ginger jesi bila?
kakvi su dojmovi?
koji dr. je bio dežuran?
ginger jesi bila?
kakvi su dojmovi?
koji dr. je bio dežuran?
je, bila sam
došla malo prije pol 9, i bila užasna gužva pa sam otišla i vratila se u 10
bila je dr.Špoljarić i jedno vrijeme dr.Vidaković
na listi za ovaj tjedan stoji da je pon i čet dr.Dombar, a ostale dane dr. Špoljarić
za slijedeći tjedan nema ništa...
mene pregledala dr.Špoljarić i bila je stvarno ok i ljubazna
al najbolja stvar od svega da je ožiljak dovoljno debeli i beba nije prevelika pa možemo probati prirodni porod![]()
Super Ginger, baš mi je drago i zbog tebe i zbog bebe!![]()
Jel netko od vas bio jučer na trudničkom tečaju?
jesu li se sad promijenili ti tečajevi? što pričaju? nadam se da nisu sad i tamo poduke o bolničkom protokolu i pravilima, kao u mnogim drugim rodilištima
Sve više čujem ružne priče iz varaždinskog rodilišta (i sa tečaja i iz rađaona), koje me stvarno rastužuju...Je li istina da varaždinsko rodilište, koje je bilo jedno od najpoželjnijih za roditi u Hrvatskoj, toliko gubi na kvaliteti, humanosti? Što se to tamo događa? Nedopustivo je da se veliki dio njihovog osoblja ponaša tako neljudski i nekulturno prema rodiljama - samo zato jer imaju manjak osoblja (ako je i to pravi razlog?)...
Kakva su vaša iskustva, cure?
Voljela bih da me netko razuvjeri i da ova moja bojazan kako je naše rodilište nakon posljednjih nemilih događaja palo za jedno deset stepenica dolje, nije na mjestu...
Ne znam, uvijek je bilo nekih malo ljepših priča i onih suprotnih, smo što se je dio nečega kompenziralo sa onim dobrim pa ono
manje dobro na kraju zaboravljalo.
Meni se čini da je to i bio nečiji cilj dovesti bolnicu na manje popularan glas jer zašto nisu u bilo kojoj drugoj bolnici napravili isto?
Ja imam iskustva sa boljim,lošijim sestrama i doktorima, a sad dok im je napetost povećana vjerovatno je i atmosfera sve manje bajna i
tako opet za sve na žalost ispaštamo mi.
ja sam rodila u petak popodne i preprezadovoljna sam
svi, ali svi su bili ok i ljubazni (doktori Bilopavlović i Kolenko, žao mi je što babicama ne znam imena, sestre na odjelu, pedijatar)
stvarno nemam niti jedne kritike
Zara1, čestitam!!!
I drago mi da si zadovoljna, jer sam i ja u zadnje vrijeme čula samo ružne stvari.
joj, može malo konkretnije za nas znatiželjne?
ja sam rodila taman prije ove strke, i nije da su mi u samom porodu nešto trebali, ali mi se npr. pregled novorođenčeta čini dosta aljkav...a možda sam ja samo sitničava :/
opet kažem, nismo imale problema, ali nisu me oduševili![]()
Vjerojatno nećeš imati nikakvih problema ako tamo dođeš spuištene glave, bez ikakvih "želja", bez svog stava i ako spremno i šutke prihvatiš sve što će ti nametati,,,,No ako dođes sa stavom da poznaješ svoja prava i nabasaš na ekipu taštih, možeš se svega naslušati i nagledati. Riječi neprimjerenih za zdravstveo osoblje i nedostojnih ljudskog bića...Ma...
nadam se da smijem staviti link:
http://www.regionalni.com/lifestyle/...vodit-e-babice
I ovo, ako nekoga zanima:
http://www.regionalni.com/lifestyle/...-doma-zdravlja
Inače, primalja Alenka mi je bila na prvom porodu, i nije se baš nešto pokazala sklona neintervencijama: čak je prigovorila da me dr. mora šivati (doslovno 3-4 površinska šava) jer nisam dala me režu. Logično, nema što. I još sličnih komentara. Nije mi ostala u lijepom sjećanju.
I meni je bila Alenka. I nije mi se baš svidjela. Filala me dripom, a kad sam rekla da nek mi makne drip jer sam ionako došla u bolnicu sa svojim trudovima, išla me "tužiti" liječniku (koji joj je onda rekao neka poštuje moju želju). Nije se pokazala toplom i pristupačnom (prema meni), al se naskakala oko doktora...Iskreno se nadam da se promijenila!
Evo, niti meni se nije primalja Alenka dopala jer je dosta hladna. Bila mi je na oba poroda.
Cure jel ima kakvih friških novosti?
Mene zanima nakon ovog s****sa doktorima kome ići na pregled...naime moja šogorica bi rodila u VŽ,ali ne zna kome bi bilo najbolje ići...
Mislim da je on Jukićev "učenik"![]()
ima li kakav broj telefona ili zna netko kad je u ambulanti..
dr. Bilopavlović - smiren, nježan, drag...nije bio na porodu, al sam ga imala prilike upoznati dok sam ležala na patologiji. Nadam se da će takav i ostati.
A koliko on može/smije raditi samostalno s obzirom da je specijalizant? Tj. koliko njegovo ponašanje ovisi o specijalistu s kim radi? Jedna poznanica se sprema na porod, pa je malo u panici...
ne znam, ali kad sam u 15. tjednu došla na hitnu u pola noci zbog krvarenja radil je sam
i na porodu je bio jedino on u rađaoni (u svojoj smjeni)
i u viziti sam...
ako se želi roditi u Vž u kojem tjednu se treba javiti u njihovu ambulantu..?
teoretski se zapravo ni ne treba javiti na pregled prije poroda
pregled nije uvjet za sam porod tamo
mene je moja gin. poslala u bolnicu nakon 38. tjedna
u kojem je tjednu T tvoja prijateljica?
ako joj muž želi biti na porodu trebaju njihov tečaj
a za kontakt s doktorom neka proba nazvati ambulantu za trudnice i pitati sestru kad je dežuran ili tražiti baš njega pa se direktno s njim dogovoriti
Mene je moja gin uputila sa 39 tjedana, ali ja sam otišla već sa 37 jer mi je tad u prvoj t. počeo rasti tlak (a ponovilo se isto i u drugoj).
ja imam placen tečaj, a nisam na kraju tamo rodila. Mogu li nekome ustupit uplatnicu? Da li je to uopće moguće?
Kad bude oko 35. tjedna neka joj gin napiše uputnicu za CTG+UZV+amnioskopija (time je pokriveno sve što bi joj moglo zatrebati, da je ne šalju po novu uputnicu za npr. UZV - ili, još gore, ne naprave pred kraj UZV jer nije pisalo na uputnici). Jedna up. vrijedi za 3 CTG-a. Također joj treba i up. za porod. Zgodno je ako su uputnice bez datuma.
Pozdrav!!
Mi sutra idemo na prvi tečajbaš smo uzbuđeni, evo, već su sitni sati i nemogu spavat. sad sam u 32tj.
Beba mi je još uvijek okrenuta na zadak al mu dajemo šanse da se okrene,al nikad se nezna,..
Mi ćemo svejedno na tečaj pa ćemo vidjeti.
Zanima me, kada treba platiti tečaj (369kn)?
I šta u slučaju CR?
Jeli bila koja na CR sad nedavno? Ja se jako bojim i nadam se da će se mali okrenuti!!
Puse i pozdrav svima!!![]()
Eva Maria, ako se i ja odlučim za Vž porod, možda se vidimo gore.![]()
Eva Maria ja sam 2009. imala CR
bebica je odmah bila s tatom dok mene nisu završili, kad sam prebačena u sobu i beba je odmah došla k meni.
tečaj možeš platiti bilo kad, glavno da imaš uplatnicu kad dođeš na porod.
ako sve bude kako treba i ja se spremam u VŽ u ranu jesen.
mi čak nismo ni imali uplatnicu, samo je muž rekao da će platiti poslije.
i mislim da na tečaju kažu da se dođe sa 39 tt.
mi smo htjeli sa 37+6 jukiću na pregled, ali sam ja to jutro rodila, tako da nisam ni upoznala trudničku ambulantu.
što se tiče tečaja:
erika je prekrasna
ali zato smo mm i ja na onom dr.dijelu imali ovakve face
da ne budem nepristojna, totalno zastarjele info, u najmanju ruku
po meni + im je rooming in, ostalo je kao i svugdje, a nažalost nema veze s lokacijom, nego osobljem. stvarno je žalosno da uvijek ljudski faktor podbaci.
Cure, puno hvala na brzim odgovorima!!!
Ja se ipak nadam da ću izbjeć CR..
@n@ misliš danas na tečaju se vidimo?
ajde, baš bi bilo lijepo
samo još jedno pitanjcepa kaj ti nakon kaj izvade bebu ne pokažu odma?? i di je muž za vrijeme zahvata? ajme, ja moram svoju bebu ODMAH vidjeti
![]()
u biti 2 pitanjca.. treba skinut sav nakit za CR, imam piersinge koje si baš nemogu sama iščupat (microdermale) pa me zanima kakav je postupak u VŽ.. s tim da nebi opću anesteziju..
joooj.... jedva čekam....
nadam se da nisam otišla jako OT![]()
super, tak ćemo i mi makar dan prije uplatit.
da, slažem se za to s osobljem, iskreno tamo nikoga neznam, samo po pričama od drugih.
nadam se da ćemo se svi skupa uspjet složit i da će sve proći u miru i bez loših uspomena..
ipak se tamo događa najveći i najvažniji i najljepši događdaj u našim životima..
ja baš idem nekako puna pozitive!!! nadam se da će tako i ostati.
da, meni je moja dr rekla da će mi sa 39tt dat uputnicu za preglede. do onda ima još vremena a i malcu dajemo šanse da se okrene!!
super, hvala puno!!! bitno da MM bude u blizini, da imam potporu
a ništa, piers će skinut onaj koji ga je i stavio, to je najlakše.
al još ću ja pitat u bolnici, nadam se da mi neće zamjerit previše glupih pitanja.![]()
Evo, bili mi na tečaju danas
Predavanje je držao dr Bilopavlović.
Simpatičan mladi doktor, nije mi baš ulio povjerenje, al jako je ljubazan i nadam se da je isto toliko i stručan
ugl, meni se više činilo da je predavanje za buduće očeve![]()
pošto smo mi trudnice praktički doktorirale trudnoću![]()
uh, jesam si sva pametna...
dr tj je sestra Erika! Jedva čekam da ju upoznam!!
Sve skupa, pozitivni smo i zadovoljni
puse svima
nama je bio dr. kolenko, da ne misliš da sam o ovome pisala
drago mi je da ste zadovoljni![]()
Drage moje!!
Ima koje friško iskustvo iz rodilišta?
Nešto vas nema na ovoj temi...
Puse svima![]()
ja ću ti reći koga izbjegavati - dr.D.
12 sati nakon njenog pregleda sam zvršila u rađaoni
na pregledu dva puta vrisnula i cijeli dan se doma savijala od bolova
i ako ikad više budem trudna, odbijam amnioskopiju dok ne uđem u 41 tjedan
ne znam kako se zvala moja primalja, al nije mi se nimalo svidjela
hladna, poprilično bezobrazna ako išta tražiš ili pitaš, ma koma
vbac kakav ne bih nikome poželjela
Ginger, bas mi je tuzno citati te
Zasto su uopce radili amnioskopiju?
Nadam se da će ti tvoje srećice pomoći da što prije zaboraviš.
koliko su mi rekli u VŽ je rade pod redovno od 39 tjedna
Meni je u prvoj trudnoći rađena točno na termin, a drugi put sa 38 tjedana (kad smo već bili dogovorili indukciju za 2 dana). Ali mene ni jedan put amnioskopija nije boljela, čak niti bila neugodna - dr F. i dr.J.