Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 404

Tema: NOVA KUHINJA

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moja je nježno ljubičasta u kombinaciji sa bijelim pločicama, a radna ploha svjetlo siva.
    U prostoru u kojem se puno boravi intenzivne ili tamne boje znaju iritirati pa
    sam si oduška s bojama dala u WC-u i kupaoni.
    I meni su potpuno bijele kuhinje prehladne, ja bih uvijek bijelu iskombinirala sa bojom drveta
    (bilo kojom) da se dobije toplina.
    Crno u interijeru možda izgleda cool, ali nebih se dobro osjećala da u tome moram dulje
    vremena boraviti

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne znam kakv ti je prostor, ali ako imas mjesta za sank, ja bih ti ga toplo savjetovala. Meni je donio hrpu dodatnog prostora za rad a takodjer i prostora za posudje...

Moje boje su narancasta kuhinja sa par svijetlo sivih fronti i jednim ormaricem sa staklom i tamno sive plocice na zidu i podu. I meni se super svidja a i svi to prvo primjete kada dodju kod nas

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I meni se nekako najvise svidja bijela kuhinja jer je nekako neutralna, imam osjecaj da bi mi bilo koja druga boja brzo dosadila, no bilo mi je previse da mi cijela kuhinja bude bijela pa sam je iskombinirala sa izbijeljenim hrastom. Regal u dnevnom nam je isto bijela visoki sjaj, a stolarija izbijeljeni hrast pa se kuhinja savrseno uklopila.

Kada sam ju radila bojala sam se kako ce sve ispasti, no krajnji rezultat me odusevio - uzivam kuhati u njoj i jesti.
    Ustvari, od cijele kuhinje bijeli su jedino dva viseca ormarica i radna ploca, sve ostalo je u hrastu, i radi toga izgleda toplo a opet nekako cisto i jednostavno. Slobodno mogu reci da imam kuhinju iz snova ..

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A meni moja super baš što je cijela bijela i minimalistička. Odiše čistoćom. Ne kažem sad da su vaše koje nemate bijelu prljave. Nego, sto ljudi, sto ukusa.

Nama su i garnitura i stol koji su u istom prostoru bijeli, zidovi su crni, bijeli i naračasti. Pod je narančasto smeđi. I sve se savršeno se uklapa. I uopće ne djeluje hladno, naprotiv, još samo jedna boja više i bio bi kič kičasti.

azrijelka36 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

kovrčava i mama još malo
    odlične su mi vaše kuhinje
    ja bi nešto na tu foru..sviđami se jako ovo bez ručki..
    ja bi kombinaciju-dolje sivo,gore bijelo..visoki sjaj..bijela ploča..ili možda čak sve bijelo...staklo bi prozirno-sivkasto-zelenkastokakvo već je..

gdje ste radile svoje kuhinje?
    koliko su vas koštale?
    hvala!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mellyca lijepa ti je kuhinja.
    Ja svoju kuhinju renoviram tako da ne mogu neke stvari birat, da mogu izabrala bi bijelu visoki sjaj i radna ploča u nekoj tamnoj boji hrasta(takav mi je stol u trpezariji) i super su mi one drvene obloge za zid, stakla su mi za mene nekako "premoderna".

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mellyca,
    imamo istu krpu , lijepa kuhinja
    gdje si kupila luster za blagavaonicu?

ivancica,
    slobodno nam pokaži svoju

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa Vidi poruku
    Mellyca,
    imamo istu krpu , lijepa kuhinja
    gdje si kupila luster za blagavaonicu?

ivancica,
    slobodno nam pokaži svoju

Budem, kad poslikam. Dužna sam frendicama pokazati i cijeli stan već mjesecima, a nikako napraviti fotosešn.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

što se tiče šanka...
    to je bila prva opcija, no odustali smo.
    odmah do kuhinje dolazi veliki stol, tako da za šankom ne bi vjerojatno nitko nikada sjedio, a visoke stolice bi nam zauzimale dragocjen prostor.
    razmišljala sam ta dva prostora odvojiti zidićem, i obući ga u deko kamen.
    nije mi presudno imati koji cm kuhinje više, baš zbog ogromne špajze, u kojoj planiram držati svašta nešto

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mellyca, lijepa ti je kuhinja. Obožavam otok, pogotovo ako šank i prostor za kuhanje na jednom. I napa na sred prostorije iznad otoka, mmmm....da sam imala mjesta, i ja bih ga sigurno stavila. Jel' funkcionalan-u smislu da li si stavila elemente dolje ispod da iskoristiš prostor? Ja sam tako imala u starom stanu. Nevjerojatno koliko stvari je bilo nagurano u te sve elemente.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mislava prvotno napisa Vidi poruku
    što se tiče šanka...
    to je bila prva opcija, no odustali smo.
    odmah do kuhinje dolazi veliki stol, tako da za šankom ne bi vjerojatno nitko nikada sjedio, a visoke stolice bi nam zauzimale dragocjen prostor.
    razmišljala sam ta dva prostora odvojiti zidićem, i obući ga u deko kamen.
    nije mi presudno imati koji cm kuhinje više, baš zbog ogromne špajze, u kojoj planiram držati svašta nešto
    Iskopat ću sad slike stare kuhinje. Stol je odmah kraj šanka. Vjeruj mi, svi koji su nam dolazili u goste,redovno su sjedili za šankom, odmah bi sjeli za njega, stol bi u širokom luku zaobišli. Ja bih kuhala kavu na njemu, sjeckala namirnice, a oni bi ćaskali. I klinci su uvijek radije voljeli sjediti za doručkom i večerom za šankom.
    Isto tako za vrijeme tuluma i proslava, on nam je služio kao odlagalište hrane i cuge dok bismo sjedili za stolom pokraj.

Tako da, ja bi uvijek šank ako ima mjesta za njega.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo moje kuhinje u starom stanu gdje sam imala šank:

http://img717.imageshack.us/img717/4725/pic018l.jpg

http://img717.imageshack.us/img717/2269/pic008i.jpg

Malo su mutne slike, ali nemam bolju.

Sa strane kuhinje su u šanku sve ormarići i ladice za stvari, ful iskorišteno.
    Posljednje uređivanje od ivancica : 19.01.2011. at 10:45

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj azrijelka36 prvotno napisa Vidi poruku

gdje ste radile svoje kuhinje?
    koliko su vas koštale?
    hvala!
    opće je poznato da kuhinja nije stolarija (u smislu vanjštine i materijala) nego okovi i unutrašnjost - bar što se tiče kvalitete i cijene
    mi smo se odlučili za malo kvalitetniju verziju upravo zato jer je nemamo namjeru tako brzo mijenjati, pa smo je radili po mjeri u GA bijela tehnika - noblessa kuhinje koje se izrađuju u njemačkoj
    netko će reći da je to nepotrebno i pretjerano, ali bar sam sigurna da mi se za par godina ladice i vrata neće objesiti
    uostalom i kad smo za iste mjere i materijale zatražili ponude "običnih" stolara nikako nas nije moglo doći puno jeftinije
    i svi koje znam da su u posljednje vrijeme kupovali kuhinje, a htjeli su što jeftinije proći, na kraju je to uvijek, gdje god da su je radili, bilo kod stolara, bilo u nekom od salona, bila relativno ista cifra kojoj su se na početku zgražali
    nekome će se 30-35.000 za kuhinju s aparatima, odnosno 20-ak tisuća za stolarski dio, na početku činiti jako puno, ali to je nekakva realnost koja naravno ovisi i o veličini i o izboru ne toliko materijala, koliko elemenata
    vjerujem da niti jedna ovdje prikazana kuhinja nije bila jeftinija gdje god da je rađena

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mellyce, parket ti je genijalan!

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ivancica,
    tenks na trudu.
    stavila bih i ja šank da imam tu širinu kuhinje.
    stale bi dvije stolice. jedva, i to nagurane.
    prostor je uzak, elementi bi išli duž desnog zida, lijevom stranom prolaz na balkon.
    možda najbolje da i ja poslikam.
    sve ideje i prijedlozi su više nego dobrodošli.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mellyca jako lijepo!
    koja je to boja na zidu, to je nešto kao cimet? baš mi se sviđa!

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mellyca jako ti je lijepa kuhinja. Da je moja baš bih se ugodno osjećala u njoj. Ja sam isto za to da kuhinja bude svijetla, topla i odiše čistoćom kako bi mi bilo ugodno.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ivančice super je

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala svima ..

Mislava, luster je iz Ikee.

ivancice - da, ispod otoka su elementi, i jako su prostrani, sto me spasava, jer nemam puno gornjih elemenata. Ovako sa otokom mi stvarno sve stane.
    Inace, otok je trebao biti manji, i pored je trebao doci stol za blagovanje, ali kada smo uzimali mjere za kuhinju smo skuzili da ce nam sve biti skuceno, a i pitanje da li bi bilo mjesta za sank stolice, tako da smo odlucili prebaciti blagovaonicu u dnevni, jer nam je on ionako preogroman. Na kraju sam jos malo povecala otok, i na suprotni zid gdje je trebao doci stol smo postavili jednu lijepu bijelu komodu ( i tako dobila jos dodatnog prostora za spremanje), i iznad postavila veliku sliku masline, tako da mi ne bude preprazan zid.

Flopica -na zidu je nekakva boja badema, mislim da se zove Soft almond od Duluxa

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa dobro, ne mora se uz sank nuzno imati stolice barem dok imamo malu djecu. Mene bi bilo strah da mala ne zakaci stolicu kada jurca naokolo. Zato ih za sada nemamo, ima vremena. Moze se sankirati i stojecki

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Mellyce, parket ti je genijalan!
    obican hrastov samo smo prije lakiranja stavili impregnaciju, tako da baca previse na crveno..

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa Vidi poruku
    Pa dobro, ne mora se uz sank nuzno imati stolice barem dok imamo malu djecu. Mene bi bilo strah da mala ne zakaci stolicu kada jurca naokolo. Zato ih za sada nemamo, ima vremena. Moze se sankirati i stojecki
    ma mislim da se uopce ne moras bojati radi stolica, bar meni to nije palo na pamet. Ove nase su stvarno stabilne, tesko da ce se prevrnuti, a uostalom, ako ne sjedis na njima jednostavno ih podvuces pod sank i uopce ne smetaju.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam imala u planu upravo šank bez stolaca - čisto radi dodatne radne ploče i ispod prostora za spremanje, ali najprije kao nekakav "odjeljak" kuhinje od boravka, a lako za stolce, ako ti trebaju staviš, ako ne - ne staviš
    ivancice, u ovoj kombinaciji je bijela kuhinja zaista najbolje rješenje i super se uklapa

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uzmeš stabilne šank stolice i nema straha da će pasti na njih. Ja oduvijek imam stolice uz šank(u 2 zadnja stana) i nikad nitko nije pao s njih ili ispod njih. Možda i zato jer im nije nikad bilo previše zanimljivo penjati se po njima.

Stijena, kuhinja na slici i nije bijela, nego vanilija, ali na slici djeluje da je bijela. To je u biti prerađena stara kuhinja, dodani su neki elementi, nova radna ploča i inox lajsne. Prije je bila vanilija-bukva, drugačije pločice i isto je bila super. Na svu sreću(ili nesreću) već smo se 2 puta selili pa si promijenim i kuhinju(sad sam radila posve novu). Bijela je skroz zahvalna, neutralna, i može se skombinirati na puno načina a da opet izgleda nova.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Joj meni ti je takav nekakav raspored da mala bas ima svoj "djir" oko tog sanka tako da sumnjam da ne bi bilo nezgoda...Meni sank prvenstveno sluzi za ovo sto je napisala Stijena

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ivancice, mi smo u stanu isto imali kuhinju i sank ali neke ne bas kvalitetne stolice koje su bile na 4 tanje noge pa bi se recimo za jednu od tih noga lako moglo zapeti. A i bile su prilicno nestabilne. Pa ja stalno imam u glavi sliku njih. Ti vjerojatno pricas o kvalitetnijim stolicama tipa onih na jednu nogu a ja takve nemam. Zato sam ove u stanu prodala skupa sa sankom i kuhinjom tj. nisam ih ni nosila u kucu.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U prvom stanu sam imala drvene, ikeeine šank stolice, u drugom (ovaj na slici) su sa jednom nogom. Je, puno su stabilnije, ali i one prve su bile ok.
    Kupi neke stabilne, bolje svakako na jednu nogu, ako si baš želiš stolice a strah te da ne padne na malu.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ivancice, predivno ti je uređen, sada već stari stan-, nadam se da ćemo uskoro vidjeti i novi

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    baš je lijepo!
    fora su mi ovi obli rubovi zida

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    U prvom stanu sam imala drvene, ikeeine šank stolice, u drugom (ovaj na slici) su sa jednom nogom. Je, puno su stabilnije, ali i one prve su bile ok.
    Kupi neke stabilne, bolje svakako na jednu nogu, ako si baš želiš stolice a strah te da ne padne na malu.
    Jos nismo dosli do faze da nam trebaju ali kad budemo, svakako cemo gledati na jednu nogu

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mellyce, kuhinja ti je "ista" ko moja.
    tj. oblikom je potpuno drugačija, al je isto kombinacija svjetli lješnjak i bijeli medijapan, bijela "narančina kora" ploha.
    Jel možda Dankuchen?

super mi je luster

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mellyca hvala, i sama tražim tako nešto, pomogla si mi baš.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Mellyce, kuhinja ti je "ista" ko moja.
    tj. oblikom je potpuno drugačija, al je isto kombinacija svjetli lješnjak i bijeli medijapan, bijela "narančina kora" ploha.
    Jel možda Dankuchen?

super mi je luster
    nije Dankuchen, vec Mobilart iz Pule. Radili smo puno ponuda ali ovi su mi bili jos najpovoljniji (od Dankuchena cak nekih 3000 kn), a i jako sam zadovoljna uslugom i kvalitetom.

da, i meni je luster bas super!!! Jedino sto daje dosta malo svjetla tako da uz njega moras imati jos neku dodatnu rasvjetu u dnevnom.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sonata, zgodna kombinacija boja! Sviđa mi se sivo i narančasto kad su zajedno.

Tvoj šank uopće ne zahtijeva šank stolice, više je kao "pregrada" u prostoru.

Znate šta mene zanima kod svih vaših kuhinja koji imate puno dodataka po elementima? Koliko vam oni smetaju pri radu? Ja prvo moram sve maknuti da bih išta mogla početi kuhati. Niti jednu stvar ne volim kad mi je gore-tu mislim na suđe i sl. Od aparata imam na elementima samo kuhalo za vodu i toster. Pa mi i oni nekad smetaju. Doduše, i nemam baš puno radne površine u odnosu na stari stan gdje sam imala puuuno. Pa valjda i zato. Jer kad kuham, sto stvari moram izvaditi koji mi trebaju. I najradije bi ih nekad odlagala i na pod ili neku stolicu. Valjda sve živo povadim od pribora. A onda suđaaa, ajme! Hvala onom koji izmisli suđericu!

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hvala Ivancice. Pa da, meni je taj sank kao pregrada ali zapravo najvise dodatna radna ploha. A ovo sto kazes za dodatke na elementima...i mene zivciraju...Ali sta da radim kada sve sto mi je vani zaista upotrebljavam svakodnevno, tako da sam ih svela na minimum.
    Zapravo je kuhinja najljepsa kada ju perem i sve pomicem

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

A ja si mislim kako mi je super kod moje kuhinje jer imam toliko puno prostora za rad, a ono zato jer jos nemam pola potrebnih aparatica , (samo kuhalo za vodu mi je u uporabi)

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Pa da, sad kad krenes, jedno po jedno stavljati... i onda skuzis da si bas mogla imati i vecu kuhinju

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

po pitanju aparata - ništa ne držim na radnoj ploči osim tostera i blendera u kutu gdje mi ne smetaju i preko zime kuhalo za vodu, pa eto bar neka korist od te moje ogromne radne ploče. po tom sam se pitanju preporodila - mogu čak i štrudl razvaljati bez dodatnih stolova

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Baš su vam lijepe kuhinje, i one bijele i one u boji, svaka na svoj način, kao što smo i mi koje kuhamo u njima lijepe, svaka na svoj način.

Sviđa mi se šank uzidan od stare cigle sa drvenom sjajnom pločom na njemu i elementima iza njega. Tu šank ima ulogu isključivo kao pregrada.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    moja je nježno ljubičasta u kombinaciji sa bijelim pločicama, a radna ploha svjetlo siva.
    i
    I kod mene ista kombinacija boja! Samo u drukčijem izdanju - moja je kuhinja bijela, ali nije ono ravno bijela nego ima po sebi one crte od drveta. Radna ploha mi je svijetlo-siva, a umjesto pločica imam ljubičastu tapetu sa velikim srebrnosivim cvjetovima i staklo preko.
    Samo što mi se to staklo već nekoliko puta razbilo i sad sam naručila kaljeno, a bojim se da će mi se onda presijavati na zelenkasto

I da, to mi se sve događa jer su svi "majstori" zinuli na ideju staklo-tapeta, pa je to sve kućna radinost i metoda pokušaja i pogrešaka

P.S. Imam i veliki šank i ne bih ga dala nizašto na svijetu, služi kao radna površina, odijeljuje na neki način prostor kuhinje i dnevnog boravka (jer mi je sve u jednoj prostornoj cjelini, bez pregradnih zidova i vrata) i milijun stvari stane u njega.
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 30.01.2011. at 17:43

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mamice, baš mi se sviđa opis tvoje kuhinje!

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Da, i meni Još da nije situacija takva kakva jest, actually bih i kuhala u njoj

A ovako se na njoj skuplja prašina, ali ako Bog da, do kraja godine ćemo zlato i ja skupa isprobavati Rodine recepte u njoj...

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja imam novu kuhinju od prošlog vikenda, nakon proslavljenog mm ovog rođendana i priprema za njega moram odat priznanje visokom sjaju i šanku, odnosno kod nas je to u punom smislu breakfast bar.
    Visok sjaj pogotovo opcija bez ručkica je savršena za održavanje, samo se prebriše i to je to, nikakvo uglancavanje, na prošlom nekom mat matrijalu su se uvijek tragovi neki od brisanja vidjeli.
    A šank, klinci ga obožavaju, doručak i večera su obavezni za šaknom i to mi je tak super da oni klopaju svoje i čavrljaju samnom dok ja nešto prčkam po kuhinji.

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Drage forumasice, trebala bi savjet.
    Uskoro selimo u novi stan gdje vec postoji kuhinja. Idealno rjesenje kao dodatak na postojecu kuhinju je sank. Time bi malo odvojila kuhinju, ali sank bi nam sluzio i kao stol za jedenje.
    E sad, imam dvoje djecice, curica vec sjedi sa nama za stolom, malac je u hranilici. I opcija sank=stol za jedenje mi se cini kao ne prakticna opcija. Jer kako ce oni sjediti na barskim stolicama?
    Imate li ikakvo rjesenje? Mozda neke barske koje imaju neku zastitu ili se nekakva zastita moze posebno kupiti?

Jako bi nam pasao taj sank, ne zauzima puno mjesta, super izgleda, super se uklapa, ali...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moje iskustvo, napravili sank, za njim MM i ja pojeli ukupno 2 obroka, sljedecih 5 godina sluzi da na njemu stoji cvijece i razne sitnice a barski stolci samo zauzimaju mjesto.
    Ako imate problema s prostorom postoje oni stolovi sto se daju rasklopit, onako se sa svake strane spusti dio nakon jela. Probat cu nac sliku da ti docaram.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovako nesto http://www.jysk.com/hr/130/131/3644308/a/catalog
    Al ima i onih da se s obje strane spusti.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Evo i jedna ljepsa(po meni) opcija:
    http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/20104718

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moje iskustvo sa sankom je potpuno suprotno od koksynog. puno mi je prakticnije jesti tamo nego za stolom, sve mi je ljepo na dohvat ruke, a malecka ljepo sjedi u svojoj stolici za hranjenje. Mislim da sam vidjala tu po forumu one stolicice prijenosne koje se postave na stolicu, i beba ljepo sjedi na najobicnijoj stolici samo sto je osigurana pojasevima te stolicice - ako si me uspjela razumijeti ..

Stranica 8 od 9 PrviPrvi ... 6789 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •