Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Cijepljenje protiv gripe u trudnoći

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Petronjela prvotno napisa Vidi poruku
    Mene samo zanima zašto su liječnici proturječni kada govorimo o cijepljenju protiv sezonske gripe (koja koliko sam shvatila sadrži i cijepivo protiv svinjske gripe).
    poprilično sam se raspitala, i došla sam do sljedećeg zaključka, generalno se preporučuje cijepljenje u trudnoći (smatraju da je bezopasno za plod, ali nemaju sigurnih pokazatelja da je to tako), ali je problem u tome što nitko ne može predvidjeti kako će cijepivo reagirati na pojedinu trudnoću.
    Mislim da smatraju da je manje zlo ako se desi neka situacija nepovoljna za trudnoću zbog cijepiva, nego trudnica koja nije cijepljena završi s teškim komplikacijama, a nitko joj nemože pomoći.
    Isto tako mislim da svaki savijet liječnika cijepiti ili ne cijepiti mora biti upućen određenoj trudnici, koju on pozna i upućen je u njenu sitaciju, npr. meni uglavnom preporučuju ne cijepiti se, ali ja sam na komplikacijama, uglavnom ne izlazim iz kuće, virus mi može donijeti jednino mm, koji je prvo odbijao cijepljenje, a sad se malo uspaničio (postoji mogućnost da je imao gripu) pa čim mu dozvole i on će se cijepiti.
    Posljednje uređivanje od Ares : 31.12.2010. at 12:51

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Ares prvotno napisa Vidi poruku
    poprilično sam se raspitala, i došla sam do sljedećeg zaključka, generalno se preporučuje cijepljenje u trudnoći (smatraju da je bezopasno za plod, ali nemaju sigurnih pokazatelja da je to tako),
    .
    Ja vec zbog boldanog oducujem ne cijepiti se...
    Realno, riskiram na oba nacina, gripu nisam imala godinama, iako to ne znaci da ju necu dobit. Pazim se koliko mogu, pijem vitamine, ne izlazim previse, malac nije u vrticu i nadam se najboljem. Cjepljenje se, po meni, cini kao izazivanje vraga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •