Potpisujem Sanju za Slumdog Millionaire i Mamma Miu.
Potpisujem Sanju za Slumdog Millionaire i Mamma Miu.
Mama mia mi je genijalna samo zbog Pierca Brosnana i njegovog revanja, ups. pjevanja
obozavam ga
da, i Abbu volim![]()
evo Sanja, sad si me podsjetila, Whatever Works se spremam već dugo pogledat pa nikako,
ali uspjela sam pogledat početaki jaaako obećaje
.
ovo sam nedavno gledala Mjesec
ovo su mi isto dobri filmovi: Lakeview terrace
Žena kojoj sam čitao (The Reader)
neko je već spomenuo "Vickey, Christina, Barcelona" W. Allena,
par godina stariji je jako dobar
Završni udarac
a jeste gledale Tarantinove Inglorious bastards (nemilosrdni gadovi)?
baš se kuži kako je veliki filmofil, odličan film.
mislim da se i ovo već spominjalo
Neobična priča o Benjaminu Buttonu.
sad sam se sjetila na nešto starije ali dobre
Generation X, 12 majmuna, Fight club, Moulin Rouge
jel neka romantična duša spomenula legendarni Razum i osjećaji,
Prije sumraka,
Mostovi okruga Madison ?
jedna od najluđih komedija s P.Sellersom
The Party
a kad smo već kod njega,
ovo je stvarno dobar film o njegovom životu The Life and Death of Peter Sellers
uh, gutaju vrijeme ovi hiperlinkovi![]()
Posljednje uređivanje od mamma Juanita : 18.10.2010. at 21:07
Mamma Ju, opet si dotakla neke filmove koje istinski volim... Inglorious Basterds, Vicky Cristina Barcelona, Benjamin Button, Fight Club, Razum i osjećaji, Mostovi okruga Madison...Pa Peter Sellers...
![]()
Moulin Rouge mi ima neki čudan nemir u sebi... Ne mogu si to racionalno objasniti - bio mi je dobar, ali ne toliko da ga pogledam još jednom.
Lakeview Terrace, Match Point i The Reader nisam gledala, hvala ti na preporukama.(Nisam ni Mjesec, ali nekako nemam strpljenja za SF, iako vidim da je ekipa odlična. Kevin Spacey, yeah!)
pogledaj si Mjesec, stvarno je vanserijski sf, bar meni.
nema tipičnih sf akcijskih scena, nego onako više otvara neka etička pitanja.
Match Point je stvarno dobar, ja sam pogledala jedno...tri put!
Sinoć odgledala Match Point, jako mi se svidio.
Prošli vikend odgledala Chloe, obožavam Julianne Moor.
Ne znam dali tu spadaju i dokumentarci, ali baš sam jučer pogledala babies i duševila se http://www.imdb.com/find?s=all&q=babiesgledala ba
I ja sam jucer gledala Babies i super, super film za preporuciti svima koji postaju roditelji, naročito onima koji to postaju prvi puta. Film je odličan!
Potpisujem sve filmove koje je mamma Ju navela, i od novih dodajem: The Ghost Rider od Polanskog, Inception od C.Nolana, za opustiti se: Eat, Pray, Love, The Hangover.
Od starijih obožavam sve filmove braće Coen, posebno mi je fora The Hudsucker Proxy, to većina ljudi nije pogledala za razliku od njihovih ostalih filmova; Woody Allena (Annie Hall...), Almodovar (Hable con ella...), itd.
Korisnici MAX Tv videoteke, dajte neke preporuke za filmove koje mogu tamo posuditi; otkad smo gledali Shutter Island koji nas je ubio u pojam ne usuđujemo se posuditi ništa osim kostimiranih viktorijanskih drama.
Mi smo se u zadnje vrijeme prebacili na serije, pa smo u roku od par tjedana odgledali sve do sad snimljene epizode serije Fringe i sad grizemo nokte, jer moramo čekati po tjedan dana za novu epizodu.
Izvrsna mi je serija, pogotovo Dr. Walter Bishop. Da ne kažem da sam skoro cijelu prvu sezonu pokušavala otkriti što znače znakovi koje ubacuju u svaku epizodu (http://fringepedia.net/wiki/Glyphs_code).
Druga serija koju smo također ogledali u rekordnom roku su Momci s Madisona. I tu smo nakon bjesomučnog gledanja stigli na tempo jedne epizode tjedno, koja frustracija.![]()
Taxist, bio na TV - ponovo me oborio s nogu. Gospodar rata (Lord of War), također dobar.
Cesta (the Road), odličan, ali jako tužan.
Ja se spremam na girls' night out u kino i "Eat, Pray, Love" - kakav vam je film?
Knjigu imam i planiram procitati taman u ovih tjedan dana prije izlaska.![]()
Posljednje uređivanje od Elly : 11.11.2010. at 20:07
Ima trilogija "Boje" (Crveno, Bijelo, Plavo), ako već niste gledali ili želite još jednom.
Brižni vrtlar - odličan triler.
Opsesija - dobar, stariji triler Briana de Palme.
Kobno prestrojavanje - isto zanimljiv triler.
Dobar pastir - o stvaranju protuobavještajne djelatnosti unutar CIA-e
drame:
Veliki Gatsby
Elizabethtown
Muškarci koji bulje u koze
Sve o jednoj djevojci
Bijela vrpca - njemački film, noviji, ali crno-bijeli, dosta mučan, ali zanimljiv
Slomljeni zagrljaji - odlična drama s Penelope Cruz
Ljubavnici - s Joaquinom Phoenixom
Dan zaljubljenih - zgodna romantična komedija.
Upravo odgledali Nowhere boy - film o Johnu Lennonu, o njegovu životu prije slave The Beatlesa. Sjajan film. Jedostavan, a nabijen emocijama.
Nedavno smo gledali film Odlasci. Prekrasan film, a posebno se dojmio MM i mene jer smo ga gledali za blagdan Svih svetih (slučajno).
Mima, jesi gledala Bijelu vrpcu? Baš me zanimaju dojmovi.
njemački, crno-bijeli, mučan?nisam i nema šanse!
vjerujem, samo nemam ja živaca za mučne i teške teme (a MM još manje)
Danas sam ponovo pogledala "7 Years in Tibet" - preporuka, i sjetila se jos dva starija filma sa Bradom Pittom za preporuku, "Meet Joe Black" i "Snatch".
Ovih dana sam se prisjetila i flma "Peti element".
Vitekova mamuska, hvala na preporuci!
Nisam mogla odoljeti, pa ipak upravo citam knjigu...![]()
Office Space - solidna crnohumorna komedija, na trenutke i više nego solidna.
Neka ostane među nama - napokon dobar domaći film! Likovi su malo nedorađeni, npr. lik Darije Lorenci malo priča bosanski, malo zagrebački, malo dalmatinski, da bi na kraju sama rekla da je iz Drniša... Manojloviću tu i tamo pobjegne koji pravi beogradski naglasak, a dikcija je i inače slabija strana većine glumaca: ideja je da govore svakodnevnim zagrebačkim govorom, no tu i tamo im promakne i pokoji uštogljeni "kazališni" naglasak. No, sve su to manje zamjerke. Posebno me ugodno iznenadio Bojan Navojec, kojega sam sad prvi put gledala u nekoj većoj ulozi i moram reći da ju je odlično odradio.
Munje! - odličan film, brz i glasan (), duhovit.
Neka ostane među nama je i meni odličan film
nedjeljom se na tv-u prikazuju domaći filmovi, gledala sam nedugo Moram spavat anđele, i plakala kao kišna godina
Nataša Dorčić je fenomenalna.
danas će biti Crnci, obavezno ću gledati
Preporučila bih vam dva izvrsna filma.
Scoop, miks komedije i krimića s predobrim Scarlett Johansson i Hughom Jackmanom.
The Informant! - krimić/komedija o industrijskom kriminalu, Matt Damon je odradio odličnu naslovnu ulogu.
Posljednje uređivanje od Sanja : 27.11.2010. at 13:06
Cure, oprostite na off topicu - ali moram!
Večeras u ZKM gledali Buđenje proljeća.
Tako tešku predstavu nikad nisam gledala.
Brutalno teško, bez pretjerivanja.
Strašno i prestrašno.
Izašli smo poluživi.
Naravno da je gluma izvrsna - predstava ti se zavuče pod kožu, skroz si unutra.
Eto, tek toliko da se znate psihički pripremiti ako se odlučite pogledati.
Babies, dokumentarac, guba mi je skrozVidjeti te kulturološke razlike je stvarno zanimljivo (i šokantno!).
Posljednje uređivanje od annie84 : 29.11.2010. at 17:20
Ajde dok još traju božićno-novogodišnji blagdani da vam preporučim Deck the Halls, film je skroz simpa.
kupila jucer dva filma o zivotinjama Arktička priča http://www.filmski.net/filmovi/arhiv...arkticka_prica
i Lisica i djevojčica http://www.filmski.net/filmovi/arhiv...a_i_djevojcica
Meni su to odlicni filmovi koje mogu gledati s djetetom. U kinu sam nedavno pogledala slican dokumentarac i preporučam svima Kornjača: nevjerovatno putovanje http://kornjace.hr/index.php?option=...=211&Itemid=29
mozete mi preporuciti jos slicnih filmova?
Nema na čemu, nadam se da će ti se svidjeti.![]()
Mi smo ponovno na serijama - ovaj put smo se navukli na Grey's Anatomy, trenutno smo na samom početku četvrte sezone (znam da prilično kasnimo, ali nadoknadit ćemo, radimo na tome).
Ponovno sam pogledala Celebrity, koji mi se svidio na sasvim drugačiji način od prvog gledanja tamo negdje prije gotovo petnaest godina, ali svidio mi se. S druge strane, mm-u je film bio naporan i nepregledan (?!).
Još sam nešto gledala prošli tjedan, ali ne mogu se sjetiti. Bit će da nije riječ o filmu koji ostavlja neki dublji dojam.
Preporucujem filmove "Identity" i "Brooklyn's Finest".
Prvi je stariji (snimljen 2003.), ali odlican thriller, a drugi drama, dosta tezak ali odlican.
Ja sam se navukla na seriju breakin bad.
Sinoć odgledali State of play,solidan...
Black Swan. ajme. skroz te uvuče. vizualno fantastičan. pod dojmom sam već 2 dana.
potpis na tinu55 i put oslobođenja, odlična drama.
gledala sam seriju Flash Forward - vrlo zanimljiva tematika: kako živjeti ukoliko poznaš svoju budućnost, ali previše razvučena.
po preporuci na ovom topicu pogledali smo komediju Mamurluk, i odlična je, baš smo se nasmijali
večeras gledamo shutter island, valjda me neće bit strah spavat![]()
dobra komedija- Forgetting Sarah Marshall - ja sam se baš nasmijala... ali Mamurluk je odličan...
My sisters keeper (čuvarica svoje sestre) jako dobar
tko voli hororce -Paranormal activity - prestrašno nešto, ja tjedan dana nisam išla na wc sama i spavala sam pod upaljenim svjetlom![]()
Posljednje uređivanje od *Tončica : 23.01.2011. at 22:09
legenda o jeseni-oooooooooooodličan
donie brasco-također....(johnny depp)
bijeli prah-veoma dobar....(penelope cruz i johnny depp)
zatim.....stariji, Dnevnik jednog košarkaša-jako dobar.....i poučansjetim se ja još
![]()
"Motherhood" - dosta dobar.![]()
pogledali Shutter island, odličan, ali prepotresan, ali ipak odličan
slično putu oslobođenja
Nisam uspjela još pogledati, ali mi brat veli da su dobri :
Inception-Leonardo DiCaprio
The Town-Ben Affleck
potpisujem tinu55 legendarni film!