mi danas leću i poriluk i domaću kobasu
i pečemo one pogačice sa sirom i sezamom za grickati
mi danas leću i poriluk i domaću kobasu
i pečemo one pogačice sa sirom i sezamom za grickati
pečeni celer, mrkva i tikvice i krmići
juha od poriluka
250gr oštrog brašna
250 gr sira
200 gr maslaca ili 250gr margarina (ali nakon što sam ih probala s maslacem, s margarinom mi više baš nisu fine)
1 jaje
1 mala žličica praška za pecivo
1 mala žličica soli
umijesiti, ostaviti bar 1h u frižideru, razvaljati i kalupićima rezati oblike, posipati po izboru (kim, lanene sjemenke, sezam (nama broj jedan), parmezan,...), peći na 200 stupnjeva oko 15 minuta
jako su fine, mi ovu količinu jako brzo pojedemo, dobre su i sutra, ako prežive...![]()
Jučer bila mesna štruca i pire, kis. kupus salata
danas tjestenina s bosiljkom
sutra neka svinjetina...ne znam još točno...možda spoham
supersvježe pečene srdele (provjerite i sutra konzum ili plac!)
i brokula lešo s maslinovim uljem![]()
Ovo se zove 'koliko toliko', to sam i ja znala raditi, sad si me podsjetila, baš ću ih sutra napraviti.
Samo što ja radim bez praška za pecivo (nije mi niti bilo u receptu), a ovo jaje je samo za premazivanje, ono se ne stavlja u tijesto, tako si i mislila zar ne, joj baš se veselim, a i djeca će biti sretna jer oni ih izrezuju kalupima![]()
Da, baš sam se i ja pitala kako sad u ovo doba godine pečeni celer... Valjda je korijen u pitanju. Inače, meni su fine one debele stabljike celera pržene u woku, s kineskim začinima (stir fry) sa sojinim umakom, uz rižu, ali rijetko kad to radim kao samostalno jelo.
apricot, daj nas prosvijetli s tim celerom - ni ja nisam nikad pekla korijen... U čemu je fora?
oni bažulj s repom i ričetom
mi koji to ne jedemo rižu s mrkvom i bućom
super, ove pogačice baš fino zvuče, napravit ću ih
Jučer juha od purećeg vrata, pureći šnicli i brokula s krumpirom na lešo
Danas ječmena juha s povrćem.
Sutra i prekosutra blage veze nemam što bih...
Danas ću taške(udavila me djeca, nisam već sigurno godinu dana ih radila), dobila domaća jaja pa će sigurno biti fino. Punit ću pekmezom od šljiva, isto domaćim, slatko vrhnje, cimet, prezle...mljac....
Povrtna miso juha, ubacit ću što imam od povrća u fridžu.
Evo imaš ovdje recept http://forum.roda.hr/threads/57878-%...ara-%C5%A1marn.. , među ostalima
Taške su zapravo slatki ravioli.
Joj, ivancice što si mi sad mast izvadila.
Inače danas kuham paštu i bakalar s curryjem u kokosovom mlijeku.
zapeceni balancani i pire krumpir sa zelenom salaticom![]()
nisam imala pojima što su to taške, ali sad kad sam pročitala...mmmm
moram to radit kad uhvatim vremena
Danas pecena piletina, mlinci, pomfrit i cikla salata.
Sutra grah sa tijestom i ,kao priprema za maskare, fritule.
Prekosutra ponovo grah.
ZA dalje ne znam, trazim nesto novo, mozda piletina u umaku od narance.
kad vidim martu, sve me sramota mojih jednostavnih jela
danas, mahune na salatu i pureći file
kad vidim martu, sve me sramota mojih jednostavnih jela
danas, mahune na salatu i pureći file
A ja sam danas pravila finu juho od povrća sa jetrenim okruglicama. rižu, pećena jetreca i sos od šampinjona i zelena salata
Ovo ne moze biti jednostavnije nego sto je. U zabludi si zbog egzotičnih sastojaka. Komplicirano je otprilike ko i salata od mahuna iz konzerve.
aj, barem mi mahune nisu iz konzerve.
pa to... ja ne znam ni kupiti to kokosovo mlijeko, a kamoli da znam što bih s njime.
totalno sam neinventivna.
za kupiti ima u mulleru i od nedavno u DM.
Ako hoćeš postići egzotićan okus uz minimalno truda, prepećeš pileći file (ili bakalar ko Marta), makneš sa tave , prepržiš luk narezan na rezance i malo naribanog đumbira (Konzum), na to baciš žlićicu kurkume (mljevene) promješaš, dodaš kokosovo mlijeko , prokuhaš , vratiš pileći file (prokuhaš) , poslužiš uz rižu. I nakon toga ispadaš inventivna kuharica
. Samo pazi na količnu đumbira ako jedu djeca, zna biti ljuto.
punjene lignje sa prsutom i sirom,peceni krumpir i zelena salatica![]()
Mene ti egzotični izleti u nepoznato kulinarstvo uopće ne muče. Štoviše, veseli me to upoznavanje s nepoznatim sastojcima, receptima i kombinacijama.
dobro ste me podsjetile.
imam u špajzi 6 kokosa koje mi se ne da otvarati:
http://forum.roda.hr/threads/62874-k...48#post1799848
pureći odresci na naglo, crvena riža, brokula na pari