nije samo stvar tretiranja.
nesto sto je svjeze skuhano, je nemjerljivo bolje od necega sto mjesecima ili godinamo stoji na polici. to nam kaze nas zdravi razum, kad ga pripustimo sebi.
dakle ako bi i posla od potpunog povjerenja prema proizvidacima, da je sve bio, netretirano itd...
ako bih izabrala samo one teglice bez secera, soli, itd...
svejedno ostaje svjeze kuhana hrana naspram necega sto stoji na polici xy vremena.
mislim da je jasno sto je u prednosti.
cijela prehrana po principima kineske tradicionalne medicine i principima kuhanja po pravilima 5 elemenata tvrdi da chi/zivotnu energiju ima samo svjeze kuhana hrana.
ako pogledamo osnovne principe svih prehrana od mediteranske, ayurvede, ovih i onih teoreticara, svi tvrde da svjeze ubrana / pripremljena hrana je zivotna. ona iz teglica to nije.
pa i mi sami ljeti jedemo svjeze pomidore, paprike i slicno. zimi kad ih nema (teoretski) ukiseljene.
teglice su zgodne za tu i tamo, ali mislim da nikako ne bi trebale biti temelj prehrane.
bez obzira sto su se prodavaci dosmislili zgodnog slogana o spricanim/nespricanim namirnicama.