Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: trebam savjet

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno trebam savjet

malac ima 7 mj , 10 kg i čvrsto sjedi.još uvijek se vozimo u nosiljci , ali nam je toliko mala da više u nju ne stanemo.e sad , pošto su skoro sve sjedalice 12+ , dali da je kupimo ili prićekamo.i koju? dali onu od 9-35 ili do 0-18??što mislite?? ja bih radije ovu veću , no doista mi se čini glomaznolm ...mislim ... ma nisam pametna!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa Vidi poruku
    malac ima 7 mj , 10 kg i čvrsto sjedi.još uvijek se vozimo u nosiljci , ali nam je toliko mala da više u nju ne stanemo.e sad , pošto su skoro sve sjedalice 12+ , dali da je kupimo ili prićekamo.i koju? dali onu od 9-35 ili do 0-18??što mislite?? ja bih radije ovu veću , no doista mi se čini glomaznolm ...mislim ... ma nisam pametna!!!
    Ne razumijem se puno u sjedalice, tj. jesam dok sam ju tražila, sve sam zaboravila, ali iskustva se sjećam! Mi imamo Kiddy Comfort Pro 9-36kg i prezadovoljni smo. (www.kiddy.hr.) To ti je sjedalica koja nema pojaseve nego nešto što podsjeća na airbag pred sobom. Prema njihovim istraživanjima, to je efikasnije u slučaju nedajbože sudara, inače su te sjedalice uvijek u vrhu po testovima. Sve će ti biti jasno kad odeš na stranice njihove koje su zapravo na www.kiddy.de, tamo imaš i videospot. Užasno su super ako imate dva auta jer ih prebacuješ ko od šale, nema posebnog vezivanja straga i nema migoljenja dječjih ruku iz pojaseva u "klasičnim" vezivanjima, što je mene izluđivalo i ometalo u vožnji. Uzmeš sjedalicu iz auta i staviš u drugi auto, lagane su jako. Dobiješ jastučić za pod guzu za mališu koji je kao tvoj da bude viši zbog tog stola. Dijete, bez obzira na kilažu koja je pokrivena tvojom sjedalicom, moraš smjestiti u veću kategoriju sjedalice ako ju visinom preraste a kilažom ne, u to sam sigurna. Jedini "problem" koji se uz njih veže je taj što djeca koja su vezana pojasevima znaju protestirati protiv ovog načina sa stolom. I zato odeš u trgovinu gdje ih imaju pa probaš. Iako, mi smo je i bez probe kupili primarno zbog sigurnosti i praktičnosti, platili papreno i veselili se kad je došla tako da je i njemu bila super odmah. Nema da ne prihvati, samo tu imamo!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Na osnovu čega si zaključila da je ova AS premala?

Idealno bi bilo da iduća AS bude ona 9-18 kg, ali uvjet za veću (osim minimalne kilaže) jest i da se dijete samostalno ustaje. Znači, kad dijete staviš da pod, da se može samostalno ustati npr. uz kauč.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 08.01.2011. at 18:50

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo imali slican problem, imali smo sjedalicu Peg Perego, i H sa 8 mj nije jednostavno stala u nju, po sirini. Imala je dosta preko 9 kg, ali se nije samostalno ustajala (sve do negdje 11mj, kada je imala vec 13kg!).

Sada smo kupili MC Cabriofix i djeluje mi veca od Peg Perego.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Idealno bi bilo da iduća AS bude ona 9-18 kg, ali uvjet za veću (osim minimalne kilaže) jest i da se dijete samostalno ustaje. Znači, kad dijete staviš da pod, da se može samostalno ustati npr. uz kauč.
    X

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

da li je mozda bolje u ovom slucaju uzeti neku sjedalicu od 0-18kg? prijatelji imaju isti problem... dijete prelazi 9kg a ima 7mj i nece vjerojatno tako brzo na noge.
    kakva bi bila Romer 0-18kg? http://www.eburza.hr/romer/index.php?menu=3&action=2

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anamariazg prvotno napisa Vidi poruku
    da li je mozda bolje u ovom slucaju uzeti neku sjedalicu od 0-18kg? prijatelji imaju isti problem... dijete prelazi 9kg a ima 7mj i nece vjerojatno tako brzo na noge.
    kakva bi bila Romer 0-18kg? http://www.eburza.hr/romer/index.php?menu=3&action=2
    ja mislim da da
    ipak će se u takvoj dijete još dugo voziti u smjeru suprotnom od vožnje. a to je jako bitno za tako malu djecu

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Kolko sam se ja informirala Romer su najsigurnije,i ta koju ti pokazuješ je ja mislim od 9-18,mi imamo za malenu sličnu,ali ima i onu bazu za isofix i svašta pa je cijena koma, al u slo malo jeftinije.
    Kiddy je isto navodno super, ali nema isofix pa smo mi opet malom kupili Romer do 36 kg.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Tek sad vidimda su zbilja 0-18,nebi ja tu birala... Ne znam.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj asa prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem se puno u sjedalice, tj. jesam dok sam ju tražila, sve sam zaboravila, ali iskustva se sjećam! Mi imamo Kiddy Comfort Pro 9-36kg i prezadovoljni smo. (www.kiddy.hr.) To ti je sjedalica koja nema pojaseve nego nešto što podsjeća na airbag pred sobom. Prema njihovim istraživanjima, to je efikasnije u slučaju nedajbože sudara, inače su te sjedalice uvijek u vrhu po testovima. Sve će ti biti jasno kad odeš na stranice njihove koje su zapravo na www.kiddy.de, tamo imaš i videospot. Užasno su super ako imate dva auta jer ih prebacuješ ko od šale, nema posebnog vezivanja straga i nema migoljenja dječjih ruku iz pojaseva u "klasičnim" vezivanjima, što je mene izluđivalo i ometalo u vožnji. Uzmeš sjedalicu iz auta i staviš u drugi auto, lagane su jako. Dobiješ jastučić za pod guzu za mališu koji je kao tvoj da bude viši zbog tog stola. Dijete, bez obzira na kilažu koja je pokrivena tvojom sjedalicom, moraš smjestiti u veću kategoriju sjedalice ako ju visinom preraste a kilažom ne, u to sam sigurna. Jedini "problem" koji se uz njih veže je taj što djeca koja su vezana pojasevima znaju protestirati protiv ovog načina sa stolom. I zato odeš u trgovinu gdje ih imaju pa probaš. Iako, mi smo je i bez probe kupili primarno zbog sigurnosti i praktičnosti, platili papreno i veselili se kad je došla tako da je i njemu bila super odmah. Nema da ne prihvati, samo tu imamo!
    i mi imamo ovu sjedalicu i prezadovoljna sam. to je prva sjedalica u kojoj ne vršti da je boli remen

ALI, po meni se ta sjedalica ne bi trebala koristiti dok dijete nema bar 11-12 kg i nemampojmakoliko visine. jednostavno nije dobra za manju djecu. može ona biti sigurna ali za tako male nije udobna. puno je udobnija neka sjedalica grupe I, npr. mi smo imali axiss do 2 godine, i onda kiddy. prije toga nema šanse da bih je stavila u kiddy, bez obzira na dodatni jastučić, jer bi joj jastuk za vezanje valjda bio do brade, a i položaj je ful sjedeći, dok je u drugim sjedalicama ipak malo 'komotniji'

možda je to moja neka fix ideja, ali šta ću, tako mislim

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj inikaaaaaa prvotno napisa Vidi poruku
    Čekaj, vozite se u nosiljci ili u as grupe 0?

Drugo, ako se vozite u as grupe 0, znači do 10 kg, moj savjet je da uzmete as grupe 0+ koja je do 13 kg (ima ih na burzi povoljnih),
    jer bebač od 7 mjeseci nikako nije za grupu I, tj. niti ne ispunjava sve minimalne uvjete za nju.

Ili to ili kombinirana 0 -18 kg (isplativija varijanta)

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj anamariazg prvotno napisa Vidi poruku
    Sjedalice grupe 0+ su do 13 kg. U zadnje vrijeme se dosta često pojavljuju upiti da je dijete preraslo sjedalicu grupe 0+ (tzv. "jaje") a još nije blizu da stane na svoje noge. Osobno mislim da tome najviše doprinosi to što se dijete u sjedalicu stavlja neadekvatno obučeno. Naime nemoguće je da je toliki broj djece najedanput prerastao sjedalice koje su dizajnirane za djecu do 13 kg, a imaju samo npr. 9 kg. Bez obzira što je vani zima dijete se u sjedalicu stavlja obučeno kao što je obučeno i po kući te ga se nakon što je smješteno u sjedalicu, pokrije sa dekom ili jaknom.

Kombinirane sjedalice, općenito prolaze na testovima sigurnosti znatno lošije od sjedalica koje pokrivaju samo jednu grupu. To je i logično jer one moraju raditi kompromise kako bi pokrile veći raspon kilaže odnosno dulji period djetetovog razvoja.

Citiraj mihim prvotno napisa Vidi poruku
    Kolko sam se ja informirala Romer su najsigurnije
    Nažalost testovi pokazuju da stvari nisu tako jednostavne. Testovi sigurnosti za razne grupe sjedalica stalno se obnavljaju i mijenjaju. Neke sjedalice su npr. dobro prošle u bočnom sudaru ali loše u frontalnom ili obratno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •