Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: kako da zavoli maramu?

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno kako da zavoli maramu?

vidim da sve pišete da s maramom počinjete odmah.
    moj malac ima 2 tj. pokušala sam ga danas staviti u maramu u dva navrata. dakle sit je, suh, miran , ja ga stavim i on negoduje i hoće lizati one rubove od marame.

ista stvar je bila sa starijim. kupila sam maramu kad je imao 3mj i jer se stalno htio nositi. od prvog dana je urlikao u njoj i pokušavao se svom silom oduprijeti od mojih prsa.

jel ja nešto krivo radim? jel sva djeca vole maramu? kakva je bila prva reakcija vaših klinaca?

možda nije na odmet napisati da je marama od debelog materijala, kamaris, nije rastezljiva i da sam pokušala onaj najstandardniji položaj da ga naprijed nosim.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pa moja je svaki put protestirala dok sam je namjestala unutra (jako puno vremena je u njoj provodila jer je stalno bila na rukama). smirila bi se tek kad je nosenje krenulo s tim da sam nekad na pocetku morala i lagano cupkati. i dok je bila skroz malicka onda bi brzo zaspala, al cim se probudla je htela van i sisu nikad nije s njom funkcioniralo da je uzmes na ruke ili stavis u maramu i stojis na mjestu. samo kretanje je prolazilo.
    i da iskljucivo sam je nosila prsa o prsa.
    a kaj se tice cuclanja marame, slinga, mei tai-a...to redovno radi, ali mislim da je to normalno i da to ne mozes izbjeci.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

jesi probala ga onako skroz pospanog staviti? mi smo tako ispočetka: ona bi zaspala na dojci, ja bi je digla da podrigne i usput namještala u maramu. ili ako je budna, obavezno cupkanje i odmah krenut hodat. sad sa 3 mj nam paše kad joj je jedna ruka vani pa po tom rubu slini. zadnjih dana joj je gušt tak se uspavljivati. ja mislim i nadam se da će joj bit super što je veća. sad je u nekoj fazi kad bi sve htjela vidjet pa joj smeta kad je skroz unutra.
    ali tvoj je još mali i mislim da bi palilo ovo prvo, sa spavanjem. sretno!
    i da, najvažnije da ti nisi unervožena kad ga stavljaš.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaru sam počela stavljati tek s 3 mjeseca i u početku je jako negodovala i plakala - sve dok jednom nisam izjurila van čim sam ju stavila, odonda je sve bilo ok.

margita je u slingu od rođenja, ona se uopće nije bunila.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pokušaj odmah izaći u šetnju, i to kad je sit i napola pospan. ili se prihvati usisavanja, plesanja, neke aktivnosti pri kojoj se krećeš i koja ga inače zanima.

nekoj djeci treba vremena da se naviknu, druga su otpočetka oduševljena. ja mlađega nisam puno nosila u marami, baš zato što bi znao pošiziti nakon što bih ga spakirala pa odmotavaj sve i vadi ga... sa slingom mi je bilo lakše. no, prvih mjeseci je jednostavno najviše volio nošenje na rukama, tek je kasnije bezuvjetno prihvatio nosiljke. stariji je, pak, obožavao maramu od prvog trena.

također sam koristila kamarisovu maramu i t2t položaj, to nije problematično.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i moj se bunio na pocetku kod stavljanja. on je i inace bundzija, pa me to ni ne cudi. al brzo se privikao, treba samo odmah pocet hodat i brzo se smire. a isto je uvijek cuclao tu maramu, s tim sam se pomirila. jedino bi pazila da poslije glavica bude na drugoj strani. govorim o marami, sling nije kao beba prihvatio nikako

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

aha znači i vaši su se bunili!

a ja mislila da su svi maramom oduševljeni, da samo moji sineki protestiraju pa sam valjda zato brzo odustala 1. put.
    dobro, sad mi je lakše. budem sad malo isprobavala da se navikne, baš bi ga voljela nositi naokolo.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku
    pa moja je svaki put protestirala dok sam je namjestala unutra (jako puno vremena je u njoj provodila jer je stalno bila na rukama). smirila bi se tek kad je nosenje krenulo s tim da sam nekad na pocetku morala i lagano cupkati. i dok je bila skroz malicka onda bi brzo zaspala, al cim se probudla je htela van i sisu nikad nije s njom funkcioniralo da je uzmes na ruke ili stavis u maramu i stojis na mjestu. samo kretanje je prolazilo.
    a kaj se tice cuclanja marame, slinga, mei tai-a...to redovno radi, ali mislim da je to normalno i da to ne mozes izbjeci.
    Isto i kod nas.
    MI smo počeli s mjesec dana, a mislim da smo mogli i puno ranije, no ja sam bila nesigurna što je ona vjerojatno osjetila. Bože, kada se samo sjetim. Stavim ju, malo hodam po stanu, ona negoduje pa ju izvadim i odustanem taj dan ići u šetnju. Dok jedan dan nisam kročila van, a ona nakon što je zadivljeno gledala u zelene krošnje oraha, uskoro i bzro zaspala.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Isto i kod nas.
    MI smo počeli s mjesec dana, a mislim da smo mogli i puno ranije, no ja sam bila nesigurna što je ona vjerojatno osjetila. Bože, kada se samo sjetim. Stavim ju, malo hodam po stanu, ona negoduje pa ju izvadim i odustanem taj dan ići u šetnju. Dok jedan dan nisam kročila van, a ona nakon što je zadivljeno gledala u zelene krošnje oraha, uskoro i bzro zaspala.
    hehe, mi cim bi stupile na stepenice za van vec je bio mir. a do tog trenutka ko da sam ju stavila u spravu za mucenje
    a u mom malom selu smo bile totalna atrakcija, na momente sam mislila da ce se auti sudariti koliko su svi gledali kaj je to. i najslade mi je kad ljudi vele joj kak je to super, kak ste se samo toga dosjetili

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

a u mom malom selu smo bile totalna atrakcija,
    Ha, ha, mi smo u gradu pa je bilo slično. Komentari su bili uvijek pozitivni - jeste se sami sjetili, jeste sami sašili, nekada su tako Ciganke nosile djecu, kako joj je lijepo... muški su uvijek bili raznježeniji. No, djeca su mi bila najjača pa je tako moja Maša bila i Kupusić i mali ćuko, a znali su me pitati je li unutra prava beba (budući da je M. uglavnom spavala). Ne, luđakinja sam koja okolo fura lutku. Baš su me znali nasmijati.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jučer sam malo vježbala po stanu i bio je miran.
    zavezala sam maramu prema slikama i uputstvima, al sam primijetila da se ja stalno naginjem leđima prema iza kako bi malac što više "ležao" na mom trbuhu. kad sam skroz uspravnih leđa, imam dojam da će mi ispasti. jel to normalno? al marama je stvarno maximalno zategnuta (da ne mislite da se igram).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako je jako zategnuta (ne samo vanjski sloj nego u svakom koraku pazi da nije prelabava), onda je problem vjerojatno u tome što malenog staviš prenisko. trebala bi ga moći poljubiti u tjeme - većina njegove težine mora biti negdje između tvojih prsa i trbuha, ne na trbuhu. ako je položaj dobar, ne da se nećeš morati naginjati unatrag nego ćeš se bez problema naginjati naprijed bez osjećaja da će ti "iscuriti".

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i čestitam na prvom uspješnom nošenju

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni ponekad pomaže da ga namještam u marami dok stojim ili pored tekuće vode ili pored uključenog miksera jer ga ti zvukovi smire pa se lijepo namjestimo i onda kad ih isključim već zaboravi da se bunio. Pomaže i žustro hodanje. Ali ponekad jednostavno ne želi biti u marami.

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    jučer sam malo vježbala po stanu i bio je miran.
    zavezala sam maramu prema slikama i uputstvima, al sam primijetila da se ja stalno naginjem leđima prema iza kako bi malac što više "ležao" na mom trbuhu. kad sam skroz uspravnih leđa, imam dojam da će mi ispasti. jel to normalno? al marama je stvarno maximalno zategnuta (da ne mislite da se igram).
    jel ju zavezes bas u samom struku? ja sam tu znala zeznuti. dovoljno je da ju zavezem centimetar, dva nize struka i odmah mi se tezina poremeti i sve nekak visi.

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja N. nikad nisam uspjela naučit na maramu. Nakon godinu dana forsiranja dogurale smo do max. 20 minuta. Nakon toga bi počela vrištati i nije se zaustavljala dok je ne bi izvadila van. Ali ona je bila, i još uvijek je, iznimno tvrdoglavo dijete. Ista stvar je bila i s kolicima. Prolazile su samo ruke. Kad je prohodala ja i moja kičma bile smo najsretnije u životu!

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj arilu prvotno napisa Vidi poruku
    Ja N. nikad nisam uspjela naučit na maramu. Nakon godinu dana forsiranja dogurale smo do max. 20 minuta. Nakon toga bi počela vrištati i nije se zaustavljala dok je ne bi izvadila van. Ali ona je bila, i još uvijek je, iznimno tvrdoglavo dijete. Ista stvar je bila i s kolicima. Prolazile su samo ruke. Kad je prohodala ja i moja kičma bile smo najsretnije u životu!
    Ovo je kao da čitam sebe o nasoj trecoj sreci Ali on ima sada 1,5g i jos uvijek ga moram nosat non stop ali sada bar želi neku nosiljku -aleluja!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uf, kod nas je srećom trajalo samo prvih par mjeseci!

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tajuška - hvala! skužila sam da ako nije donji rub baš na struku da mi je onda prenisko. ovak ga dobro zavežem, čak mi se čini prečvrsto, danas nakon skidanja marame su mi cice bile skroz iztraumatizirane, urezao mi se grudnjak.
    malac je super podnio šetnju, mislim da bi spavao da sam šetala još sat vremena.

još jedno pitanje: nejasno mi je malo skidanje iz marame - jeste to radile po dućanima, parkovima i sl - ima li neka caka kako to napravit što jednostavnije? jer marama je tako dugačka, ja se sva zapletem i ti donji rubovi fino plaze po podu - pretpostavljam da je to nužno tako (dok ne kupim sling, jel da?)

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nema na cemu
    u biti jednom kada sam ju namontirala nisam skidala ak bas nije bilo nuzno. a najbezbolnije rjesenje je povuci dolje onaj dio koji ide preko leda, a onda skinuti "naramenice". tako ce se najmanje toga vuci po podu u toj prvoj fazi dok je dijete "na tebi". no, ja sam se nekad znala tak zapetljati u cijelo to platno da sam se izvlacila madionicarskim trikovima

sling je najjednostavniji u teoriji, ali ja sam tele za njega, narocito polozaj prsa o prsa. nikako ga namontirati kako treba. uspjevala sam je nositi na boku, ali jedva sam cekala da malo padne temperatura i da se prebacim na mei tai. i ja i malecka se uzasno znojimo, tako da sam krajem svibnja morala pospremiti maramu (imam sleepy wrap) i prebaciti se na sling.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam znala svojeg skidat iz marame i vračat natrag, ako ti je marama elastična onda ti to nije teško ali ako nije onda je malo teže ali se isto tako može. Ako je marama elastična onda moraš samo malo rastegnuti tkaninu , izvaditi malca i to je to. Maramu ostaviš na sebi. Kada ga vračaš isto tako, rastegneš, vratiš i ideš. Ako ti je marama tkana onda je malo odpusti, izvadi malca i maramu isto tako možeš ostaviti na sebi i kada ga vračaš je samo zategneš i voila - spremni za šetnju

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo i kod nas ovako!

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Da se prikljucim ovoj temi.....jer i ja imam problema sa stavljanjem malca u maramu (imam sleepy wrap).
    Bebac ima 1 mjesec i kad ga stavim u maramu pruza noge, tj. izvija se i meskolji kao da zeli stajati, to mi se cini jako lose za njegovu kraljeznicu pa ga odmah vadim.
    Jel imao jos netko takvih problema i kako to rijesiti?

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cim ga stavis kreni nekamo, malo pocupkuj i vjerovatno ce se smiriti. moguce da je to njegov oblik protesta tj. negodovanja.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

jel ti se odguruje o onaj poprečni dio marame u koji mu "spremiš" noge? probaj ga primit za bedra, iznad koljena dok se ne smiri. i da, budi u pokretu čim ga stavljaš, kad skuži da se putuje, smirit će se

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma (ja) imam onu tvrdu kamaris , baš bi mi elastična dobro došla, odnosno kad god naletim na neku na netu, samo slinim.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

pa ima ti altermama sad nagradnu igru, prva nagrada je sw

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

joj ne zezaj!!!!! aaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

još se stigneš prijaviti

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

upravo sam s njihove stranice naručila nosiljku boba za starijeg klinca.

nagradnjaču sam pogledala, taman se mislila prijavit al vidim neke cure imaju već 150 lajkova, dakle ne trebam se ni trudit.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam znala svojeg skidat iz marame i vračat natrag, ako ti je marama elastična onda ti to nije teško ali ako nije onda je malo teže ali se isto tako može. Ako je marama elastična onda moraš samo malo rastegnuti tkaninu , izvaditi malca i to je to. Maramu ostaviš na sebi. Kada ga vračaš isto tako, rastegneš, vratiš i ideš. Ako ti je marama tkana onda je malo odpusti, izvadi malca i maramu isto tako možeš ostaviti na sebi i kada ga vračaš je samo zategneš i voila - spremni za šetnju
    Ja ovako. Moja marama nije elastična, ali bez problema izvadim J. i spremim ga nazad. Uglavnom kad god negdje idemo (npr. autom) zavežem već doma maramu oko sebe pa ga ubacim kasnije.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovaj vez je super za brzo ubacivanje i izbacivanje bebe
    http://wrapababy.com/baby-wearing-wr...cross-carry/3/

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala ti, baš sam bacila oko. moj mališan ima samo 3 tj pa ga ne mogu (trenutno) tako nositi.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

evo, za utjehu, moja mala u zadnje vrijeme samo negoduje...ok dok sisa ili spava, ali kad je budna samo gunda okrivljujem zimu i jakne za sve i nadam se...

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

moj sin se bunio sve do neki dan...
    ja sam vec bila ubijedjena da nesto radim pogresno, na kraju sam uzela instrukcije i zenu koja mi je objasnjavala i sa mnom vjezbala vezivanje.
    bebac je na pocetku htio samo na sisu, i marama ga je u tome smetala i ogranicavala...osim toga on i ne voli bas da se nosi, bilo bi najbolje kad bi mama stalno lezala a on sa bradavicom u ustima kunjao...tako da smo krenuli da vjezbamo.
    svaki dan po malo, od desetak minuta pa do blizu sat gdje smo sada. najbolje ide kada kombinujemo sa nekim zanimljivim aktivnostima - mama sprema dorucak, plesemo, gledamo kroz prozor, idemo kod komsinice...jedva cekam bolje vrijeme pa da se uputimo u setnju po kraju. mis vec izgleda sasvim zadovoljno u marami, veselo okrece glavu na obe strane i raduje se cim vidi boju platna i da pocinjem da se vezujem

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

hvala ti, baš sam bacila oko. moj mališan ima samo 3 tj pa ga ne mogu (trenutno) tako nositi.
    Možeš, samo mu glavica mora biti pokrita sa maramom, ovim krakovima, mora biti u položaju žapca na tebi (ko zaljepljeni), ne slagati u sjedeći položaj.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sad sam se sjetila da mora biti još onaj jedan ravni sloj marame, http://www.pixiekid.com/shop/index.p...index&cPath=96 ovdje se vidi,
    ovaj na slici je tako udoban i isto jednostavan za nošenje,
    da sam ja svoje i kasnije nosila u tom vezu, pa sam zaboravila da taj vez
    ima još ovaj dodatni dio za leđa. Oprosti još jednom zbog brzopletosti

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj vez je super za brzo ubacivanje i izbacivanje bebe
    http://wrapababy.com/baby-wearing-wr...cross-carry/3/
    Mi koristimo baš taj vez i to od kad je imao samo 14 dana... čini mi se da je čak i marama ista Jedino mu i ručice ubacim unutra te oba kraka marame prevučem preko leđa tako da je sav pospremljen, viri samo kosa.

In love, od kad ručice mogu van?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

tua Da, odguruje se u onaj poprecni dio marame, a s obzirom da korisitmo platnene pelene koje su na njemu jos dosta velike imam osjecaj da niti ne moze dobro prekriziti nogice.
    Moze li se beba od 1,5 mjeseci nositi u nekom polozaju s rasirenim nogicama?

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

samo da vam prijavim: malca naravno protestira, al kad izađemo van, odmah skuži da smo na stubištu pa zašuti i gleda, vani gleda još više a onda se nakon 5-10min preda i spava dokle god ja hodam.
    u pon je bilo divno sunce, doma je njurgao cijelo jutro i nije spavao pa sam ga stavila u maramu i proveli smo sat i pol vani (od kojih bar 45 min na kavi sa sestrom), jučer isto tako!
    samo daj bože lijepog vremena, ljubav prema marami je rođena! a sling naručujemo kao poklon od moje seke hahaha!!!

kad je ovak zima kao sad u zg, kako se bebu obuče za maramu? robica kao za doma pa u maramu pa preko zakopčat moju jaknu?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

kad je ovak zima kao sad u zg, kako se bebu obuče za maramu? robica kao za doma pa u maramu pa preko zakopčat moju jaknu?
    Upravo tako!

Ja sam furala u slingu tako, a ti imaš maramu koju moraš vezati tak da ima 2 ili 3 sloja preko leđa.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi smo šetali i na minus 5, i po dva sata. No, tada bi joj (imala je oko 6 mj. i više) na robicu kod kuće (bodi i odjelce bez rukava) obukla trenerkicu donji dio i gore vesticu pa u skafanderić i onda u maramu. Još sam preko marame imala neko pokrivalo od flisa koje sam sama sašila. E sad, mnogi bi rekli da je to previše, no meni se nije činilo tako jer je znao zapuhati i vjetar... što ja znam. Nikada se nije znojila i bila je sve vrijeme zdrava.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj jedna2 prvotno napisa Vidi poruku
    tua Da, odguruje se u onaj poprecni dio marame, a s obzirom da korisitmo platnene pelene koje su na njemu jos dosta velike imam osjecaj da niti ne moze dobro prekriziti nogice.
    Moze li se beba od 1,5 mjeseci nositi u nekom polozaju s rasirenim nogicama?
    ja sam mislila da ga ovako stavljas: http://www.sleepywrap.com/index.php?page=classic
    tu su nožice raširene

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Stavljam ga ovako http://www.sleepywrap.com/index.php?page=upright
    ali u medjuvremenu sam bila kod ortopeda na uzv kukova, rekao mi je da ga mogu bez brige stavljati i s rasirenim nogama, probala sam tako i malac se nije odguravao, odmah je zaspao, ali brzo se probudio i poceo se meskoljiti jer je htio na cicu!

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •