Citiraj Zubic vila prvotno napisa Vidi poruku
Ja bih rekla da je dva mjeseca maksimum za kredit ako sve ide kako treba, bez obzira na stavljanje hipoteke i sl. Zapravo najviše ovisi o tebi i bankaru koji ti radi kredit. Sada te procedure odobravanja kredita kad doneseš svu dokumentaciju idu u većini banaka dosta brže, zatim ide stavljanje hipoteke na nekretninu npr. za stan u ZG koji ima uredan zemljišnoknjižni upis (na ništa manje banka neće ni pristati) to je gotovo za 10 dana (nama je bilo i brže jer sam pisala požurnicu i gnjavila ih jer nam se jako žurilo). Čim je hipoteka upisana možeš dogovoriti isplatu u banci, istovremeno ide tabularna izjava i stan je kupljen.

Dobro je i prije otići u svoju banku na razgovor. Oni će ti znati točno koliko kredit i pod kojim uvjetima možeš dobiti, koji dokumenti ti trebaju za zahtjev za kredit, jer netko će te papire donijeti za jedan dan, a netko ih skupljati mjesecima. Jako puno toga ovisi i o tome koliko si sama ažurna i informirana u tome.
Ja sam u dva mjeseca uračunala i narihtavanje isplate na kraj mjeseca radi interkalarne kamate . Nama je npr. 10 dana potrajalo samo da nam procjenitelj izađe i napravi procjenu.
U svakom slučaju ne bi trebalo biti dulje. Dizala sam dva stambena kredita - doduše u istoj banci, pa već znam neke njihove cake s čim i gdje mogu otezati.