mi smo isto isli prvo na prick test i onda vadili krv za odredivanje specificnog IgE. pokazalo se iz krvi da su alergicni na sve sto je pokazao prick kozni test. e sad, znam da vrijednosti IgE nisu u ovisnosti o jacini simptoma, barem ne kod nas. sin mi je alergican na brezu, trave, prasinu i maciju dlaku. u nekoliko navrata ga je doktorica pokusala skinuti s flixotidea i on cak ni ljeti ne moze bez njega. nismo uspjeli ustanoviti dal su trave u pitanju ili je na prasinu tako jako alegican. kcer mi je alergicna na lijesku, brezu, trave, ambroziju, prasinu i macije dlake. za ambroziju i brezu se pripremamo tako da prije pocetka cvatnje pocnemo s jacom dozom flixotidea (kod sina) a kcer krene s flixotideom i jedino tako prode sve ok, bez napada gusenja po noci. sve je stvar u iskustvu jer smo i mi na pocetku (s kceri ) bili izgubljeni. sa sinom smo vec sve znali i bilo je lakse.
ivaa ja bi na tvom mjestu udomila macku. bolje da ju meknete nego da se stalno pitas da su simptomi zbog nje. na taj nacin ces lakse pratiti druge alergene ako ovaj iskljucis.
sretno.