Pokazuje rezultate 1 do 50 od 708

Tema: Cvjetni balkoni - ima li ih još?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

vikki da li misliš na begonije sempervivens ili na velikocvjetne?

Malo sam radila inventuru preživjelog prošlogodišnjeg cvijeća i vidjela da su niski karanfili ne samo preživjeli, nego već i cvatu. U dubljim su posudama, kao dodatak višem cvijeću. Cijelo su ljeto bili na žarkom suncu, a cijelu zimu vani. Jesam u primorju, ali bilo je i snijega i leda. Sada je sadnica 10 kuna. Ne samo lijepo, mirisno, nego i jeftino.

Jagode mjesečarke su sada prekrasnog zelenog lišća, uskoro u cvatu i daju plod do u kasnu jesen. Ne samo lijepo nego i ukusno.

Sulfrinije iz sjemena uspijevaju. Posadila sam ih prije 2 mjseca u kući, sada su sadnice od oko 5 cm, presadila sam ih van prije oko 10 dana u dugačke vaze i već imaju male pupove.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    vikki
    Jagode mjesečarke su sada prekrasnog zelenog lišća, uskoro u cvatu i daju plod do u kasnu jesen. Ne samo lijepo nego i ukusno.

Sulfrinije iz sjemena uspijevaju. Posadila sam ih prije 2 mjseca u kući, sada su sadnice od oko 5 cm, presadila sam ih van prije oko 10 dana u dugačke vaze i već imaju male pupove.
    Beti, a je li kasno da ih sad posadim, i kako si stavljala, samo posula sjeme ili malo dublje? petunije stavim na oko 2 cm dubine, mozda tako i sa surfinijama. treba li neko prihranjivanje cim ih posadim? gdje si ih drzala u kuci, na toplom , na prozoru itd? molim te malo detalja, surfinije su mi favoriti za terasu!
    jagode do sada nisam imala, mogu li one u zardinjere (plasticne, duge) jer ja nemam vrt?
    prosle godine sam posadila neku biljcicu, dala mi jedna gospodja i rekla da ne treba nikakvu posebnu njegu- to je naraslo i nabujalo predivno, grancece kao od prkosa , i cvjeta male zute cvjetice ali samo na pocetku proljeca, a onda cijelo ljeto samo bujaju te grancice i divno zelenilo pada iz zardinjera. moram vam slikati i pokazati jer ne znam kako se zove. i ostalo je svu (hladnu )zimu vani, zajedno sa cuvarkucom i evo danas ih gledam vec su ozivjele i pocele da se sire.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •