Iva1602, već sam zaboravila da smo skoro pa par.
Pretpostavljam da bi se mogle naći tamo na kontrolama (ako budem išle isti dan). Moramo imati neki znak raspoznavanja
Ja sam ova zadnja dva puta uvijek riješavala križaljke (čekajući na ctg...)
Iva1602, već sam zaboravila da smo skoro pa par.
Pretpostavljam da bi se mogle naći tamo na kontrolama (ako budem išle isti dan). Moramo imati neki znak raspoznavanja
Ja sam ova zadnja dva puta uvijek riješavala križaljke (čekajući na ctg...)
pa ne znam, kad je tebi točno termin? mene obično moj gin šalje od 38 tjedna gore na Merkur na kontrole.... što znači da bi ja ako sve bude po planu oko 25.6.trebala krenut gore.
ma ja se grozim tog načekavanja po trudničkoj i odlazaka gore, nadam se da ću ići samo jednom i da bum rodila![]()
ne znam, po meni bi trebalo biti dovoljno reći, ali vidiš da su mene pitali imam li to napismeno.
pa onda je valjda bolje doći s papirom, pa crno na bijelo...
a plan poroda tako i onako služi samo kad se sve razvija kako treba.
u slučaju da negdje nešto krene krivo, naravno da će doktori intervenirati.
tako i stoji u mom planu poroda
iva1602, mislim da je bolje napismeno. Ja sam na svom trećem porodu došla u bolnicu 8 cm otvorena, i trudovi na cca 3-5 min. Nisam se još dala u rađaonu i hodala sam i hodala nekih 1,5 sat, vodenjak mi nije puko. Nakon toga sam ušla u rađaonu i počela je moja borba. Probušili su mi vodenjak i sestra je bez pitanja donjela drip i onda rasprava jel vi to odbijate, pa to će ovako do sutra, vaši trudovi su tako slabi da možete još danima... A ja u najjaćim trudovima sa željom da mi netko skrati muke. Navlaćenje je trajalo neko vrijeme i onda u tranziciji su mi ga prištekali. Jednostavno više nisam imala snage boriti se s vjetrenjačama, tako da iz mog iskustva bolje stavi na papir.
Iva1602, izgleda da ćemo se mimoići. Ja bih tada već trebala roditi. cca polovica lipnja.
a tko zna meni je ovo 2.beba pa se možda i požuri 2 tjedna prije! ja ne bi imala niš protiv da mrvicu urani, ali onako u terminu bezopasno da izbjegnem ljetne vrućine s trbuhom do zuba![]()
I mene bi zanimalo.
K'o da se tamo više ne rađa??
haha i mene bi zanimalo,iako imam još vremena do poroda....zadnje info imam od frendice iz 11mj. , da ništa još nije dovršeno jer kao nemaju love . Rekla je da se osjećala ko na kolodvoru kada je rađala , jer su rađaone improvizirane na nekom drugom katu pokraj nekog jako prometnog hodnika ...ma koma sve skupa
![]()
ja sam bila gore prije 2 tjedna,doduše ne u rađaoni već u trudničkoj ambulanti.... jako jako jako je gužva, preuredilo se nije i još ni nebu tak skoro, a ono što me najviše začudilo je da se oni u kompliciranim trudnoćama toliko pogube da ne povjeruješ.... trudnoća je loše završila i na kraju je okončana na S.Duhu jer ovi specijalizanti u merkuru nisu znali kaj bi sa mnom.... ma užas.... ni igle za amniocentezu nemaju....
rodila sam gore svoje prvo dijete, nisam imala zamjerki na ništa osim na užasne i šutljive pedijatre, ali sam ovaj put definitvno odlučila da u tu bolnicu na sljedeći porod (ako Bog da) ne idem ni pod koju cijenu. Strašno su mi se pogoršali,ne znam....
Evo ja jučer bila na kontroli (37. tjedan) i rodilište je još uvijek na 2. katu, a ne izgleda mi kao da se uskoro namjeravaju seliti.
Doktor mi je na pregledu rekao da se vidimo za tjedan dana, a ne znam jel mi treba opet uputnica ili se sad vodim kod njih pa više ne treba. To mi je bio prvi pregled u bolnici gdje ću roditi i došla sam od svog ginekologa sa uputnicom.
Nadam se da ću roditi do sljedećeg pregleda, sve su jače i češće ove BH kontrakcije.
Mimek, hvala na stvarno brzom odgovoru. Da, evo nakon malog anđela i bolesti Josipa Nike nije se bilo teško odlučiti za treće, a tko zna, možda za koju godinu i četvrto
. Kad se čovjeku počnu događati tužne stvari, shvati što je najvrjednije u životu.
*jošmalo, sretno sa Ines!
Nadam se da ti iskustvo neće biti tako loše kao iva1602-i, jer ako tako ostane, ne znam kamo ću. Ovo mi je najbiže, i zadnja 2 puta bila sam tamo.
Sretno, sretno, sretno!
Ja sam prije godinu dana bila u cijeloj toj gužvi. Nije strašno, stvarno se trude. Najteži dio je zapravo što u ovim uvijetima muževi ili bilo tko drugi nemože prisustvovati porodu, pa ako vam je to bitno, možda razmotriti neku drugu soluciju. Što se svega drugog tiće meni je bilo ok. Zbog gužve smo brzo išli doma. Bila sam u bolnici 0, 1 i pola drugog dana i to mi je bilo super.Iva1602 doista mi je žao zbog takvog iskustva i nije mi jasno kako su to dali specijalizantima. Zna se tko gore preuzima rizične trudnoće, doista jako čudno.
Meni ovo s mm-om zapravo i nije neki bed. Bio mi je samo na 1. porodu, na druga 2 nije stigao (bili smo brzi).
I to m i paše da sam tamo čim kraće. Ako je sve ok, naravno.
*dani1, hvala.
Eto, kad već nitko niš ne piše, da se ja javim.
Bila sam danas u amb. na uzv. Dočekala me dr Stasenko za aparatom. Totalno sam se iznenadila i jaaaaako obradovala kad sam ju vidjela. I dalje preodlična, superdraga i ljubazna. Energija pršti iz nje.
Popričali, pregledali, beba sve 5. Vidimo se za 6 tjedana.
Inače, gužva standardna, osoblje također standardno uljudno i dobro (sad mislm na sestre).
Ajde žene, javite se. Pa nije valjda da više nitko ne rađa na Merkuru.
mamaShe, kad ti je termin? ja sam bila prije dva tjedna na odjelu, stvarno grozno izgleda, ne mogu si predočiti gdje su boksovi. ni oni prijašnji nisu bili filmski, ali koliko sam uspjela pogledati, sad su stolovi samo ograđeni paravanom. nadala sam se da bi do kraja ožujka trebalo sve biti gotovo, ali kako sad sve izgleda...mislim da nema šanse. žao mi je ako mm ne bude mogao sa mnom.
Mi smo negdje početak ili polovica lipnja.
Uh. I ja ću biti žalosna ako sve bude zbrda zdola, ali bolnica mi je zbilja blizu, a zadnji put su me pustili doma 'prekosutra' (odn. rodila u čet, doma u subotu). Pa se nadam da će i ovaj put biti tako kratko.
Da, šteta je što mm-ovi ne mogu biti s rodiljama. A kaj reći...
Baš ću bitati dr na sljedećem uzv što ima s radovima. Ovaj put sam bila preuzbuđena da bih se toga sjetila.
Ja opet idem 25.3. na uzv. Ako si slučajno i ti taj dan, daj mi reci znak raspoznavanja![]()
Meni je termin sredina 4mj. i ja sam se jaaakooo nadala da će to sve srediti do tada.
Navodno na katu gdje se ulazilo u rađaonu,tj. na onim kontra vratima gdje su bile ''babinjače'' , sada piše ''Ginekologija'' te da je tamo nešto prezidano..ništa mi nije više jasno.
Ići ću za cca mjesec dana na prvi pregled gore pa ću malo škicnuti![]()
Evo ja rodila 7.2., rodilište na 2. katu, nije tak strašno, mjesta je manje nego u onom prostoru pravog rodilišta, ali sve to funkcionira. Muževi nikako ne mogu bit na porodu, moj je bio na prva dva, ali ovaj put ništa. 3 su boksa, dva u istoj prostoriji, odijeljeni zastorom, a treći je posebna prostorija. Ako imate kakva pitanja, voljna sam odgovoriti, samo se javite tu.![]()
U sobama su po tri, u onima koje imaju kupaonu i wc i po 4 ili 5 kreveta, koliko mi se čini jer nisam baš išla u posjete u druge sobe. ja sam bila u sobi s tri kreveta, tijesno je u sobama, mjesta ima taman još za krevetiće, ormarići su jako mali. par soba dijeli po 3 wc-a i 3 tuš kabine, ali nije nikad bila gužva, nisam nikad čekala red za wc.
![]()
bila sam neki dan na pregledu. navodno bi se trebali preseliti na novi odjel za koji dan!!!
prosli petak je bilo neko vijece bolnice, receno mi je koje ali..., uglavnom fali jos samo jedan aparat koji bi trebao stici kroz par dana i sele se
. ja to sve jos uvijek uzimam sa rezervom, ali ovaj put bi stvarno moglo bit ozbiljno
. u petak sam na pregledu, pa javim novosti...
JEEEEEEE! Ovo su diiiiiiivne vijesti!!!!! Super!
Jošmalo, čestitam!
Super, do lipnja se stignu upogoniti kak spada. Ja bih tamo išla i da ostane ovako, ekipa mi je generalno ok (dr-ovi i sestre).
Ali ako bude novi odjel, još bolje.
To novo, se dakle odnosi i na rađaonu i na babinjače, jel tako?
*morula, samo izvještavaj.
Ja sam 25.3. na uzv (petak).
Još čitam knjigu 'Božji jezik', pa ako me tko vidi tamo od vas s tom knjigom, samo mi priđite![]()
bas mi je drago da ima nekih pomaka...moja sogorica bi rado rodila u Merkuru![]()
ja sam na merkuru rodila u 1/2008. sada mi je termin početkom 4.mjeseca. nisam mislila da ću ponovno tamo ići roditi (kašnjenje dr koji je izvodio carski rez radi rukometne utakmice, dok se moja beba u meni gušila, ali taj dr više ne radi tamo, hvala Bogu mala je dobro). sada kako mi se približava termin mi se više ne da izmišljati toplu vodu pa ću najvjerojatnije opet u merkur. također molim za friške informacije. prije 3 godine tamo je bio i jedan dobri fini dr škrobonja, da li netko zna jel još radi tamo? moji dojmovi od prije su manje više ok koliko ti već boravak u rodilištu može biti ok, a ja sam i tamo odležala 2 tjedna prije poroda (muški pedijatri su bili ispod svake kritike).
evo mene sa najnovijim vjestima, rodiliste se otvara 9.3.. navodno su vec naruceni i novinari, tako da uzmaka nema
.
Super vijesti!
Nadam se da je to konačno, da neće biti više odgađanja! Sad još samo da čujemo prve dojmove!
ufff.... ja bi trebala tamo negdje oko sredine 4.mjeseca. čekam blizance i mogu samo reći da mi nije bilo ni malo svejedno iščekivati otvorenje novog odjela.
da li neko možda ima info o apartmanima ? jel to uopće gore postoji, jer ja hrčem nemilo, niko od mene ne bude spavao![]()
Draga, možda nećete spavati i zbog drugih 'hrkača', onih malih.
I ja se veselim, jedva čekam vijesti!
na to računam pod normalno. al bi bilo totalno nefer od mene da uskratim ženama i ono malo sna koje bi možda ukrale od sve te gungule sa svojim nemilim hrkanjem
znam da je apartman i ako se rezervira lutrija za dobit. baš budem zvala poslije tog službenog otvorenja da se raspitam, možda nekom dobro dođe info.
naravno, u međuvremenu željno očekujem bilo čiji post sadržaja "rodila sam u novom rodilištu"
Da, da, i ja jedva čekam info!
*dragoness, samo se ti dokopaj apartmana, ako tako misliš. A plaća li se to nešto ekstra? Pretpostavljam da da. Znaš koliko?
Jooooj, jedva čekam da se netko javi!
Ili možda prve vijesti doznamo iz medija?
danas u 10.00 je trebalo biti svečano otvorenje. na vijestima nema ništa još, valjda nikome to nije bitna vijest![]()
http://www.kb-merkur.hr/index.php?vi...ent&Itemid=54r jos nista ne pise pod Novosti
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=107795&cHash=e29d1f78b9
Nije baš puno, ali ipak: jeeeeeeeeeee!
Baš se veselim da ću vidjeto to čudo modernog doba!
Jedva čekam friška iskustva forumašica s planeta Merkur!
danas sam se sasvim slučajno zatekla u merkuru pa sam prošetala do rodilišta, morala sam proviriti. izvana sve izglada kao prije 4 godine samo što je sad nova stolarija i svježe ofarbani zidovi, novi podovi... ne vidi se puno, virila sam kroz staklo kroz koje pokazuju bebe, nisam htjela ispasti baš kao najgori voajer ipak sam za koji dan s druge strane stakla. nadam se samo da je unutra svemirska stanica![]()
Ajmeee,ovo su super vijesti
dragoness , i meni je termin sredinom 4mj. i nadam da ćemo se vidjeti i napričati , ali da nećemo biti u istoj sobi![]()
u petak sam bila s maleckom kod orl i lijepo se vidi novo rodilište, kroz prozor gdje se pokazuju bebe, ali nisam vidjela tamo nikakvog života pa ne znam da li su se zaista i preselili (čak je i majstor izlazio van i govorio nešto o utičnicama). rodilište je definitivno svečano otvoreno ali da li je i preseljeno????
zna li netko kada u trudničkoj ambulanti radi dr stasenko, moram ovaj tjedan gore a željela bih kod nje? pls javite
prvi porod je bio carski rez, ne znam što me čeka ovaj put, ali me hvata panika, vidim da neke cure pišu o planu poroda, može li netko reći nešto više o tome. i kaakv je vama stav o epiduralnoj? meni su šanse za prirodni porod 50:50
za ovo prvo - i mene muči ta sumnja da je otvorenje bilo samo otvorenja radi....pa čekam da neko prijavi da je stvarno vidio da to i radi.
za plan poroda pogledaj malo ovdje : http://forum.roda.hr/threads/2828-Plan-poroda