Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Gavez

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da dignem ovu temu iz prašine potaknuta pričama poznanice koja pravi tinkturu od lozovače i gaveza, po njezinim pričama čarobna oni rješavaju sve posjekotine i udarce gavezom.
    Malo sam surfala i na nekoliko mjesta piše da je korijen kancerogen dok recimo na stranicama alternativa.hr imaju recepte za čaj od korjena.
    Nego jel neko u međuvremenu pravio štogod od gaveza ili kupio negdje neku mast ili nešto.
    Slušala sam prije par mjeseci promiđbenu emisiju neke firme koja pravi mast od gavez i još koječega koja je navodno super za dermatitis, naravno vozila sam i nisam zapisala, a ni zapamtila kontakt.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Upravo danas kupila kremu - zove se Paxoderma i košta ravno 100 kn Sada se mažemo pa će mo da vidimo koliko je dobra. I ja sam čula da je gavez za kožne bolesti i ekceme super. Čak mi je teta u ljekarnoj savjetovala prije tu kremu nego A-dermu. V

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno nastavak na temu gavez

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Da dignem ovu temu iz prašine potaknuta pričama poznanice koja pravi tinkturu od lozovače i gaveza, po njezinim pričama čarobna oni rješavaju sve posjekotine i udarce gavezom.
    Malo sam surfala i na nekoliko mjesta piše da je korijen kancerogen dok recimo na stranicama alternativa.hr imaju recepte za čaj od korjena.
    Nego jel neko u međuvremenu pravio štogod od gaveza ili kupio negdje neku mast ili nešto.
    Slušala sam prije par mjeseci promiđbenu emisiju neke firme koja pravi mast od gavez i još koječega koja je navodno super za dermatitis, naravno vozila sam i nisam zapisala, a ni zapamtila kontakt.
    Dakle, iz osobnog iskustva znam da je gavez odlična i vrlo korisna biljka (tj. korijen): imala sam teški multifragmentalni lom podlaktice, operaciju, metalne pločicei ne znam što još, ali kako je kost bila slomjena na više mjesta, na jednom mjestu je razmak bio skoro centimetar između dva fragmenta. Ni nakon 6 tjedana kost nije zarastala, pa su me već htjela poslati na novu operaciju presađivanja kosti sa bedra. Onda je moja draga mama iskopala ovu priču sa gavezom, ukratko - nakon svakonoćnih obloga, kost je zarasla za dva tjedna.
    Recept: naribani korijen gaveza (potražiti kod nekog travara na placu ili iskopati sam ako čovjek poznaje biljku) kuhati u mlijeku - omjer mora biti kašast - sve dotle dok se smjesa ne pretvori u ljepljivu masu. Masu ohladiti, staviti na lanenu krpu, te direktno na kožu (na mjestu gdje je slomljena kost).
    Evo, nažalost, sad sam opet slomljena (ovaj put stopalo), pet tjedana u gipsu - ništa - mama opet traži gavez po placu.
    Nadam se da ću za dva tjedna moći ponovo javiti sretnu vijest:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •