Stranica 16 od 120 PrviPrvi ... 614151617182666116 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 5963

Tema: Potpomognuta u privatnim klinikama

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cure znam da nije bas neka tema al moram vas pitat ako netko zna... vec 3 dana imam ujutro proljev i onda popodne vise nista!
    pa me zanima ima li netko slicno iskustvo i trebam li se brinuti???

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uzimaš li Folnu kiselinu ili neke slične trudničke vitamine? To ti je najvjerojatnije od njih

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj TrudyC prvotno napisa Vidi poruku
    Uzimaš li Folnu kiselinu ili neke slične trudničke vitamine? To ti je najvjerojatnije od njih
    pa da uzimam folnu al vec duze a to mi je pocelo tek prije 3 dana... mislis da je od toga?
    joj stalno se zbog necega moramo brinuti!

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Čuj, ako se nastavi - javi se doktoru, ali čini mi se kao reakcija na Folnu kiselinu. I zbog toga ne moraš brinuti!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ivanova prvotno napisa Vidi poruku
    pa da uzimam folnu al vec duze a to mi je pocelo tek prije 3 dana... mislis da je od toga?
    joj stalno se zbog necega moramo brinuti!
    Ja sam prije par dana čitala da se proljev zna često dogoditi kao rani znak trudnoće nešto dana nakon O. Jel može biti to?

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a moze sta ja znam vise,mada je meni 2.12.bila punkcija pa tako i oplodnja. pa ako je ovo sad jos rano onda je valjda to to!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a moze sta ja znam vise,mada je meni 2.12.bila punkcija pa tako i oplodnja. pa ako je ovo sad jos rano onda je valjda to to!
    Nikako nije rano, puno cura su pisale da im je to bio simptom u prvim tjednima nakon ovulacije. Tko zna... držim fige

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

cure znam da nije bas neka tema al moram vas pitat ako netko zna... vec 3 dana imam ujutro proljev i onda popodne vise nista!
    pa me zanima ima li netko slicno iskustvo i trebam li se brinuti???
    Draga nemoraš brinuti ja sam dosta dugo imala jutarnje proljeve i mučnine i to sve je kod mene počelo dosta rano već treći dan nakon transfera.
    Može ti biti i od nervoze podsvjesno i straha da se nešto ne dogodi bude se i to smirilo nakon nekog vremena.

svima

dr.Lučinger na velikom broju trudnoća i da se samo tako nastavi

luna1 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

ej ženske imam pitanje, kako sad to ide s receptima. npr, ja sam u Viliju i dali je normalno kupujem injekcije kao i do sada, ili nemogu kupovati bez recepta? Ako dobivam recept dali dobivam od Vilija, ili svog socijalnog ginekologa? Ak je koja skoro išla, možda znam, kad se stalno nešto mjenja..

Mona 20 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj luna1 prvotno napisa Vidi poruku
    ej ženske imam pitanje, kako sad to ide s receptima. npr, ja sam u Viliju i dali je normalno kupujem injekcije kao i do sada, ili nemogu kupovati bez recepta? Ako dobivam recept dali dobivam od Vilija, ili svog socijalnog ginekologa? Ak je koja skoro išla, možda znam, kad se stalno nešto mjenja..
    Kupuješ i dalje lijekove bez recepta, naravno sve o svom trošku

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

luna i mona nije li ipak moguće dići recepte preko bolnice, a postupak odraditi i platiti privatno, čini mi se da je bilo govora o tome na forumu, naravno HZZO ti onda bilježi potrošeni besplatni postupak

luna1 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

sretna35 neznam za to, pošto sam ja privatno, ja sam uvijek kupovala, neznam da mogu dobiti injekcije preko HZZO. Gdje se to mogu raspitati? To bi mi bilo ok. Financijski puno lakše.

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ma ne možeš dići lijekove u bolnici,pogotovo ti,koja ideš privatno..
    To možda one cure koje su negdje u bolnici,pa dignu lijekove,ne odrade postupak tamo i odu privatno..to je drugi par cipela..
    Tebi će dr.Radončić napisati onaj plan za postupak i tamo će ti pisati koje lijekove trebaš.Ako će te u ljekarni pitati tko ti je to preporučio,dat ćeš mu taj papir-jedino ako te neće gnjaviti zašto nemaš privatni recept za svaki lijek-što čisto sumnjam.

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Na žalost,to znači da ćeš i dalje kupovati lijekove o svom trošku..

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To se moglo izvesti za vrijeme kada su se lijekovi dobivali kod ginića ... odeš u bolnicu, dobiješ protokol, ginić ti naruči lijekove, ti ih uzmeš i odeš na postupak kod privatnika. Sada kad lijekove dobijaš direktno u bolnici mislim da se to teže može izvesti, čak nikako...

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mia74, super mi je tvoj ticker ... šaljem ti puno pusa ... znaš zašto

mia74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Znam zašto,naravno..upalila je mantrica..

Puno i tebi!

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

B]ana[/B]-;1781034]
    Draga nemoraš brinuti ja sam dosta dugo imala jutarnje proljeve i mučnine i to sve je kod mene počelo dosta rano već treći dan nakon transfera.
    Može ti biti i od nervoze podsvjesno i straha da se nešto ne dogodi bude se i to smirilo nakon nekog vremena.
    hvala ti! ja ocito umjesto povracanja imam svako jutro proljev:lol
    evo i danas opet....
    Posljednje uređivanje od ivanova : 04.01.2011. at 10:17

MAJA14 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj aslan prvotno napisa Vidi poruku
    danna drzim fige da sutra ugledas svoju mrvicu na uzv!
    jel zna tko koliko NAJMANJE mora proci izmedju dva postupka kod dr L.? ovo mi je drugi pokusaj bio i sto prije bi htjela u treci....
    Aslan,pozdrav i nisam baš upućena u tvoju situaciju al mislim da smo obje ovu bitku izgubile...moja beta je tri puta zaredom rasla a onda bum pad dr.L je rekao da je bila trudnoća a zašto je otišla ne zna se.Al ja jo ne znam što mi sljedi jer još nisam dobila,samo se bojim kiretaže...i ja ću malo tugovati jer ovo mi je bio 4.pokušaj pa opet nakon stimuliranog postupka gonalima pauza treba biti oko 6.mj.ako se nešto nije mjenjalo...tako da pakujem za zag.nadam se opet u lipnju...pozzz svima i želim da sve što prije dobijemo naše bebe

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Jel to doktor preporucuje folnu kiselinu i vitamine u trudnoci? Ja nepijem nista osim vode.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Danna, folna je pod obavezno!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Danna, folna je pod obavezno!
    Evo bas pisem dr. L poruku. Hvala mare41.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Folna je obavezna i z vrijeme pripreme za trudnoću.

"Folna kiselina smanjuje rizik deformacije fetusa koja je vezana uz centralni nervni sustav, poznatih pod nazivom - defekti neuralne cijevi.bično ne znate odmah da ste trudni i ponekad prođu tjedni prije nego što saznate.

Najveće potrebe za folnom kiselinom su mjesec dana prije trudnoće i prvih nekoliko tjedana trudnoće (obično 12 tjedana). Preporuke za uzimanje prije trudnoće se razlikuju, neki savjetuju tri mjeseca, neki mjesec dana. Istraživanja su pokazala da se uzimanjem 0,4 mg sintetičke folne kiseline dnevno prije trudnoće smanjuje rizik od defekta neuralne cijevi od 50 do 70 posto."

Ja uzimam Folic + tablete, tri dnevno

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

3 devno!!! pa koliko je to mg?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Kaze dr. L za folnu k. nije obavezna ali može se piti. Ima je i u hrani (jetrice, narandže, brokule, salata, sjemenke, kruh...) Našla sam od Centruma Materna i sadrzi vitamine i folnu k. Pročitala sam za čega je dobra folna k. tako da vam hvala za savjet. Sta bih ja bez vas. Ljubim vas sve!!!!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

3 devno!!! pa koliko je to mg?
    Baš koliko je potrebno 400kcg

Ovdje ima zgodan tekst s Rode: http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2476

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Folna od Twinlaba, jedna tabletica sadrži 800 kcg. Pije se 1 dnevno.

snow.ml avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Danna prvotno napisa Vidi poruku
    Kaze dr. L za folnu k. nije obavezna ali može se piti. Ima je i u hrani (jetrice, narandže, brokule, salata, sjemenke, kruh...) Našla sam od Centruma Materna i sadrzi vitamine i folnu k. Pročitala sam za čega je dobra folna k. tako da vam hvala za savjet. Sta bih ja bez vas. Ljubim vas sve!!!!
    i ja sam pitala i dr L i biologicu kad je bio transfer te su mi rekli da nije potrebno...pojesti na dan koju naranču, brokule, jede se kruh i tjestenina i trebalo bi biti dovoljno!!! Ja inače ne volim te umjetne tvorevine a i muka mi bude od njih...a valjda će biti sve u redu na kraju!!! dosta tu imaju ulogu genetske predispozicije za neki poremećaj, barem sam tako pročitala

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

cure npratim vas i nemoj te se ljutit, ja sam trudna 12 tjedana( tata ginekolog) i ne mogu vjerovati da ne pijete nista od vitamina ali tu kolicinu sigurno nece nadomjestiti s narancicom i brokulom !!!!!!!!!!! malo ste needucirane inače se folna pije i 3 mjeseca prije zatrudnjivanja......

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

bokić,ja sam nova na forumu ali vas duže vrijeme pratim i sama sam bila na mpo prije dosta godina i imam krasnog klinca,spremam se pokušati ponovo kod dr.L.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja sam pila od početka trudnoče PREGNITAL tablete koje mi je preporučio sam dr.L. a prije nek smo krenuli u postupak i za vrijeme sam pila od Centravita jedino kaj sam još ovak pila je bio magnezij radi mučnina i povračanja koje su se s njim smanjile.
    Pregnital je dobar jer ima omega 6 i 9 u sebi za jačanje moždanih stanica kod ploda nama bili super i ima ih u kutiji za dva mjeseca

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja sam također pila prenatal od natural welth,prije početka trudnoće,za vrijeme i poslije poroda,tako mi je savjetovala moja tadašnja ginekologica.imam pitanje da li se dugo čeka na konzultacije ko dr.L?

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj gabica80 prvotno napisa Vidi poruku
    cure npratim vas i nemoj te se ljutit, ja sam trudna 12 tjedana( tata ginekolog) i ne mogu vjerovati da ne pijete nista od vitamina ali tu kolicinu sigurno nece nadomjestiti s narancicom i brokulom !!!!!!!!!!! malo ste needucirane inače se folna pije i 3 mjeseca prije zatrudnjivanja......
    bas sam htjela i ja napisati da je dr L.ocito jedini koji ne preporuca folnu koja je kod svih drugih pod obavezno,meni su to i u petrovoj svi doktori naglasili...
    al valjda i on zna sto prica,ima iskustva...

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ana jel to sumeci magnezij ili tablete ili nije bitno?

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja pijem šumeće tablete mg

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

azrijelka to sam i mislila,hvala!
    odmah danas idem kupiti ako radi negdje,mozda pomogne oko mucnine!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

azrijelka to sam i mislila,hvala!
    odmah danas idem kupiti ako radi negdje,mozda pomogne oko mucnine!
    ja trenutno imam 2 trudne prijateljice, jedna inseminacijom druga prirodno, kod 2 različita ginekologa vode trudnoću i oba su im rekla da ne piju šumeći magnezij u prvom tromjesječju nego radije DOnat mg ili tako nešto...zašto, ne znam ali ne bi bilo loše pitati doca da li da piješ šumeće

ivanova avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

e j.... ga sad ja vec kupila i sad sam u nedoumici dal da popijem! kod doca idem tek u utorak a rekli su mi da to pomaze kod mucnine...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam pila Elevit pronatal od Bayera po preporuci dr A i nadam se da ću ga opet uskoro piti

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

meni je dr. L. rekao da si kupim šumeći mg.
    prvo prenatal, i onda nakon što se ustanovilo da je s plodom sve ok-i mg.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj gabica80 prvotno napisa Vidi poruku
    Gabice, nemozemo mi sve znati sto se tice ginekoloske struke. Ja znam sta je moj posao, a smatram da je doktor taj da kaze sta smijem, a sta nesmijem.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ana jel to sumeci magnezij ili tablete ili nije bitno?
    sory draga kaj ti nisam prije odgovorila da šumeći isto od centravita

mpac2006

Početno

Pozdrav cure, dugo vas već čitam pa evo da se i ja javim. Nakon borbe s neplodnošću zbog muškog čimbenika neplodnosti, uspjelo nam je i sada sam trudna iz zamrznute jajne stanice. Iza nas su dva ICSI postupka, u prvom sam imala tri vraćena zametka, ali je nažalost završilo biokemijskom trudnoćom. U drugom pokušaju (izvađeno 6 jajnih stanica, 3 oplođene, 3 zamrznute) nakon 14 dana i 3 vraćena zametka beta je bila 0. I nakon toga je slijedio pokušaj iz zamrznutih jajnih stanica. Moram priznati da sam se ovom pokušaju najmanje nadala. Gdje god sam čitala o takvim postupcima, izgledalo je da nemam šansu. Ali, čini se da je baš ovaj postupak bio dobitni. Sve tri stanice su uspješno odmrznute, dvije su se oplodile. Beta 270! Ne možete vjerovati koja sreća. Trenutno sam u 13-om tjednu. Postupke sam obavljala u poliklinici Vili kod doktora Radončića. Svima vama koji još uvijek čekate pozitivne bete, želim svu sreću i pokušajte i onda kada se čini da su šanse najmanje. Meni su baš zamrznute jajne stanice donijele sreću!

JA - ok
    ON - oligoasthenoteratospermija
    1. ICSI - biokemijska trudnoca.
    2. ICSI - 6 jajnih stanica (tri oplođene, tri zamrznute) - beta 0
    3. ICSI iz zaleđenih jajnih stanica - beta pozitivna

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

svim trudnicama od srca cestitam....takoder san jedna od njih i u daljnjem iscekivanju sada sam trudna kako beta pokazuje oko 4 tjedna.....
    .malo sam najvise pratila innu28 i snow.ml jer su mi one tu nekako najblize po terminima punkcija i transfera pa cure nema vas s odgovorima kako vase bete napreduju i jesu li bili ultrazvuci vec?

čekalica

Početno IVF centar-iskustva

Pozdrav svima!
    Zanima me organizacija i tijek postupka u IVF centru.
    Dakle, koliko se čeka na postupak, da li idu na čisto prirodne postupke ili preferiraju stimulacije?
    Kada si u postupku, da li su sve folikulometrije ujuro ili može i popodne, koliko dugo se čeka na folikul. od koliko sati rade (to sve pitam radi izostajanja s posla), kada su punkcije i transferi?
    Koje sve papire traže prije postupka (bila sam već u postupcima u drugim klinikama)? Koja je cijena konzultacija, prirodnog postupka, koja stimuliranog IVF-a?
    Hvala unaprijed na odgovorima!

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mpac2006 čestitam na tvojoj sreći, često onda pogađa kada se najmanje nadamo ipak su trudnoće iz zamrznutij JS više iznimka nego pravilo

bravo za Vili

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mp2006, čestitam i drago mi je što si se odlučila javiti nam se...nadam se da ćeš ubrzo skupiti 10tak postova kako bih te mogli kontaktirati i na pp po potrebi
    želim ti bezbrižan i uredan nastavak trudnoće!

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mpac2006, ne mp2006, sorry

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mpac2006, to je stvarno veliki uspjeh i velika sreca. Cestitam.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

mpac2006 čestitam i želim ti školsku trudnoću od svega srca!!!
    Željela bih da se jave i druge cure koje su ostvarile trudnoću iz odmrznutih jajnih stanica pa da se konačno dobije bolji uvid u rezultate od ovakve - eksperimentalne metode.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •