Pokazuje rezultate 1 do 50 od 524

Tema: Zasto su kineske majke superiorne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne mogu vjerovati da nakon skoro 30 godina nekorištenja još uvijek mogu, skoro pa tečno, čitati ćirilicu
    Ovo moram potpisat, iako je u mene riječ od nekih 20-25 godina

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo moram potpisat, iako je u mene riječ od nekih 20-25 godina
    I ja mogu potpisati, ta činjenica mi je zanimljivija od kineskih majki.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    I ja mogu potpisati, ta činjenica mi je zanimljivija od kineskih majki.
    to je zbog kineskog odgoja, ili si citao cirilicu, ili si pio batine

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    to je zbog kineskog odgoja, ili si citao cirilicu, ili si pio batine
    istina, sječam se ko danas, paf šibom po prstima!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    istina, sječam se ko danas, paf šibom po prstima!
    mislim da sam starija od tebe, ali stvarno se ne sjećam tako rigoroznih mjera ( nadam se da pričaš o školi ). Bilo je tu i tamo šamara i letećih snopova ključeva, ali šibe ne.

Što se tiče odgoja kineskih majki ne znam što bih rekla........nekad mislim da bi mi danas bilo bolje da sam ostala bez večere, poklona i koječega još dok ne postignem bolje rezultate...........s druge pak strane ne mogu zamisliti da si klince tak maltretiram.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da sam starija od tebe, ali stvarno se ne sjećam tako rigoroznih mjera ( nadam se da pričaš o školi ). Bilo je tu i tamo šamara i letećih snopova ključeva, ali šibe ne.

Što se tiče odgoja kineskih majki ne znam što bih rekla........nekad mislim da bi mi danas bilo bolje da sam ostala bez večere, poklona i koječega još dok ne postignem bolje rezultate...........s druge pak strane ne mogu zamisliti da si klince tak maltretiram.
    Imam 32. Naši učitelji su redovno šibom rješavali probleme, bilo je slučajeva kad je profesorica djelila šamare ako nisi znao matematiku, jedna je mrzila vjernike pa je zabranila da se spominje Bog i crkva, ma svakakve nebuloze. A čirilicu smo učili mislim od 2 ili 3 osnovne.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ooooo da, šiba je štrikala sve u šesnaest kod nas.
    kad si drugarici stao na žulj nisu to bile obične packe, nego skupiš prste i onda dobiješ po njima.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste li čitali neki dan u novinama o onom kineskom paru koji živi i radi u HR i odlučio je poslati svoju malu djecu na školovanje u Kinu jer su tamo škole i sistem školovanja bolji? Dakle djeca će biti odvojena od roditelja, tj. u internatu od 8. do valjda 18.g.
    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Eeee, nije to samo u Kini tako. Ja sam se prije 25 godina zaprepastila tom istom stvari u središtu Londona (čuvala djecu). Susjeda je rekla kako jedva čeka da joj sin napuni 10 (ili 11) godina pa da ga spraši u internat... Ostala sam ali ona je iskreno vjerovala da je to najbolje za njezino dijete.
    Pa to nije ništa neobično. Fini švicarski i britanski internati prepuni su djece bogatih roditelja iz svih mogućih zemalja i dan danas.

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Taj "kineski odgoj" smatram zlostavljanjem djeteta, kao i općenito svaki odgoj kojem je cilj uspjeh u nečemu, a ne odgoj uravnoteženog, slobodnomislećeg, samostalnog, sposobnog i sretnog čovjeka. U odgoju svoje djece sam zahtjevna, ali na onaj meki, mediteranski način.
    Iako nemam mediteranske korijene, u potpunosti se slažem.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Prepoznala sam leteće ključeve, da nismo išle u istu OŠ

lako moguće, mada mislim da je to do unazad 10-15 god. bila pedagoška mjera u svim Zg školama. Sjećam se da se jednom klinac kojem je snop ključeva bio namjenjen sagnuo, a klinac iza njega ga dočekao i završio na šivanju...........naravno da to nije bio dovoljan razlog da ključevi prestanu letiti razredom .
    Ak si još imala tipa iz tehničkog koji je red nadzirao ogromnim ravnalom onda smo definitivno išle u istu osnovnu .

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ako ovo 73 znači godište, onda smo isto.
    a šiba sam se nadobijala od drugarice učiteljice.... sjećam se kad sam slomila ruku preko velikog odmora a ona mi nije vjerovala pa sam morala sjediti cijeli 4. sat. jedna slomljena, a druga razderana do lakta. dok slomljena nije počela zeleniti i naticati nije mi vjerovala da me boli...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •