Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: rezultati u Italiji nakon ukidanja ogranicenja na 3 j.s.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    I opet onaj isti zaključak- određene skupine pacijenata još su više zakinute ovim zakonom.
    Zapravo je pitanje svega kako pokrenuti Ustavni sud da razmotri ovaj predmet? Kako ga natjerati da donese bilo kakvu odluku kako bi se mogli boriti dalje pa ići na međunarodni sud? Kako pronaći pacijente koji su se spremni boriti na sudu za ljudska prava a koji su direktno i najviše zakinuti ovim zakonom?
    I ja bih voljela znati kako pokrenuti sud, i nije mi jasno kako dosad ništa nisu poduzeli. No ona teza koje se pojavljivala negdje (ne znam gdje) kako ovaj Zakon uopće neće razmatrati dok traje rasprava o njemu ne pije mi vodu. No, pitam se bi li imalo utjecaja, odnosno išta pomaknulo s mrtve točke kada bi pojedinačni parovi slali tužbe na Ustavni sud? Je li to moguće?
    Posljednje uređivanje od anddu : 17.02.2011. at 15:19

Ljufi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj anddu prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bih voljela znati kako pokrenuti sud, i nije mi jasno kako dosad ništa nisu poduzeli. No ona teza koje se pojavljivala negdje (ne znam gdje) kako ovaj Zakon uopće neće razmatrati dok traje rasprava o njemu ne pije mi vodu. No, pitam se bi li imalo utjecaja, odnosno išta pomaknulo s mrtve točke kada bi pojedinačni parovi slali tužbe na Ustavni sud? Je li to moguće?
    Ovo je, navodno, razlog zbog kojeg Ustavni sud RH još nije razmatrao ustavnost Zakona o MPO-u.

"Međutim, Ustavni sud se još uvijek neće očitovati. Naša je praksa da se ne očitujemo sve dok ne zamre javna rasprava, odnosno dok nismo sigurni da se u redovnoj, odnosno saborskoj proceduri, zakon neće mijenjati."
    http://www.jutarnji.hr/zakon-o-oplod...aj-ga-/658255/

U saborskoj proceduri je SDP-ov prijedlog Zakona o MPO-u, tamo negdje 234567. točka dnevnog reda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •