Pokazuje rezultate 1 do 50 od 652

Tema: Ja sam uvijek za dojenje ali...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

85 posto djece u RH je na adaptiranom mlijeku, zar zaista ne postoji mjesto di su ti ljudi dobili informaciju i zar je zaista problem što to nije forum udruge koja se bavi promocijom dojenja?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    85 posto djece u RH je na adaptiranom mlijeku, zar zaista ne postoji mjesto di su ti ljudi dobili informaciju i zar je zaista problem što to nije forum udruge koja se bavi promocijom dojenja?
    meni je iskreno ovaj postotak nedojene djece za smrznuti se i da čovjek ostane zatečen.
    to mi više je tek znak da je AD i previše sveprisutan oko nas i nema potrebe se o njemu više razglabati.
    tužno.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Odakle ti ovaj podatak?
    Gotovo svi koje znam, u bližoj i daljoj okolini, a i ono što usput škicnem, govori kontra ovog postotka. Znam puno više majki koje doje, nego ovih drugih, a i dok je sin bio manji svaka baba na cesti je pitala: Jel na prsima? da, da tako treba...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Odakle ti ovaj podatak?
    Gotovo svi koje znam, u bližoj i daljoj okolini, a i ono što usput škicnem, govori kontra ovog postotka. Znam puno više majki koje doje, nego ovih drugih, a i dok je sin bio manji svaka baba na cesti je pitala: Jel na prsima? da, da tako treba...
    i ja znam vise ljudi koji je zavrsio faks nego onih koji to nije, svi oko mene su zavrsili neki faks, pa statistika kaze da u RH imamo samo 7% visokoobrazovanih. tako da to bliza i daljnja okolina bas i nije neki podatak, mada me raduje da je to tako kod tebe

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    i ja znam vise ljudi koji je zavrsio faks nego onih koji to nije, svi oko mene su zavrsili neki faks, pa statistika kaze da u RH imamo samo 7% visokoobrazovanih. tako da to bliza i daljnja okolina bas i nije neki podatak, mada me raduje da je to tako kod tebe
    Pa to je normalno jer je stvar nekog miljea u kojem se ti krećeš i koji je manje-više tvoj izbor. Ovaj moj "dojilački milje" je pak totalno random, jer uključuje pored prijatelja i susjede, poznanike, slučajne prolaznike. A i zbilja me zanima tko uopće vodi tu statistiku i kako (nije provokacija, stvarno me zanima).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kata klik , po ovome sto citam mi se cini da je najgore iza tebe i drago mi je ako je tako!

I potpuno te razumijem po pitanju AD, i meni su jako falile informacije iako je kod mene bio drugi problem. Apricot kaze da ima statisticki jako malo mama koje su morale odabrati AD, a meni se ipak cini da to nije tako mali broj (mozda ja zivim u nekoj paralelnoj realnosti).

Potpisujem Deadi, nisu sva AD ista. Ja sam u nedostatku informacija (ne guglas bas tijekom trudnoce o adaptiranom nego te to snade odjednom, frisko nakon poroda pa ides hitno na svoj forum jer se nemas bas vremena ulogiravati okolo na nove) odabrala prilicno skupo mlijeko (isla sam logikom skuplje je bolje) i jedno mi je dijete imalo gadnih problema s zatvorom, potom sam guglajuci ipak naisla na neke vrijedne informacije i sada je sve OK.

Pedijatar nije bas bio upucen koje je AD bolje/losije, pa sam bas citala razna iskustva po drugim forumima.
    Dalje, ima npr. mlijeka koja sadrže probiotike koji itekako pomazu. Ili, sama temperatura mlijeka, nekom djetetu mozda vise odgovara hladnije, a nekom stupanj toplije mlijeko...
    Tocno, cak i voda s kojom se priprema AD igra ulogu.

Onda je postenije reci da se ne smije pricati o problemima/pitanjima djece koja se hrane AD-om, nego pisati između redaka. Dakle, ispada da su ta djeca djeca "drugog reda", na neki nacin manje vrijedna nego dojena jer je nacin njihove ishrane izgleda sramotan i nedostojan da bi se spominjao. Takav je moj dojam, ako mi netko kaze da ne smijem reci/pitati nesto o nacinu na koji hranim svoje dijete. Ono, suti, da ne "zarazis" druge mame tom idejom.
    Potpis. Ako se tome jos pripise i carski, "treceg ste reda".

Mene jako zivcira iskljucivost, (po pitanju MPO-a, dojenja, abortusa, prehrane...) a ponekad mi se cini da je ovdje ima poprilicno.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Odakle ti ovaj podatak?
    postotak se povećava kako se približava prvi rođendan.

provjerit ću danas posljednje podatke, pa vam napišem.
    gornja brojka jest pretjerana ako govorimo o tromjesečnoj djeci, ali već nakon šestoga...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •