak premala težina pa nam je prepisala Pediasure. Pije li to ičije dijete i što mislite o tome? Mene ne veseli to što piše da nije za djecu ispod godine dana i 8 kg što znači da smo mi po svemu na donjoj granici.. Inače dijete je živahno, žilavo i skroz ok.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj UdavDave prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sigurna jel dohrana pravo mjesto, ali ima veze s hranom pa valjda.. Uglavnom, imamo 13 mjeseci, 75 cm i 8300 g. Pedijatrica koja je inače dosta ležerna kaže da je to ipak premala težina pa nam je prepisala Pediasure. Pije li to ičije dijete i što mislite o tome? Mene ne veseli to što piše da nije za djecu ispod godine dana i 8 kg što znači da smo mi po svemu na donjoj granici.. Inače dijete je živahno, žilavo i skroz ok.
    ja znam djecu ispod godine dana i ispod preporučene kilaže koje su ga pili bez problema.Istina, oni su ga pili zbog premale kilaže i ozbiljnih zdravstvenih prooblema. Ne vidim u njemu nšta opasno, to je samo dodatak prehrani koji ima veći broj kalorija 100 na 100 ml, za razliku od običnih formula koje imaju oko 70 na 100 ml.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A. ga je jednom prilikom pio, kad je bio baš grdo bolestan i na rubu odlaska na infuziju. Onaj sa okusom čokolade nije loš. Ne trebaš se brinuti što se tiče sastava, to je ionako samo oblik hrane.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala na odgovorima.. čini mi se da ga ionako ne popije dovoljno da bi od toga nešto ludo dobivao na težini..ne popije ni onoliko koliko je dr prepisala..a ne mogu mu silom ulit (mada najradije bih) ajde, neću brinut oko sastava.. samo sam se pitala koja je razlika između toga i onih hiperkaloričnih formula AD-a koje su barem prikladne za dojenčad? no to ću pitat doktoricu kad je se opet domognem..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala na odgovorima.. čini mi se da ga ionako ne popije dovoljno da bi od toga nešto ludo dobivao na težini..ne popije ni onoliko koliko je dr prepisala..a ne mogu mu silom ulit (mada najradije bih) ajde, neću brinut oko sastava.. samo sam se pitala koja je razlika između toga i onih hiperkaloričnih formula AD-a koje su barem prikladne za dojenčad? no to ću pitat doktoricu kad je se opet domognem..
    Napisala sam ti formula oko 70 kalorija na 100ml, pediasure 100 kalorija na 100ml.
    A kao je sa dohranom, ne voli jesti? Pojaćaj ugljikohidrate i masnoće.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne bih rekla da je baš tako jer moje "obično" AD ima 65 kcal na 100 ml, onda hiperkalorična formula mora imati više od 70.. al nisam mislila samo na kalorije nego općenito na sastav za koji mi je logično da je AD-a po sastavu bolji za prehranu beba od pediasura.. Dohranu je lijepo prihvaćao do prije cca 2-3 tjedna kad je počeo odbijati pa znaju proći dani da je samo na mlijeku.. Pojede nešto obroka kad je meso u sastavu, al ne mogu mu davati meso za doručak, ručak i večeru. UH dajem ko u priči, a masnoće..ak nema mesa stavim u povrće maslinovo ulje, maslac ne jedu.. al ionako sve masnoće imaju jednako kalorija..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da najjače AD ima oko 75 na 100ml. Osobno ja bih pojaćala masnoće u obrocima , sve punomasno (sir, vrhnje, jogurt), ako neće meso dala bi jaje često (ako ste uveli), a u sve žitarice bi dodavala maslac (ne margarin) , i mazala bih ga na kruh.
    Meso koje dajemo djeci su najčešće samo proteini bez masnoća(u bijelom mesu peradi i teletini teško da se nađe masnoća), tako da bi ja i mesu dodala masnoća.
    Posljednje uređivanje od sirius : 15.12.2010. at 08:56

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Najviše voli janjetinu koja je baš masna, osim toga jede i ribu i perad, al janjetina oko 3 puta tjedno. Mogu probat s maslacom i kruhom. Sir ni jogurt neće, a taman kad sam htjela probat s vrhnjem mi je pedica rekla da ona nebi nikako još uvodila mlječno, pa čak i do druge godine (mada je u svim tablicama) pa nisam.. Jaja daje 1-2x tjedno, samo žumanjak, rijetko bjelanjak. Al kad on jednostavno odbija manje više sve onda je tak svejedno kaj mu dajem Živim u nadi da će ta faza proći, isto tako se nadam da je to samo njegova stvar u glavi i da ne postoji neki fiziološki razlog za odbijanje hrane..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Najviše voli janjetinu koja je baš masna, osim toga jede i ribu i perad, al janjetina oko 3 puta tjedno. Mogu probat s maslacom i kruhom. Sir ni jogurt neće, a taman kad sam htjela probat s vrhnjem mi je pedica rekla da ona nebi nikako još uvodila mlječno, pa čak i do druge godine (mada je u svim tablicama) pa nisam.. Jaja daje 1-2x tjedno, samo žumanjak, rijetko bjelanjak. Al kad on jednostavno odbija manje više sve onda je tak svejedno kaj mu dajem Živim u nadi da će ta faza proći, isto tako se nadam da je to samo njegova stvar u glavi i da ne postoji neki fiziološki razlog za odbijanje hrane..
    Može on bez sira i vrhnja, ali mi nije jasno zašto ne kada i tako pije AD. Neka djeca vole puno manjih obroka tokom dana, ne da im se sjediti za tanjurom. Možeš mu probati da jede sam rukama, kuhane mahunarke, sitno narezanu pancetu, povrće na maslacu...ne moj se bojati prirodne masnoće. Ako jede npr. zobenu kašu dodaj suho voće i bananu,žličicu maslaca. Tako povećavaš hranjivu vrijednost i broj kalorija. Ne znam da li ste počeli sa bademima ,lješnjacima i sl. , to možeš samljeti i posuti po hrani.
    Super je npr. punomasno vrhnje sa 30% i bobičasto voće (trenutno smrznuto), smiksaš i dobiješ ukusan desert bez dodanog šećera.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ma da, mislim da ću probat s vrhnjem pa kvragu Ono nije kiselo kao sir pa možda i prođe.. rekla mi je pedica da kravlje bjelančevine u AD-u nisu iste ko one u vrhnju, jer su iz sirutke i da to nije isto. a malo me muči i što učestalo češe oči pa si mislim da nije neka alergija..ona veli da ga možda smeta suhi zrak, ali to je počelo i prije centralnog grijanja.. zato isto malo strepim od kravljih stvari. Možda bi se trebala opustit i počet ga filat s vrhnjem pa vidit kako ide. Možda će ga htjeti jesti.. Probat ću ovu priču s voćem..a kakvo bobičasto ima smrznuto? Ledo neki obični ili što? Hvala ti na savjetima U zobenu kašu i griz redovito filam bananu, to mu se sviđa, premda ni to ne jede u količini kao prije.. Probala sam i češća hranjenja, ali neće, nekako bolje ide kad bar 3 sata ne jede, onda bar nešto pojede u idućem obroku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •