Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: predstave za najmanje!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno predstave za najmanje!

naime išla bi sa malenom koja ima tek 15mj. na predstave...našla sam samo u maloj sceni - priča o kotaču i svjetlu i naravno rezervirala...no, ništa drugo ne nalazim...

ajde preporuke!!! nisam isto tako našla ništa božično za tako male...kud vi svi idete sa malim klincima???

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam sa maleckom koja je bila navršila godinu dana išla na sve predstave u ZKL ... ili bar skoro sve. Predstave su pune muzike, uvijek bi plesale nas dvije skupa (obično u prvom redu), voljela je gledati kostime glumaca i lutke.
    To je nekako išlo ovako, oko 15-20 min bi gledala, plesala, njihala se, ostatak predstave je gledala sisajući ....
    Dobro nam je bilo.
    Ja sam se svakako trudila ispričat joj prije predstave što ćemo gledati (ako sam znala) i nakon predstave joj još jednom ispričati pojednostavljeno što se događalo.
    Negdje oko treće godine je ona meni počela prepričavati predstave i ono što je ona zapamtila.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

aaaa...baš lijepo...
    pa zato i ja mislim da je vrijeme da krenemo...iako su sve predstave za nešto stariju djecu (barem službeno), mislim da bi joj se sviđalo...

sad, još jedan limitirajući faktor nam je njeno spavanje...sve su predstave više manje u 11, 12 sati, kad ona spava...od pola 12 do pola 14 sigurno...

jeste i vi ostali pikirali predstave izvan svakodnevne rutine popur ručka i spavanja ili pomicali dnevni raspored, odnosno prilagođavale ga predstavama?
    Posljednje uređivanje od kudri : 08.12.2010. at 16:52

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Imaš na 1-3 baš o predstavama za najmanje. Ja sam već pisala kako je meni za tako male najbolje u LET-u u Tkalči ili u TAN-TAN-u na Pantovčaku. S obzirom da spominješ vrijeme - u LET-u su predstave nedjeljom u 12, a u TAN-TAN-u nedjeljom u 10.45. Trenutno su ti u TAN-TAN-u i predstave s Djedom Mrazom. Uostalom prošvrljaj malo www.tantan-kutak.com

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

super tema
    i mi pratimo preporuke, imamo 14 mj i išli bi na predstave
    već smo odgledale jednu predstavu od cijelih sat vremena s 10mj, nije trepnula
    Posljednje uređivanje od tina55 : 08.12.2010. at 17:17

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da da...pogledala sam i tan tan i let ali niiikako nam ne paše njihovo vrijeme kad u to vrijeme ide spavati i neznam dal bi izdržala...mislim da bi bila fuul cendrava...

super bi bilo nešto ful ujutro oko 9 - 10 ili popodne iza 14-15...a ništa takvo ne pronalazim osim u maloj sceni

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

toplo ne preporučujem predstave ZKL-a za tako malu djecu, bez obzira što neki mogu pogledati, to su predstave koje pedagoški, idejno i nikako nisu prikladne za tu dob
    specijalno izdvajam Vuka i sedam kozlića, predstavu koja se već u više navrata vukla po novinama zbog trauma koja je izazvala kod osjetljivije djece

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    specijalno izdvajam Vuka i sedam kozlića, predstavu koja se već u više navrata vukla po novinama zbog trauma koja je izazvala kod osjetljivije djece
    Zbilja?
    Prvi put ovo čujem, ja sam svojeg vodila s 2 godine na tu predstavu. Jest da se plašio vuka, ali sjedio mi je u krilu i odgledao je sve do kraja (i s olakšanjem shvatio da je vuk na kraju mrtav). Meni je više bilo blesavo što su u tekst predstave ubacili kojekakve aluzije koje djeca nema šanse da shvate, eventualno odrasli.
    Ali s 15 mjeseci nismo išli u kazalište, ipak je bio premali.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi bi išli u ZKL gledati Ježevu kućicu.. Kako to ide s ulaznicama za klince? Odnosno, moramo li kupiti za obje curke (3 i 1 god) ili samo za stariju? malu ću ionako držati u krilu.. prvi put bi išli s klincima pa ne znam kako stoje stvari..

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I mi danas idemo na Ježevu kućicu. Sigurna sam da će se klincima svidjeti, više me brine moj 37-ogodišnjak koji poslije ima neki domjenak pa će biti nestrpljiv
    Zato me zanima jel tko zna koliko traje ta predstava?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ježeva kućica traje kratko, nekih pola sata. (meni je predstava grozna)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ozbiljno? Zar je moguće napraviti groznu predstavu iz onako dobrog predloška?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ha ha sve je moguće. Lija je zaljubljena u ježa, pa sve nekakve insinuacije namijenjene odraslima i tako.
    No, meni s epredstave u ZKL generalno ne sviđaju. Lei je predstava bila super.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dobro da si me pripremila, da se ne zgražavam pred djecom :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    ha ha sve je moguće. Lija je zaljubljena u ježa, pa sve nekakve insinuacije namijenjene odraslima i tako.
    Ovo sam i ja čula, pa zato i nismo išli gledati tu predstavu.
    Ali takve (i slične) insinuacije su tipične za ZKL, to valjda da i roditeljima bude zabavno dok gledaju dječju predstavu.
    Meni osobno najbolja predstava u ZKL bila je "Čarobna frula", ali ona nije za jako malu djecu.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo rezervirali karte za Priču o oblaku, da li je netko bio da mi malo ispriča iskustva?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

A Najotmjeniji div u gradu u Trešnji, to je 2+
    je li netko bio?
    koliko je karta?
    trebam li u Maloj sceni kupiti kartu za 15mjesečno dijete ili tek od 2 godine naplaćuju?

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moj je bio oduševljen u ZKL. Pljeskao je i smijao se cijelo vrijeme.
    Jedino je pokupio foru kad se lutkice šamaraju.
    Kad je došao kući naravno, probao on šamarati nas.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    A Najotmjeniji div u gradu u Trešnji, to je 2+
    je li netko bio?
    koliko je karta?
    trebam li u Maloj sceni kupiti kartu za 15mjesečno dijete ili tek od 2 godine naplaćuju?
    Mi smo bili na "Divu", predstava je zgodna, mislim da je mogu pratiti i dvogodišnjaci. Za mlađe nisam sigurna, kako rekoh, mi prije 2. rođendana nismo išli u kazališta.
    Karta je 35 kn (ako sam dobro zapamtila).

U Maloj sceni ulaznicu naplaćuju od 2 godine starosti, ali ne znam kakvo je pravilo za ove predstave za najmlađu djecu (Priče o oblaku i kotaču).

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo rezervirali karte za Priču o oblaku, da li je netko bio da mi malo ispriča iskustva?
    Priča o oblaku je baš za malene, moje su je gledale baš tako nekako u dobi od godinu i pol. Jako im se svidjelo, aktivno su pratile čitavu predstavu.

Inače, za tako malene je nama najbolja bila predstava "Boje duge" u kazalištu centra za kulturu Dubrava. Stvarno je prekrasna, baš za male bebače. Toplo preporučam!
    Posljednje uređivanje od Anvi : 09.12.2010. at 22:53

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa Vidi poruku
    Priča o oblaku je baš za malene, moje su je gledale baš tako nekako u dobi od godinu i pol. Jako im se svidjelo, aktivno su pratile čitavu predstavu.

Inače, za tako malene je nama najbolja bila predstava "Boje duge" u kazalištu centra za kulturu Dubrava. Stvarno je prekrasna, baš za male bebače. Toplo preporučam!
    e da, čitala sam o toj predstavi kad smo još bili premali za kazalište
    pogledat ću da li je na rasporedu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Samo da potvrdim dojam Ježeve kućice koji je imala Mima. Umjesto da se predstava više usredotoči na važnost cijenjenja svog doma, veći je naglasak bio na tome da "liju pale ježeve bodlje"
    No dobro, djeci se sve skupa svidjelo.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ima netko preporuku za dječiju predstavu (može i za starije) ali je bitno da je bar svakih 5 minuta neka pjesma?
    Moju najčešće zanima samo kad pjevaju...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Avijonko se ženi od Svaroga, jako puno glazbe, prekrasna predstava...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam igra li još Čokolada u Trešnji, to je baš musical, meni je bio zgodan onih deset minuta koje sam vidjela prije nego što me Lea natjerala van jer joj je bilo preglasno.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

e da, čitala sam o toj predstavi kad smo još bili premali za kazalište
    pogledat ću da li je na rasporedu
    Igrat će izgleda (besplatno) u ovu subotu u 12.30 h u MSU:
    http://www.klinfo.hr/detaljnije/hr/m...cu/2/6358/1/1/

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Što se malih tiče definitivno Mala scena, mi gledali o oblaku, svjetlu, kotaču -favorit nam je Priča o svjetlu. Ako je sve rezervirano nazovite dan prije predstave u slućaju da je netko odustao, mi smo par puta tako kupili karte.
    A za malo veće ( 3+) Žar Ptica-Naša je mama postala zmaj i još jedna, Ti i ja, mali medo - u obje se dosta pjeva, ova druga nam je bolja.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi bili u nedjelju u tan-tanu na božičnoj priči - okej, nije baš bila za najmlađe, pričali su o katedralalam i crkvenim miševima i svetcima...pa mislim da to nisu kužili ni oni stariji, a kamoli moja od 15mj., ali njoj se jaaako svidjelo!!! stalno je lutala po sceni oko glumaca, razvlačila stolice, vukla glumce za kostime i tako to (čitaj: pravila nered ali simpatičan) i nije joj bilo jasno zašto svi sjede...uglavnom, brijem da nije skužial ništ ali joj je bilo zanimljivo što ima toliko djece i muzika i ljudi čudno obučeni hahaha...a to je i cilj po meni, ne mora shvaiti ali polako se upoznaje i sa tim okruženjem!

u subotu idemo na fiffy, a u siječnju na priču o oblaku! jedva čekam!

uglavnom, smatra da djeca od 15mj.nisu premala za tako nešto, barem po mom iskustvo, sve je to njima novi doživlja, podržaj, novo okruženje, što svakako povoljno djeluje na njihov razvoj, socijalizaciju itd...

tako da samo naprijed vi mamike s klincima ispod 2.godine!
    Posljednje uređivanje od kudri : 14.12.2010. at 17:17

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i mi u siječnu idemo na priču o oblaku
    kojeg datuma vi idete?
    mi idemo 20.1.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo naše i skustvo.
    Išli smo u Malu scenu na Priču o oblaku, malac je tada imao godinu 11 mjeseci.

Nažalost nismo uspjeli odgledati predstavu zato jer on nikako nije mogao shvatiti da mora mirno sjediti na stolici ili meni u krilu, a ne može dirati rekvizite i družiti se sa glumcem.
    Kako pozornica nije na povišenom, on je tu predstavu shvatio kao igranje i silno je želio dirati rekvizite sa pozornice.
    Najsmješnije mi je bilo kada je glumac uzeo usnu harmoniku da im malo privuče pažnju, a možda je mislio da će se i moj malac smiriti, a on potrčao do njega, ispružio ručicu i kaže mu: daj svirati.

Na kraju sam dobila komentar od njega da imam vrlo samostalno dijete, nažalost to nam nije pomoglo da odgledamo predstavu, morali smo izaći van, suze su bile krokodilske.

No, ne odustajemo, sada ima 2 godine i 1 mjesec, pa ćemo pokušati ponovo, možda sada ipak shvati da ne može dirati rekvizite, već mora sjediti i gledati, kao kada gleda crtić.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi 15.1. u 10.00

ja isto sumnjam, zapravo znam da moja neće mirno sjediti...ali neka, pa to je dječje kazalište, neka trči i uživa...naravno, neću joj dati da smeta u izvođenju ali inače neznam zašto bi morala biti mirna i sjediti! pa to se ne može očekivati ni od starije djece!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i ja mislim da ne mora nužno mirno sjediti sve dok ne ometa predstavu
    99% sam sigurna da će se mojoj curki jako svidjeti predstava i jedva čekam da idemo

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tako sam i ja mislila, ali nije baš tako.
    Naime, ako dijete stoji, onda ono iza njega ne vidi.
    Znači mora stajati negdje sa strane.
    Jer kada se je moj maleni ustao, ja sam krenula za njim, no odmah mi je rečeno da se moramo maknuti sa strane, jer smetamo drugima.

Zapravo tamo su sva djeca sjedila i bila jako mirna, što je meni bilo totalno čudno, tako da smo mi izgledali kao da si nas s lanca pustio

Velim da je pozornica povišena, mislim da ne bi bilo problema,ali ovako ako sjedi na onim malim jastučičima, sve ispred njega, nadohvat ruke, jednostavno nije mogao odoljeti

A meni u krilu na stolici nije želio sjediti.

No, kao što sam rekla, ne odustajemo, a i on je sada nekako mirniji što je stariji i puno više razumije, pa se nadma da ću mu uspjeti objasniti da se glumac i njegove rekvizite ne mogu dirati dok traje predstava.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Upravo tako ipak je to kazalište i ako netko želi hodat njegova volja ali ako netko drugi želi gledat predstavu i njemu to mora biti omogućeno.
    Tako da ...ja idem s malenom 29.1. na Priču o oblaku, ona ima 19 mj.,ali ako bude nemirna, mislim da ću izaći, ne bih voljela da ometamo druge,kao što ne bih voljela da nas ometaju drugi.
    Uostalom ima vremena za kazalište, ako djeca nisu trenutno zainteresirana za sjedit u miru i pogledat predstavu, čemu ih forsirat?! ima vremena, neće ništa pobjeći.
    i mislim da je jako bitno kao što je Ivy rekla ne voditi djecu na predstave koje nisu prilagođene njihovoj dobi.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo tako ipak je to kazalište i ako netko želi hodat njegova volja ali ako netko drugi želi gledat predstavu i njemu to mora biti omogućeno.
    Tako da ...ja idem s malenom 29.1. na Priču o oblaku, ona ima 19 mj.,ali ako bude nemirna, mislim da ću izaći, ne bih voljela da ometamo druge,kao što ne bih voljela da nas ometaju drugi.
    Uostalom ima vremena za kazalište, ako djeca nisu trenutno zainteresirana za sjedit u miru i pogledat predstavu, čemu ih forsirat?! ima vremena, neće ništa pobjeći.
    i mislim da je jako bitno kao što je Ivy rekla ne voditi djecu na predstave koje nisu prilagođene njihovoj dobi.
    X

Ja sam odlučila pričekati s kazalištem jer se stariji plaši i ima noćne more od svega, a mlađa ne može sjediti niti 2 min u komadu ako ne crta, navlači tijesto i sl.

Za moju djecu bi to bilo mučenje, a za ostale u gledalištu čista gnjavaža.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa jesi probala??
    znaš koliko je njima to zanimljivo!! ali staaavrno, ja kad vidim svoju kakvo je to oduševljenje..ah...pa nema veze, neka izdrži i pola sata i 15 minuta, bolje i toliko!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    mi bili u nedjelju u tan-tanu na božičnoj priči - okej, nije baš bila za najmlađe, pričali su o katedralalam i crkvenim miševima i svetcima...pa mislim da to nisu kužili ni oni stariji, a kamoli moja od 15mj., ali njoj se jaaako svidjelo!!! stalno je lutala po sceni oko glumaca, razvlačila stolice, vukla glumce za kostime i tako to (čitaj: pravila nered ali simpatičan) i nije joj bilo jasno zašto svi sjede...uglavnom, brijem da nije skužial ništ ali joj je bilo zanimljivo što ima toliko djece i muzika i ljudi čudno obučeni hahaha...a to je i cilj po meni, ne mora shvaiti ali polako se upoznaje i sa tim okruženjem!

u subotu idemo na fiffy, a u siječnju na priču o oblaku! jedva čekam!

uglavnom, smatra da djeca od 15mj.nisu premala za tako nešto, barem po mom iskustvo, sve je to njima novi doživlja, podržaj, novo okruženje, što svakako povoljno djeluje na njihov razvoj, socijalizaciju itd...

tako da samo naprijed vi mamike s klincima ispod 2.godine!
    Kudri i mi smo bili u nedjelju na predstavi i zapamtila sam tvoju malecku Kod njih na predstavama definitivno nije zabranjeno ustajanje dapače većina predstava je interaktivna. No moram priznati da meni zna smetati kad djeca previše buče i dižu se ( ne, to nije bila tvoja malecka ), a roditelji ne reagiraju ili ih uopće nema jer su u kafiću na piću, pa znaju dekoncentrirati i djecu koja su do tada lijepo pratila predstavu. Točno se može vidjeti kako se i glumci u takvim situacijama pogube... No baš zbog te "slobode kreatanja" meni su za ovako malene, ponavljam se valjda 500-ti put , najbolji LET i TAN TAN.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    pa jesi probala??
    znaš koliko je njima to zanimljivo!! ali stvarno, ja kad vidim svoju kakvo je to oduševljenje..ah...pa nema veze, neka izdrži i pola sata i 15 minuta, bolje i toliko!
    Kudri, pitam al stvarno dobornamjerno zašto bi dijete moralo izdržati 15 ili 30 minuta u kazalištu, čemu to forsiranje? pa čitav život još stigne ići u kazalište. ipak tamo idemo radi djece a ne radi nas, zato mi nije jasno zašto forsiraš činjenicu da bi dijete od 15 mj. trebalo probalo izdržati u kazalištu ?! zašto, čemu?!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ti si vjerojatno veliki kulturnjak, pa bi voljela da i dijete to pokupi što vjerojatno hoće al može i malo odrasti za takva mjesta.

Pogotovo oni roditelji koj imaju aktivniju djecu, moja L. (već znam) će mirno sjediti i koncentrirano gledati što se događa na sceni ali da je živahna kao mlađa curica od MarijeP, ne bih je vodila.

općenito mislim da danas prerano bacamo djecu u žrvanj svakojakih aktivnosti, umjesto da sačekamo da vidimo njihove interese (to govorim općenito).

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

slažem se da ne treba dijete forsirati, već pratiti njegove interese
    mi smo s 10mj šetale parkom i stale vidjeti predstavu koja se održavala u parku (prigodno nešto), nije bila za njenu dob, ali je pozorno pratila punih sat vremena, ja sam čekala prve naznake da joj je dosadno da idemo dalje, no njoj se nije išlo
    mislim da je kazalište i za najmanje jedno super iskustvo za učenje i treba im ga omogućiti, naravno ako pokazuju interes
    moja obožava glazbu i to očito pokazuje od prvih dana života, a i vidim da može na miru pratiti i dulje vrijeme ako se događa nešto njoj zanimljivo i zato sam zaključila da bi joj se možda svidio neki mjuzikl kao Miffy, ali probat ćemo prvo s Pričom o oblaku jer je ona za dob 2+, dok je Miffy za 3+

mislim da će moja čak i sjedit mirno, ali ne smatram lošim ni ako stoji sa strane negdje i ne smeta druge, ukoliko joj dosadi sjedenje, ako nema gdje stajati da ne ometa druge, naravno da ću izići van

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj nikoliša prvotno napisa Vidi poruku
    Kudri i mi smo bili u nedjelju na predstavi i zapamtila sam tvoju malecku Kod njih na predstavama definitivno nije zabranjeno ustajanje dapače većina predstava je interaktivna. No moram priznati da meni zna smetati kad djeca previše buče i dižu se ( ne, to nije bila tvoja malecka ), a roditelji ne reagiraju ili ih uopće nema jer su u kafiću na piću, pa znaju dekoncentrirati i djecu koja su do tada lijepo pratila predstavu. Točno se može vidjeti kako se i glumci u takvim situacijama pogube... No baš zbog te "slobode kreatanja" meni su za ovako malene, ponavljam se valjda 500-ti put , najbolji LET i TAN TAN.
    nadam se zapamtila ne po smetanju hehehe..meni je bila slatka i sretna sam što smo otkrili to kazalište, mislim da smo od sada redovni gosti!! tako je zaspala kad smo došli doma! u roku od 5 minuta, miš mali!!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ti si vjerojatno veliki kulturnjak, pa bi voljela da i dijete to pokupi što vjerojatno hoće al može i malo odrasti za takva mjesta.

Pogotovo oni roditelji koj imaju aktivniju djecu, moja L. (već znam) će mirno sjediti i koncentrirano gledati što se događa na sceni ali da je živahna kao mlađa curica od MarijeP, ne bih je vodila.

općenito mislim da danas prerano bacamo djecu u žrvanj svakojakih aktivnosti, umjesto da sačekamo da vidimo njihove interese (to govorim općenito).

pa nisam mislila na nikakvo forsiranje!! pod izjavom: "ako izdrži i 15 minuta, super" sam mislila na situaciju kad je djeci zabavno 15minuta, a onda padne koncentracija i nežele više pratiti. okej, super, bili smo 15minuta, bilo je djetetu zabavno 15 minuta i odosmo doma...dakle, NIKADA ne bi držala dijete negdje protiv njegove volje! Nisam mislila na izdržavanje kao muku...ali npr, u tan tanu joj je bilo super prvih pola sata, nakon toga je postala kenjkava i čim smo to primjetili, smo se digli i otišli kući...a još je djed mraz stizao nakon toga ali nismo je forsirala...pustili smo da ona odredi ritam i to je to!!

ne, nisam pretjerani kulturnjak, ali smatram da djeci trebamo pružati što više podražaja, na taj način se razvijaju ne samo intelektualno, već i socijalno, motorički! Pa ako im ne ponudiš nešto, oni neće ni znati da to postoji!

eto, kao dokaz je i jučerašnja tema sa UNICEF-ovog seminara na koji hodam ( O roditeljstvu). zaključak stručnog osoblja/predavača je bio da djeci treba pružati što više iskustva i podržaja, dakle osim razgovora, igre doma ili u parku/igraonici, voditi ih i na nova mjesta, nova okruženja - na taj se način najbolje razvijaju njihove intelektualne, emocionalne, socijalne i ostale vještine! toga nikada previše! BITNO IH JE NE PODCJENJIVATI U SMISLU: joj, pa premali su!! naravno da nećemo vuć dijete od 2 mjeseca negdje ali kad postaju svjesni svijeta oko sebe...treba ih što više upoznavati sa svijetom koji ih okružuje...

mi smo recimo sa njezinih 6mjeseci, išli na plivanje! neki su govorili, pa premala je, samo je mučimo! zašto?? bila je okružena drugoim djecom, brčkala se u bazenu, igrala u novom okruženju (okružena vodom), mislim da joj je to donijelo samo dobro!!
    isto je i sa kazalištem!!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a ako im ne ponudimo na izbor više stvari, kako će odabrati!
    možda se ponavljam, ali zaista smatram da djecu vrlo često podcjenjujemo i mislimo da su premali, pa ni ne probamo neke stvari!

ali, naravno, ako bi otišla u kazalište i vidjela da mi dijete uopće ne želi tamo biti, vrišti, baca se, neznam što, radi neki nered, onda bih pričekala nekoliko mjeseci! ali ovako, kad se malo šeće, pa dira glumce, scenografiju, malo stolice razvlači, bez deranja i previše smetanja, zašto ne?!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi idemo sad u subotu na Boje duge sa Djeda Mrazom. Baš me zanima kako će biti. Ako mu se svidi, počet ćemo pohod i na ostala kazališta

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    toplo ne preporučujem predstave ZKL-a za tako malu djecu, bez obzira što neki mogu pogledati, to su predstave koje pedagoški, idejno i nikako nisu prikladne za tu dob
    Ajme meni, a mojoj je ta baš super legla, ali ona i nače traži malo žešće stvari i fasciniraju je najviše likovi negativci (uključivo sve di je vuk glavni lik), mogu bit i skroz sporedni - tipa neki iz Robina Hooda sporedni lik, njegova faca joj se sviđa... (2,8 mjeseci)
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.12.2010. at 15:47

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kudri, sve 5 samo sam općenito govorila o forsiranju (ne o vama).
    Mislim da u svemu treba imat mjeru da to "nuđenje podražaja" ne preraste u preopterećenost djeteta i silne obveze kad postane malo starije. Jedino u čemu se ne slažemo je da ja mislim da podražaja može biti po mom mišljenju itekako PREVIŠE.
    Kad se dijete za nešto interesira uvijek će naći način da pokaže svoj interes, bar kad progovori

Kudri, nastavite uživati u predstavama i javljajte nam što ste zanimljivoga vidjeli da i mi drugi odemo

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

predstava koja je namijenjena za dob 3+ nije namijenjena za dob ispod. i manjem djetetu to može biti zabavno, može izdržati ili može pogledati vuka i sedam kozlića. ali, postoji razlog zašto mu to nije namijenjeno i nije uzalud izrazito teško napraviti predstave za najmanje. djeca ne doživljavaju priču nego slike koje im se urezuju u svijest više nego slike s televizije na primjer, te grade neku logiku u glavicama nad kojom mi više nemamo kontrolu.
    tako da se ne slažem sa izjavom što više podražaja - pošto-poto

ključić, sigurno će vam se svidjeti predstava. ima jednu posebnu nježnost

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo mi bili na miffy u subotu i sat vremena je gledala, skoro pa bez da je trepunula...a nisam se nadama da će joj sat vremena biti pažnja usmjerena na prestavu...ali stvarno je super, puna boja, pjesme...jednostavna skroz...i frendica je bila sa sinom koji inače ne može bit na miru i on je bez problema gledao cijelu predstavu, pljeskao..ma divota!
    možda je razlog što smo bili u prvom redu , pa su se mogli i prošetati malo, a i glumci su im bili blizu...uglavnom, iako je prestava 3+, smatram da je jaaako zabavna i za mlađe!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Boje duge su super! David je bio miran meni u krilu cijelo vrijeme (a to baš nije njegov običaj). Toplo preporučam

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Boje duge su super! David je bio miran meni u krilu cijelo vrijeme (a to baš nije njegov običaj). Toplo preporučam
    Baš sam mislila odvesti Olgu da vidi Djeda Mraza, ali isti smo dan popodne imali organiziranu predstavu u firmi.
    Nije baš bilo prilagođeno njenom uzrastu, ali njoj je super kada netko pjeva i kada ima puno djece.

Slijedeće su izvedbe 7.1. i 30.1. pa ćemo probati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •