Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Izlizan joj je vrat...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Izlizan joj je vrat...

Dakle ispod onih svih kobasa na vratu jako joj se izlizao vrat. Mazala sam bepantenom, neko vrijeme je bilo dobro, ali sada se to toliko izlizalo, crveno je i jedva se do toga dođe, stalno je u trenju i ja više ne znam kako da to izlječimo. Najgore je što je teško dostupno i jako teško ja njoj uspijem glavu dignuti toliko jako da dođem do toga i da to kvalitetno riješim...I još iza uheka ima nekaj tak čudno...Inako iza resica kao da joj ej kožica isto tako izlizana, ali kud baš iza uha? I nekako joj je to isto crveno i kao da slini. Kaj je to, od čega to? Da nije dermatitis????
    Ela će sada 4 mjeseca.

E i još nekaj...neki dan joj je trbuščić bio crven i pod prstima se osjetilo hrapavo, kao mali sitni prištići. Crvenilo se povuklo za neka dva dana u potpunosti, ali ostalo je cca 4-5 malo većih prištića, crvenih, kao s nekim mjehurićem na vrhu i to se sada polako suši. Kaj bi pak to moglo biti. Naručeni smo kod pedijatra 29. ali voljela bih ipak nešto poduzeti do tada. Ovaj vrat je stvarno koma...Mada nije ona ni cendrava ni nervozna...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može bit dermatitis, hajde probaj dok je kupaš ti prvo uđi u kadu, pa je stavi u krilo i tak je tuširaj, doći ćeš do tog zakutka, zemi si malo maslinovog ulja ( mi to imamo u spreju, a ti možeš zet i na ruku ili prste) i prođi tu zonu ispod vrata, trbuh probaj a i vrat namazat as pavlovićevom ( 2-3 dana), ak ne prođe ond bi ipak trebalo nekaj žešće. Važno je da maslinovo i ino ulje stavljaš na mokru kožu, jer se bolje upije.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bojim se da jeste dermatitis. Nadja je imala isto tako, isto sa nekih 3.5-4 meseca. Samo sto je tad bilo leto pa smo jedno dva meseca (uz pomoc doktorke) lecili kao ojed. Ali kad se pojavilo iza uha onda sam znala da je dermatitis, i MM ima isto tako.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

iz osobnog iskustva bih rekla da je to dermatitis, jelena.O ima pravo za maslinovo ulje, ako ne prođe s maslinovim, mislim da je najbolje otići do pedijatrice, nama je dala kapi (koje nismo baš rado davali, ali kad se mora...) i prošlo je u roku jednog dana

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

deramtitis je najčešće javlja oko 3,4 mjeseca života

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Š isto ima ultrasupertruper suhu kožu.
    Na tijelu smo to riješili tako da ga kupamo u trixera kremastoj kupki od avena, a i mažem ga sa istom kremom.
    Ona se preporuča i kod atopične kože, pa ak) ti nije žao novaca (po 100 kn svaka) ja ju fakat preporučam.

Mirta je ko bebica imala to iza uha, doslovce joj se koža raspucavala, mazali već sa nekim uljem i prošlo vremenom,
    sad ima najljepšu kožu u familiji, maslinastu i glatku, ljubica moja-

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo dobili neku kortkosteroidnu kremu ali nismo mazali (dogovorili smo se da cemo mazati samo ako je bude svrbelo, ako bude placljiva, nervozna, cese se.... ). Uglavnom dosta dugo je trajalo, lecili smo malo homeopatijom, posle nicim. Kad smo poceli dohranu ispostavilo se da ne tolerise kravlje mleko (i ja sam bila na dijeti bez km i svih proizvoda koji sadrze km) pa joj do dve godine nismo davali nista od proizvoda km. Kasnije je imala manje ekceme (velicine kovanice) na ruci i nogicama ppovremeno, a najcesce zimi kad je vazduh suv i dok traje grejanje. Mi smo se mazali ribljim uljem (onim smrljivim) a kasnije sam joj davala i da ga pije (ono ima omega masne kiseline koje su jako dobre za kozu i kozne alergije). I tako.... sad ima 3.5 i malo suvlju kozu, ali je prerasla alergiju na km.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo dobili neku kortkosteroidnu kremu ali nismo mazali (dogovorili smo se da cemo mazati samo ako je bude svrbelo, ako bude placljiva, nervozna, cese se.... ). Uglavnom dosta dugo je trajalo, lecili smo malo homeopatijom, posle nicim. Kad smo poceli dohranu ispostavilo se da ne tolerise kravlje mleko (i ja sam bila na dijeti bez km i svih proizvoda koji sadrze km) pa joj do dve godine nismo davali nista od proizvoda km. Kasnije je imala manje ekceme (velicine kovanice) na ruci i nogicama ppovremeno, a najcesce zimi kad je vazduh suv i dok traje grejanje. Mi smo se mazali ribljim uljem (onim smrljivim) a kasnije sam joj davala i da ga pije (ono ima omega masne kiseline koje su jako dobre za kozu i kozne alergije). I tako.... sad ima 3.5 i malo suvlju kozu, ali je prerasla alergiju na km.
    tog ribljeg ulja ima isto u ljekarnama ili gdje se to nabavi?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Da...toga sam se i bojala...znam sve to o dermatitisu jer sam to prošla s Ivom. U istoj dobi je počelo.
    Imamo adermu doma od Ive, pa mogu i Elu onda u tome okupati, kaj ne? I namazati je time...
    A znate kaj, ne kužim to iza uha...Kao da joj se upalilo uho. A mjesto baš neko čudno. I Iva je tako imala ljetos i zato i jesam posumnjala na AD. Uf, a nadala sam se da će nas to zaobići...joj, joj! O

Ovo ispo vrata je baš...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i nama je bilo ispod vrata i iza uha, pucalo, malo lucilo, nikako zarastalo
    otkrili isto u toj dobi
    blagi atopijski dermatitis
    ljeti bolje, sad se pojavljuju manji ekcemici na nogicama i suha koza :/

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja bih ti rekla da je AD, kod BC-a je to ispod vrata izgledalo ko da ga je neko bicem uhvatio i okrenuo, na tim pregibima. bilo je i krvi, ma svega.
    proceduru znas, na zalost

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    proceduru znas, na zalost
    Da...na žalost! Baš sam tužna zbog toga...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izlizan vrat do krvi je moja malena imala ljetos. Ja sam čistila i prala, ali očito nisam dovoljno duboko ulazila u pore. Recept iz ljekarne: oprati fiziološkom - brisala sam blazinicama, i onda malo bepanthena.
    Legla bih ju potrbuške na svoja koljena i mamila da odiže glavu. Pokatkada bih uspjela, pokatkada smo se borile.
    Isto tako se dogodilo i ispod pazuha.
    Inače, buckini pregibi po nožicama i ručicama su toliko duboki da ako ju ne okupam svaki dan, tj. očistim nečistoću iz tih pregiba, odmah nastanu crvene točkice.

Kod nas nije dermitis, tako da možda nije niti kod vas.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ni kod nas nije dermatitis, a u sličnim smo problemima. Nakon kupanja sva kritična mjesta namažem masti za guzu ili dječjim uljem. Čak mi je bolja mast za guzu. Isto tako i iza uha.

I Andriji se ljuskalo to iza uha, a nije bio AD, ima inače baš zahvalnu kožu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    i nama je bilo ispod vrata i iza uha, pucalo, malo lucilo, nikako zarastalo
    otkrili isto u toj dobi
    blagi atopijski dermatitis
    ljeti bolje, sad se pojavljuju manji ekcemici na nogicama i suha koza :/
    nama bilo identicno, samo se jos i ispod pazuha pojavilo crvenilo

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

tina55 da, ja sam kupila obicno, ali ima i neko sa ukusom necega (ne znam cega), to je ono smrdljivo sto smo mi pili kad smo bili mali

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo to (za sad) riješili kremom za te guzu iz ljekarne. Magistra mi rekla da kao osnovu koriste maslinovo ulje.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I nama je bilo identično, vrat, iza uha i ispod pazuha katastrofa, još je bilo toplo vrijeme, koma. Probala sam svašta, krema za guzu nam je napravila još goru stvar, na kraju je upalilo da čistim fiziološkom i mažem melemom tijekom dana, a ujutro i navečer a-dermom. Isto nam je bilo koma čistiti jer nikako nisam mogla ispod vrata, radila bih to s mm koji ga je držao i animirao da malo digne glavicu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nije nikako prolazilo niti jednom "običnom" kremom. Imam osjećaj da je samo bilo još i gore.
    Na kraju smo jučer namazali diprogentom i danas je već puuuno bolje. Još danas i sutra i prošlo skroz.
    Znam da je ta krema malo agresivnija, ali tako nešto nam je nažalost i trebalo...Vratić i iza uheka, skoro ko novo!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Nije nikako prolazilo niti jednom "običnom" kremom. Imam osjećaj da je samo bilo još i gore.
    Na kraju smo jučer namazali diprogentom i danas je već puuuno bolje. Još danas i sutra i prošlo skroz.
    Znam da je ta krema malo agresivnija, ali tako nešto nam je nažalost i trebalo...Vratić i iza uheka, skoro ko novo!
    Gle, bolje je namazati nečim takvim, nego da se otvore rane do krvi. Ako mažeš razumno, najviše 3-4 dana, ništa loše se ne može dogoditi.

Michifu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Nama za iza uha pomaže obično najobičnije parafinsko ulje, desetak kn u ljekarni. Isto bude ispucalo i crveno i vlažnjikavo, ali samo mu operem krpicom dok ga kupam i kasnije malo ulja na blazinicu i potegnem (kao što se čisti novorođenče).
    Inače, ja imam svakojake alergije, između ostaloga i kožne, a najveća mi je na pojam atopijski dermatitis. To je dijagnoza kad ne znaju što je, liječe simptome kortikosteroidima i antihistaminicima ili stavljaju djecu/ljude na svakakve redukcijske dijete. Been there, still there. S time da od kad sam zatrudnila nisam popila niti jednu tabletu.
    Ima li još neke simptome alergije na KM? Krv u stolici, povraćanje, grčeve?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •