Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Pitanje za iskusne

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno Pitanje za iskusne

Evo razmišljam o platnenim pelenama i nekako mi se najviše sviđaju one AIO. malo sam čitala stare postove ali sam se izgubila kolko ih ima . Evo dva pitanja:
    1. Platnene pelene mi izgledaju dosta velike. Kako klinac stane u hlače njegove veličine?
    2. Možete li prokomentirati malo ove pelene s e-baya. http://cgi.ebay.co.uk/1-One-Size-Clo...item27b641ed88
    Ne sviđa mi se što nisu pamučne... a opet sam čitala na forumu da se koristi mikrofibra.
    tnx

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To ti je made in China, nebih ja to nikako kupovala da sam na tvom mjestu... Ima jedna cura tu na forumu koja je za probu uzela jednu takvu i propušta joj PUL. Ak je to uopće PUL... Kina je Kina, nažalost,a ovo je za bebu... Radije kupi rabljene pelene nego ovo.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Neznam za ove pelene sa linka, ali cu pokusati odgovoriti na tvoje prvo pitanje:
    velicina pelene ti uglavnom ovisi od proizvodjaca i njegovog kroja. Inace se najcesce koriste ove one size sa drukerima za podesavanje velicine, i obicno za njih pise da su one od 3 do 15 kg (tako bar pise na ovim Popolini koje ja imam), no moje misljenje je da tesko da ijedna one size pelena moze pasati tek rodjenoj bebi. Ja sam svojoj pocela stavljati platnene tek kada je napunila mjesec dana, a i tada su joj bile preogromne i cak i kada bih ih stavila na najmanju velicinu. Tek tamo negdje sa 5-6 mjeseci su joj pocele pristajati, i do danas su joj ok.
    Tako da po mome iskustvu idealno bi bilo imati jedan komplet skroz malih pelena, od rodjenja pa do nekih 6 mj., a za poslije bi mogle ove one size. Zato sam si ja vec sada pocela pomalo sivati ove newborn size za drugo dijete..

I mozda bi bilo bolje pogledati neke od ovih domacih proizvodjaca pelena pa od njih naruciti, ili da ti ih netko sasije, bar ces znati sto stavljas na dijete..

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam imala sad za drugu bebu male pelene (15-tak komada ukupno, ako bi mi pofalilo uzela bih tetre), i onda kad je došla do 7-8 kg počeli smo koristiti one-size od braceka.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Prouči još malo stare teme, polovit ćeš vrste i nazive pa će ti biti lakše. aio možda izgledaju naj, ali u praksi se ipak većina odluči za fitted. ja sam, kao i martinaP, imala za drugu bebicu od brata i sad su joj ok, s nekih 6 kg. A iz početka su mi tetre bile super jer nije guza tak ogromna, skuham ih kad hoću i sigurna sam da ju ništa ne žulja. Pa ak si nesigurna, uzmi za početak neki cover s. vel. i tetre, pa vidi kak vam ide.

I ja sam uvijek za kupovanje od naših šivalica, uzmeš par od svake pa vidiš koje su ti najbolje. A imaš i aio i pocket, ako si za njih.

Kad je već naslov "pitanja za iskusne", da se priključim- jel pere tko pelene s bambio mio praškom, u čemu je stvar?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

kaj se tiče starih tema, tolko ih ima da sam zaključila da će klinjo prije ostaviti pelene negi ih ja uspijem pročitati.
    malac ima 5 mj i skoro 8 kg.
    imam nekoliko kamarisovih pelena s drukerima (fitted? os? meni je to isto) al mi se čine ogromne a on fakat nije mali. nisam isprobala jer nemam covera ali mi nije jasno kako da nakon pelene i covera još navučem i štramplice i trenirku/traperice.
    vidjela sam po oglasniku da se prodaju hm ali bi rađe kupila od neke članice rode koja ima iskustva. i gdje da nabavim vuneni cover? nekako sam zaključila da ona najbolji pa bi isprobala.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja za maloga ovako slažem tetru i gore zaštitnu, dok malo ne poraste da ga stavim u OS. http://www.kittykins.co.uk/advice/id/25 Ponekad stavim OS, ali mu guza izgleda kao Teletabisima.

Uvijek sam kupovala bodiće za broj veće zbog platnenih, a hlačice neke tipa traper nisam kupovala pa ne znam, uzimala sam pamučne trenirke i guza nije izgledala kao Teletabisi. . AIO pelene imam, ali im baš nisam naklonjena. Kako je PUL ušivenu pelenu (jedna strana PUL druga tkanina) brzo mi propusti i smoči robicu, dok kad stavim zaštitne ne propusti ništa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

samo se ubacujem u topic, cure sorry

winnerica ajd isprazni inbox

ja bi se i dalje druzila na kavicama

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
    samo se ubacujem u topic, cure sorry

winnerica ajd isprazni inbox

ja bi se i dalje druzila na kavicama

Sorry, baš pijem kavicu i mislim na tebe, idem praznit inbox...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •