Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 103

Tema: stepfodske supruge

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno stepfodske supruge

to su one robotizirane žene koje su,da 'žive' u našem podneblju, vjerovatno obitavale u predgrađima s kućerinama bez garaža, hvalile se uspješnim karijerama,rađanjem djece kako bi svom mužjaku udovoljile
    ja znam nekoliko njih.
    na van uj, a nutra fuj.

a vi?

primjetila sam da takve osobe imaju jako puno ogledala po kući, valjda su si jako samozadovoljne, ali treba moći gledati te njuške svaki dan.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

stepfordskim suprugama je obitelj karijera. i s tim mašu ko crvenom krpom

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i ja ih zamišljam da izgledaju kao Bree iz Kućanica,, s iritantno urednom frizurom, twin - setom neke pastelne boje, damskim satićem na zapešću, iskontroliranih pokreta, misli i osjećaja! brrrr, hvata me neka jeza...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    stepfordskim suprugama je obitelj karijera. i s tim mašu ko crvenom krpom
    Točno, i ne vidim razliku između njih ili neke menađerice/glumice/whatever koja se isto tako ponosi svojom poslovnom karijerom. Licemjerne osobe kojima je samo stalo do toga kako izgledaju u očima drugih ćine velik broj društva, bile one domačice ili šta god...još jedna tema gdje će se neminovno počet uspoređivat domačice i poslovne žene, i koje su bolje i čiji je život ispravniji i ima više smisla - boring.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

http://www.stepfordwife.com/
    Jedno je ponositi se svojom obitelji, drugo je ovo gore.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Muca prvotno napisa Vidi poruku
    to su one robotizirane žene koje su,da 'žive' u našem podneblju, vjerovatno obitavale u predgrađima s kućerinama bez garaža, hvalile se uspješnim karijerama,rađanjem djece kako bi svom mužjaku udovoljile
    ja znam nekoliko njih.
    na van uj, a nutra fuj.
    mene baš zanima što je fuj?
    fakat me zanima jer ne kužim ovu tvoju postavku.
    koliko ja znam stepfordske supruge nemaju karijere, osim one domaćice.

i što je loše u ogledalima zaboga?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Zar mi nismo već na jedno 20 stranica žvakale temu o prednostima i nedostacima života majki-kućanica?

Ili je poanta nove teme da je život ovih stepfordskih na "nobl" -razini?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako bacite pogled na moj link, to nije priča o kućanicama, to je priča o povratku "tradicionalnim vrijednostima", o muškarcu kao glavi obitelji, o nepodržavanju feminizma i ženinog prava na rad van kuće.
    Stepford Wives Organization believes our men are always right, and we gals are, as Pope Gregory I once said "slow in understanding and our unstable and naive minds render us by way of natural weakness to the necessity of a strong hand in our husbands. Her 'use' is two fold; [carnal] sex and motherhood.
    Možda bi se s te strane tema i mogla razviti. A možda i ne

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam nikad bila u Stepfordu, a u Zg nisam upoznala niti jednu koja je odselila iz njega...tako da mi je teško reći bilo što iz osobnog iskustva.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Muca prvotno napisa Vidi poruku
    ja znam nekoliko njih.
    na van uj, a nutra fuj.

a vi?

primjetila sam da takve osobe imaju jako puno ogledala po kući, valjda su si jako samozadovoljne, ali treba moći gledati te njuške svaki dan.
    Gdje li si ih samo našla? Nisam nikad u Zg upoznala nekog sličnog. NIti ih tražim... Da tražim, valjda bih i našla, ali ne zanima me.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Točno, i ne vidim razliku između njih ili neke menađerice/glumice/whatever koja se isto tako ponosi svojom poslovnom karijerom. Licemjerne osobe kojima je samo stalo do toga kako izgledaju u očima drugih ćine velik broj društva, bile one domačice ili šta god...još jedna tema gdje će se neminovno počet uspoređivat domačice i poslovne žene, i koje su bolje i čiji je život ispravniji i ima više smisla - boring.
    Potpisujem Rozu!

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    ja se ponosim svojom karijerom. i? jesam li licemjerna zbog toga?
    iskreno zaboli me što ti ili bilo tko drugi misli o meni

ali jedna od pravih stepfordskih supruga ovdje je ifigenija. nadam se samo da ih nema puno previše
    jer ih se užasavam

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

O mila majko i ifigenija, neki ne mogu bez nje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    ali jedna od pravih stepfordskih supruga ovdje je ifigenija. nadam se samo da ih nema puno previše
    jer ih se užasavam
    Ifi je živjela u Stepfordu?! Daj , nemoj , prvi glas. Gledala sam dokumentarac o tome (istoimeni), ali ja previše izgledam kao ona spisateljica koja se nije uklapala tako da mislim da mene ne bi primili u klub (morali bi mi ugraditi dvostruki čip protiv lajave jezičine).

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A ovaj link je stvarno bolestan. To je psihopatologija. Meni je super je da žene koje žele ne rade, da su si muški face da su si ženice ljepe ako ih to veseli i da je tatina zadnja ponekad, nakon dobrih instrukcijan, naravno , ali ovo je umobolno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    A ovaj link je stvarno bolestan. To je psihopatologija. Meni je super je da žene koje žele ne rade, da su si muški face da su si ženice ljepe ako ih to veseli i da je tatina zadnja ponekad, nakon dobrih instrukcijan, naravno , ali ovo je umobolno
    Ne se nervirati. Kladim se da iza linka i stranice stoji jedna jako poslovna žena.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam nikad bila u Stepfordu, a u Zg nisam upoznala niti jednu koja je odselila iz njega...tako da mi je teško reći bilo što iz osobnog iskustva.
    X

ja jedino znam Nicole Kidman

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    X

ja jedino znam Nicole Kidman
    I što ona kaže? Kakv je život tamo?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

magriz možda si licemjerna iz razloga jer napisala ovo stepfordskim suprugama je obitelj karijera. i s tim mašu ko crvenom krpom. Njima je karijera to, tebi nešto drugo i svi sretni i zadovoljni. Kaj bi ti rekla da ti netko kaže da svojom karijerom mašeš kao crvenom krpom?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa danas je nedjelja i uglavnom smo sve stepfordske supruge. vjerujem da ce vecina kuhati i provesti dan s svojom obitelji.
    ne kuzim sta bi sad ja trebala reci da smo fuj, a kroz tjedan vau.
    odoh glumiti te supruge, kod njih mi se svidja sto uvijek ima kolaca, mozda i ja smutim jedan

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam nekidan gledala film stefordske supruge. Kako sam ih ja shvatila njima je bit ne obitelj nego udovoljavanje muškarcu i da cjela obitelj bude na ponos muškarcu , one svoje neke prohtjeve nemaju osim da čiste, kuhaju i spremaju i udovoljavaju, a i djecu odgajaju da budu tak krasni na ponos tati i sve mane se skrivaju pod tepih,odnosno ni nemaju mana.
    Po meni je to jako bolesno, no to je film.
    Idem sad pohat pohance koje ne volim iz dna duše niti klince učim na to, al eto muž voli...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

O mila majko i ifigenija, neki ne mogu bez nje
    pa nek makne onaj svoj avatar, iz kojeg nas, onako naprlitana prijekorno gleda, pa neće biti svima asocijacija na taj film

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

spajalica i kosjenka, bravo

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

uh , cvijeto demokracijo moja
    ima ovdje avatara za zapitat se, ali nikad mi nije palo na pamet da nekom sugeriram mejkover, ne osjećam se dovoljno iznad te osobe

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne daj se, Ifi! Ti si baš to što jesi. I sve mi mame i kućanice od karijere. I ja koja sam spavala do deset danas, a sad tipkam i pijem kavu, a dragi uređuje dvorište jer je osvanuo sunčan dan.
    I jelte, molim vas, što mi fali? Zar mi je bilo ljepše dok sam radila i ganjala karijeru? Uostalom, meni je uvijek lijepo, samo treba sve posložiti. I nikome ne zavidim. Presretna sam kad je netko zadovoljan svojim životom.

Ipak ću morati dati i što jesti mojim dragima, da mi ne kažu da će oni mahati crvenim kartonom za maminu lijenost danas. ( ps.počešljala se jesam, valjda će MM to biti dovoljno ili da malo zaplešem oko štange?)

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ne se nervirati. Kladim se da iza linka i stranice stoji jedna jako poslovna žena.

XX!

teorija relativnosti, koja je, ne samo temeljni okvir za daljnji razvoj teorijske fizike, već zahvaća i filozofske koncepte prostora i vremena, te probleme kozmologije i kozmogonije. Teorija relativnosti govori o vezi između zakrivljenosti prostora s jedne, te blablabla itd.

i tako - u "duhu" ili "ne-duhu" vremena i prostora (na koje možemo gledati kao više ili manje relativno) i podneblja, a koje nam donosi gomilu drugih realtiviziranja, da ne kažem srozavanja, možemo se zapitati "čemo sve to"? Čemu onda sva rasprava o ovome ili onome, kad se svatko najudobnuije osjeća u "svojim cipelama". A ako nekoga nešto smeta kod drugh ljudi, ili im to recite ili okrenite glavu ili ih "obrazujte" ili ih informirajte. ili ili...
    obično krećemo u akciju onda dok nam je oko nečega ili nekoga stalo.....
    ok..ovo je "filozofski kutak"...a ja sam izgubila ono nekaj kaj sam htjela reć...nekak mi se putem "izrelativiziralo do te mjere da je isparilo.....
    ček- srrrrrk - srknula sam kavu ali nije pomoglo.....

PS - otvorila sam temu prije 20 min i hoću odgovoriti - kao nono- još 6 novih postova.....
    koliko go bilo relativno - ipak vas je "bocnulo" hehehehe da se javljate

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

uh , cvijeto demokracijo moja
    ima ovdje avatara za zapitat se, ali nikad mi nije palo na pamet da nekom sugeriram mejkover, ne osjećam se dovoljno iznad te osobe
    činjenica je da uopće ne kužim uvodni post i na što cilja, kao i da mi se sigurno neda još jednom raspravljati o karijeri vs obitelji. tako da mi je jedina asocijacija - njen avatar, hbg.

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

e da!
    gledala sam Stepfordske supruge i ovo mogu reći - u tom filmu najviše su mi se svidjeli oni bujni cvjetni aranžmani koje sve te žene imaju posvojim savršenim kućama, da imam love ja bi isto imala tak svijeće po vazama...
    i općenito volim ponekad pogledat film, a da u njemu ima kadrova sa uredno pokošenom travom i prirodom općenito....to mi dođe "kao melem" na ranu od ovih filmova gdj se ubijaju, tuku, i tome slično....(A ponekad muž navaljuje sa sf filmovim i svemirkim akcijama pa ja onda nakon par takvih filmova zavapim " neći gledaf fil ak u njemu nema "zelene bolje"....
    i onda mi on dođe sa Stepfordskim suprugama- čevječe, skoro me uvrijedio, al tak mi treba...
    Iako malo smo to onda izgaldili jer ipak- u filmu se nešto implicira ono "čipiranje", "upravljanje i kontrola ljudima" ...a i muž i ja pratimo te teorije "urote" ( i prakse urote).....

Al ovo kaj kaže Muca koja je postavila temu - ne znam koliko to nagonje ka ovome "muž upravlja ženom" ...ili su to neke žene koje ne znaju za "drugi način života".. ili o čemu se tu radi?

i još ?

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cvijeta
    - viš, ni ja ne kužim Mucin post - spominje i karijeru i rađanje djece, ali ne i posvećivanje odgoju djece i obitelji u kombinaciji..
    Osim toga, pogle, ja umjesto da idem na orbitrek - čitam ut neke filozovske kutke, a MUca se uopće ne javlja od jučer...bacila nam je kost i mi se tu "ložimo"...
    odoh ja ....

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

isprika na žurbi i brojnim "lapsuz calami"

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Canaj prvotno napisa Vidi poruku
    koliko go bilo relativno - ipak vas je "bocnulo" hehehehe da se javljate
    je mi jutros mozak malo na paši od umora, ali ne kužim kakvo bockanje?
    šta kad se javiš na temu, prije toga te nešto bocne?
    onda me sinoć bocnuo lidl.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jel me netko tražio da me pokuša vrijeđati a da nisam ni luk jela ni luk mirisala?

Pridružujem se onima kojima se sviđaju okućnice i buketi u tom filmu...

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ma ne Tashunica -
    nisam mislila da će ta riječ poprimiti tako jaku konotaciju...evo neću više olako tipkati na forumu...a moram paziti i zbog žurbe...
    da i meni je mozak malo na paši pa možeš i tako protumačiti ovih par mojih postova...
    no možda bi se neki poznavaoci područja kemije ili neurologije ipak javili - kad ti nešto padne na pamet, tipa: javljaš se na neku temu na forumu, prvo ti "padne na pamet ideja o tome pa onda to učiniš. Znamo da se "misli"prenose sinapsama i da je riječ o kemijskom procesu ili čak o elektricitetu . e otuda meni ta asoscijacija o "bockanju"...Bocmula te ideja i onda se nešto svi javljamo...ali prizajem...ima u puno ozbiljnijih tema od ove..
    sve u svemu "take it easy" i no hard feelings, please.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

[QUOTE=cvijeta73;1790594]pa nek makne onaj svoj avatar, iz kojeg nas, onako naprlitana prijekorno gleda, pa neće biti svima asocijacija na taj film [/QUOTE

Cvijeto, znaš koji je to avatar - iz filma MARS NAPADA od Tima Butona, ona poremećena marsovka!!!

Canaj avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

.ima u puno ozbiljnijih tema od ove..
    sorry ljudi - ignorirajte ovo...brzo tipkam...mislila sam: način na koji je tema sročena (po mom mišljenju malo nespretno i nedorečeno) - eto u tom smislu "manje" ozbiljno...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A ja mislim da bi ovakve teme trebalo u startu ključati, jer nijedna tema
    koja se svodi na (pr)osuđivanje tuđih životnih navika i na zavirivanje u tuđi tanjur
    i u postelju, nema šanse biti konstruktivna, niti to jest od samog početka.
    Iako nekima dobro posluži da još malo izvrijeđaju one forumaše koje ne simpatiziraju.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Cvijeto, znaš koji je to avatar - iz filma MARS NAPADA od Tima Butona, ona poremećena marsovka!!!
    tnks, nisam znala, nisam gledala film.
    al da me strah ove poremećene babe koja me gleda, to je
    NHF, dijana, ovo je eventualno uvreda jedino avataru, nikome drugome

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Cvijeto, ovaj topic ionako nema smisla, pa ću skro offtopic - meni je taj film fora, na onako sulud način, pogledaj - pa te slika neće plašiti, više nasmijavati Lik je urnebesan...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    koja se svodi na (pr)osuđivanje tuđih životnih navika i na zavirivanje u tuđi tanjur
    Iako nekima dobro posluži da još malo izvrijeđaju one forumaše koje ne simpatiziraju.
    Baš tako. Cijela istina u par riječi.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tim barton je legenda, a avatar JE malo creepy
    kad već offtopičarimo

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    pa tema o jadnom 3. djetetu, koja se svodi na isto ( (pr)osuđivanje tuđih životnih navika i na zavirivanje u tuđi tanjur), doživjela je čak 20 stranica. a bila je jednako besmislena ko ova.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni je baš fora film,ženice su sve što ja nikad neću biti i to mi je kao da gledam neku drugu sebe u paralelnoj dimenziji.A najdraža mi je ona sto onako glasno uživa u sex-u u pol bijela dana(ja bi za to vrijeme vjerovatno razmišljala što bi bilo da nas netko vidi jerbo oni to rade s otključanim vratima).Mislim da baš ne trebamo to tako drastično i doslovno shvaćati pa nedjelja je ...mozak na pašu...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ljudi, pa to je film.
    Umjetnost snova.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma sve bi teme trebalo kljucati jer se:
    a) odnose na nekoga
    b) odnose na nesto
    c) moguce asociraju na nesto trece
    d) izazivaju raspravu
    e) mozebitno su vec postojale na forumu
    f) recepti su pogotovo maliciozni jer definitivno zaviruju u tudji tanjur

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

čini se da muca zna prave stepfordske supruge.

ili su to mame kod kuće, samo ne valjaju ako imaju para? i zla ogledala?

meni su ok i karijerne žene, i domaćice, i sve ostale. ne volim kad pokušavaju asimilaciju, to mi izaziva otpor.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram priznati da ni ja ne razumijem što je pjesnik htio reći sa ovom temom
    film karikira žene u potpunosti posvećene tome da zadovolje svog supruga
    a karikatura nema u stvarnom životu
    pa da odgovorim pitanju autorice, ja ne poznajem ni jednu takvu ženu
    ni jednu koja bi joj bila ni približno slična
    istina ne poznam ni nikoga tko ima punu kuću ogledala
    poznajem domaćice koje su to uglavnom stjecajem okolnosti, a ne svojim odabirom
    ali one su daleko od onih karikatura iz fima

a sad moram i ja priznati grijeh, da mene jedina osoba koja me podsjeća na stepfordsku suprugu je ifi
    zbog svog pisanja, a fakat i njen avatar (koji je meni odličan) malo daje na gleen close u tom filmu
    ali kako znamo ono što netko piše, ne mora, i uglavnom nije, odraz pravog njega u RL, onda ni ifi, ma koliko se ona to trudila, ne možemo ubrajati u SW
    sorry ifi

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Što se tiče asimilacije, ja mislim da smo danas nesvjesno asimilirane u kolektiv u kojem je eto neka žena kojoj je prirodno da joj je muž glava obitelji i ne brije na feminizam (što god on bio danas) automatski Stepfordska supruga, dok je ona koja je "biznis mačo vuman" totalno anti-S - a ja poviše ovog "anti" stavljam BIG question mark.
    U mene je muž glavni a nisam ni S od Stepfordske supruge, pogotovo što ni ne znam gdje je Stepford (ili je Steford?) zarađujem više od njega plus imam golemu tetovažu zmaja preko cijelog ramena.
    Ovo generaliziranje koje se tu ponavlja iz dana u dan mi je fenomen.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hm, a ja cijelo vrijeme brijem da je Ifin avatar Cruella de Ville - šta nije? Iako obje glumi Glenn Close

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj avatar je cruella
    ne diraj mi u nju

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

a70v, pa ti nemaš avatar!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 16.01.2011. at 17:16