Stranica 2 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 189

Tema: Poziv ateistima/agnosticima/ireligioznima

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

draga cvijeta73 ne ne doživljavam ovo samo kao referendum protiv KC, nego protiv katolika koji su većina, i što će oni nama manjini, donositi kojekave zakone koji nama manjini, ne odgovaraju.....

Vlast je izabrala većina građana RH koji su i ateisti i vjernici. Katolička Crkva ne donosi zakone u RH. Bilo koja vjerska zajednica ima pravo imati svoje mišljenje o određenim temama, ali legitimna je Vlast ona koja donosi zakone u RH. Isto tako imaju svi pravo kritizirat KC, ali ne i okrivljavati je za njezine stavove jer je to njezino pravo i ono ne utječe na Zakone u RH, već na vjernike.
    Žao mi je ako je većina onih na vlasti kao i u Državi katolika,ili onih koji su je izabrali pa to Vama smeta- ali to onda znači da ste Vi protiv katolika a ne KC kao institucije!
    Žao mi je alo većina je ona koja donosi odluke, tako je u svakoj demokratskoj Državi na Svijetu ne samo ovdje.
    Nekima se ne sviđa Vlada, nekima neka vjerska institucija, nekima pojedini zakoni, nekima gradske vlasti, nekima ustrojstvo ono ili ovo- zato postoje izbori i većina-jer na drugom principu niti jedna Država ne bi mogla funkcionirati.

Ako sam ja vjernik katolik zašto se ne bi tako izjasnila, kao i ti koja si ateist- samo zato što se tebi ne sviđa KC-što ću ti ja..odi živjeti u neku islamsku zemlju, možda će ti tamo više odgovarati zakoni.

Budi svoja, izjasni se po onom što jesi, na izborima biraj koga hoćeš-uvjek će biti onih nezadovoljnih Vlašću-da ateisti rade zakone bunili bi se vjernici i obrnuto- većina je ona koja Vlada. A Država je ta koja bi trebala provoditi referendume i trebalo bi je zanimati mišljene građana o pojedinim zakonima-što s tim imaKC-ništa!

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ivana zg mali ispravak. nisam ja rekla da je popis stanovništva referendum.Nego zagovaram stav da građane RH netko priupita žele li ovoliko novca iz proračuna davati RKC, a mislim da bi referendum po tom pitanju bio dobro rješenje.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    novac je od poreznih obveznika

ima država gdje vjerske zajednice dobivaju novac samo od vjernika
    pa se iz plaće oduzima 'vjerski porez'
    baš me zanima koliko bi katolika u HR bilo kad bi vjerski porez iznosio recimo 2.500kn godišnje
    e to bi ja uvela
    da pokrenemo referendum?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Može.
    Tu bih ja odmah postala ateist. Pa nek me osuđuje tko hoće.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam katolik koji to neće prijaviti na popisu stanovništva.
    Naravno da me ne razumiješ jer podupireš sve što KC radi i ne osjećaš da je nekima tim postupcima nanesena nepravda.
    I ne osuđujem te, nemoj misliti... samo te ne razumijem.

ne poznaš me i neznaš kakv odnos i promleme imam s KC..ako hoćeš mogu ti faksirati svoja pisma kardinalu Bozaniću...moje je uvijek bilo mišljenje da su vjernici ti koji trebaju kritizirati svoju vjersku zajednicu i na taj način joj pomoći u rastu, a neki koji to nisu i često puta nemaju pojma o čemu pričaju...
    ...ali nikad nisam dopustila da zbog stava ili ponašanja određenih ljudi u KC ja u nju ne idem i nemolim se BOgu, pojedinci koje rade odvratne stvari mene neće odvratiti od moje vjer, jer ja u Crkvu idem radi Bogu...i svećenici su ljudi i neka im Bog sudi-neću ja-i neka ih zakon kazni za pedofiliju itd......ja u Crkvu idem radi sebe a ne radi svečenika...jeli on dobar ili loš čovjek, propovjednik, ispovjednik, je li mu "dosadna" misa-nije me briga...Bog je u 10 zapovjedi rekao da vjerni na misu mora ići, itd...i mene nikakva budalaština KC neće u tome spriječiti....hvala Bogu daleko je više dobrih i divnih svečenika koje niko nikada ne spominje, ali njima to i ne treba......puno je više javnih kuhinja i Caritasovih kuća u kojima se sklanjaju beskućnici-ali nikog za to nije briga..........

Draga moja ti samo po svom....ako je KC u nekim postupcima nanjela nepravdu to ne zanči da sam ju nanjela ja i da ja nisam katolik....

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mikki ovo što si gore izdvojila kao unutarcrkvena pitanja to jednostavno nisu. Ako ja moram plaćati porez crkvi, i ako se ona sa mnom može baviti u skoro svim segmentima mog života, onda se i ja mogu baviti crkvom.Kad meni crkva propisuje pravila po kojima mogu (ne)imati djecu, onda ona kao institucija mora biti podložna mojoj kritici. A crkva se nikad nije ustručavala "opalit" po ateistima, pa stvarno nevidim zašto ja kao ateist ne mogu govoriti o crkvi.
    I financiranje crkve, i vjerski (katolički) odgoj u vrtićima i školama je po slovu zakona, a zakon je donesen temeljem broja vjernika sa zadnjeg popisa stanovništva, i zato ova akcija, ako se promjeni broj vjernika, može se mijenjati i zakon...
    Nemam ni ja vremena...

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj prima prvotno napisa Vidi poruku
    ivana zg mali ispravak. nisam ja rekla da je popis stanovništva referendum.Nego zagovaram stav da građane RH netko priupita žele li ovoliko novca iz proračuna davati RKC, a mislim da bi referendum po tom pitanju bio dobro rješenje.

nisi dobro pročitala moj post-ja sam rekla da si ti rekla da ovo nije referndum
    slažem se s tobom oko takve vrste referenduma-zašto ne

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vidiš, svatko djeluje na svoj način.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Cubana, a možda da se preorjentiraš na grkokatolike?
    sad kad su već oni spomenuti, kako će se oni izjasniti?
    jesu katolici? jesu. jel imaju pored odgovora katolik mogućnost dodati - grkokatolik? ne.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    sad kad su već oni spomenuti, kako će se oni izjasniti?
    jesu katolici? jesu. jel imaju pored odgovora katolik mogućnost dodati - grkokatolik? ne.
    zašto ne? zašto se ne bi izajasnili kao grkokatolici? inače oni priznaju Papu....
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 23.03.2011. at 15:21

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

vrlo prizemno, zato jer nemaju - gdje.
    nema kućica za upisati

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je ova inicijativa genijalna jer se napokom ljudi koji se ne osjećaju katolicima, niti podržavaju KC, a imaju sakramente jer su im roditelji katolici, potičnu na to da se zaista izjasne. Ne mogu shvatiti kako ljudi mirne duše šalju svoju dječicu u crkvu i na vjeronauke kad tamo ima pedofila, kad ih časne uče da ako budu bili neposlušni da će završiti u paklu, da je život nastao od Adama i Eve čija su djeca incestuoznom vezom napravili ostatak svijeta () gdje se svećenici oblače u zlatne halje i pričaju o odricanju punom trbušinom slasne hrane, gdje govore da je ono što pročitate izvan crkve propaganda medija koji žele samo vaš novac - a pri kraju mise eto netko dođe s košaricom u koju morate ubacit novčiće (o blagoslivljanju kuća i doprinosima za renoviranje crkava i župnih ureda da niti ne pričam), pa dođe svećenik u nedjeljom u dva pa govori da su žene koje imaju odnos s dečkom prije braka kur** (a vjerojatno je prošle subote ženio mladenku trudnu do zubi) i tako redom. Paradoksa u redovima crkve ima u nedogled, pa je meni jako čudno da u 21. stoljeću netko osjeća sebe kao ovcu i treba joj pastir da bi živio život etično, ispravno i sretno. Pa nek gorila u njihovom paklu (u kojeg btw ne vjerujem) zbog toga što otvaram oči i primijećujem šta oni rade. A da se kod nas plaća tzv. vjerski porez, bilo bi daaaalekooo manje vjernika. Računajte samo na one ljude koji poznaju popisivača, pa napišu katolik samo da selo ne priča...aj maaa... a to je samo jedan detalj...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ateističke udruge dobivaju novaca ili se ne izjjašnjavaju tako ali zna se koje su-većina?
    pa koje su to? Iskorak možda? Da li biti homoseksualac znači automatski i biti ateist? Koliko ja znam nije tako.
    Koje su te ateističke udruge u RH koje se financiraju iz državnog proračuna?

Ovakve teme su sklone žučnim raspravama, i brzom ključanju. Nije mi cilj potaknuti tako nešto, ovo je samo obavijest o akciji drugih udruga i pojedinaca, i nije poziv na svađu.
    Zapravo, potpis na primu.
    Ne bi bilo fer da se zbog trolanja vjerskog dijela forumaša zatvori tema.
    Vjerski topic postoji na forumu i ako ponekad i zalotamo tamo i mi ostali, nastojimo ne pretjerati.
    Pokušajte i vi tako.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

vrlo prizemno, zato jer nemaju - gdje.
    nema kućica za upisati
    Zar nema opcija "druge vjere - upisati koje"?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zašto se crkva ne bi smjela kritizirati?
    joj cvijeto, ti ko da si klingonka . zato sto to vrijeda necije vjerske osjecaje, a znamo da su oni 2 koplja vise od drugih osjecaja, politicke korektnosti ili bilo cega drugog, treceg.

Mikki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

nije vam, nego nam - jer ju svi financiramo. onog trena kad je crkva ušla na bilo koji način, nepozvana, u moj život, imam ju pravo kritizirati.
    ma i da nije. zašto se kc ne bi smjela kritizirati? reći da - ne valja. eto - ne valja.
    ovo što stoji na naslovnici portala. zašto ne bi smjelo stajati?
    smijemo kritizirati vladu, smijemo kritizirati sve institucije.
    zašto se crkva ne bi smjela kritizirati?

a to što se ovo pitanje shvaća kao referendum protiv crkve, možda si i u pravu. vjerojatno najviše tako doživljaju oni koji se osjećaju katolici. a zašto je to tako, da nije možda razlog tomu činjenica da sve više građana (a riječ je o vjernicima) gubi povjerenje u kc?
    pa svi financiramo i kojekakve udruge koje se bore necemu sto je protivno ljudskom zivotu i dostojanstvu osobe pa smo duzni prihvacat i to u ime demokracije.
    Ne bih to shvacala nikakvim referendumom kontra KC da se ne spominju stvari koje sam vec navela.
    takodjer sam navela da sam ZA iskreno izjasnjavenje svoje vjere ili nevjere te poticem ne samo ovako nego i u svojoj okolini sve koji se tako osjecaju. Ko sto rekoh- licemjerstvo van. ostane 10 katolika..neka...jos bolje. bar cemo se svi znat :D

baš me zanima koliko bi katolika u HR bilo kad bi vjerski porez iznosio recimo 2.500kn godišnje
    mozda da stave 2.500 kn mjesecno.
    lol
    Ja i jesam za to. al onda zbilja bi regulirala zakon tako da ni jedna lipa od ''katolickog'' novca ubranog preko poreza ne ide u nesto sto se kosi sa mojom vjerom. Mozda drzava moze odvojit crkvu skroz..al ja jesam Crkva i ja sebe od sebe odvojit ne mogu. To sam, što jesam.

sad ispada kao da će zatajiti Krista
    pa nije katolička vjera jedina kršćanska
    Cubana, a možda da se preorjentiraš na grkokatolike?
    grkokatolici su isto ko i rimokatolici samo sto imaju drugaciji obred. sve je isto..ne vidim kako bi se ''spasila'' tamo?

A ovo sta spominjete mpo mislim da je malo neumjesno i ak nista - offtopic. Banaliziranje s bilo koje strane oko mpo je za mene glupost. Nit je ispravan stav ''katolik manje,jedan glas za MPO vise'' nit je ispravan stav ''iskljucivo protiv MPO''..to je em duboko eticko pitanje na puno fronti, em svaki slucaj MPO je slucaj za sebe i fakat se ne moze trpat u jedan te isti koš...a i jos uvijek, PO MENI, medicinski ostavlja puno mjesta za napredak za bolje jednostavnije i s puno vise postovanja za svaki zivot...pa i onaj najmanji... Rjesenje moze proizac samo iz dijalog ai napretka, a ne pukog senzacionalizma i ponekad ekstremizma...al to sam samo ja i moje razmisljanje.

Mikki ovo što si gore izdvojila kao unutarcrkvena pitanja to jednostavno nisu. Ako ja moram plaćati porez crkvi, i ako se ona sa mnom može baviti u skoro svim segmentima mog života, onda se i ja mogu baviti crkvom.Kad meni crkva propisuje pravila po kojima mogu (ne)imati djecu, onda ona kao institucija mora biti podložna mojoj kritici. A crkva se nikad nije ustručavala "opalit" po ateistima, pa stvarno nevidim zašto ja kao ateist ne mogu govoriti o crkvi.
    I financiranje crkve, i vjerski (katolički) odgoj u vrtićima i školama je po slovu zakona, a zakon je donesen temeljem broja vjernika sa zadnjeg popisa stanovništva, i zato ova akcija, ako se promjeni broj vjernika, može se mijenjati i zakon...
    Nemam ni ja vremena...
    ja mislim da vecina bas jesu unutarcrkvena pitanja...al nebino.
    Poanta price jest da nitko nikog ne tjera da bude katolik. Za mene ateizam jest zlo samo po sebi jer odvodi covjeka od Boga...zao mi je sto nisu u mogucnosti osjecati ono sve dobro i lijepo sta je meni dano...medjutim ne drzim da su ateisti zli ili da si ti sad nesto bolji ili gori covjek od mene.
    I ne propisuje ti crkva nego ljudi...svi po svojoj savjesti.

Medjutim dijalog, komunikacija to je ono sta prema van trebamo pruzat svijetu i to nikad ne smiju postat izlizane floskule koliko god se u danasnje vrijeme ti izrazi zloupotrebljavali.

Covjek treba bit u mogucnosti bit to sta jest....a ne da citav njegov opus cini bit ''protiv necega'', a mislim da je to u korijenu ove organizacije.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mikki prvotno napisa Vidi poruku

A ovo sta spominjete mpo mislim da je malo neumjesno i ak nista - offtopic. Banaliziranje s bilo koje strane oko mpo je za mene glupost. Nit je ispravan stav ''katolik manje,jedan glas za MPO vise'' nit je ispravan stav ''iskljucivo protiv MPO''..to je em duboko eticko pitanje na puno fronti, em svaki slucaj MPO je slucaj za sebe i fakat se ne moze trpat u jedan te isti koš...a i jos uvijek, PO MENI, medicinski ostavlja puno mjesta za napredak za bolje jednostavnije i s puno vise postovanja za svaki zivot...pa i onaj najmanji... Rjesenje moze proizac samo iz dijalog ai napretka, a ne pukog senzacionalizma i ponekad ekstremizma...al to sam samo ja i moje razmisljanje.
    Neumjesno je što se crkva ikad išla baviti tim pitanjem na "općoj" razini, i tražiti da se vaši stavovi meni propišu kao obavezni. Da izda uputu svojim ovcama kako se imaju odnosit po tom pitanju OK, al' to što i mene pokušava ošišati u tom stadu, je neumjesno i neustavno, i u tom ratu ja još nisam kapitulirala. To da se u MPO pojavljuje nekoliko etičkih pitanja, meni stvarno ne treba tumačiti ni vatikan ni kaptol, jer to nisu njihova nego moja pitanja. To da je svaki MPO slučaj, slučaj za sebe, mi već dugo pokušavamo utuviti u glavu tvorcima ovog kretenskog zakona (čitaj biskupima). Medicinski napredak kažeš? Dok vi napredujete, ja ću definitivno biti prestara za majčinstvo, a ko zna i koliko još generacija iza mene. Taj ogavni eksperiment sa životima stvarnih ljudi stvarno ništa ne može opravdati.Ako su slučajno u pravu oni što tvrde da to ima nekakvu podlogu u vjeri,u što iskreno sumnjam, onda takvu vjeru treba zabraniti.
    Rješenje može proizaći iz dijaloga, a RKC je inicirala donošenje zakona po svom, bez da je ljude kojih se to stvarno tiče išta pitala.

Posebno ljigava mi je teza o zaštiti života. Zbog ovakvog zakona rađa se manje djece, ima manje života.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nijedan porez nije izražen u fiksnom iznosu nego u postotku od primanja.
    Dajem za Crkvu i davala bih i kada bi bio obvezan postotak primanja. Ali u tom slučaju digla bih svoj glas protiv toga da se iz moje plaće izdvaja za razne udruge čije je djelovanje protivno mojim kršćanskim načelima, da se iz moje plaće izdvaja za zdravstvo koje vrši pobačaje i tome slično.
    Dok je ovako kako jest, šutim na sve to i drim se one - sto ljudi, sto ćudi. Ali ako se nešto promijeni, neću više šutjeti...puno nas će dići glas...I možda to uopće ne bi bilo loše.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dajem za Crkvu i davala bih i kada bi bio obvezan postotak primanja. Ali u tom slučaju digla bih svoj glas protiv toga da se iz moje plaće izdvaja za razne udruge čije je djelovanje protivno mojim kršćanskim načelima, da se iz moje plaće izdvaja za zdravstvo koje vrši pobačaje i tome slično.
    Dok je ovako kako jest, šutim na sve to i držim se one - sto ljudi, sto ćudi. Ali ako se nešto promijeni, neću više šutjeti...puno nas će dići glas...I možda to uopće ne bi bilo loše.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mene živo zanimaju rezultati ovog popisa. vjerujem da je na ogroman postotak katolika na prošlom popisu velik utjecaj imao zaostali strah iz devedesetih... ili sam ja stvarno nekim čudom okružena gotovo samo s onih 10-12% nekatolika (čitaj: ateista i raznorazne pogane čeljadi).

ne znam jedino koliko bi rezultati tog popisa u praksi mogli imati utjecaja na išta pošto se tu ipak radi o puno dubljim političkim slizavanjima, interesima i enormnim iznosima kunića. kako god, zanimaju me stvarni rezultati pa stoga podržavam ovu inicijativu. možda jednog dana ne budemo sekularna država samo na papiru. dopustite mi da sanjam

Mikki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Neumjesno je što se crkva ikad išla baviti tim pitanjem na "općoj" razini, i tražiti da se vaši stavovi meni propišu kao obavezni. Da izda uputu svojim ovcama kako se imaju odnosit po tom pitanju OK, al' to što i mene pokušava ošišati u tom stadu, je neumjesno i neustavno, i u tom ratu ja još nisam kapitulirala. To da se u MPO pojavljuje nekoliko etičkih pitanja, meni stvarno ne treba tumačiti ni vatikan ni kaptol, jer to nisu njihova nego moja pitanja. To da je svaki MPO slučaj, slučaj za sebe, mi već dugo pokušavamo utuviti u glavu tvorcima ovog kretenskog zakona (čitaj biskupima). Medicinski napredak kažeš? Dok vi napredujete, ja ću definitivno biti prestara za majčinstvo, a ko zna i koliko još generacija iza mene. Taj ogavni eksperiment sa životima stvarnih ljudi stvarno ništa ne može opravdati.Ako su slučajno u pravu oni što tvrde da to ima nekakvu podlogu u vjeri,u što iskreno sumnjam, onda takvu vjeru treba zabraniti.
    Rješenje može proizaći iz dijaloga, a RKC je inicirala donošenje zakona po svom, bez da je ljude kojih se to stvarno tiče išta pitala.

Posebno ljigava mi je teza o zaštiti života. Zbog ovakvog zakona rađa se manje djece, ima manje života.
    Nazvala bih tvoj post sad frustriranim vlastitom situacijom...al mozda ces se uvrijedit na to. Meni nije cilj da se ti osjetis ikako uvrijedjeno mojim rijecima...nazalost nisam upoznata sa tvojom pricom al eto iz tog šta spominjes nije ti lako.
    zakoni kace sve..neki nam se svidjaju..neki ne...neki utjecu malo na nase zivote neki previše. neki su diskutabilni...neki ne...ili kak se veli- kad se jednom smrkne drugom se svane. Ja se i dalje nadam ...mozda sam utopista al neka sam.

Ja sam samo u jednom stavu uvijek kruta a to je da svatko ima pravo na zivot, a za mene čovjek nastaje začećem tj spajanjem muske i zenske spolne stanice. I vise je nego ocito da se necemo slozit oko ovog...al tak je kak je...ne moramo se slozit al ne moramo se zato napadat. Nit ćeš ti mene uvjerit u svoje da je ok pod svaku cijenu...nit je meni cilj uvjerit tebe da mijenjas svoje.

Bilo kako bilo- sreća prati hrabre, pa sigurna sam da neće omašit ni tebe tvoja.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pratim cijeli dan..al ne mogu napisat ništa da to na svoj način neki dežurni dušebrižnik ne bi preveo. Inače, tu sam mišljenja negdje kao i šumskovoće . I ateist sam. I ovo mi neće biti prvi puta da ću se na popisu tako izjasniti.Ja, kao 6 član, od kojih će se 5 izjasniti kao rimokatolici.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    ima ih puno u fiksnom iznosu, npr. porez na CMV , ili na tvrtku... da ne nabrajam, trošarina na litru benzina, posebni porez na cigarete...zbilja mnogo

Dajem za Crkvu i davala bih i kada bi bio obvezan postotak primanja.
    Ja dajem, a nebi

Dok je ovako kako jest, šutim na sve to i držim se one - sto ljudi, sto ćudi.
    Ja se bunim

I mislim da je pomikaki bila u pravu, i da mi treba poći vama trolati temu.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

shvaćam priminu frustraciju. mislim, ja bih na njenom mjestu jednako reagirala, ako ne gore.

iako mpo meni nije zanimljivo područje, pročitala sam sva vaša pisma nepodrške čovjekolikom darku, vaše novonastale probleme koje se bez problema moglo izbjeći i ostala sam bez riječi. sad još samo fali da lupe zabranu abortusa i kontracepcije (spirala bi trebala biti prva na listi za odstrel, jel) što mi je u istom rangu kao i ovaj nebulozni zakon. mislim da bi mi duša bila mirnija čak i u iranu jer mi tamo barem nitko ne bi prodavao spiku da živim u sekularnoj zemlji već bih dobro znala na čemu sam.

ova mpo sramota od zakona je direktan napad na dostojanstvo i zdravlje svih tih žena i one imaju svako pravo napadati sve koji ga podržavaju. one nikad njih neće tjerati da zamrzavaju svoje zametke, dok su oni njih osudili na eksperimentalni postupak štetan po njihovo fizičko i psihičko zdravlje, najčešće bez rezultata koliko vidim na forumu. borite se i budite glasne!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ima ih puno u fiksnom iznosu, npr. porez na CMV , ili na tvrtku... da ne nabrajam, trošarina na litru benzina, posebni porez na cigarete...zbilja mnogo

Ja dajem, a nebi

Ja se bunim

I mislim da je pomikaki bila u pravu, i da mi treba poći vama trolati temu.
    Hm, jedan dio si ostavila bez komentara.

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nazvala bih tvoj post sad frustriranim vlastitom situacijom...al mozda ces se uvrijedit na to.
    Neznam kakav je post, jako sam se trudila biti umjerena.Ja jesam frustrirana što je na snazi ovakav zakon, i to nije tajna ni uvreda.

Citiraj Mikki prvotno napisa
    zakoni kace sve..neki nam se svidjaju..neki ne...neki utjecu malo na nase zivote neki previše. neki su diskutabilni...neki ne...ili kak se veli- kad se jednom smrkne drugom se svane. Ja se i dalje nadam ...mozda sam utopista al neka sam.
    ovaj kači mene i još cca 15 % stanovnika rh. logikom kojom ograničavaš pravo da se crkvu kritizira zbog "njenih unutarnjih stvari", kako možeš komentirati stvar koja te se ne tiče? kolikima se od ovog zakona svanulo ne želim ni pomisliti.

Citiraj Mikki prvotno napisa
    a za mene čovjek nastaje začećem tj spajanjem muske i zenske spolne stanice. I vise je nego ocito da se necemo slozit oko ovog..
    a zašto misliš da se nećemo složiti? jer ti je neko tko o tome nema pojma, ili je jednostavno jako zlonamjeran, napunio glavu da su korisnici MPO djecoubojice? da mi u stvari ne želimo biti roditelji, nego nam baš gušt potezat embrije po frižiderima?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne razumijem zašto se ovo pretvara u diskusiju o fiskalnoj politici države i životnim načelima. Pogledajte si cure ateistice naslov teme i vidjet ćete da same sebi trolate topik. A ako se oni koji nisu katolici izjasne da nisu, za mene je to dobra vijest. Podržavam.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dapače :D
    Akcija se bas bavi unutarcrkvenim pitanjima.
    Dovoljno je pogledat samo vijesti na naslovnici:

Dal je potrebna analiza svake vjestice? Cini mi se da jest :D
    - Crkva dobiva onoliko koliko je dogovoreno izmedju drzave i crkve- mozda je iznos velik,mozda je malen nebitno- iznos je transparentan te se ne ulaze samo u sebe nego sve sta se gradi jest uglavnom i vecinom stavljeno na koristenje vjernicima i tu je zbog njih..al to je sa druga tematika- zelim samo naglasit zakonitost. te takodjer naglasit da iako se uglavnom ateisti bune protiv toga da se iz njihovog poreza financira KC...moram naglasit da se i iz mog poreza financira ono cemu se ja izricito protivim, necemu sta smatram nemoralnim, necemu sta se protivi svim moralnim i prirodnim zakonima itd - mogu koristit jos mnogo slicnih izraza al nema potrebe :D ..svakom njegov dio i svakom po pravu i pravici. zakaj ne
    Ostalo se isto bavi novcima pa to isto preskacem. Poantu sam vec naglasila- ja zbilja ne patim od toga koliko gdje novaca ide...iako uvijek volim pozvat na umjerenost i dostojanstvo koje kojiput izostane unutar KC...al necu sad previse ni u tom smjeru.

Dalje govori o tome da KC neda da se zene rede. Zar to nije zadiranje u unutarcrkveno pitanje? Naravno da jest.
    Iako nije dio nikakve dogme- pocele se zene redit sutra ili za 1000 godina to nece utjecat ni najmanje na ono sta katolicanstvo cini time sta jest.

Dalje pise da crkva otezava borbu kondomom protiv hiv-a. opet prikaz crkve kao becutne i kajaznam kakve. Zapravo Crkva naglasava da kondom nije spas od hiva. Spas od hiv-s crkva vidi u bračnoj vjernosti i ćudoređu i to nitko ne moze osporit. Da kondom moze covjeka spasit jednom, dvaput od zaraze moze i nitko to ne osporava i ludost je tako govorit...al da je 100% spas i sigurnost kakvim promoviraju velike kompanije proizvodjaci kondoma- NIJE.

Ovo s pedofilom podrzavam...al svakako ne vidim poantu zasto se nalazi u vijestima ateista. cilj je povest jos jednog vjernika na put nevjernistva?

I zadnje al ne manje bitno jest - iz rck nemoze istupit...lala...mozes...poanta je da kod nas nema bas previse ucinka istpio ili ne jer kod nas se ne radi o tome dal ces placat porez na kc ili ne...vani je to bitno kod nas ne pa ocito da svecenik se iz tog razloga na taj nacin o odnosi spram toga.

Kazes da politicko opredjeljenje se ne nazire
    http://www.nisam-vjernik.org/plakati
    evo pogledaj plakate. prvi plakat je sanader i kosor. kakve veze oni imaju s tim? Da se tito digne danas iz groba ugovor sa vatikanom ne moze izmijenit samo tako- ugovor je medjunarodni i za njega vrijedi medjunarodni zakon. ako ce do izmjena dolazit doci ce na zakonit nacin a ne smjenom vlast.

Da nije poanta rec- ne sramite se bit ateist. nego je poanta- kc vam nevalja.

.....
    idem sad dalje...dete mi dosadjuje al svakako cu detaljizirat dodatno pojedine stavke ako ce bit potrebe .

I molim da se nitko ne svadja...poanta jest da se nesto nauci a ne da se kome skace za vrat.
    jedino unutarcrkveno pitanje od onih koje si ti citirala je da li se žene mogu zarediti ili ne. eto, i to da osuđeni pedofili drže misu. to mene osobno ne dira. a sve ostalo me dira. dakle - nije unutarcrkveno pitanje. pogotovo novac koji isisaju iz proračuna i zakoni na koje utječu. amen.

Mikki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mene samo zanima sta sam ja to rekla da ste se tako uvrijedile? zapravo neki su vrlo neprijateljski raspolozeni. jesam nekog prozvala? osudila? rekla da mora razmisljat kao ja? oduzela nekom pravo na nesto? što se mene tice radite kako zelite i mozete, znate i umijete.
    Ja imam veliko razumjevanje i suosjecanje sa svima koje je zadesila takva situacija..nitko nije kriv za to nit zasluzuje to...al nisam ni ja kriva nikom.

Mogla bih o ovom danima...al bez brige nebudem :D
    mpo nit nije tema...temu sam prokomentirala pa et nemojte se vrijedjat jer fakat nema potrebe. Ljudi smo...jos uvijek.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne razumijem zašto se ovo pretvara u diskusiju o fiskalnoj politici države i životnim načelima. Pogledajte si cure ateistice naslov teme i vidjet ćete da same sebi trolate topik. A ako se oni koji nisu katolici izjasne da nisu, za mene je to dobra vijest. Podržavam.
    da se crkva kod nas financira kao na zapadu (mislim da je o njemačkoj bila riječ) dakle - porezom kojeg će plaćati samo ljudi koji se izjasne kao vjernici, to bi bilo jedino pravedno.
    jedino je zeznuto što im se broj vjernika strašno smanjio čim su trebali plaćati porez na crkvu.
    ali se iskristalizirao i mislim da je puno bliži realnom stanju nego kod nas.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mene samo zanima sta sam ja to rekla da ste se tako uvrijedile? zapravo neki su vrlo neprijateljski raspolozeni. jesam nekog prozvala? osudila? rekla da mora razmisljat kao ja? oduzela nekom pravo na nesto? što se mene tice radite kako zelite i mozete, znate i umijete.
    Ja imam veliko razumjevanje i suosjecanje sa svima koje je zadesila takva situacija..nitko nije kriv za to nit zasluzuje to...al nisam ni ja kriva nikom.

mpo nit nije tema...temu sam prokomentirala pa et nemojte se vrijedjat jer fakat nema potrebe. Ljudi smo...jos uvijek.
    trebala bi, kao vjernica, barem pokušati suosjećati sa ljudima kojima je nanesena nepravda. bilo to od strane šime, joze, mare ili KC.
    a da tebi rade što nama rade, vjerojatno bi drugačije pričala.
    ali kao što kažeš, to nije tema ove priče.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    da se crkva kod nas financira kao na zapadu (mislim da je o njemačkoj bila riječ) dakle - porezom kojeg će plaćati samo ljudi koji se izjasne kao vjernici, to bi bilo jedino pravedno.
    jedino je zeznuto što im se broj vjernika strašno smanjio čim su trebali plaćati porez na crkvu.
    ali se iskristalizirao i mislim da je puno bliži realnom stanju nego kod nas.
    Slažem se s tobom. Ali niste vi ateisti jedini zakinuti što doprinosite za potrebe Crkve. I ja doprinosim za potrebe zdravstva koje vrši pobačaje i za sijaset raznih udruga i drugih organizacija koje se bave protukršćanskim djelovanjem. I meni je isto teško šutjeti o tome. Bez namjere da ikoga vrijeđam i uvjeravam u svoje...ali svoje ću mišljenje reći.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pravi tulum ovdje
    možda bi mogli malo prijavljivati postove moderatoricama
    ili to nema smisla?

Komentirat ću samo ovo:
    grkokatolici su isto ko i rimokatolici samo sto imaju drugaciji obred. sve je isto..ne vidim kako bi se ''spasila'' tamo?
    Na taj način može riješiti svoju dilemu i ne izjasniti se kao ateist, ne mora "zanijekati" Isusa, njena vjera ostaje samo pod okriljem druge crkve. Ne ove koja joj se zamjerila.
    Tako se na popisu neće naći među 88% katolika, nego među 3% grkokatolika.
    Čisto sugestija, mislim da bi mene na Cubaninom mjestu to zadovoljilo. Ili možda evangelička crkva, pravoslavna... svi su kršćani, zar ne?

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Slažem se s tobom. Ali niste vi ateisti jedini zakinuti što doprinosite za potrebe Crkve. I ja doprinosim za potrebe zdravstva koje vrši pobačaje i za sijaset raznih udruga i drugih organizacija koje se bave protukršćanskim djelovanjem. I meni je isto teško šutjeti o tome. Bez namjere da ikoga vrijeđam i uvjeravam u svoje...ali svoje ću mišljenje reći.
    samo bih se tu nadovezala s nečim što se meni čini izrazito bitnim u cijeloj priči (bez namjere da ikoga uvrijedim također). naime, legalnost pobačaja i općenito pro choice stajalište ne tjera nikoga na pobačaj, samo ostavlja tu mogućnost onima koji ju trebaju iskoristiti, a i cijelo to zdravstvo spasi daleko više života nego što izvrši pobačaja. dok, opet ću uzeti za primjer ovaj supernebulozni mpo zakon, u tom slučaju zakon TJERA parove koji nisu u mogućnosti postati roditelji na drugi način na ulogu eksperimentalnih kunića i ugrožava im zdravlje. i njima je tu uzeto pravo izbora.

stvar je u pravu na izbor.

zanima me još i kako se popisuju maloljetne osobe? tijekom prošlog popisa sam imala nekih 14-15 i 100% znam da od popisivača nisam vidjela niti p te sam naknadno saznala da je druga osoba dala moje podatke i upisala me kao katolika (što ni tada nisam bila).

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Svi mi skupa iz svog poreza financiramo nešto što ne volimo i protiv čega smo...kako i ljiljana rekla, pobačaje, pa razne civilne udruge (ne moraju biti ateističke) ali eto možda podržavaju nešto što ja ne podržavam ( ne mislim samo na Iskorak)...plaćamo benzin našim političarima za privatne svrhe, većere itd. putovanja potrebna i nepotrebna, sadašnjih i bivših predsjednika, premijera, ministara itd. Pojma nemate koliko ide vjerskim zajednicama, da svim vjerskim zajednicama a ne samo KC, s tim što bi se složila s nekima i oni troše na nepotrebno, ali moramo im priznat i da svojim javnim kuhinjama hrane tisuće siromašnih svaki dan, da daju besplatan smještaj roditeljima bez obzira na vjersku pripadnost u svojim prostorima kada su im djeca na lječenju itd...........da da,za koješta mi izdvajamo iz poreza što nam se ne sviđa, ali i kao više dio poreza ne bude išao KC vi će te ga i dalje plaćati 23% ili 22% pa zašto vam je onda to toliko bitno?!I dalje će te izdvajati isto-bitna je samo mržnja prema KC i katolicima, niti prema jednoj drugoj vjeroispovjesti! I kada bi dobili i donjeli sve zakone koji vam idu u prilog i kada ne bi davali porez KC i dalje bi je neki ljudi mrzili-eto u tome je problem i o tome se radi!

Cubana Bog je rekao tko mene prizna ovdje na zemlji i ja ću njega, tko me zanječe, i ja ću njega u vječnosti. PA ti odluči jel ti je bitniji ovaj prolazni život ili vječnost.
    Ako ne priznaš tko si-onda si nitko, jer nemožeš biti nešto, za što ne želiš priznat da jesi.

Pozdrv svim ljudima dobre volje i izjasnite se onako kako živite i osjećate a ne zbog nekih principa,straha ili mržnje-odnosi se i na ateiste i vjernike.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

upravo je mpo ovdje tema - ti si još dosta nova na forumu, pa možda nisi upućena.
    Ja nisam mpo-ovka, ali je ovdje od donošenja novog zakona to sve zajedno vrlo osjetljiva tema jer su se mnoge cure našle u jako nezavidnoj situaciji.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, samo što mi plaćamo da bi nam ti isti ljudi zabranili najnormalnije liječenje i ostvarivanje roditeljstva. i to je puno gore nego da tamo neka apstraktna xy možda abortira.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

da, samo što mi plaćamo da bi nam ti isti ljudi zabranili najnormalnije liječenje i ostvarivanje roditeljstva. i to je puno gore nego da tamo neka apstraktna xy možda abortira.
    slažem se

to je kao da doneseš zakon kojim se dozvoljava samo dvoje djece i prisiljava na pobačaj SVE koji zatrudne po treći put

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

već sam na ovo odgovorila KC ne donosi zakone u RH, ja neznam od kud to vama-zašto širite takve gluposti i laži...zakone donosi većinom izabrana Vlast...onda to po tvome postu ustvari znači katolici a ne KC-je li tako? Pa ako su oni većina imaju pravo donosti zakone- na sljedećim izborima birajte bolje ili ipak mislite da su katolici većina a ne manjina kakvoj se nadate pa će doći do nekih promjena? Oprosti na grubosti, ali fakat mi ide na živce kad govorite da KC koja je odvojena od Države donosi zakone!

A sad svima a posebno vjernicima jedno objašnjenje; postoji u Bibliji zakon koji je Bog odredio i svečenici ga ne mogu mjenjati, jer je tako Bog odlučio sve da se i oni sam a i vjernici s tim ne slažu...npr. Zapovjed ne ubij-odnosi se na abortus.
    Neću biti licemjerna i reći da ga i katolkinje ne rade, rade, kao i umjetnu oplodnju itd. jer ako su katolici većina onda oni vjerovatno najviše rade abortusa i umjetnu oplodnju-je li tako?
    No ni svečenici ni vjernici ne mogu i ne smiju dokidati riječ BOŽIJU!
    S druge strane složila bih se s većinom vjernika da je tumačenje kontracepcije i umjetne oplodnje od Crkvenog vrha, ipak samo ljudsko tumačenje, jer se to apsolutno nigdje izravno u Bibliji ne spominje, za razliku od abortusa.
    Nisam teolog, možda sam u krivu-ali nadam se da sam i ateistima i vjernicima uspjela objasniti zašto KC ili bilo koje druge religije ne mogu mjenjati nešto što je Bog rekao, i ako se možda i sami s tim ne slažu. Taško je biti vjernik i držati se Božijih zakona, jer kao čovjeku oni ti često nisu jasni.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se planiram odbiti izjasniti. Naime smatram se nekakvom vjernicom, ali ne želim da KC u moje ime kroji politiku ove države.
    U ovoj već podužoj temi, ja se vraćam na drugi post po redu. Slično razmišljam kao Cubana. Vjernica jesam, ali s KC se (blago rečeno) ne slažem u puno toga.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ivana draga, ako ne želiš znati ništa o sprezi kc i hdz-a to je tvoja stvar. isto tako ako ne želiš znati TKO stoji iza svih ovih zabrana u novom zakonu o MEDICINSKI POTPOMOGNUTOJ OPLODNJI (moje bebe nisu umjetne). to je lakši i ljepši put.
    doduše, razumim te, briga te, ne radi se o tebi. ali ne vraćajmo se stalno na temu mpo-a.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    U ovoj već podužoj temi, ja se vraćam na drugi post po redu. Slično razmišljam kao Cubana. Vjernica jesam, ali s KC se (blago rečeno) ne slažem u puno toga.
    možda da se jednostavno izjasnite kao kršćanke? tako ne negirate ni boga ni isusa, a ne podupirete ni katoličku crkvu.

Mikki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

trebala bi, kao vjernica, barem pokušati suosjećati sa ljudima kojima je nanesena nepravda. bilo to od strane šime, joze, mare ili KC.
    a da tebi rade što nama rade, vjerojatno bi drugačije pričala.
    ali kao što kažeš, to nije tema ove priče.
    a iz kojeg si ti to dijela zakljucila da ne razumijem? Mozda cak i ne razumijem najbolje al ja ulazem 3x vise napora da razumijem i opravdam ono sta se bar u najmanjoj mjeri kosi sa onim moralom u meni...puno nego sto ti ulazes napora da razumijes ono šta ja jesam i da razumijes ono sta mene cini mnom(?!).
    i kao vjernica ja nemam nikakvu vecu ili manju duznost tebe razumijet više nego ti mene. I ja i ti smo ljudi...ljudi sa savjesti, mozgom i zdravim razumom...ili pak ja kao ''vjernik'' trebam pognut ledja jer mi je to vjernicka duznost...a ti pak kao ''nevjernik'' mozes po meni koliko ti je volja jer ti nemas nikakve duznosti prema drugima pogotovo ako su ti drugi vjernici?

Ja ipak mislim da nije tako, bez obzira na tvoje neshvacanje mene.

upravo je mpo ovdje tema - ti si još dosta nova na forumu, pa možda nisi upućena.
    Ja nisam mpo-ovka, ali je ovdje od donošenja novog zakona to sve zajedno vrlo osjetljiva tema jer su se mnoge cure našle u jako nezavidnoj situaciji.
    Iskreno nije mi se tu pisalo al sam dugo vec citac. sad me nesto zanima konkretno pa sam tu..a ovakve teme su mi uža specijalnost pa zasto ne prokomentirat.

Meni je vrlo jasno da je to jedna velika problmatika..ma zapravo tesko je to zvat i problamtikom kad je to dio necijeg zivota...da skratim priču- postoje teme i teme...u redu je mpo kao jedan od argumenata u ovoj temi, ipak ne mora se u svakoj i sa svakim o mpo kao glavnoj i sredisnjoj temi.....cim vise zato što ja nisam dosla nikom pametovat oko toga. Nisam rodjena za proroka

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivana, vidiš kako smo različiti " mi" i "vi"...I kako smo zbilja podjeljeni jednim razdorom..."Nas" to naša ne-vjera ne uči..Ali me uvijek čudilo kako "vas" koji prihvačate Isusovo učenje to nikad ne svrbi...

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kao moderatorica, molim vas dvije stvari - da se drzite teme, a to je izjasnjavanje na popisu pucanstva (a ne Mpo) i da se klonite propovijedanja o tome sto je ili nije prava vjera i tko je ili nije vjernik (jer je to osobna stvar svakog pojedinca).

osobno, ja se na ovom popisu ne zelim izjasniti, takodjer iz razloga koje su neki naveli, a to je da ne zelim biti broj kojim se manipulira i u cije se ime govori na crkveno-politickoj razini. Ovo mi je super akcija jer mislim da je puno iskrenije reci da nisi vjernik nego da jesi ukoliko tu vjeru uistinu ne zivis u praksi (a cak i sami biskupi priznaju da takvih katolika u Hrvatskoj ima najvise 30 posto). Jednako tako je puno postenije uvesti crkveni porez pa nek svaki vjernik placa svojoj vjerskoj zajednici, a ostali prema izboru. Srecom i do toga ce doci u dogledno vrijeme i takav zakon je vec u pripremi.

Cvijeta je napisala najveci problem kod popisa, koji odudara od preporuka Ujedinjenih naroda i Europskog drustva za statistiku, a to je da pitanje glasi koje ste vjere, umjesto kojoj vjerskoj zajednici pripadate. Zbog toga je izmedju ostalog pokrenuto pitanje ustavnosti zakona i formulara o popisu.
    Problem je u tome sto se KC financira ne prema broju vjernika, vec prema broju zupa koje ima dok se sve druge vjerske zajednice financira prema broju vjernika, a on se ovakvim oblikom popisa nece dobiti u pravom broju i postotku. Ovakvim forumularom su nezadovoljne sve manjinske vjerske zajednice u Hrvatskoj, na sto je reagirala cak i Vladina komisija, a pitanje zasto DZS uporno inzistira na ovakvom formularu nakon nekoliko mjeseci intervencija sa svih strana je i dalje misterij.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

:Tako se na popisu neće naći među 88% katolika, nego među 3% grkokatolika.
    ?
    ali, gle, pujica će me ispraviti ako griješim, grkokatolici su katolici. to nije druga vjera. tako da će grkokatolici, nakon ovog popisa, biti u postotku katolika.

suzdržat ću se, radi njene zamolbe na komentar svega, tuluma kako ti kažeš, samo bih naglasila da komentiranje ne znači da je netko uvrijeđen.

a i moram primijetiti kako ovo nije prvi topik gdje se ima potrebu cubanu izvest na pravi put

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nazvala bih tvoj post sad frustriranim vlastitom situacijom...al mozda ces se uvrijedit na to. Meni nije cilj da se ti osjetis ikako uvrijedjeno mojim rijecima...nazalost nisam upoznata sa tvojom pricom al eto iz tog šta spominjes nije ti lako.

Ja sam samo u jednom stavu uvijek kruta a to je da svatko ima pravo na zivot, a za mene čovjek nastaje začećem tj spajanjem muske i zenske spolne stanice. I vise je nego ocito da se necemo slozit oko ovog...al tak je kak je...ne moramo se slozit al ne moramo se zato napadat. Nit ćeš ti mene uvjerit u svoje da je ok pod svaku cijenu...nit je meni cilj uvjerit tebe da mijenjas svoje.

Bilo kako bilo- sreća prati hrabre, pa sigurna sam da neće omašit ni tebe tvoja.
    zakon o istospolnim zajednicama se meni osobno ne sviđa, ali ja ga i ne doživljavam, ako je nekom potreban i dobar onda je, ali zakon o MPO-u me se itekako tiče, jer je donešen na osnovu RKC stava o tome, znači kako je to nemoralno ovak ili onako, da nije bilo na popisu stanovništva izjašnjeno 88% katolika (od kojih su neki i grkokatolici i pravoslavci i protestanti, a svi su katolici) nebi se ovaj zakon tako lako donio, e sad ja jesam vjernik u srcu u duši, ja vjerujem u Boga istinski i znam da je uz mene, ja vjerujem u sakramente ali ja NEVJERUJEM U CRKVU, meni je crkva kao institucija ljudi koji rade u njoj najgori oblik mafije i hoštaplerstva na ovom svijetu, a sve u ime Boga.
    a mikki vidiš, ja sreću da svaki dan grlim i ljubim svoje dijete mogu zahvaliti MPO-u i dragom Bogu, jer uz sva čuda tehnike i metode ipak je nakraju sve u Božijim rukama. A ti očito nemaš pojma kako MPO funkcionira i svoj stav donosiš isključivo po stajalištu RKC-a.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mene samo zanima sta sam ja to rekla da ste se tako uvrijedile? zapravo neki su vrlo neprijateljski raspolozeni. jesam nekog prozvala? osudila? rekla da mora razmisljat kao ja? oduzela nekom pravo na nesto?
    Nisi nikoga uvrijedila, osim što prenosiš brainwashing s vjeronauka na temu o ateizmu.
    Jesu li ikad čedni svećenici pričali o ovome: http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/p...odio-misu.html ili o ovome (google translator ako ne znaš talijanski) http://affaritaliani.libero.it/milan...ia_011010.html na propovijedi? Khm...sumnjam... to pod tepih - odmah..

Nadam se da će ljudi koji ne idu u tu vašu crkvu, koji slave božić i uskrs samo radi klope i koji se ponašaju svakako samo ne sukladno načelima vjere izjasniti drugačije nego do sada.
    Vjera je divna stvar, ideja o stvoritelju svega živoga na svijetu koji je zaštitnik ljudi i svega živoga trebala bi pružati utjehu vjernicima, nadu da negdje postoji netko tko ih voli bez obzira na sve - ali NE, pop kaže da postoje samo njemu poznata pravila koja nalažu da te bog više ne voli ako si napravio to-i-to, gorit ćeš u paklu, smrtno si zgriješio...yea, right...
    evo nam Ivana zg piše:
    Cubana Bog je rekao tko mene prizna ovdje na zemlji i ja ću njega, tko me zanječe, i ja ću njega u vječnosti. PA ti odluči jel ti je bitniji ovaj prolazni život ili vječnost.
    Cubana pazi molim te, nemoj na popisu napisat da si išta drugo osim katolik, jer ćeš u protivnom gorit u paklu i nema ti spasa... koje bajke još uvijek prolaze kod ljudi...pa to je strašno!

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pujica, tek sam nakon postanja vidjela tvoj post...sorry neću više...

samo želim reći da ću ja sigurno na popisu reći da se neću izjasniti....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno i mnogi se katolici ne slažu s onim kako Crkva naučava, ali jednostvano je to je tako, ili ćeš to prihvatiti ili nisi vjernik.
    ovo jednostavno nije istina

zaboravljamo da i Crkva i vjernici PIJU IZ ISTOG IZVORA

Crkvu čine ljudi,a živ čovjek griješi
    ako imamo srca da njima volimo,imamo bome i glave da s njima mislimo
    Posljednje uređivanje od ronin : 24.03.2011. at 09:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •