Jučer sam prvi put radila quiche (sa špinatom) i tako mi je bio fenomenalanda bih sad stalno pekla različite verzije. Možda danas lorraine... Koji su vam najbolji?
A koji špinat koristiš, tina? Ja sam kupila svježi, pa ga malo prodinstala na maslinovom ulju i kapuli dok nije uvenuo, a tek onda pomiješala s vrhnjem i jajem i zapekla.
Ja obožavam quiche sa tikvicama. Tijesto radim nekakvo svoje lisnato-prhko, ne volim ono klasično od quiche-a.
Danas za ručak goveđa juha, lešada iz juhe, salsa od pomadora i zelena salata. Nemam mašte.
pita, ilitiga ovo:
http://www.coolinarika.com/recept/quiche-sa-spinatom
Jučer:
- varivo od poriluka (za malenog još ekstra kuhani pileći batak)
Danas:
- pileći šnicli na naglo, kuhana brokula, kaša od heljde, zelena salata
s kakvim tjestom pravite quiche?
meni je s prhkim nekako bezveze, puno mi je ukusniji s lisnatim.
Danas karfiol s mljevenim mesom, preliven bešamelom i vrhnjem pa zapečen, juha od graška i mrkve i cikla za salatu. Za momke još i malo kuhane riže(da sakrijem okus karfiola)
Mamina sarma iz zamrzivača (već sam i zaboravila na nju!), pire krumpir i londoneri za desert.
sad ste me inspirirale sa tom pitom. a taman sam imala spinata za danas i smisljala sto s njim...
ali, kako ne volim niti prhko tijesto, niti lisnato, napravit cu calzone s tim nadjevom.. s time da cu pomijesati spinat sa sirom. bas me zanima kako ce taj pokus ispasti...
E. mi se zali na bol u trbuhu, pa je jucer bila proljetna juha, kasnije riza u paradajz-umaku, a danas ce biti kokosja juha s rezancima, i kasnije tortelini u umaku od vrhnja.
S obzirom da je petak i korizma, danas je na repertoaru bob i manistra sa maslinovim uljem i pestim genovese i pohane tikvice.
Ja cu danas napraviti tu pitu o spinata, samo cu jos dodati i malo speka. A sa kojim sirom se to radi?
I torteline sa vrhnjem, za one kojima se moza nece svidjeti pita.
e, a ne caneloni, nego calzoni, ona zatvorena pizza. tijesto je kao za pizzu, samo cu puniti ovime.
nisam se canelona niti sjetila, to bi bilo jos bolje.
sad mi se jedu calzoni, a nemam ništa doma osim rajčice i tunjevine...doduše možda ima malo parmezana, ima svježeg bosiljka...
evo danas umjesto milanjeza calzoni s rajčicom, tunjevinom ...a možda i onu fokaču isprobam.
Mislim da imam i pečene paprike u dubokom, mogla bi i to uklopit...
pa tuna i rajcica su super. ako jos imas kukuruz ili masline, mislim da bi se dobro uklopile u pricu...
danas pastrve i povrće pečeno u zemljanoj zdjeli
samo, zašto mi je ovaj put pastrva toliko sluzava?
uzela sam neku bosansku, jeftinija 20 kuna po kili od one iz Gacke.
ali baš je jako sluzava.
Mozda vise ima veze s dobom godine nego s nacionalnoscu.
Ja sam danas napravila pastu carbonaru i matovilac na salatu jer s mi djeca mozak izjela kad cu paštu skuhati.
Jučer riba (pauk) na lešo i povrće, a danas canelloni sa sirom i (domaćim) špinatom...ne mogu odolit ideji, a nisam ih već odavno spremala (hvala što ste me podsjetile!)![]()
juha i lešada iz juhe
domaće tortilje punjene piletinom i povrćem, zelena salata - špinat i puterica
hajdinska kaša, pečene boce i zelena salata
riblja juha od škarpoća s rižom, palamida, rikola
sutra- juha od bundeve, musaka, torta od palačinki
Danas orada s blitvom i krumpirom, cikla i juha. Sutra kotlovina kod mojih. Tata kuha![]()
Da vam se i ja pridružim.
Jučer juha od karfiola i batata, pohani šaran, krumpir salata + kelj na lešo za Mašu.
Danas MM pravio mahune na lešo, prženu skušu s maslinovim uljem i bijelim lukom + riža i kvinoja za Mašu.
Sutra ručak kod staraca, vjerojatno govedska juha, piletina, pire i zelena salata.
Evo me opet, vratila se i ja u kuhinju nakon sto sam jedno vrijeme nakon poroda svecano mami prepustila kuhacu
Istina, jela su mi puno jednostavnija jer bas i nemam puno vremena za kuhanje, ali kuha se
A sada konkretno:
jucer: rizoto od povrca i hrenovke
danas: juha od mrkve sa okruglicama od griza, pecena teletina i blitva na dalmatinski
pileća juha, pečeno carsko meso, pečeni krumpir, zelena salata s potočarkom, matovilcem, rotkvicama i lukom, desert Kroasani
Pečeni svinjski but napikan tikvicama i češnjakom sa pečenim patatama i mrkvom, salata sa pomadorama, avokadom i mozarelom
Juha, pečena svinjetina: paprika, mrkva pa krumpir i na to vratina sa češnjakom,
neka salata...desert monte kolač
juce: pileca juhica sa puno povrca, vrat i krmici na rostilju +spinat za veceru pravili klipice by Almathea (pola smjese ovog jutra ostlao 3 komada za L)
danas kuham istu juhu ( L ima temeraturu pa joj ta juhica prija) sveki pravi teletinu i krmpir u rerni ( ako L bude mogla jesti) a ja cu sebi malo tog mesa i kelj na leso![]()
sutra: lecakobasice za MM i sveki i salata od kupusa i mrkve jedva cekam
Trebam prijedlog kako naprivati lazanje bez paradajza. L ima AD i ne jede paradajz nosim joj u vrtic njenu klopu 1 mjesecno imaju lazanje sa mesom i povrcem naravno i paradajzomimaju i pizzu 1 mjesecno ali to vec znam kako izvesti bez paradajza lazanje me muce molim pomoc/prijedloge
Radim sa vrhnjem za kuhanje i nekim sirom (mascarpone, dukatela), izmješam, začinm (sol, papar,vlasac može i češnjaka malo) i zalijem.
Ja radim lazanje s onim kupovnim tjestom na lpazu, baš za lazanje, ko kore za pitu.Jean red stavim kravlji sir, jedan mljeveno meso i tak red po red slažem.Ti naravno kada radiš taj umak ne moraš staviti rajčicu. MOžeš i zamijeniti mljeveno s piletinom.Isto je super i ta kombinacija.
cure hvalaprobat cu ja nikad ne radim besamel
ali moram probati. pokusat cu sto vise povrca ubaciti u mesni umak jer L obozava povrce javim kako je ispalo