Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: Njegovateljica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    Kad završim tečaj ja ću biti njegovateljica, pa ću moči raditi i u staračkim domovima, ali htjela bih naći posao vezan za djecu. A ne znam gdje te rade.
    Referentica mi je nešto spominjala da će u vrtićima raditi njegovateljice u grupama di su maleni od 6 mj. do godinu dana. To bi mi bio posao iz snova!
    Ja ću si sad dati oduška, al nije ništa osobno, tako da "najte kaj zameriti".

O tom što konkretno s tim tečajem za njegovateljicu iliti dadilju (jer to je to) možeš raditi neznam puno, gledala sam par priloga o tome na tv-u...tamo je rečeno da iz EU fondova stiže novac za organiziranje tih prekvalifikacija-tečajeva, a da problem i jest to što se nezna gdje konkretno osoba s tim zanimanjem može raditi...Usput je jedna (snimljena) žena izjavila da će ona s tim otvorit dječji vrtić, spominjani su i nekakvi obrti (da, obrti) za čuvanje djece...spominjano je i privatno čuvanje djece i istaknuto kako će to biti jako dobro jeć će takve čuvalice s djecom raditi po vrtićkom programima () i slične gluposti..
    Od toga što sam u tom prilogu čula, a i od tvoje gore citirane (zacrnila sam) rečenice mi se kosa na glavi diže..i nadam se da nikad (doslovno) neće biti dozvoljeno raditi u vrtićima s tim tečajem (ni sa bebama od 6 mjeseci do godine, ni sa starijima).

Objasnit ću:
    Nekad je bilo dozvoljeno da medicinske sestre rade u jaslicama,no to je, na sreću, već jedno duže vrijeme zabranjeno, tako da sad u jaslicama ponegdje rade medicinske sestre, ali samo one koje su se davno zaposlile, jer im ne mogu dati otkaz..
    Moramo odlučiti (na državnoj razini) na kojem nivou obrazovanja trebaju biti oni koji se bave našom djecom ( ne privatno nego u ustanovi)...pa ako smo kriterije već podigli (što se tiče godina studiranja), ne vidim zašto bi ih sada spuštali..

Da li bi ti dopustila da te liječi medicinska sestra, ako postoji doktor???
    A to je otprilike odnos između tečaja kojeg pohađaš i diplomiranog odgajatelja..što se tiče bavljanja djecom - bilo koje dobi (odgajatelji taj dio - njega, također svojom spremom pokrivaju)

A sad, za sve vas koji čitate, i kužite da sam ljuta ko pas (ne na autoricu teme, već na tu mogućnost tečaja za bavljenje djecom), napisaću par detalja iz mog života (da mi ne zamjerite, te da sagledate moje mišljenje iz moje perspektive)..

Naime, posao u vrtiću je i za mene bio posao iz snova.. (kao i posao u dječjem domu), te sam, kad sam skupila nešto novaca, odlučila iste potrošit na vlastitu prekvalifikaciju - ali ne ovako, kao autorica teme, već zbiljski, dala sam otkaz i upisala redovni studij "po Bolonji"...Na opće čuđenje okoline, ali uz podršku obitelji)..Napominjem da sam tada i sama imala dvoje djece, ali nas četvero smo ipak živjeli 4 godine od jedne plaće (3 studij + jedna pripravničko volontiranje da bih mogla položit stručni ispit)..
    Odgajatelja na burzi je već sada previše..Na svako radno mjesto aplicira oko 100 kandidata..Ne bi bilo normalno (ni pošteno al to u ovoj državi nikog nažalost nije briga) da se njegovateljice s tečajem i odgajatelji s fakultetom (3 godine + četvrta-pripravništvo+ položen stručni ispit) nađu u istom košu pri natjecanju za posao u vrtiću..

Ako će to budućim njegovateljima bit dopušteno, Učiteljski Fakultet (njegov odsjek za predškolski odgoj) može "ključ u bravu", a mi odgajatelji možemo lupat glavom u zid zašto smo 4 godine učili i financirali studij (i sebe za to vrijeme)..
    S druge strane, ako neće biti dopušteno, šteta je mazat oči ljudima da upisuju takve tečajeve..

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anin prvotno napisa Vidi poruku
    ,.....Na svako radno mjesto aplicira oko 100 kandidata..Ne bi bilo normalno (ni pošteno al to u ovoj državi nikog nažalost nije briga) da se njegovateljice s tečajem i odgajatelji s fakultetom (3 godine + četvrta-pripravništvo+ položen stručni ispit) nađu u istom košu pri natjecanju za posao u vrtiću..

Ako će to budućim njegovateljima bit dopušteno, Učiteljski Fakultet (njegov odsjek za predškolski odgoj) može "ključ u bravu", a mi odgajatelji možemo lupat glavom u zid zašto smo 4 godine učili i financirali studij (i sebe za to vrijeme)..
    S druge strane, ako neće biti dopušteno, šteta je mazat oči ljudima da upisuju takve tečajeve..

slažem se s tobom..u potpunosti..posebno ovaj boldani dio....
    i razumijem tvoju ljutnju i bijes....

još donekle bi mogla tolerirati da "njegovateljice" s burze budu kao pripomoć odgajateljicama u vrtiću, ali ništa više....
    stvarno, čemu onda sav trud, fakultet i školovanje odgajateljica?
    pa "teta čuvalica" danas nažalost, može biti bilo tko....i dobro debelo to unovčiti...
    bez uvrede ikome.... ( Eci, ovo stvarno neide tebe, nego eto, kao i anin, jako sam razočarana u naše zakone...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •