mislim da sam starija od tebe, ali stvarno se ne sjećam tako rigoroznih mjera ( nadam se da pričaš o školi ). Bilo je tu i tamo šamara i letećih snopova ključeva, ali šibe ne.
Što se tiče odgoja kineskih majki ne znam što bih rekla........nekad mislim da bi mi danas bilo bolje da sam ostala bez večere, poklona i koječega još dok ne postignem bolje rezultate...........s druge pak strane ne mogu zamisliti da si klince tak maltretiram.
Imam 32. Naši učitelji su redovno šibom rješavali probleme, bilo je slučajeva kad je profesorica djelila šamare ako nisi znao matematiku, jedna je mrzila vjernike pa je zabranila da se spominje Bog i crkva, ma svakakve nebuloze. A čirilicu smo učili mislim od 2 ili 3 osnovne.
lako moguće, mada mislim da je to do unazad 10-15 god. bila pedagoška mjera u svim Zg školama. Sjećam se da se jednom klinac kojem je snop ključeva bio namjenjen sagnuo, a klinac iza njega ga dočekao i završio na šivanju...........naravno da to nije bio dovoljan razlog da ključevi prestanu letiti razredom.
Ak si još imala tipa iz tehničkog koji je red nadzirao ogromnim ravnalom onda smo definitivno išle u istu osnovnu.
ako ovo 73 znači godište, onda smo isto.
a šiba sam se nadobijala od drugarice učiteljice.... sjećam se kad sam slomila ruku preko velikog odmora a ona mi nije vjerovala pa sam morala sjediti cijeli 4. sat. jedna slomljena, a druga razderana do lakta. dok slomljena nije počela zeleniti i naticati nije mi vjerovala da me boli...