Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Upomoć - mrlje od voćnog soka!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Upomoć - mrlje od voćnog soka!

Gledala sam topice o čišćenju mrlja od voća, ali niej mi pomoglo.
    Lovro je zalio kimono sokom od narance i mrkve.
    Dok je kimono došao do mene, mrlje su se osušile. Probala sam oprati:
    - detergentom za pranje sudja (direkt na fleku)
    - praškom za rublje (direkt na fleku)
    - sodom za pranje (direkt na fleku)
    - namakanjem u Dr. Beckmann sredstvu za voćne mrlje
    - namakanjem u prašku za robu s dodanim izbjeljivačem rublja
    - iskuhavanjem s predpranjem
    - probala sam istrljati benzinom za čišćenje

Ništa nije pomoglo, a trenutno se namače u Vanishu, al Vanishu nisam nikad vjerovala...

Imate još kakvu ideju? Znam da mogu probati još limuntus, mlijeko i glicerin.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mrkvu je tesko izvuci. moja mama je sa vanishom izvukla stare fleke od vinogradarskih breskvi, za koje sam bila sigurna da se nicim ne mogu skinuti. ali, kimono je bijel, zar ne? ne ide li drugacije, izbijeli je varikinom :D

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Varikina. Ako je kimono od čistog pamuka, ona mora pomoći. Barem meni nikada nije zakazala. Može ti se desiti eventualno ako nije skroz pamučan da ti ostane žućkasta mrlja. Ali to već imaš i tražiš kako skinuti, tako da nemaš šta izgubiti.

I to uzmi baš varikinu cekinu, ne ona neka domestos i sl. sredstva za izbjeljivanje. Nije isto.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

meni još nije uspjelo ništa skinuti mrlje od voća, pogotov jabuke, banane i kruške, a i mrkve

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Varikina. Ako je kimono od čistog pamuka, ona mora pomoći. Barem meni nikada nije zakazala. Može ti se desiti eventualno ako nije skroz pamučan da ti ostane žućkasta mrlja. Ali to već imaš i tražiš kako skinuti, tako da nemaš šta izgubiti.

I to uzmi baš varikinu cekinu, ne ona neka domestos i sl. sredstva za izbjeljivanje. Nije isto.
    X

Oprezno nakapaj na mrlju nekoliko kapi, nerazrijeđeno (uz malo sreće vidjet ćeš kako se mrlja gubi), a onda istog trenutka potopi u veeeeliku količinu tople vode. Ostavi tako neko vrijeme, a onda dobro isperi. Možeš dodati žlicu octa da neutraliziraš lužinu, iako na većini tih sredstava piše da se to ne treba raditi (ali ja ipak radim). Domestos isto vrijedi, ali mora biti onaj namjenski, za rublje (u bijeloj boci).

Offt. Izgleda da su moja djeca narasla - nisam to trebala već jako jaaaako dugo...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije ni ovaj moj baš mali, ali je nedokazan...

Znam da mi na kraju preostaje varikina. Samo sam se nadala da postoji neka šansa da izbjegnem.

I naravno da Vanish nije ništa izvukao.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    X

Oprezno nakapaj na mrlju nekoliko kapi, nerazrijeđeno (uz malo sreće vidjet ćeš kako se mrlja gubi), a onda istog trenutka potopi u veeeeliku količinu tople vode. Ostavi tako neko vrijeme, a onda dobro isperi. Možeš dodati žlicu octa da neutraliziraš lužinu, iako na većini tih sredstava piše da se to ne treba raditi (ali ja ipak radim). Domestos isto vrijedi, ali mora biti onaj namjenski, za rublje (u bijeloj boci).

Offt. Izgleda da su moja djeca narasla - nisam to trebala već jako jaaaako dugo...
    Peterlin, ne pomaže taj domestos u bijelog boci. Probala sam jednom s njim jer nije bilo nigdje za kupiti Varikine.

Jedva sam čekala da ju opet nađem da mogu skinuti sve mrlje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •