Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Odbijanje hrane u vrtiću

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nikad u zapadnom svijetu nisam cula da je dijete samo sebe izgladnilo i umrlo, a bome s anoreksijom i bulimijom sam se sretala. A to je kad hrana postane sredstvo manipulacije, privlacenja paznje, kaznjavanja...I zato sam protiv bilo kakvog nutkanja, nagovaranja, silenja, potkupljivanja, nagradjivanja i inih drugih postupaka kojima hrana dobija na značenju, umjesto da je samo sredstvo za prezivljavanje. Razumijem da svaki roditelj zeli osigurati djetetu zdrav razvoj i uvjete za to (a roditelj smatra da je to kad mu je dijete sito, kad jede raznoliko), ali ja bih osobno tu bila jako oprezna i dobro bih se zamislila sto je u ovom slucaju "zdravo" za dijete, koju poruku mu saljemo s tim peripetijama oko hranjenja i uvjeravanjima da ono samo ne zna sto i kako, vec da mi znamo bolje.
    Zato svoje dijete nikad nisam tjerala da jede, ako nece nece, jedino ako ne jede slani obrok nema mu nikakvih slatkisa. To je jedino pravilo, ako nisi rucao onda nema ni cokolade. I tu sva prica zavrsava i to znaju i njene tete. a imam dijete normalne tjelesne tezine i jako dobrog imuniteta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj eda prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad u zapadnom svijetu nisam cula da je dijete samo sebe izgladnilo i umrlo, a bome s anoreksijom i bulimijom sam se sretala. A to je kad hrana postane sredstvo manipulacije, privlacenja paznje, kaznjavanja...I zato sam protiv bilo kakvog nutkanja, nagovaranja, silenja, potkupljivanja, nagradjivanja i inih drugih postupaka kojima hrana dobija na značenju, umjesto da je samo sredstvo za prezivljavanje. Razumijem da svaki roditelj zeli osigurati djetetu zdrav razvoj i uvjete za to (a roditelj smatra da je to kad mu je dijete sito, kad jede raznoliko), ali ja bih osobno tu bila jako oprezna i dobro bih se zamislila sto je u ovom slucaju "zdravo" za dijete, koju poruku mu saljemo s tim peripetijama oko hranjenja i uvjeravanjima da ono samo ne zna sto i kako, vec da mi znamo bolje.
    Zato svoje dijete nikad nisam tjerala da jede, ako nece nece, jedino ako ne jede slani obrok nema mu nikakvih slatkisa. To je jedino pravilo, ako nisi rucao onda nema ni cokolade. I tu sva prica zavrsava i to znaju i njene tete. a imam dijete normalne tjelesne tezine i jako dobrog imuniteta.
    ima djece koaj nemaju povezan osjecaj gladi sa cinjenicom da moraju jesti

ljudi koji to ne prozive razbacuju se ovakvim crno-bijelim savijetima ko ti

na zapadu su klinci u skoli od 8.30-15 sati i moj je u 3 tjedna izgubio kilu. prijavu je napravio njegov pedijatar i nas lijecnik opce prakse.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku

Istina...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Čitam i nemam riječi.Tete nisu tu da bi nekome prijetile da neće dobiti ni kruha, ajme majko pa zar je teško dat djetetu nešto drugo.Ne moraju ju je siliti ni nju ni nikog da ruča ali ponuditi neku alternativu zasto ne.Ja osobno imam već 3 djece koje je proslo kroz jedan te isti vrtic i sjecam se jos od kad je najstariji isao znaci prije tri god.Od njih 40 tete su znale sto koje dijete voli ili ne voli ili mozda ne podnosi.Moj najstariji ima danas skoro 9 i jedva 21 kg.Strahota ali taj mali jede vise od brata i sestre zajedno ali jednostavno se ne prima.Kad je on isao u vrtic znalo se da on ne voli margarin i marmeladu ili sirni namaz.Mali je cijelu godinu vrtica za dorucak jeo 2 fete kruha i 2 fete sira i to je bio njegov limit.Tete su ga prozvale mišić i dan danas je taj nadimak ostao.Sad kad mi najmladji ide u vrtic on moze sve ali ne smije nista .Jer sve sadrzava sol koju on ne smije.Ne smije ni banane ni rajcicu.Kad smo ga upisali tete su znale za njegov problem i ja sam predlozila ako treba da cu mu ja radije donositi skuhano a one samo nek podgriju.One su rekle nema sanse, one ce to sve same i da se ja ne brinem.Sad kad nesto idu zciniti prvo izvade porciju za njega pa tek onda zacine.Kad je za voce banana on jede jabuku, kad je za rodjendan grickalice i slatkisi one njemu daju samo slatkise.Kad se ide na izlet njemu se prave posebni sendvici sa margom ili buco sirom ili nutelom.Mogla bih ja sad tu pisati koliko hocete ali....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    ima djece koaj nemaju povezan osjecaj gladi sa cinjenicom da moraju jesti

na zapadu su klinci u skoli od 8.30-15 sati i moj je u 3 tjedna izgubio kilu. prijavu je napravio njegov pedijatar i nas lijecnik opce prakse.
    Stray_cat nicim se ne razbacujem, samo sam napisala post. i to na temelju svog iskustva, isto kao sto ti pises na temelju svog. A "greskom" sam napisala zapad, misleci na sve zemlje gdje puko prezivljavanje nije upitno, pa tako i na hrvatsku.

i da prozivjela sam to, ali ne kao roditelj nego kao dijete koje su tjerali, kumili, molili, ucjenjivali...da jede, iako sam samo bila mrsava (sto sam i sad nakon cca 30 godina).

A i danas svjedocim raznim igrama i igricama oko hranjenja djece koja ne zahtjevaju nikakvu intervenciju lijecnika, pa ipak hranjenje postaje borba moci (kao u slucaju tete koja kaze "ako nece kruha s necim onda nece ni samog kruha").

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •