cure, riješila sam kako ću doć do ovih "Jillian" vježbi.
kad probam - vidit ću kak ide
zasad orbitrek.
cure, riješila sam kako ću doć do ovih "Jillian" vježbi.
kad probam - vidit ću kak ide
zasad orbitrek.
evo mene opet...soory ak gnjavim sa monolozima al sad moram prijavit mm.
Danas sam se bacila u istragu ove Jillian i eto ti mog muza :"moras svaki da po dva puta, dva puta na dan, svaki dan!"...ej helou...i još je dodao - "a oćeš ti za mjesec dana izgledat ko ova?" mislim...vjerojatno je moj pogled uzrokovao njegovu računicu od 2put na dan hahaa.
Canaj, pitaj ti svog muža koliko puta na dan on vježba?
Pa polako kreni jednom na dan (svaka čast ako uspiješ vježbati svaki dan - ja nikako ne mogu iskombinirati sve obveze što imam i svakodnevno vježbanje - zato imam svakih par dana dan pauze). Kad malo dođeš u bolju formu, onda možeš pojačati vježbanje.
Ajde, samo naprijed. Možemo mi to. Do ljeta su vidljivi rezultati, sigurno.![]()
jučer orbi 40 min, danas aerobik sat vremena. opustila sam se svaki dan malo zgriješim, al daleko je to od onoga kad sam žderala, tak da se nadam da bude nekaj.
i ja isto mislim da možemo, samo nema niš prek noći!!!
iako, moram vam otkriti tajnu, ja maštam i sanjam: joooj kad bi bar mogla smršaviti prek noći 15 kg, obećajem, obećajem da se ne bi više zdebljala.
Suzizana, to mršavljenje preko noći bi bilo sjajno! Uh, da se barem može tako (bez operacije, naravno).
A, ništa, moramo se mučiti i truditi da bi postigli željeno.
Ja jučer čistila snijeg oko kuće (a imamo dobrih 60 metara jer nam je oko kuće s tri strane ulica) i još ispred garaže (i to dva puta - padao je i pada još kao lud). I onda navečer zaspala s kćerkom i nisam više imala snage za ništa, a pogotovo za vježbanje.
moram priznat da julien brže prođe ak se dela, prvo sam samo gledala i nikad ni prošlo.
istina za julien
Meni prošla gužva na opslu i žderenje sveg i svačeg što mi dođe pod ruku.
Počinjem ponedjeljak sa finim zelenim sokičem od banane i kelja i pola litre kave jel sam radila do dva ujutro.
Još da kuću dovedem u normalno stanje i počinjem sa Julien, opet...svako malo ja krećem...
ne znam jel netko spomenuo, al mjesto fitdaya sve to imate na zdravakrava, još na hrv, hrv namirnice...
shvaćam u potpunosti.....i kod mene gužva na poslu i ajd - ne baš takvo prežderanje al teško mi je gladan radit za kompom cijelu noć,.........i kuća vapi da se dovede u red...........
još uvijek nisam na režimu "dva puta na dan" hahaha ,al orbi gazim 40min svaka 2-3 dana..i to je nekaj
ova jullien je opaka strava....ja malo škicnula
Žene kakva vam je prehrana? jeste obične proizvode zamijenili integralnim?
off topic: nisam ni znala da ovo znam (višestruki citat) i sad opet ne znam!
Onda se nećemo pretjerano zamarati s timdosta teže je to onda, al nije neizvedivo. Nisam nutricionistica niti veganka, stoga se ne bih upuštala u tu temu
![]()
tj. ja sam na pol to jer zbog klinca ne jedem ni mlijeko ni jaja, govedinu i svinjetinu a iz moralnih razloga ne jedem ni soju
jel jedes ribu? ili piletinu? ili seitan? kombinacije mahunarki i integralnih zitarica?
ako da, onda unosis proteine.
s obzirom da vam je takva situacija, mozda da vidis s nekim nutricionistom kako jos mozete osigurati unos proteina. mislim da su djeci oni jos vazniji nego odraslima jer oni rastu i razvijaju se.
i još ako ribu jedeš, onda ti ne bi trebao biti problem doći do proteina
Evo zgodna lista hrane s dosta proteina:
http://lowcarbdiets.about.com/od/wha...roteinfood.htm
Da me se ne bi krivo shvatilo, nikako ne zagovaram onu dijetu (ne zagovaramo niti jednu!) u kojoj se ukidaju ugljikohidrati (zaboravila sam sad ime čovjeka po kojem se zove dijeta) - ugljikohidrati su užasno bitni za energiju i da možete odrađivati treninge. Bitno je samo da su to kvalitetni ugljikohidrati (integralni kruh, brašno itd) i naravno bez rafiniranih šećera.
Takvi ugljikohidrati (kvalitetni) + proteini + voće i povrće uvelike povećavaju vaš uspjeh s treninzima![]()
nisam na ribi, brašnu ( klinac ima dost alergiju), a i perad i proso je za sad još pod upitnikom. Uglavnom hranim se rižom, krumpirima, povrću ( bez rajčica i sl) i voću (bez agruma i sličnog). I da nemam ja sad problema s težinom jer sam sad ko pred 10 godina, samo bi još malo to učvrstila
Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.03.2011. at 16:31
grahorice konzumiraj i orašasto voće - baci oko na link što sam stavila![]()
ni orasi i slično ne hoda, samo grašak. Možda sam ja prezahtjevna, ali ipak je klinjo u pitanju.i bum bacila oko!
Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.03.2011. at 16:55
Da se malo javim...počela sam stvarno redovito vježbati BFBM i danas sam pokušala insanity. Dosta teško, s tim da sam dio na podu odradila malo insanity, a malo jillian jer mi je stvarno preteško. Promjenila sam prehranu pa umjesto jutarenjeg međuobroka koji je redovito bio neko pecivo, sad pijem jogurt i pojedem neku voćku. Gladna nisam, jedino mi se čini da bi mi ipak fali koja banana poslije za učinkovitije vježbanje.
nakon mjesec dana ne baš strogog montiranja, hodanja, orbitreka i aerobika imam samo 2,5 kg manje (isto je bilo i prije dva tj.).
valjda ne budem izgubila volju za dalje, uh!
Suzizana a jesi koji centimetar izgubila?
Ako redovito vježbaš možda bi bilo bolje da pratiš centimetre
ja se recimo mjerim jednim trapericama, kad u njih nestanem vrjeme je za pojačat vježbe i zube na klin, kad su mi dobre sve pet, nekad su mi znale bit i široke(to opeet nije dobro) ali to je jako davno bilo...
ne mjerim centimetre, samo kile. znam da bi trebala! al nekak bi bila najsretnija, da vaga pokaže -10kg
ajme kako sam sretna! znam da sam prije neki dan kukala da mi već dva tjedna stoji na -2,5. danas stanem na vagu a ono -3,8
kako sam sretna, kako sam sretna jeeee! idem dalje, idem!!!
suzizana
Ja sam se napokon natjerala vježbat ujutro, nije to ni tako loše.
I odlučila da mi je bolje i 15 minuta vježbat nego ništa.
Da i ponovo krećem s montinjakom i ribljim uljem.
Probaj ne gledati na vagu - vaga zaista zna biti gadan neprijatelj. Jer ako vježbaš jako, onda si činiš vrlo dobro time što povećavaš mišićnu masu i istovremeno smanjuješ masno tkivo - bitno drugačije izgledaš, osjećaš se dobro, staneš u odjeću koju nisi prije, a vaga nerijetko pokazuje isto (što je kod mene slučaj) ili čak malo više (što se ja nadam da će biti slučaj kod mene do ljeta, jer bih htjela nabaciti još mišićne mase). Dakle, u tom slučaju, vaga zaista samo demotivira.
Metar je zakon![]()
Bravo curke!
Ja se pridružujem klubu - natukla dosta kila tijekom dojenja u deset mjeseci nakon poroda, a i inače nisam bila twiggica.
Prije 7 tjedana objavila opći rat i do sada skinula 7 kg.
Ne pridržavam se nikakve dijete - već sam se počela hraniti i živjeti onako kako davno znam da treba:
- 5 obroka dnevno (obavezno, bila gladna ili ne, imala vremena ili ne)
- više proteina nego do sada, navečer samo proteini
- od ugljikohidrata samo oni s nižim glikemijskim indeksom (integralno sve)
- vježbanje - aerobno 3x tjedno (puls 60-70% -meni je to 130-145 otkucaja u minuti) - brža šetnja, orbitrek, bicikl...
Od kila važniji su centimetri - jer kad počneš vježbat, dobiješ mišiće, a oni su 4x teži od masnog tkiva, kile nisu baš najjasniji indikator promjena u tijelu.
Ono što je najvažnije, osjećam se izvrsno i puna energije, puno više kondicije, nikad gladna (ovih dana sam krafne mlatila, a ipak pola kile u tjedan dana ošlo...) ... sve bolje.![]()
suzizana, kosjenka, natilalimaci - bravo cure!!!
Jučer napravila pilates, a dva dana prije toga ništa - uhvatila me neka viroza, jedva sam na nogama stajala.
Danas ću 30DS level3.![]()
hvala na podršci. nažalost moram prestati s aerobikom, našla sam posao i radim do 9 do kad traje i aerobik. al dobro pazit ću i dalje kaj bum jela, barem koliko budem mogla.
Posljednje uređivanje od Suzizana : 11.03.2011. at 21:47
pa buš ti možda i šetala kaj na tom poslu, pa su tu još i stepenice i evo ti opet aerobika, supač za posel!
hvala! šetala sigurno budem cijelo vrijeme, jel sam dobila posel (jedini koji mi se ponudio u 1,5g.) u dućanu i onda još 2xtj. jurim na drugi (honorarni)
Žene jel ide?
Naišla sam na izvrsnu inspiraciju za treninge, pa je želim podijeliti s vama. Bacite oko na ove fotke prije i poslije. Zaista nevjerojatno što su neki uspjeli napraviti.
Osobno ovo mi je favorit fotka prije i fotka poslije WOW
Već prije sam pisala da se ne trebate opterećivati s vagom nego da su mjere bitnije. Evo jedna dobra fotka kako izgleda 2.3 kg (5 pounds) mišića i 2.3 kg sala. I zašto je bitno ne gledati u vagu nego mjeriti opseg.
Zato dijete nisu dobre, jer prvo odlazi mišićno tkivo, a sad kad znate koliko je ono opsegom manje, zamislite koliko se njega gubi da bi se smanjio opseg. To objašnjava one slučajeve kad ljudi samo drže dijetu (ne bave se ničim) i kad smršave svejedno izgledaju loše (jer je ostalo puno masnog tkiva, a izgubili su mišićnu masu - te si time još usporili metabolizam i doveli se do toga da će se još brže debljati u budućnosti).
Jamie stalno dodaje nove fotke koje joj pristižu, pa kad vam padne motivacija, škicnite u album - pomaže![]()
Volila bi skinuti 4-5 kg. Bolno mjesto - trbuh, s drugim svim sam zadovoljna... Rodila pre davno da bi to mogla biti izlika...
Primam savjete...
Ja bih ti savjetovala teretanu - po mom mišljenju tako se najbrže dolazi do rezultata![]()
ja stagniram. nabavila sam program insanity, ali nikako krenuti.