Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1128

Tema: Stambeni kredit u CHF

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A čuj, nisam te struke, ali ako pričamo o onome 'danas', danas će imati situaciju da joj je glavnica u eurima puno veća, da joj je kamatna stopa za eure veća nego za švicarce, pa se pitam kako joj to 'danas' rata može biti manja?! Dugoročno gledano, možda... Ali ponavljam, nisam te struke, i ne provociram nego me zanima, možda se i meni ukaže neko rješenje.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
    A čuj, nisam te struke, ali ako pričamo o onome 'danas', danas će imati situaciju da joj je glavnica u eurima puno veća, da joj je kamatna stopa za eure veća nego za švicarce, pa se pitam kako joj to 'danas' rata može biti manja?! Dugoročno gledano, možda... Ali ponavljam, nisam te struke, i ne provociram nego me zanima, možda se i meni ukaže neko rješenje.
    Moj prijedlog ide u smjeru da joj se više ne povećava značajno rata zbog promjene tečaja. Objektivno, ako netko ima dugoročni kredit u chf, i ako ga može otplaćivati, vjerojatno se isplati probati dočekati bolji omjer chf-eur i tada raditi konverziju. To može značiti još 2-3 godine, nema garancije kad će to biti.

Ali ako ne može podnijeti porast chf za još 10-20% onda mora nešto poduzeti. Da je napravila konverziju pred 6 mjeseci imala bi sada manju ratu, možda je ovo već sada neizdrživo, ne znam... Svaka priča je individualna, ovako preko foruma je jako teško ići u detalje. Na žalost nema dobrog rješenja pa treba birati najmanje zlo, po meni je to osigurati redovnu otplatu kredita, naročito ako zbog pada vrijednosti nekretnina ne može nešto iskemijati s nekretninama da se riješi duga ili bar značajno smanji ratu... Problem je naravno da ako ima kredit na 20g produženjem otplate se gotovo uopće ne smanjuje rata, problem je i da bi konverzijom u sadašnjem trenutku "cementirala" ratu na ovako visoku - ali glavno pitanje je da li si može priuštiti još jedno povećanje rate zbog tečaja?

Ma mene ova tema deprimira iako nisam osobno u ovim problemima... Držite se svi!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •