Stranica 44 od 53 PrviPrvi ... 344243444546 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,151 do 2,200 od 2624

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Od sutra sam pikalica!!!
    Ajmo trudnice moje, prašinu na vidjelo!!!

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Snekice, nek ti ovo pikanje donese tvoju najveću sreću !!!

nisam trudna, al svejedno šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

pusa svim mojim dragim Petrofkama

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

snekica, bezbroj vibrica !!! da ti uskoro bude jako mučno i sve šta već sa trudnoćom ide !

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj frodo prvotno napisa Vidi poruku
    snekica, bezbroj vibrica !!! da ti uskoro bude jako mučno i sve šta već sa trudnoćom ide !
    hvala, hvala!

zvončica1976 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Snekica šaljem ti lopate trudničke prašine skupljene u mojih 15 tt.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma Sneki dobro znas da si za mene odavno pikalica ali svejedno,zelim ti samo ovo uskoro http://www.youtube.com/watch?v=riCAT...feature=fvwrel

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    kako ćeš ovo boldano dokazat?
    Kopirat ću optusnicu i onaj paprir na kojem mi je upisivano kada sam bila na folikulometriji i da sam u 22 h primila Ovitrelle. Tako su mi rekli da pošaljem.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pozdrav! Vezano za famozne štoperice, ja sam poslala mail u HZZO i ministarstvo, ali još nema odgovora. Danas ujutro sam jedva telefonom dobila HZZO i razgovarala s glasnogovornicom, gđom Turčinov i pokušala dobiti odgovor, međutim, nije baš bila voljna razgovarati i obrazlagati telefonom. Rekla je šturo da ukoliko sam poslala mail, da ću odgovor i dobiti mailom, al eto, još ništa.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Od sutra sam pikalica!!!
    Nisam ni ja trudnica, ali svejedno sretno!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala svima!
    Sela i ja tebi!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Popis ljudi za medije - važno!

Dragi naši forumaši i forumašice!
    Trebamo vašu pomoć. Kako bismo se i dalje mogli boriti protiv nepravde koja nam je nanešena ovim zakonom, ali i kako bismo mogli educirati javnost o neplodnosti, ukazivati na probleme s kojima se susrećemo - moramo snaći snage i izaći u medije.
    Kako se takav angažman obično u kratkom vremenskom periodu, često je teško naći nekoga tko bi bio voljan reći par riječi o svom mpo stažu.
    ZATO: Molim sve vas koji ste u mogućnosti i želite na bilo koji način progovoriti o tome da mi pošaljete svoje podatke na pp.
    Nije bitno koliko imate godina, postupaka iza sebe, nije bitna ni dijagnoza ni vrsta postupka, jeste li uspjeli ili ne - bitna je samo dobra volja!
    Možete naglasiti da u obzir dolaze samo anonimne izjave, novinski članci ili ste spremni izaći pred kamere i snimiti prilog ili čak doći u live emisiju.
    Napravit ćemo popis ljudi za medije - samo tako ćemo moći na vrijeme reagirati na upite novinara.
    Svaki vaš glas nam je iznimno važan
    Beskrajno vam hvala za odaziv!

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sneki go girl,nisam ni ja trudna ali evo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~.
    Frodo bravo,nalazi su super,kad si ponovo u petrovoj?

kriistiina avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Snekice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sretno!

frodo avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sanja1, sutra ću zvati da me naruče, nadam se da će brzo, pa da vidim kaj će doktor reći za nalaze

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav! Vezano za famozne štoperice, ja sam poslala mail u HZZO i ministarstvo, ali još nema odgovora. Danas ujutro sam jedva telefonom dobila HZZO i razgovarala s glasnogovornicom, gđom Turčinov i pokušala dobiti odgovor, međutim, nije baš bila voljna razgovarati i obrazlagati telefonom. Rekla je šturo da ukoliko sam poslala mail, da ću odgovor i dobiti mailom, al eto, još ništa.
    ja se nadam da je bila loše volje jer je bilo dosta upita i reakcija
    meni je u roku sat vremena odgovorila

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ptica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Kopirat ću optusnicu i onaj paprir na kojem mi je upisivano kada sam bila na folikulometriji i da sam u 22 h primila Ovitrelle. Tako su mi rekli da pošaljem.
    nama na vv u otpusnom ne piše ništa za štopericu, a na protokolu hmm nemam pojma nikad nisam gledala, ali nama ju ni ne naplaćuju

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Od sutra sam pikalica!!!
    snekica sretno, nek te trudnicka prasina prati narednih 9 mjeseci ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja se nadam da je bila loše volje jer je bilo dosta upita i reakcija
    meni je u roku sat vremena odgovorila
    Danas nisam dobila odgovor. Ako ni sutra ne stigne, ponovno zovem. Btw vjerojatno je bila loše volje jer me prvo pitala jesam li novinarka.

A jel netko kojim slučajem možda dobio kakav odgovor iz ministarstva?

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

nama na vv u otpusnom ne piše ništa za štopericu, a na protokolu hmm nemam pojma nikad nisam gledala, ali nama ju ni ne naplaćuju
    Meni u Petrovoj piše Ovitrelle u povijesti bolesti i napisano je i u otpusnom pismu točno kad sam ga primila.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ježić prvotno napisa Vidi poruku
    Danas nisam dobila odgovor. Ako ni sutra ne stigne, ponovno zovem. Btw vjerojatno je bila loše volje jer me prvo pitala jesam li novinarka.

A jel netko kojim slučajem možda dobio kakav odgovor iz ministarstva?
    ovo je zanimljivo

a btw ministarstvo neće odgovorit jer to nije njihova nadležnost ali bez obzira ja sam u cc stavljala ministarstvo čisto da budu upoznati sa situacijom

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Sneki sretno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala! Još 1h45min do boc boc...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Stigao danas odgovor iz HZZOa pa evo kopipejstam mail

Poštovana,

u skladu s propisima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (nastavno: HZZO), ne postoji nikakvo ograničenje što se tiče samog IVF postupka i isti tereti sredstva HZZO-a ako se koristi na uputnicu HZZO-a u ugovornim zdravstvenim ustanovama. Ograničenje postoji jedino kada se radi o menopur i gonal.

Isti lijekove se odobravaju do šest pokušaja, a nakon svakog poroda ostvaruje se pravo na dodatnih šest pokušaja, na teret HZZO-a.

Klomifen se nalazi na Osnovnoj listi lijekova HZZO-a, a Ovitrelle se ne nalazi na listama lijekova HZZO-a.

No Ovitrelle je dužna osigurati sama bolnica i nikako se ne smije ubrajati u šest pokušaja na teret HZZO-a, jer takvo ograničenje nije propisano za navedeni lijek, odnosno on čak nije niti na listama lijekova HZZO-a. No, kako ga je dužna osigurati bolnica u tijeku liječenja, upućujemo Vas da nam podnesete zahjev za refundaciju sredstava kupljenog lijeka, kao i za Klomifen. Na temelju zahtjeva provest ćemo postupak u kojemu će se odlučiti o Vašem pravu na naknadu troškova.

S poštovanjem,

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nek me samo netko uputi, jer ja ne razumijem baš najbolje.
    Na HZZO stranici u popisu osnovne liste lijekova nalazi se Ovitrelle. Kako oni sami tvrde da se ne nalazi?

Inače, ja sam zvala i Belupo u vezi njihovog Klomifena. Rečeno mi je da ga više ne proizvode i neće proizvoditi nikakav zamjenski lijek. Također, da su oni poslali zahtjev HZZO za promjenu na listi lijekova, međutim kako ga se još uvijek može naći u zalihama u nekim ljekarnama, Belupov Klomifen do daljnjeg stoji na listi.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Pozdrav svima! I svima želim puno sreće u postupcima i da osjete radost trudnoće. Ima već duže vrijeme da se nisam javila, ali vidim da ima cura koje su bile i u to vrijeme kad sam ja posječivala ovu stranicu. Evo ja uživam u 8. mjesecu trudnoće i osječam se presretno.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mala26 cestitke!!!!Sretna mamice!!!

kriistiina avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo da Vam se malo javim..

Ja sam danas napokon počela curiti kako treba (bar se nadam....), danas mi je bio zadnji dan, rekao je dr ako ne procurim nakratko prekidamo lijekove sve dok ne dobijem, ali teta se pojavila.. Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!! Nastavljam s decapeptylima, u čet sam u Zg...

Pusa svima ..

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Super! Ja sam u ponedjeljak!

kriistiina avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Sretno, sretno, sretno!!!!

Šaljem ti puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude po školski ...

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Naravno i tebi!!!Sretno sretno sretno!!! Malo bi se mogle prebaciti na drugi forum... Ovdje smo već počele biti dosadne, vrijeme je da se maknemo!

kriistiina avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma da Snekice, da idemo na neki trudnički, jel???

E sad nove vijesti, prekinuli mi lijekove, čekamo M... Danas krenulo i sada ništa, ni kapljica, sutra idem kod svog ginekologa socijalnog pa ćemo vidjeti kako i što dalje ..

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo mene s novim vijestima o štopericama, ukoliko to još netko uopće prati, ali mislim da sam danas dobila itekako važnu informaciju.
    Dakle, nakon onog prvog objašnjenja HZZO-a da se Ovitrelle nikako ne računa u postupak, ali da se uopće ne nalazi na listi lijekova, poslala sam novi mail i tražila da mi to objasne.
    Danas je stigao odgovor sa službenom isprikom da su napravili pogrešku i da se Ovitrelle ZAISTA NALAZI na listi lijekova i odobrava se prema preporuci specijalista ginekologa ili endokrinologa.
    Nadalje slijedi ponovno objašnjenje za Gonal i Menopur koji se odobravaju do 6 pokušaja.
    I kao zaključak za Ovitrelle, citiram iz maila: "Lijek Ovitrelle je dužna osigurati sama bolnica i nikako se ne smije ubrajati u šest pokušaja na teret HZZO-a, jer takvo ograničenje nije propisano za navedeni lijek. Dakle, ponavljamo ponovno, te molimo da ovaj dopis pokažete u bolnici.
    Ako će Vam se uz korištenje istog lijeka i nadalje vezati smjernica koja je propisana uz lijekove Menopur i Gonal, molimo da nam se ponovno obratite radi poduzimanja daljnjih koraka."

Sljedeći put idem u bolnicu s isprintanim mailom. Mislim da bi bilo dobro svima koji su se našli u sličnoj situaciji, da obavezno kontaktiraju HZZO, jer ne vjerujem da samo jedan slučaj može lako riješiti problem. Bude li nas više, to je već neki drugi par čarapa.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

bravo ježić

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ježić svaka ti cast! To je itekako vazna informacija nakon koje vise nema nikakve dileme sta ulazi, a sta ne ulazi u 6 besplatnih pokusaja. Na to cemo se bez sumnje jos puno puta pozivati. I zato hvala ti na tome!

Prekopiraj ovo molim te i na temu Nasa prava od HZZO.
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 16.03.2011. at 23:50

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ježić svaka čast!!!!!!!!!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Bravo!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

cure molim vas da nam javite reakciju iz petrove vezano za štopericu

e da ježić jesi li joj opisala na kakav način su naplačivali štopericu?
    Posljednje uređivanje od pirica : 17.03.2011. at 08:38

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pirica mi uzela post iz tastature

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    pirica mi uzela post iz tastature

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ispričavam se što upadam kao padabranac ali htjela sam vas pitati, npr. da li znate kako je u petrovoj kod dr.streleca. konkretno zanima me ivf, idem na uputnicu i sad me zanima da li mogu sama nabavljati lijekove, npr.klomifene ili koje već dr. predloži, jer ne znam koliko se čeka ako mi oni nabavljaju lijek za stimulaciju O.pretpostavljam ako sama nabavljam da ću malo ubrzati cijeli proces. i gdje uopće nabaviti lijekove i koliko otprilike koštaju?

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    ježić svaka ti cast! To je itekako vazna informacija nakon koje vise nema nikakve dileme sta ulazi, a sta ne ulazi u 6 besplatnih pokusaja. Na to cemo se bez sumnje jos puno puta pozivati. I zato hvala ti na tome!

Prekopiraj ovo molim te i na temu Nasa prava od HZZO.
    Da se nadovežem, ja sam danas u HZZO odnijela zahtjev za refundaciju sretstava, original r-1 račun, kopiju otpusnice i protokola. Kada je to gospođa tamo pogledala rekla je da je sve ok i da će mi se javiti.

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Da se nadovežem na ovo pitanje sa štopericama...
    Meni je sestra u silom htjela dati njihovu štopericu i uračunati mi to kao jedan od onih 6 postupaka( bili smo u prirodnjaku). Nakon što sam ja to odbila i rekla da ću ju kupiti sama mi je rekla da nek mi slučajno ne padne napamet poslje tražit povrat novaca od hzzo-a jer će onda moja dr. i bolnica tužiti mene.
    Iskreno, nisam se tada ni snašla niti sam znala ovo što danas znam( da su nam dužni dati štopericu za đabe) pa se nisam niti prepirala s njom, samo sam rekla da neću tražit povrat love i gotovo.
    Sad me baš zanima šta će mi reći kad ih idući tjedan pitam za to...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj bab prvotno napisa Vidi poruku
    da se nadovežem na ovo pitanje sa štopericama...
    Meni je sestra u silom htjela dati njihovu štopericu i uračunati mi to kao jedan od onih 6 postupaka( bili smo u prirodnjaku). Nakon što sam ja to odbila i rekla da ću ju kupiti sama mi je rekla da nek mi slučajno ne padne napamet poslje tražit povrat novaca od hzzo-a jer će onda moja dr. I bolnica tužiti mene.

koji su to lihvari obiČni!!!!!!! Ne, dr ŠimuniĆ, vaŠa petrova to nikad ne bi radila, ma neeeeeeeee...

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ksena, samo da te pozdravim
    Nadam se da si mi dobro...pomazi bušu i uživaj u svojoj/Vašoj sreći !!!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

super smo, ali se eto ne mogu načuditi glupostima iz Petrove! pusa i tebi VEEEEELIKA

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ma to je stvarno žalosno s čime se mi moramo baviti i istraživati.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Evo ponavljam još jednom svima! Meni su u Petrovoj dali štopericu Ovitrelle i jasno mi rekli ukoliko ju sama ne kupim, to mi se računa kao jedan iskorišten postupak. S obzirom da mi je ovo bio prvi postupak, ja sam naivno povjerovala da to tako mora biti. Nakon što sam se malo detaljnije informirala, saznala da se u drugim bolnicama to ne događa, i da svi tu famoznu štopericu u bolnici normalno dobivaju. Napisala sam mail HZZO i detaljno objasnila što mi se dogodilo, i eto dobila jasan odgovor. Moj savjet je da se obavezno javite mailom HZZO-u ako imate isti problem. Dobit ćete detaljan odgovor s kojim onda možete direktno u bolnicu i žaliti se. nemojte dozvoliti da vas zastrašuju činjenicom da je normalno da se Ovitrelle računa kao jedan postupak ili DA ĆE VAS DR. I BOLNICA TUŽITI UKOLIKO TRAŽITE NAKNADU SREDSTAVA OD HZZO!!!
    Ukoliko ste Ovitrelle same kupile, obavezno tražite R1 račun u ljekarni, kopirajte povijest bolesti ili još bolje otpusno pismo, da se jasno vidi da ste lijek stvarno primili, i sa zahtjevom za povrat sredstava pošaljite na HZZO. Takav je njihov naputak! Za Klomifen vrijedi isto, ukoliko je kupljen na privatni recept.
    A ukoliko i dalje u bolnici žele brojiti Ovitrelle pod iskorišten postupak, također treba kontaktirati HZZO, kako su rekli, da mogu poduzeti daljnje korake.
    Ja osobno, nemam nikakvu namjeru popustiti.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

E da, i da bi stvar bila smješnija s tom Petrovom, danas sam išla vaditi betu, umjesto sutra, da ne izostajem PONOVNO s posla. I naravno, u nadi da će taj nalaz biti gotov danas, kad tamo, pokvario se nekakav aparat za analizu i serviser dolazi tek popodne popraviti aparat, tako da mi je rečeno, "Dođite vi lijepo po nalaz sutra!"
    Posljednje uređivanje od ježić : 17.03.2011. at 18:15

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ježić, svaka čast, doista, pa i ne treba popustiti, nenormalni su i sram ih bilo! Gadi mi se sve to, kao da nije dovoljno teško bez toga da oni koji su položili hipokratovu zakletvu još rade protiv svojih pacijenata.

Samo nisam razumjela ovaj dio s klomifenima. Koliko ja znam za aih ili klomifenske ivf-ove cure uvijek kupuju klomifene same, tako sam i ja.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    ježić, svaka čast, doista, pa i ne treba popustiti, nenormalni su i sram ih bilo! Gadi mi se sve to, kao da nije dovoljno teško bez toga da oni koji su položili hipokratovu zakletvu još rade protiv svojih pacijenata.

Samo nisam razumjela ovaj dio s klomifenima. Koliko ja znam za aih ili klomifenske ivf-ove cure uvijek kupuju klomifene same, tako sam i ja.
    Klomifen koji se nalazi na popisu osnovnih lijekova je Belupov, ali ga je Belupo prestao proizvoditi. Gotovo je nemoguće naći ga na normalan recept, iako u Belupu tvrde da se još može naći negdje po ljekarnama. To je još valjda jedini razlog zašto se i nalazi na listi. Oni su poslali HZZO-u obavijest da se lijek više ne proizvodi, a što će HZZO učiniti s listom, dalje ne ovisi o njima.
    Ako pacijenti ne mogu nabaviti Belupov Klomifen, mogu kupiti neki drugi na privatni recept i tražiti povrat novčanih sredstava od HZZO-a. Naravno, uz zahtjev im treba poslati R1 račun i kopiju povijesti bolesti ili otpusno pismo iz kojeg se vidi da je terapija zaista primljena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •