Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Gljivice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

kad je luce bila mala imala je gljivice i dobili smo za tretiranje nistatin
    gljivice bi prepoznavali po crvenoj guzi i sitnim prištićima (kao blaži pelenski)
    međutim prije par dana primjetila sam da luci po koki ima malo bijelih naslaga koje odu čim ih prođem čistom, mokrom gazom..imaju i neugodan miris
    tada se potužila da je peče koka, ali poslije više ne
    moram napomenuti da je luce već od prošlog ljeta bez pelena, osim ponekad po noći kad se ne popiški, a jako je umorna (strah me da se ne popiški u krevet i tako mokra stoji a u sobi 15 stupnjeva)
    također mi se čini da je to izrazitiije ponekad kad dođe iz vrtića, jer su stvarno samostalni, tako da se i sami brišu poslije nužde
    što je to, jesu li to gljivice, trebamo li u pedijatra ?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Podižem topic jer nisam htjela otvarati novi, a samo sam na ovome našla nešto što muči i nas:

Citiraj MajaMajica prvotno napisa Vidi poruku
    međutim prije par dana primjetila sam da luci po koki ima malo bijelih naslaga koje odu čim ih prođem čistom, mokrom gazom..imaju i neugodan miris
    Jučer i danas sam skužila da M. ima isto tako bijele naslage neugodnog mirisa u području između malih i velikih stidnih usana (u onim kanalićima) koji isto tako nestanu kada prođem mokrom blazinicom.
    Već je jednom imala tako nešto, no prošlo je kao što je i došlo, trajalo jedan dan.

Ne vidim da se češe ili slično.
    Inče, guzu joj uvijek perem nakon kakice i još prebrišem mokrom blazinicom upravo to područje gdje ima naslage jer se zna dogoditi da u njemu ostane kakice.
    Koristimo platnene pelene (perem na 60), a barem jednom dnevno piški/kaki u lonku.
    Jede svaki dan jogurt, a ja ne jedem previše slatko (osim kad mi baš jako dođe, jedan dan u tjednu se onak', pristojno ubijem, ali i do sada je bilo tako).

E sad, jedino drugačije je:
    - to što joj po noći stavim jednokratnu (događa se da se platnena propiški jer dugo ne piški onda kad ga pusti, ode sve pored) koju sam jedno vrijeme mijenjala za platnenu po noći, no već nekoliko noći nisam jer kontam, može ova izdržati do jutra.
    - s tim bih mogla povezati i crvene piknjice skroz iznad guze, na trtici koje su se pojavile unazad par dana, a ja ih povezala s vrućinom, no čini se da je i to od jednokratne jer je ona puno dublja od platnene...
    - posljednjih se dana kupala kod bake i dede u kadici s raznoraznim igračkama, izlazila, ulazila... voda je malo stajala pa smo dodavali vruću... progledala sam kroz prste jer me već smatraju čudakinjom koja previše brine... uh, sad sam se sjetila da je baka ponijela ručnik, a nisam sigurna da ga je oprala od kada je M. posljednji puta brisala... je li moguće da su nekakve gljivice prešle s takvog ručnika?
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 19.07.2010. at 01:41

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kak se gljivice rješavaju kod cura od deset do četrnaest godina?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •