Stranica 5 od 23 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 1128

Tema: Stambeni kredit u CHF

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo konacno je pao CHF

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    evo konacno je pao CHF

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo neka tako nastavi, meni sutra skidaju ratu.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i meni skidaju sutra, al po tečaju kakav je bio 1.
    i da..info tj. nastavak priče vezano uz pismo -zamolbu upućenu u zg banku za smanjenje kamate-NEMA ODGOVORA.MUK
    Posljednje uređivanje od pužić : 14.01.2011. at 14:55

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zaboravila sma napisati ispriku Puntici (vezano za prvi post na koji se poziva cijelu prošlu stranicu), možda je grubo zvučalo to što sam napisala, jako mi je žao ako je tvoja psiha zato nastradala, nije mi to bila namjera.Jednostavno sam napisala ono što pretpostavljam, što piše u ugovorima i odredbama što bi bilo kad bi (nebi) bilo...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    zaboravila sma napisati ispriku Puntici (vezano za prvi post na koji se poziva cijelu prošlu stranicu), možda je grubo zvučalo to što sam napisala, jako mi je žao ako je tvoja psiha zato nastradala, nije mi to bila namjera.Jednostavno sam napisala ono što pretpostavljam, što piše u ugovorima i odredbama što bi bilo kad bi (nebi) bilo...
    ma daaaaj pužić, nisam se ja niš naljutila na tebe, niti mi je psiha stradala (još sam normalna ko i inače, ono, donekle )

samo me malo stepe svaki put kad pročitam

a i htjela sam malo ovu temu bacit na neku šalu, pa makar na moj račun, da ne bude sve negativa

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pitanje ako netko zna: mogu li ukinuti trajni nalog (u RBA) i plaćati kredit proizvoljno bilo koji datum u mjesecu?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

možeš tražiti promjenu datuma trajnog naloga

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Zvala sam banku: mogu ukinuti trajni nalog i platiti bilo kada u mjesecu, ali obračun kredita ide zadnjeg dana u mjesecu. Znači danas bih platila po tečaju 5,7, ali mi onda zadnji dan u mjesecu skinu razliku prema tečaju tog dana.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Švicarac pada. Jeste li to osjetili na rati?
    Mi jesmo, ali ne toliko koliko sam se nadala. Zar stvarno obračunavaju po tečaju koji je bio 1.-og u mjesecu?
    Samo da sad opet ne počne rasti, nećemo imati nikakve koristi od ovog pada u sredini mjeseca ako je tako...

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

napokon smo danas dobili odgovor od banke da će se s našim slučajem pozabaviti "direktori"(što got to značilo i tko god oni bili) i da će nam pokušati koliko je moguće olakšati trenutnu situaciju..uskoro će se javiti s prijedlogom...pa čekamo nastavak, živi bili pa vidjeli.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi jesmo, ali ne toliko koliko sam se nadala. Zar stvarno obračunavaju po tečaju koji je bio 1.-og u mjesecu?
    ja za to prvi puta čujem.
    nama sjeda zadnji dan u mjesecu i rekla bih da je svaki puta obračun po tom danu.
    tj. sto posto znam da je zadnja rata bila najveća, a i švicarac je taj dan bio u nebesima.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Samo da sad opet ne počne rasti, nećemo imati nikakve koristi od ovog pada u sredini mjeseca ako je tako...
    Ja ću sutra uplatit ratu pa ćemo vidjet, nadam se da će se nešto osijetit, samo neka pada i dalje. Mi plaćamo po tečaju koji je taj dan, a ne po onome koji je bio prvog u mjesecu.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Prvi put cujem da obracunavaju po tecaju nekog odredjenog dana. Ja sama uplacujem kredit netbankingom, rok mi je 20.u mjesecu i ne dolaze mi nikakve opomene a ja platim kako koji mjesec, nije uvijek isti datum ali nikada poslije 20.-tog. I kako bi mi uopce skinuli tu neku razliku kada nemam tamo nijedan racun?

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sad sam se sjetila jos nesto...Kada sam bila na porodiljnom, htjela sam pomaknuti rok za placanje na 30. ali su mi u banci rekli da to nije moguce. I nije vrijedilo moje objasnjenje da porodiljna naknada sjeda cesto nakon 20.-tog. A kada sam dizala kredit, onda me sluzbenica pitala kada da mi bude rok a ja pametna kazala 20. umjesto kraj mjeseca. Tako da mi nije jasno kako sam onda mogla birati a kasnije vise ne...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam se sjetila jos nesto...Kada sam bila na porodiljnom, htjela sam pomaknuti rok za placanje na 30. ali su mi u banci rekli da to nije moguce. I nije vrijedilo moje objasnjenje da porodiljna naknada sjeda cesto nakon 20.-tog. A kada sam dizala kredit, onda me sluzbenica pitala kada da mi bude rok a ja pametna kazala 20. umjesto kraj mjeseca. Tako da mi nije jasno kako sam onda mogla birati a kasnije vise ne...
    kad sam ja dizala kredit htjela sam da mi rata dolazi oko 20. ali nisu dali, kažu najkasnije do 15.og

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa Vidi poruku
    Prvi put cujem da obracunavaju po tecaju nekog odredjenog dana. Ja sama uplacujem kredit netbankingom, rok mi je 20.u mjesecu i ne dolaze mi nikakve opomene a ja platim kako koji mjesec, nije uvijek isti datum ali nikada poslije 20.-tog. I kako bi mi uopce skinuli tu neku razliku kada nemam tamo nijedan racun?
    nemoj biti tako sigurna. Moja prijeteljica je imala dobru nadoplatu. Radije provjeri u banci jesi sve platila

Mene su u banci pitali da izaberem koji dan u mjesecu želim, ali samo do 15tog, da mi skinu kredit. Kako ja i tekući i kredit imam u istoj banci, oni obračunaju tečaj 15tog i skinu mi s računa (ja samo provjerim),

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa Vidi poruku
    i meni skidaju sutra, al po tečaju kakav je bio 1.
    Pa evo, odavdje mi taj info.
    Pa sam pretpostavila da je tako svima
    inače, više nemam živaca razgovarati s ovima u banci, pa čak ni da ih pitam ovu sitnicu.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    nemoj biti tako sigurna. Moja prijeteljica je imala dobru nadoplatu. Radije provjeri u banci jesi sve platila

Mene su u banci pitali da izaberem koji dan u mjesecu želim, ali samo do 15tog, da mi skinu kredit. Kako ja i tekući i kredit imam u istoj banci, oni obračunaju tečaj 15tog i skinu mi s računa (ja samo provjerim),
    Pa ne znam, prije 3 godine kada su se rate mijenjale, dobila sam na kucnu adresu opomenu za neki dug i to cak 2-3 puta jer mi racunovotkinja nije promijenila iznos uplate. I onda sam poludjela i pocela sama uplacivati. Od tada vise nista ne stize

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije niti njoj stizalo - do jednom. Radije provjeri, pa nije ti to tolika gnjavaža. Možda je sve u redu, a možda te ipak nešto iznenadi

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa evo, odavdje mi taj info.
    Pa sam pretpostavila da je tako svima
    inače, više nemam živaca razgovarati s ovima u banci, pa čak ni da ih pitam ovu sitnicu.
    mi smo datum mogli izabrati pri podizanju kredita. Između 1. i 15. u mjesecu. Ja sam uzela 15. kako bi mi do tada sjela plaća

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma nama skidaju 25.-og u mjesecu, tako smo htjeli. Ali izgleda da je problematičan tečaj - ne računaju po tečaju koji je na snazi 25.-og, nego 1.-og.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nemam vise kredit u CHF, imam u eurima. ali ja ne e-bankarstvu vidim uvijek stanje kredita. 1. u mjesecu mi se promijeni broj anuiteta, kao sto i pise tocan iznos koji ce mi biti naplacen. taj iznos mi se skida 15.tog u mjesecu.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    nemam vise kredit u CHF, imam u eurima. ali ja ne e-bankarstvu vidim uvijek stanje kredita. 1. u mjesecu mi se promijeni broj anuiteta, kao sto i pise tocan iznos koji ce mi biti naplacen. taj iznos mi se skida 15.tog u mjesecu.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi plaćamo koji god dan u mjesecu hoćemo (do 30. kad je rok) i platimo prema tečaju koji vrijedi taj dan i to je to... zasad nikad nije bilo razlika. Ako ne platimo sami skinu 30.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Baš sam išla gledati je li nama, iako nam skidaju ratu 15-tog, možda ipak skidaju po tečaju od 1.u mjesecu. Ispada da nam skidaju po tečaju od 15-tog, što nam je ovaj mjesec značilo oko 200 Kn manju ratu nego da su nam je obračunali po tečaju od prvog.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo noćas je sjela rata i sada sa sigurnošću mogu reći da je korišten jučerašnji tečaj, a ne onaj od prvog u mjesecu.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

tash, sad cijepam dlaku ali jel ti rata sjela prije ili poslije ponoći

ma muči me to jer mm-u skidaju rate s računa a on uvijek ko s marsa, nema pojma ni koliko ni kako, pa sam mislila da postoji neki određeni ili općeniti način kako se obračunavaju rate. Ali očito je to od banke do banke.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

angie datum dospijeća kredita je zadnji dan u mjesecu, onda je valjda prije ponoći.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a i računala sam i slaže se sa tečajnom listom od 31.01.
    za 31. švicarac je bio 5,70 a za 01.02. 5,75

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mozete li napisati o kojim bankama govorite? Ja imam u Pbz-u

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi imamo u PBZ i MM mi je to ovako stručno objasnio: mi njima dugujemo x CHF 30. u mjesecu. Mi (kad nam se sviđa tečaj) ustvari kupimo od njih tih x CHF bilo kojeg dana u mjesecu i ti franci stoje na našem računu do datuma naplate kad nam oni uzmu/povuku te unaprijed kupljene franke. Nadajmo se da je u pravu i da neće bit razlika

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

cvijetak, super vam je ta ideja
    znači, ako imate devizni sa švicarcima, skidaju s njega? Jer mm-u skidaju s tekućeg, a na njemu ne može biti drugo nego kune, ili?

inače, i mi smo u pbz

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i mi smo u pbz-u.

ne znam cvijetak, daj objasni to malo.
    koliko ja znam skidaju sa tekućeg računa nositelja kredita, osim ako nije drugačije dogovoreno.
    ne mogu ti jedan mjesec skinuti s deviznog, drugi s tekućeg, treći s ne znam čega.
    isto tako ne možeš čuvati devize na kunskim računima.
    i naplata kredita je automatska, ne radi to bankovni službenik.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nama se 1. promijenilo stanje kredita, dakle već su obračunali ratu, a skidaju 15. kako je dogovoreno u ugovoru...sad ne kužim jel to ovisi od ugovora do ugovora ili?mm je u zabi.Nisam stigla detaljno ugovor proučiti da li tamo piše da 1. obračunavaju, ali znam točno da su nas pitali kad sjeda plaća i hoćemo li da se skida 1. ili 15., pa smo rekli 15. i tako trajni nalog napravili.isto tako mi nije jasno kako se može dogoditi (a dogodilo se) da ako imamo trajni nalog i skida se točno određena cifra preračunata u kune da imamo - tj. dug po kreditu. Zvala bankarica da se hitno podmiri taj -, pa mm kaže koji minus kad imamo trajni nalog i sami skidate dogovoreni iznos...Nije bio neki veliku , -6 kn al opet odakle minus???

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

5,64

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad se veselim ovom tečaju, a prije pola smo godine plakali nad ovime... eh, da je danas taj tečaj!

Citiraj kate prvotno napisa Vidi poruku
    trenutno čak 5,24
    Citiraj roby prvotno napisa Vidi poruku
    5,42 - užas...

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    Sad se veselim ovom tečaju, a prije pola smo godine plakali nad ovime... eh, da je danas taj tečaj!
    slazem se...
    i ja imam stambeni krediti u pbz-u u svicarcima, s tim da kod smo mi dizali kredit franak je nazalost bio manji no' ikad, ali planirala sam nakon poceka od 12 mj., koji smo morali uzeti, prebaciti kredit u eure (u banci su nas tad uvjeravali da je to trosak od cca 2000kn (ako ne i manje) i to je to, a na kraju ispalo nesto saaaaasvim drugo, no to sad nije tema).
    da budem iskrena ja vec neko vrijeme ne gledam koliki je tecaj... tek kad idem platiti racune bacim oko da vidim koliko su mi taj mjesec skinuli s racuna i s kolikim preostalim iznosom od place raspolazem i to je to, jednostavno mi dodje zlo kad vidim tu ratu, koja je kao o svima otisla u oblake i sad je jedva pokrivamo ...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja imam 3 kredita u švicarcima u 3 banke , erste , rba i volsk ! Najveći je u erste i tu mi je rata porasla za 900 kn, u rba manji za auto rata porasla 600 kn, volsk isto manji rata porasla za 400 kn E sad kad sve to zbrojim to mi je 1900 kn više na mjesec..pa to je ljudi moji kao još jedan kredit!
    Uglavnom mi smo u totalnoj banani od kad su krediti počeli rasti i ne vidim izlaz (

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja imam kredit u Zabi i otvoren trajni nalog koji mi skida ratu 15. u mjesecu i to po tecaju na taj dan.
    Ako zelim mogu platiti sama i prije 15, po tecaju toga dana kad sam odlucila platiti kredit. Ako platim sama trajni nalog ne skine nista, a iznos mi se na e- zabi svakodnevno mijenja od 1-15 ovisno koliki je tacaj.
    Na stranici HNB vec oko 14 sati imate tecaj za drugi dan, tako da mozete vidjeti da li ce rasti ili padati.

Nadajmo se padanju tecaja u buducnosti.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj Martea prvotno napisa Vidi poruku
    Nadajmo se padanju tecaja u buducnosti.
    bili bi jako sretni

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

u pbz-u se nudi prebacivanje kredita iz CHF u EUR , plaća se samo solemnizacija novog ugovora, procjena i sve ostalo se priznaju od starog kredita, fiksna kamata 12 mj. ili 24 mj., nisam sigurna
    -što se tiče plaćanja rate najpametnije je onaj dan kad imate novac uplatiti direktno na kredit, vrijedi tečaj od tog dana jer ste u stvarnosti uplatili ratu u CHF
    -titirlice pogledaj koliko ti je glavnice ostalo od svih tih kredita, neke banke nude do 25.000 EUR nenamjenskog kredita, imat ćeš trošak zatvaranja svih kredita i trošak naknade za novi kredit, ali sve skupa manje nego pokrivati uspone i padove u CHF

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mandy teško izvodivo , već smo razmišljali ali ništa od toga , jedan nam je stambeni na 25 godina, a ova dva mala istiću za 2 godine , ne preostaje mi ništa drugo nego čekati da švicarac padne !
    P.s. zakaj ja nemam nigdje smajliće za postati

Nivi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    u pbz-u se nudi prebacivanje kredita iz CHF u EUR , plaća se samo solemnizacija novog ugovora, procjena i sve ostalo se priznaju od starog kredita
    bojim se da se to ne isplati nikome tko ima veci kredit za stan jer bi rata ostala u najbolju ruku ista s tendencijom da ostane takva ili cak i veca na duzi period... trenutna rata u CHF moze jos neznatno narasti (nadam se da ipak nece) ali to ne moze biti dugorocno (opet se nadam).
    bilo kako bilo ja sam zakljucila da mi se jednostavno zasad ne isplati nista dirati, a za poslije cemo vidjeti....

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tako i mi. Zasad ništa ne diramo i nadamo se da će švicarac i dalje padati.
    (a možda i tamo dođe do neke pobune koja će poremetiti red i mir, pa valuta malo padne, he he...)

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako i mi. Zasad ništa ne diramo i nadamo se da će švicarac i dalje padati.
    (a možda i tamo dođe do neke pobune koja će poremetiti red i mir, pa valuta malo padne, he he...)
    X

A možda se mi ugledamo na Mađare...

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo ja dobila izvjesce o uplacenim ratama i cak imam preplatu 4 CHF tako da ocito ne gledaju tecaj od 1. u mjesecu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Opet raste :grrr:
    I uvijek tako, raste do 25. u mjesecu kad nama skidaju chf raste, pa platimo po najvišoj vrijednosti, a onda počne padati, pa sve ispočetka. Za poludit.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Opet raste :grrr:
    I uvijek tako, raste do 25. u mjesecu kad nama skidaju chf raste, pa platimo po najvišoj vrijednosti, a onda počne padati, pa sve ispočetka. Za poludit.
    Ja sam u ZABI i skidaju mi 15 u mjesecu trajnim nalogom. Isla sam pitati da li mogu placati sama i mogu.
    Ako sama uplatim prije 15 u mjesecu trajni nalog nece nista skinuti, tako da pratim tecaj (lutrija) i platim koji put i ranije. Ovaj mjesec platila 10. po 5,63.
    Na stranic HNB vec oko 15 h vidis koliki ce tecaj biti sutra pa ako raste trci u banku platiti danas. Nije neka usteda ali covjeka veseli, a i ovisi o visini rate.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sutra je 25.02. - 5.802724

Stranica 5 od 23 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •