Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: Je li pametno?

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Je li pametno?

Da li biste ostale ponovo u drugoom stanju (sa željenom bebom naravno!) tako da možete biti doma sa prvom bebom a i dalje imati primanja?
    Ili biste rađe dale otkaz pa živjele skromnije ali bile sa svojom bebom doma a drugu planirale za kasnije?
    Možda je glupo pitanje,ali baš me zanimaju vaša mišljenja, jer se ja dvoumim oko takve odluke .

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ovo prvo.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ako hoćeš dijete, ako je sve okej, zašto ne odmah?
    Bit će teško neko vrijeme, ali s vremenom će doći na svoje. Djeca će se dobro igrati, ti ćeš imati prihode. Super!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj V&NMama prvotno napisa Vidi poruku
    Da li biste ostale ponovo u drugoom stanju (sa željenom bebom naravno!) tako da možete biti doma sa prvom bebom a i dalje imati primanja?
    Ili biste rađe dale otkaz pa živjele skromnije ali bile sa svojom bebom doma a drugu planirale za kasnije?
    Možda je glupo pitanje,ali baš me zanimaju vaša mišljenja, jer se ja dvoumim oko takve odluke .
    JA bih se isto odlučila za prvu varijantu. Moje gledište je bilo sljedeće (kad smo mi sličnu situaciju imali):u državi je financijska situacija takva kakva je, pitanje je što će biti za x godina kad ti odlučiš imat drugo dijete. Bolje iskoristiti povoljnu fin. situaciju sada.
    Možda zvuči malo previše pragmatično, ali takva su vremena.
    Istina, ja sam i prije prve trudnoće znala da me najvjerojatnije neće čekati radno mjesto nakon porodiljnog, ali smo odlučili da želimo dijete i da nam je to manje bitno (edit: to što možda neću imati posao)
    Posljednje uređivanje od rossa : 28.02.2011. at 16:07

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ovo prvo.
    Slažem se s Ifigenijom, a ako vidiš da ne ide uvijek možeš dati otkaz i biti kući.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam planirala drugu varijantu, al me zafatala prva
    Sad mi je drago, samo da sve bude dobro, tako da valjda glasam za br.1.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

Ja sam isto za prvu varijantu, prvenstveno zbog situacije u kakvoj se naša prelijepa nalazi...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj andynoa prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam isto za prvu varijantu, prvenstveno zbog situacije u kakvoj se naša prelijepa nalazi...
    x

Mislim da nemaš baš što puno vagati.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma stvar je u tome da sam nekako planirala da prva beba bude bar 3 godine stara kad ja ponovo zatrudnim, nekako sam još previše u ovoj priči, ovo je bila predugo željena i čekana beba tako da mi je sad pomalo nezamisliva druga tako brzo, ako me razumijete . Htjela bi prvo uživat neko vrijeme u samo našem vremenu, pa onda krenuti na drugu bebicu. A s druge strane htjela bi da ne bude prevelika razlika u godinama među njima, jer je ova prva beba jako društvena, jako voli djecu, tako da mislim da bi i za njega možda to bilo dobro!

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Baš sam si odlučna ko i uvijek ..

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mila, iz tvog potpisa zaključujem da je prva bebica rođena u jesen 09 ili griješim?

Ako zatrudniš sada + 9 mjeseci, to je već početak 2012, razlika od 2 i po godine je sasvim u redu...
    ispravi me ako griješim molim te...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja poznajem jednu curu koja je to napravila.Kcer joj nije bila napunila ni godinu dana ona je ostala trudna ,iskoristila nakon porodiljnog i godisnji i slobodne dana sto joj je bilo ostalo i zatim otisla na bolovanje.Ali se zeznula kad je nakon drugog mislila ici raditi ,opet je u istom razmaku ostala trudna ali taj treci put joj i nije bilo lako.S ve troje je rodjeno u ramaku valjda 4 god. nisam sigurna ali tako nekako.Ja sam druga prica . ja bih cetvrto ali drzava nam je u banani a ovih troje je vec veliko

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja poznajem jednu curu koja je to napravila.Kcer joj nije bila napunila ni godinu dana ona je ostala trudna ,iskoristila nakon porodiljnog i godisnji i slobodne dana sto joj je bilo ostalo i zatim otisla na bolovanje.Ali se zeznula kad je nakon drugog mislila ici raditi ,opet je u istom razmaku ostala trudna ali taj treci put joj i nije bilo lako.S ve troje je rodjeno u ramaku valjda 4 god. nisam sigurna ali tako nekako.Ja sam druga prica . ja bih cetvrto ali drzava nam je u banani

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako ja nikad ne odmjeravam takve stvari, ne bih se odlučila ni na jedno ni na drugo. radili bi na bebi onda kad bi nam srce reklo da je vrijeme, i čekali da vidimo što će biti.
    btw, nikad ne znaš kad ćeš zapravo zanijeti, može ti se desiti da par mjeseci ili čak puno duže ne zaneseš, nisu to stvari na koje možeš 100% računati i onda si ukalkulirati u financijske planove. nama je za drugo dijete npr. trebala godina dana.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

andynoa - da, beba je rođena u jesen 2009. ma je, ni meni se to ne čini premala razlika, no kod mene su faktori još strašne mučnine koje mi traju otprilike pola trudnoće, još mi je svježe sjećanje na te dane kad sam doslovno samo preživljavala, a i strah jer sam 2 bebe prije ove izgubila. tako da tu ima dosta faktora.
    lutonjica, i meni je tu svako kalkuliranje pomalo ružno, ali dojam o ovim vremenima mi je isto tako prilično ružan pa sam nažalost u sve ubacila i kalkulaciju .
    ne znam kako bi sad bilo, ali dosad kad smo naumili trudnoću - evo nje točne ko švicarski sat .

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Zasad sam toga mišljenja da bi odma i drugu bebu iz više razloga....a vidjet ćemo nakon poroda i svega kakva će biti situacija!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja glasam za varijantu br. 1 (bolje vrabac u ruci nego golub na grani), naravno uz uvjet da se poklope zvijezde i na vrijeme zatrudniš opet (daj Bože).
    Osobno sam tako napravila s 2. i 3. djetetom (još dok sam bila 2. put trudna znali smo da idemo i na 3. dijete što prije), nešto zbog trajanja porodiljnog i toga da nemam dijete kome ostaviti na čuvanje i ići raditi (a jaslice se zna kako je teško dobiti), a nešto zbog naših godina starosti i razlike u dobi s našim 1. djetetom (o čemu sam već pisala), tako da nije bilo smisla čekati dulje. Kad mi je 2010 u 2. mj. istekao porodiljni, išla sam na g.o. i raditi par mj. do otvaranja novog porodiljnog

Solange13 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

1. varijanta svakako, 2 i pol godine su fina razlika, nije premalo. sretno kako god odlucis!

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hm, i mene muci slicna dilema, i moja beba je dugo ocekivana a slicne je starosti kao i tvoja
    i isto je jako drustvena i fali joj drustvo a opet , sad sam joj posvecena 24 sata dnevno a pitam se kako bi bilo s novom bebom...dok se sjetim grceva, stalnog nosenja, i sl..., zapravo, koliko im se onda objema mogu posvetit a vec sam i samo s njom iscrpljena.
    Posljednje uređivanje od Demi : 01.03.2011. at 08:55 Razlog: gram greske

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam kako bi sad bilo, ali dosad kad smo naumili trudnoću - evo nje točne ko švicarski sat
    nama su takve bile 1. i 3. trudnoća
    a za 2. eto trebala godina dana. to stvarno ne možeš znati.

isto je jako drustvena i fali joj drustvo
    nadam se da se nitko neće uvrijediti, ali ovo nije nikakav razlog za imanje drugog djeteta. jedno je društvenost, otvorenost i potreba za vršnjacima, a drugo je dobiti brata ili sestru i cijeli paket koji s tim ide.
    to je nekako kao da vaš partner kaže : moja žena je jako društvena i dobro bi joj došla još koja prijateljica, pa ću zamoliti ljubavnicu da se doseli k nama, baš će nam biti super.

nemojte me krivo shvatiti, mislim da je super imati braću i sestre, i svu ljubomoru i svađe koje uz to idu, i svu ljubav i veselje koje uz to idu. evo i sama sam se odlučila na troje djece jer između ostalog mislim da su ti odnosi nešto neponovljivo i nezamjenjivo u životu
    ali ne treba brkati lončiće
    Posljednje uređivanje od Lutonjica : 01.03.2011. at 09:17

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    nama su takve bile 1. i 3. trudnoća
    a za 2. eto trebala godina dana. to stvarno ne možeš znati.

nadam se da se nitko neće uvrijediti, ali ovo nije nikakav razlog za imanje drugog djeteta. jedno je društvenost, otvorenost i potreba za vršnjacima, a drugo je dobiti brata ili sestru i cijeli paket koji s tim ide.
    to je nekako kao da vaš partner kaže : moja žena je jako društvena i dobro bi joj došla još koja prijateljica, pa ću zamoliti ljubavnicu da se doseli k nama, baš će nam biti super.

nemojte me krivo shvatiti, mislim da je super imati braću i sestre, i svu ljubomoru i svađe koje uz to idu, i svu ljubav i veselje koje uz to idu. evo i sama sam se odlučila na troje djece jer između ostalog mislim da su ti odnosi nešto neponovljivo i nezamjenjivo u životu
    ali ne treba brkati lončiće
    Draga Lutonjica, ovaj tvoj komentar mi je za dobro jutro uz kavu jako dobro sjeo.. i u potpunosti se slažem... mislim da se svako dijete veseli kada mu se kaže da će dobiti brata ili seku, mene je moj tetošio nenormalno (razlika smo dvije godine), a isto tako i vidim i kod ostalih kako se mali kikači vesele prinovi... naravno uvijek postoji ljubomora, ali to se lako prebrodi...

Demi,
    dok se sjetim grceva, stalnog nosenja, i sl..., zapravo, koliko im se onda objema mogu posvetit a vec sam i samo s njom iscrpljena.
    Ne mora biti da će druga bebica htjeti tako...a i ako se odlučiš na trudnoću, imaš vremena svojoj malenoj objasniti i ukazati na sve potrebe male bebe, ja sam sigurna da će joj se ona veseliti...

V&NMama
    andynoa - da, beba je rođena u jesen 2009. ma je, ni meni se to ne čini premala razlika, no kod mene su faktori još strašne mučnine koje mi traju otprilike pola trudnoće, još mi je svježe sjećanje na te dane kad sam doslovno samo preživljavala, a i strah jer sam 2 bebe prije ove izgubila. tako da tu ima dosta faktora.
    Nažalost ne razumijem kako je to imati mučninu u trudnoći jer ja niti jednom nisam povraćala.. evo još dva tjedna i moje čudo gleda svjetlo dana, dok pogledam unazad, stvarno nisam imala nikakvih klasičnih trudničkih problema, osim nespavanja sada pod kraj...
    Kao što si napisala, ako dolazi kao švicarski sat, ja bi odma krenula, pogotovo ako si u okruženju gdje je dijete voljeno s puno strana...a kao što sam napisala već gore, prvoj bebici će biti drago... dok možda i izračunaš i kalkuliraš, možda češ ga moći i već u vrtić upisati početkom 2012, tako da češ imati vremena i za prvo dijete, i a i za novu bebicu..
    I dalje sam za da imaš novu trudnoću sada, prvenstveno zbog situacije u državi, svašta se može promjeniti, pa vidiš šta rade, još ćemo kao Libija, ili Egipat završiti ako nešto ne naprave... (iako novi izbori neće donijeti ništa novoga....)

Dosta o politici...

p.s. nadam se da nisam nikog povrijedila postom...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

"Odradila" prvu varijantu. Nije baš bilo planirano, ali je bilo i te kako poželjno.

Nakon dugo duuuugo iščekivane prve trudnoće ni na kraj pameti mi nije palo da bih mogla tako brzo ostati u drugom stanju, ali ipak smo se odlučili probati, pa što bude. Ispalo je dobro - između prvog i drugog porodiljnog imala sam mjesec i pol pauze, a to sam dobrotom svojeg šefa odradila prevodeći od doma (tako mi je računalo+internet stiglo u kuću). Zahvalna sam i dan danas ekipi koja mi je to omogućila. O plaći nisam razmišljala, nego o zdravlju djece i svome.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Ja upravo odrađujem prvu varijantu. Razlika između dvije bebe bit će skoro točno dvije godine. Bila na čuvanju trudnoće i sad na porodiljnom (beba nam stiže u travnju) i vidim da malenom jako puno znači kaj je mama doma, a pogotovo meni koja sudjelujem u svakom njegovom trenutku. Malo sam strahu kako će biti s njih dvoje malenih kad beba bude na sisi a maleni bude htio trčati po vani, ali sve ćemo se dogovoriti. Biti sa svojom djecom - neprocjenjivo! Da si to mogu priuštiti, ostala bih doma do treće godine djeteta neplaćeno (kad bih bar dobila na lotu!), ovako ću malenu morati ipak prepustiti bakama (i sretna sam da imam takvu mogućnost).

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nama je prvo dijete došlo odmah, a drugo baš i ne... Ne bude uvijek kako smo planirali. A za dijete je uvijek dobro vrijeme, ako si u srcu spremna.

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj Lutonjice, ti krivo shvacas, meni je takodjer pitanje imati drugo dijete cim prije ili jos pricekati a ne imati jod djece da bi mi prvo dijete imalo s kim se igrati, mada ni u tome ne vidim nista lose...kad smo vec kod smijesnih usporedba, onda cu ja reci da smo mi npr kupili 2 papige da imaju jedna drugu za drustvo

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    kako ja nikad ne odmjeravam takve stvari, ne bih se odlučila ni na jedno ni na drugo. radili bi na bebi onda kad bi nam srce reklo da je vrijeme, i čekali da vidimo što će biti.
    btw, nikad ne znaš kad ćeš zapravo zanijeti, može ti se desiti da par mjeseci ili čak puno duže ne zaneseš, nisu to stvari na koje možeš 100% računati i onda si ukalkulirati u financijske planove. nama je za drugo dijete npr. trebala godina dana.
    Kad sam pročitala o čemu je riječ, pomislih istovjetno kao i Lutonjica!
    Ok je razmišljati što i kako, ali srce je srce, a novčanik je novčanik!

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Marna prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam pročitala o čemu je riječ, pomislih istovjetno kao i Lutonjica!
    Ok je razmišljati što i kako, ali srce je srce, a novčanik je novčanik!
    Ne slažem se u potpunosti kad se sjetim ljudi koji imaju prazan novčanik i svjesni su toga a djece ko u priči, pa onda pomagajte ljudi :/.

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ako neko zeli drugo ili trece dijete...ne kuzim sta je lose u tome planirati kada imati i s financijske strane...to je itekak bitna stavka

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Demi prvotno napisa Vidi poruku
    ako neko zeli drugo ili trece dijete...ne kuzim sta je lose u tome planirati kada imati i s financijske strane...to je itekak bitna stavka
    slažem se u potpunosti s tobom Demi, prije se s takvim stvarima obitelji, a pogotovo mame nisu opterećivale...

V&NMama, ja sam i dalje pri svojem da ideš na dijete, tj. tvoju prvu varijantu... i čudi me što već nisi krenula!!!!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj V&NMama prvotno napisa Vidi poruku
    Ne slažem se u potpunosti kad se sjetim ljudi koji imaju prazan novčanik i svjesni su toga a djece ko u priči, pa onda pomagajte ljudi :/.
    Ja ne kužim zakaj su te brojne obitelji tako trn u oku nekima, pa ne čine ni više od 1 posto socijalno ugrožene populacije, a u ukupnom stanovništvu su mega zanemariv broj. i meni je bolno vijdeti ako se ljudi ne pobrinu da im djeca imaju najosnovnije što je potrebno za život, ali mnoge nepredvidive situacije, izbjelgištva, otkazi, bolesti itd događaju se i obiteljima s malo djece, samo naravno da je drama veća, a i vjerojatnost kad je veći broj djece u pitanju, ai to da bi puno djece smjeli imati samo ljudi sa milion dolara na računi mi isto ide malo na živce. Malo malo pa se neko njih sjeti uzeti za loš primjer. ko da su narkomani ili lopovi, ako imaju puno djece

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam planirala drugu varijantu, al me zafatala prva
    što sam ja propustila, molim vas lijepo?!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije pitanje jel pametno ili ne, pitanje je želiš li ti to ili ne i jesi li spremna za financijsku stranu koja te očekuje. Kako dijete raste, tako rastu i troškovi. Tako da nam usporedba s papigama propada, jedino ako papiga isto ne ode na fax :D

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni nikada nece biti jasno kako je financijska strana vezana uz bilo-koje-po-redu-dijete nevazna.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nikada nece biti jasno kako je financijska strana vezana uz bilo-koje-po-redu-dijete nevazna.
    Važna je, sigurno da je važna.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

U svom radnom stazu nisam imala ni dana bolovanja.
    A radim takav posao da kada me nema nije tek tako da uskoci i odradi neko drugi.
    Zato sam,kada sam ostala trudna s prvim (u ne tako ranoj mladosti)bila odlucila da nakon porodiljskog pokusam isto produziti koliko je moguce,
    pa ponovo zatrudneti,pa opet produziti,tako da me na poslu nema u kontinuitetu,
    a prvenstveno da bih bila s decom sto duze.
    Ali mi nije uspelo bas.
    S drugim sam zatrudnela nepunih 8 meseci nakon prvog,za vreme trajanja porodiljskog,
    tako da je jedino zasta sam uspela "zakinuti" drzavu bila nega deteta nakon drugog porodiljskog...
    Ali,ostala sam kod kuce do pune 3 godine prvog i malo krace od 2 godine drugog.Nije lose
    Puno godina kasnije sam se odlucila na trece.
    Osim sto sam ga svim srcem zelela i uhvatila "poslednji voz" lepo sam isplanirala da ce stariji krenuti u 5.razred,s mladjim je u suprotnoj smeni,bice im tesko samima,a imacu 2 godine porodiljskog...
    I tako je i bilo.
    Mislim da u tome nema nista lose.
    U ovom ludom,nesigurnom vremenu,nije lose isplanirati sve sto se planirati da.
    Ali,ne ispadne uvek sve po planu...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    što sam ja propustila, molim vas lijepo?!
    evo, npr.ovo

Demi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

annie84 , ne mogu tako daleko planirati tj znati svoju financijsku situaciju za 18 god kad bi dijete moglo ici na faks ali ovo godinu dvije u buducnosti mogu predvidjeti tj veca je vjerovatnost da predvidim i tako se postavljati, zisku?

pikula me potaknula na razmisljanje kak su kinezi to fino rijesili hahahah

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Demi prvotno napisa Vidi poruku
    annie84 , ne mogu tako daleko planirati tj znati svoju financijsku situaciju za 18 god kad bi dijete moglo ici na faks ali ovo godinu dvije u buducnosti mogu predvidjeti tj veca je vjerovatnost da predvidim i tako se postavljati, zisku?

pikula me potaknula na razmisljanje kak su kinezi to fino rijesili hahahah
    Naravno da ne možeš, ne može nitko! Dođe rat, ode sve što imaš, imaš super posao-razboliš se itd...život ne ide po planu...samo znam da recimo osobno, dok ne kupimo veći stan, neću ni razmišljati o drugom djetetu jer jednostavno nemam gdje s njim/njom. To je jedan od preduvjeta koje osobno želim zadovoljiti prije nego imam drugo dijete, ali svi smo mi u različitim situacijama i različito se odlučujemo. I dobro da je tako.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Demi kinezi imaju jedan od najvećih brojeva pobačaja i čedomorstava ženske djece kao direktnu posljedicu zakona o jednom djetetu, meni je to genocid, a ne demografska politika.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Demi kinezi imaju jedan od najvećih brojeva pobačaja i čedomorstava ženske djece kao direktnu posljedicu zakona o jednom djetetu, meni je to genocid, a ne demografska politika.
    X
    I imaju najveću broj ostavljenih curica po domovima u groznim uvjetima. A sad su i shvatili da imaju problem u ogromnom neskladu između broja muškaraca i žena pa su postrožili uvjete posvajanja curica za strance. Prije si ih mogao gotovo bez problema posvojiti.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma horor, slažem se

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •