Pokazuje rezultate 1 do 50 od 189

Tema: Poziv ateistima/agnosticima/ireligioznima

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    pomaki
    Nažalost kako katolike uče- je-ali to je druga tema.
    Pa dobro, tako ih uče predstavnici KC
    A stvar je u tome što ti popisi, gdje ispada da imamo 80% građana koji su katolici, služe kao argument kad se donose zakoni o MPO, kad se sklapaju ugovori s Vatikanom o uvođenju vjeronauka u državne škole, i konačno kad se iz državnog proračuna puni blagajna KC umjesto da se daje siromašnima

Da se to ne događa, nikad ne bi bilo ovakvih akcija. Nemam problema s time kako se izjašnjava većina, ali imam s ostalim što sam navela.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Pa dobro, tako ih uče predstavnici KC
    A stvar je u tome što ti popisi, gdje ispada da imamo 80% građana koji su katolici, služe kao argument kad se donose zakoni o MPO, kad se sklapaju ugovori s Vatikanom o uvođenju vjeronauka u državne škole, i konačno kad se iz državnog proračuna puni blagajna KC umjesto da se daje siromašnima

Da se to ne događa, nikad ne bi bilo ovakvih akcija. Nemam problema s time kako se izjašnjava većina, ali imam s ostalim što sam navela.
    Naravno i mnogi se katolici ne slažu s onim kako Crkva naučava, ali jednostvano je to je tako, ili ćeš to prihvatiti ili nisi vjernik.
    Znam da to pogađa one koji nisu vjernici i žao mi je što ću ovo reći jel ne želim da me se krivo shvati, moraš priznati da nije u redu da manjina nameće svoje stavove većini- ipo bilo kojem pitanju, vjerskom,političkom itd. u smislu kako na izborima onaj ko ima većinu pobjeđuje- a ne u smislu da ugnjetava manjinu-nadam se da si me shvatila.
    Druga je stvar što neki žele odvojiti Crkvu od Države-ali koliko znam ona je odvojena zakonski-možda sam u krivu-ispravi me ako griješim.
    Slažem se s tobom da se stvarno iskreno treba izjasniti na popisu stanovništva da vidimo kako Hrvati i ostali dišu-a ne lagati jer mrziomo KC ilijer mrzimo ateiste-reći ono što jei bez straha.
    Koliko znam i Države koje nisu katoličke donjele su takav-i takav zakon o umjetnoj na osnovu medicinske struke itd. KC ili bilo koja druga vjerska zajednica ima pravo savjetovati svojim vjernicima u svezi toga kako ih naučava njihova religija-oni to moraju-ali to ne znači da DRžava mora donositi takve zakone-je li tako.

E sad nemožemo kriviti KC za odluke Države jer ona ima svoj stav i na to ima pravo, kao što netko drugi ima pravo misliti da je KC u krivu.
    Druga je stvar to ako su oni koji donose odluke u saboru katolici ili pripadnici drugih religija, ali zato je popis stanovništva, da oni donose zakone na osnovu onoga što jesu, kao što bi jedan ateist donio drugačiji zakon, a onda bi se vjerovatno vjernici bunili-zato i govorimo o većini. Zakone donesi Država a ne Crkva, a ljude u saboru je izabrala većina građana RH, a ne KC, bila ona vjerska ili ateistička-većina je i protiv toga nemožemo do sljedećih izbora.
    Po meni za neke osjetljive zakone poput umjetne, treba raspisati referendum, jer vjerujem da i među vjernicima ima onih koji razmišljaju drugačije.
    Misliš da u islamskim demokratskim zemljama gledaju na ateističku manjinu (u njihovom slučaju)(ili druge vjerske manjine) ili donose zakone prema većini koja ih je izabrala? Ostali se moraju pridržavati, npr. marama, pokriveno lice,ruke, duga suknja-i kad idemo u te zemlje poštivamo zakone njihove većine, ne kršimo ih zato što nam je to glupo, ponižava ženu ili se jednostavno ne slažemo s tim-poštujemo iz kulture, kao i ostali koji žive tamo a ne sviđa im se-no dok se većini ne bude ne sviđalo-drugi to moraju poštivati.
    Nažalost ili na sreću većina je ona koja odlučuje, šta da ti drugo kažem!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno i mnogi se katolici ne slažu s onim kako Crkva naučava, ali jednostvano je to je tako, ili ćeš to prihvatiti ili nisi vjernik.
    ovo jednostavno nije istina

zaboravljamo da i Crkva i vjernici PIJU IZ ISTOG IZVORA

Crkvu čine ljudi,a živ čovjek griješi
    ako imamo srca da njima volimo,imamo bome i glave da s njima mislimo
    Posljednje uređivanje od ronin : 24.03.2011. at 09:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •