Luda je ta neka bolnica da tako lako salju na carski.
Priroda zna puno bolje od skalpela
Skroz je normalno da te trta...
Jos malo izdrzi, zadnji tjedni najduze traju![]()
ma ja si sve mislim da će me 11.03. ostavit na promatranju u bolnici, nek me i ostave...
a draga šta ovdje u mom kraju nije ludo vjeruj mi... čudim se što su trijezni donekle u jutarnjim satima po tim bolnicama... dok već za popodne bi se malo zabrinula, a o noćnim da ne govorim...
doktori proglašavaju žive ljude mrtvima itd...
svega ima ovdje... tako da mene ovaj info za CR ne čudi, a i možda na tome mlate novce...![]()
Posljednje uređivanje od andynoa : 03.03.2011. at 13:02 Razlog: fali riječ
zato što je dr. moj poslao skoro sve svoje trudnice na 39 tjedan u bolnicu, tako mi je barem njegova med.sestra rekla...vodi mi cijelu trudnoću taj dr.privatnik i nikad nisam imala ništa mu za zamjerit...
a zašto bi ostala u bolnici, a šta ja znam zašto.. toga me strah... bila sam tamo već prošli cijeli tjedan, barem me niko nije pilo po glavi ko sad doma..
zbunjena sam ja mila, ne znam više što želim, niti kako da se postavim na neke stvari...
samo jedino što znam da jedva čekam da Noa bude vani, da me krenu pucat neke druge stvari....i trenutno imam osjećaj da mi se javlja veliki strah od dojenja ali to je totalno druga tema (sanjam čudne stvari u vezi toga..) tako da ću uskoro početi pisati na tom dijelu foruma kako mi se čini...
Bolnica je za bolesne ljude, ti si trudnica sa urednom trudnoćom ne znam zašto bi bila tamo .
Baš mi je žao da se kod kuće (svoje ) osjećaš pod takvim stresom da bi radije u bolnicu, većinom se žene osjećaju suprotno.
Naravno , da je pred tobom velika promjena u životu , i razumljivo je da te je strah nove situacije. Ali sad nije trenutak ga se grčevito držiš kontrole, reci kontrolmanki u sebi da pričeka. Znaš onaj osjećaj kad si u vodi pa se grčevito boriš da ostaneš iznad površine ? Jedino što treba u tom trenutku je prepustiti se vodi i ostati ćeš iznad površine . Sve će biti dobro.![]()
a naravno da se tako osjećam kada sam sama s roditeljima, i babom od 85 godina... mama na svaki moj jauk, ajme šta je, stari prije pita za mačka nego za mene, a baba pila sa svojim komentarima iz stoljeća sedmog... uspjela sam ju nekako izbjegavat cijeli ovaj tjedan mislim da ću i dalje..
mamek ode na posao, i onda me uredno zove svakih sat vremena da provjeri jel sve u redu, ako se ne javim nije dobro, ako se javim uvijek odgovori na jedno te isto pitanje...
možda da živim sama, bi to sve izbjegla, jer bi si stvari posložila kako ja želim, a ovako uvijek moram nekome za nešto odgovarati...
još da ti ne kažem da sam živjela do trudnoće solo 8 godina (dobro zadnje vrijeme s bivšim, ali opet sam bila sam svoj gazda) i desilo se to i jednostavno je ovo bilo jedino rješenje koje je bilo donekle normalno, da se vratim kući... sad praktički moram šutit i trpit..
u isto vrijeme se preklopilo par stvari: trudnoća, otkaz, napuštanje mladog oca (točnije njegova neogovornost), čudim se da sam izdržala do samog kraja...
a sad se javljaju naravno drugi strahovi, od straha od dojenja, do straha da gospodin ne bi banuo nakon 6 mjeseci na vrata i zahtjevao nešto što ja ne želim... itd...
još da ti ne kažem da sam u društvu prva i jedina trudnica, i da me i to malo boli, jer se svi ponašaju drugačije prema meni, možda mi je i to teško palo...
otišla sam totalno OT ali morala sam se malo iskaliti na ovoj tipkovnici, jer vidim da me želiš čitat..![]()
Posljednje uređivanje od andynoa : 03.03.2011. at 13:34 Razlog: tipf
Šta da ti kažem , ja bih sa svojom majkom izdržala ravno pola dana prije nego bi me izludila svojom brigom.
Život u obitelji ima svojih prednosti i mana, hajde , misli pozitivno , barem možeš dobiti toplu skuhanu juhicu nakon poroda.
Naravno da te je strah onoga što budućnost nosi, ali kad porod krene sve će biti ok.![]()
ajde ti, andynoa, na portal čitati tekstove o dojenju umjesto da razmišljaš o situacijama što ako i kako...![]()
Evo mene natrag na ime ove teme!!!!
Cure ja sam i dalje zatvorena (39+1), sad ovaj tjedan sam bila u bolnici, htjeli su mi gledati stanje plodne vode, nije se doktorica usudila...
Jel ima neki recept za otvaranje, osim keksa i kupanja (keks ne može, nemam s kime, kupanje mater brani..)
Sad sam već zabrinuta, jer su sve moje trudnice sa 39 tjedana barem pol prsta otvorene, a ja i dalje zatvor... i počinje me hvatat malo veća panika OPET!!!!!!
Što se tiče bolnice, ovaj tjedan opet bila, razočarana se vratila kući.. al dobro prespavala sam pa sam zaboravila... napravili su mi obradu za carski, i rekli da se 18tog javim... nadam se da ću za tih 6 dana biti barem prstić otvorena......
Prst, dva , tri ili pet, ništa ne znaći. Možeš se otvoriti i roditi u nekoliko sati. Danas je ovako, već sutra možeš roditi. Ja se zaista time ne bih (niti nisam u trudnoćama) niti najmanje opterećivala.
andynoa, vec sam ti napisala, plasili su me od 37. tjedna da sam zatvorena, a s 42 sam bila jednako zatvorena. bilo bi mi bolje da se nisam ni dala pregledavati, bzvz.
opusti se, ne bus ostala trudna. beba isto sudjeluje, rodit ce se kad bude spremna. a na carski te nitko ne moze prisiliti ako ti ne zelis.
inace, evo ti popis stvari koje sam ja isprobavala da se otvorim (izvor: google) (kod mene su sve redom bile bezuspjesne): ananas, ljuta hrana, seks (sperma sadrzi prostaglandine, tako da obavijesti muza da je unutra do kraja) hodanje po stepenicama, moze i trcanje.
Nemam muža ni dečka, ja sam ti samai sretna zbog toga...
a kiselo? čula sam da kiselina isto pomaže, po stepenicama barem dnevno pređem 20 puta pošto je moj boravak sa kompom i tvom na katu a sve ostalo je dolje.. trčat ne mogu, mogu se još samo gegat ko patkica
najela sam se u trudnoći ananasa ko nikad dosad, tak da nije pomoglo..
ma dok dođe bit će valjda prst dva tri![]()
Ja sam isto tek u 39-om tjednu bila jagodicu prsta otvorena, a rodila 39+6. Došla sam u bolnicu otvorena samo 2 prsta, a rodila sam za 4 sata. Ima ih koje dođu 8-9 prstiju otvorene, a rađaju.....
Nema tu nikakvih pravila čini mi se!
Otvorenost prije poroda i brzina poroda nema nikakve veze. Sa prvim sam bila zatvorena potpuno i sa 41+5. A drugi dan sam rodila u roku 5-6 sati bebana od 4200. Ma trajali su trudovi cijelu noć. ali to nisam ni računala, nego prespavala i povremeno se budila. I još tri poroda nakon toga , uvijek sve zatvoreno na zadnjem pregledu, a porodi uvijek otprilike isto dugi, osim zadnjeg koji je bio brz za ne vjerovati.
Uglavnom, sve je individualno, uopće ne razmišljaj o otvorenosti-zatvorenosti, glavno da se bebo rita i lijepo strpljivo čekaj najljepši Dan. Pa da skačemo.![]()
andynoa nemoj se brinuti sta nisi otvoren niti malo, kad dode vrime otvorit ces se, ne boj se, neces ostat zatvorena(zezam se
)..
uglavnom, ja sam 3 dana prije nego sam rodila bila u bolnici, ujutro su me pustili doma, a navecer sam se vratila jer mi je puknuo vodenjak. e, sad ja sam se taj dan popela na 4 kat stepenicama, nekoliko puta (nije radio lift) i to bez problema, a kako si ti rekla, gegala sam s ka patkica)... i kazu da je to vjerojatno malo ubrzalo stvar... ko ce znat... al eto to se sve nekako tako namistilo
stvarno nema pravila... ja paničarim jer želim da je bebo što prije vani, jer ne da ja ne mogu dočekat nego svi oko mene su mi više dop.....
al imam još jedno možda tako glupo pitanje..
meni je trbuh na desno (iako nisam desničar), jer cijelu trudnoću spavam na lijevom boku, jer nikako drugačije ne mogu, jel može to šta njemu naštetiti? mislim sad je kasno za postavljanje takvog pitanja, ali šta ću sad...
mislim da nije bitno na koju stranu ti je trbuh. u trudnoci je dobro spavati na ljevom boku, tako kazu i doktori
ako nemas muskog, mozes probat masturbirati. to je isti hormon u igri kod "spolnog zanosa" i kod poroda, oksitocin.
ali ako beba nije odlucila izac, nema ti puno cega sta mozes napraviti osim cekati![]()
Imam jedno pitanje možda je glupo ali me interesira, može li se otvorenost osjetiti?
Sva sam u strahu od toga jer nosim blizance!
ja ti to ne mogu odgovoriti, nadam se da će ti se netko javiti!!!
mislila sam da li se ima neki osjećaj dolje....a sama nemam pojma, doktor me svaki put pregledava ali 4 tjedna od pregleda do pregleda mi je jako dugo.
mila, a da odeš mimo tih 4 tjedna na pregled, čisto informativno? da te dr. malo smiri, pogotovo ako te neugoda prati?...
Posljednje uređivanje od bambus99 : 15.03.2011. at 01:22
ma još uvijek razmišljam jel da nosim komp ili ne.... jer mi mobitel jede kune nenormalno a nisam si nikakvu tarifu složila za njega za net..
možda osposobim onaj mali pocket pc + stick od vipa i prošvercam ga u bolnicu, pogotovo ako me opet ostave, jer ću izludit tamo čekajući da se nešto dogodi a i farma na faceu će mi crknut...
tamo te samo veseli, dok netko novi dođe, zašto je došao i kako, dok se neko porodi, pa se ide gledat bebica itdbaš smo babe
...
jesi ti išta spavala.rano si na forumu.a moja farma davno propala.heheh odnosno face.na odvikavanju.izbrisala sam ga ima vec 7miseci.![]()
..zaspala u ponoć, pa na pi-pi svakih sat vremena, još me i taj kašalj tuši.. stari se usto u pola 6 mora za Ivanić za posao, pa s njim pila kavu.. pokušala opet leć, a ne idetako da nema više spavanja
pogotovo ako Noa ide doma sa mnom...
(a i trudim se osposobit ovaj pocket pc + stick od jutra, 15 puta sam zvala službu za korisnike, a kad ono problem u windowsima...
uff mene je farma ubijala, znala bi se po noci dignut za pobrati da mi ne propadne. uff sad sam se opet zakacila na neko slicno sr...e !
pa ako osposobis stick, ponesi laptop, bar cemo bit u toku sta se sve dogada!!![]()
a i stigneš još namistiti neku tarifu.pa da budemo u toku što se događa.
ma i ako ne osposobim, ja se javim mobom, šta sad nek jede kune, pa ne ide se rodit svaki dan..
sama sebe uvjeravam da idem rodit danas, i da neću doći doma
...i ja sam se navukla natrag na farmu, a šta ću, po cijele dane doma, pogotovo preko zime....odustala bila lani, pa se opet u trudnoći navukla
![]()
andynoa,tebe mi je tako zanimljivo citat,aj pisi svoj blog,bio bi hit!!!!![]()
..razmišljala sam o tome još davnih dana, ali nikad nisam našla vremena za to.. nek nam tu daju da otvorimo temu npr. pisarije, pa ću bez problema vam prepričavati svoje dnevne doživljaje..
a sad se odjavljajem, hitam u B.. javim kako i šta su rekli![]()
Molim bez skretanja s teme
andynoa, ti se moraš skulirati. Ti ne odlučuješ (a niti okolina, a ako su stvari dobro posložene - onda niti doktori) kad će dijete biti rođeno. Ono će biti rođeno kada ono bude spremno. Hodanje i rađenje ne znam čega ne bi li se potaknuo porod - samo ćeš se umoriti nepotrebno i stvoriti si frustraciju jer se ne dešava ništa. Ti još komotno možeš završiti čekajući 2 tjedna (jer je termin poroda PROCJENA i nitko ne zna točno kad ćeš roditi niti to može utvrditi ikakvim pregledom).
Stoga, polako, stani malo na loptuA ako bi ti porod što prije samo zato da ti drugi prestanu skakati po glavi, ajaj ženo - tek će ti poslije poroda skakati po glavi - sad ti je dobro da ni ne kužiš koliko
![]()
zeljana, je navukla sam se na cityville, ako ti treba susida, javi se na pp, pa mozemo postati prike na fb!
![]()
![]()
![]()
![]()
evo da se vratim na temu:
zatvorena i dalje, nemogućnost amnio.. i eto doma sam.. ctg perfektan...![]()