Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 402

Tema: Upravo se vratili iz bolnice - febrilne konvulzije

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

jaffa

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Morat ce na ct jer su se zaredale 3 od 28.11.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

To sam i ja čula. Ako u kraćem roku zaredaju 3 da treba daljnje pretrage napravit.
    Posljednje uređivanje od Kolu : 29.03.2011. at 13:03

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa Vidi poruku
    Morat ce na ct jer su se zaredale 3 od 28.11.
    Žao mi je. Vjerujem da će sve biti dobro. Držite se

Što se Vinogradske tiče, mi smo bili jako zadovoljni. Dr Cvitanović ima tamnu, kratku kosu i starija je od dr Gjergja, koja je visoka, mlađa brineta (može biti lagano crvenkasta) i obje su uistinu divne i strpljive. EEG radi gospođa Blaženka i uz njezinu pomoć nama ta pretraga i nije bila tako teška, a radili smo ju puno puta u različitoj životnoj dobi. Ja za zna njih tri nemam jedne riječi zamjerke i nisam imala potrebu ići privatno. U početku smo na eeg išli svaka tri mjeseca, poslije svakih šest.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

jaffa, drž'te se! Vjerujem da će sve biti u redu.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jaffa prvotno napisa Vidi poruku
    G. Je u bolnici. Opet je imao napadaj. Ne znaju sta mu je, kuri i preko 40. Sad spava. Ja sam u totalnom soku. Temperatura mu jedva pada, na indfuziji je cijelu noc.
    ajme draga..... držite se.... u kojoj ste bolnici? Koji mu je to napad po redu?

tak je i moj prošli tj cijelu noć na zaraznoj kurio a tempica nikak dolje...((((( znam kako vam je i šaljem malom mišu veliku pusu!!!!!

jaffa javi nam kako ste

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Preselili su nas na zaraznu iz vinogradske jer ima kozice. Temperatura divlja ali dobro je sto mogu ostati sa njime ponoci

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jel ima tu netko kome su se zaredale konvulzije u kratkom roku? Konkretno kod nas su zadnje 3 dosle u roku 4 mjeseca. Docovi kazu da to nije bas dobro ali nitko ne prica konkretno, na netu isto ne nalazim nista takvoga?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Žao mi je Jaffa. Ja neznam nikoga, samo jednu mamu kojoj je curica imala u kratkom roku 2 puta, pa su joj rekli da će ako bude i treći put u kraćem roku morati na daljnje pretrage. Ako ste u bolnici, inzistirajte da vam objasne što se događa i zašto to nije dobro.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Iva tek sad vidim, ono preko mobitela mi bude skroz sitno pa promakne. Ugavnom to mu je bio cetvrti napad. Nadam se i zadnji.
    Jucer su nas pustili doma

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo i nas nazalost tu. Moj misek je imao konvulzije sa 18 mjeseci, nadam se prvi i posljednji put, jos mu nisu radili eeg jer u bolnici kazu da mora biti bar 5 dana bez temp.
    NIkad se u zivotu nismo tako prestrasili-. Mene zanima da se nedajboze ponove, sto treba napraviti bas u tom momentu? Upuhivati zrak? U bolnici su nam samo rekli da snizujemo temp ali nista konkretno o samoj pojavi.

Jaffa ne znam koliko ti je utjesno ali dok smi mi bili u bolnici, bila je mama cija curica ima 2 god i imala je 10-12 konvulzija, znam, zvuci grozno i je, ali ona je sasvim ok inace.
    Njoj su rekli da izgleda nisu febrilne vec traze i dalje uzrok

btw danas sam cula da neki vrtici pri upisu pitaju da li je dijete imalo konvulzije te da ima slucajeva gdje ga nisu htjeli primiti

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Žao mi je što ste nam se pridužili.

Konvulzije morate prijaviti u vrtiću. Ne zbog njih nego zbog djeteta. Tete moraju imati terapiju u slučaju da djetetu počne rasti temperatura ili da se jave konvulzije.

Ja sam našim tetama ostavila paracetamol sirup, Dalsy sirup i klizme koje smo dobili za slučaj napada.

Da zbog toga ne bi primili u vrtić to prvi put čujem i ne vjerujem...

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

BP, cula sam ja i za jednog deckica u istoj situaciji, isto 2 god
    Kod napada treba staviti dijete na bok, dat mu klizmu diazepama. Paziti da moze disat. Al nadam se da vam se nece ponoviti.
    Sto se tice vrtica... ne znam. Kod upisa jos nismo bili konvulzicari. Prve je dobio mjesec nakon upisa, a kasnije smo naravno morali donijeti potvrdu. Nakon potvrde sam isla na razgovor sa sestrom u vrticu koja me malo napala sta nisam to prijavila kod upisa. Ja reko, pa dobio ih je kasnije vidite datume. A jel, dobro onda. Nacin na koji je pricala nije mi se bas svidjeo tako da moze li to biti neko rangiranje isto, iskreno ne znam. Sad imaju novu sestru koja je super, barem prema nama
    Sto se tice naseg ct-a, pedica kaze da zahtjevamo mr i to sto prije a ne ct pa cemo vidjet. Kazem kod mog je problem sto su se zaredale u kratkom roku al i dalje vjerujem da ce sve biti uredu.
    Veliki svima ovdje!
    Posljednje uređivanje od jaffa : 07.04.2011. at 14:24

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Jaffa, Kolu, ma svi koji smo tu.

Sad nakon svega izgleda da je u bolnici pokupio virus: proljev, povracanje i temp, uzas

Dalsy se vise ne moze kupiti u ljekarni, potreban je recept. Nadam se da ce nam dati za njega i za klizme, s obzirom da pedijatrica nam nije htjela dati uputnicu za bolnicu (!), preselili smo taj isti dan karton drugoj.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

A misek mali... Jel mu bolje sada?
    Da za Dalsy treba recept, mada neki daju i bez ako kazes za konvulzije al to vec ovisi o ljekarniku.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

MI smo se dva puta upisivali u vrtić (tj. prvo u jaslice nakon što ih je imao jednom, poslije s 3 god. u vrtić kad ih je već imao dva ili tri puta). Uvijek sam uredno navela da ih je imao i nismo zbog toga ostali bez mjesta, a živimo u kvartu gdje su vrtići uistinu natrpani. To ne bi smio biti razlog da ne prime dijete. U najmanju ruku riječ bi bila o diskriminaciji.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ah evo opet i mene na ovoj temi. Moj trogodišnjak je imao prvi put konvulzije dva tjedna prije navršene 3 god, uslijed užasnog Rota virusa, visoke temp i dehidracije. Taj napad je bio baš jak, kao i mnoge mame na ovoj temi mislila sam da dijete umire, bacao je glavicu unatrag, grčilo mu se cijelo tijelo, rukice i nogice, nesuvislo je mrmljao i bio u šoku... Hitna nas je odvezla na Rebro, no s obzirom da je u pitanju bila Rota, završili smo na Zaraznoj. Tamo smo mu radili EEG koji je bio u redu i rekli su po potrebi se konzultirat sa neuropedijatrom. Ja luda i naivna sam mislila da se konvulzije više neće ponoviti i nismo išli kod neuropedijatra no prekjučer se opet ponovilo (( Ovaj put bez temp. Cijeli dan nije spavao, bila je nedjelja, inače je kompliciran što se tiče dnevnog spavanja, a cijeli dan je bio vrlo aktivan. Navečer je zaspao ko top, no ja sam ušla u njegovu sobu i naglo ga slučajno probudila.... on je progledao, zagledao se u jednu točku, i nešto mi rukom pokazivao i mrmljao... bio mi je čudan. Ja sam ga pozvala da pogleda prema meni, pogledao me ali tako tupo kao da gleda KROZ mene i kao da me uopće ne vidi.... tad sam mu opipala nogice i primjetila da je sav ukočen.... brzo sam zvala muža dajjjjj klizmuuuuuu...... dok sam krenula davat klizmu to je sve već prestalo,tijelo je postalo opušteno ali išlo mu je na povraćanje. poslije je zaspao kao da niš nije bilo.....

napad je izgledao malo drukčije nego 1.put, bio je puuuno blaži i kraći, čak si razmišljam je li to uopće bila konvulzja ili je to bila neka zbunjenost u snu?

Ipak, kopam vezu da dođemo što prije na EEg u bolnici....

Ne znam uopće kako da se ponašam,. stalno sam u strahu, on ide u vrtić i bojim se što ako mu se to tamo dogodi, trebam li ga kloniti od sunca..... strah je ogroman (((((

Da li je moguće da konvulzije nastanu uslijed jake iscrpljenosti i povećanja tjelesne temperature recimo od vrućine? mislim od sunca... jer taj dan kad je imao napad je baš bilo jako vruće cijeli dan a mi smo bili vani i ujutro i poslijepodne....

Gdje se vi kontrolirate, koje bolnice i koje neuropedijatre mi preporučate u ZG? KOlike su cijene kod Sabola?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

iva1602, mislim da to nisu konvulzije..
    dijete ti je bilo očito preumorno, naglo si ga probudila iz sna, još je valjda sanjao nešto pa zato..
    puno puta se dogodilo mojoj djeci da kad su bili preumorni ( dosta rano su prestali spavati popodne), da navečer kad su se probudili naglo ili za 1 h nakon što su zaspali imali su ko neke "napadaje"..nekad jače ili manje..nekad se znal i dići iz kreveta i hodati po krevetu, i kao da me ne poznaje..i onda se sami smire i dalje zaspiju..ali, to je bilo prije sad kad su veći je ok..
    bar ja tak mislim da je to i kod vas..

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ali ukočile su mu se nogice, to me brine????? i nakon toga mu se htjelo povraćat..... iskreno opće ne znam kaj da mislim, jel je konvulzija to bila ili nije, ali svakako je bilo čudno.....

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Iva1602 zar niste odmah u nedjelju otišli hitnom na Rebro? Za Sabola ne znam koliko košta, svojevremeno je pregled bio oko 450 kuna i EEG isto tu negdje. Ovo sto si opisala mogao biti i epi napad. Nisam doktor i ne želim te plašiti, ali vama treba hitna obrada. Što god da je bilo, bilo je, ali što prije saznaš kako postupati u tom trenutku život će ti biti mrvicu lakši. Govorim ti to iz osobnog iskustva. Inace sve vrste konvulzija su neke vrste epi napada. Neke prođu same, neke se liječe.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Iskreno to je sve skupa trajalo ovaj put dvije minute. tak da mi se nije išlo na Rebro jer sam se bojala da ga tamo ne ostave bez mene, a iskreno takvu vrtsu hospitalizacije maleni zbilja ne bi podnio.... prvi put sam na Zaraznoj bila sa njim , kad je imao napad u Rota virusu, pa je opet strašno prihvatio bolnicu i doktore. Užas.

Tražim neuropedijatra da što prije obavimo pregled.... ako preskutra ne uspijem preko te veze dobit Rebro, ići ćemo kod Sabola.

Ne znam ni kako ga natjerat da bude miran pol sata na EEG-u.... to će biti prava avantura...

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

iva1602, ne znam da li si u medjuvremenu bila na kontroli i sto je bilo, ali nama su bolnici rekli da moramo izbjegavati sunce, opcenito temperaturne izmjene toplo/hladno, ovo sto mi opisujes mi se cini da ipak nije konvulzija...sto je bilo?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

drage mame kao prvo jako mi je žao što se sve dešava s vašim klincima.Ja kao iskusna mama klinca kojem je na kraju dijagnosticirana epilepsija mogu samo reći da jako pazite.Sve te stvari pogotovo kad se ponove bi trebalo detaljnu obradu napravit.To znači naći jednog dobrog neuropedjatra koji će vas dalje upućivati.Draga Ivi meni je ovo što si ti opisivala izgledao nažalost kao jedan epi napad.Daj bože da griješim,ali idi do kraja stim i vidite što je.Definitivno klinci tj glavice moraju biti zaštićene od sunca.Želim vam tj vašoj dječici još jednom sve naj naj od srca,da se takvo nešto nikad ne ponovi.
    Mama BP dat ću ti samo jedan tip,neznam tko ti vodi malca,međutim budu li inzistirali na daljnoj obradi traži šefa,da nespominjem ime samo ne onog starog.Onaj mlađi je puno bolji,ima ljudski pristup za razliku od starog.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Sunce malo nadam se da je maleni dobro i da ce mu epi biti u najblazem mogucem obliku
    Nama je ct ili magnet odgoden do jeseni jer cekaju da bude nesto stariji. I ne smije se cijepiti zasada.
    Od zadnjeg napada nije imao temperaturu, frka me uzasno

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

draga jaffa neznam koliko je klinac star međutim ako nema odstupanja u razvoju,što se iskreno nadam sve će onda biti ok.Cijepljenje nije ništa što bi te trebalo brinuti,kledaj to s truge strane da su svi i o vako cjepljeni oko njega.Do jeseni pazite se sunca i za svaki slučaj diazepam klizme imat kod sebe.Ma vidjet ćaš da će na kraju biti sve ok.Želim ti puno snage da to sve preživiš.Znam kako je kad stalno živiš u strahu

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ima malo vise od 3 godine. Kazu da u principu nije problem sto je imao 4 napada nego sto je imao 3 u 4 mjeseca. Sto su se zaredali. Ma ja vjerujem da ce biti sve u redu Al strah je uvijek tu, tim vise sto od zadnjeg napada nije imao visu temp pa strepimo. Bez klizmi ne idemo ni kod pedijatrice

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

draga jaffa bit će sve ok vidjet ćeš držite se i nedozvoli da vas strah savlada i da neuživate u svom malcu.Znam da je lako reći ali stim se treba naučit živjet.Ja sam se postavila tako mogućnosi su svaki dan tu ali nemislim stalno o tome,bar se trudim

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Danas me mama zvala da je maleni zakurio. Trcala sam sa posla I 5min nakon sto sam dosla napad. Dali smo mu klizmu. Nakon nesto manje od pola sata drugi. Sad evo spava, u bolnici je a ja ne znam kud bi sa sobom. Samo ga mazim misic moj

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Prva temperatura opet, I svaki put mislim ma nece opet. I ovo gore sam pisala ima dva dana pa evo me sad

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Opet je imao nocas...
    3 u pola dana Evo u bolnici smo, on spava sada...

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Eeg je uredan. U utorak ide na ct.

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jaffa, drž' te se

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

O joj jaffa
    A ja sam mislila da je nama s 4x u tri godine bilo grozno! Drži se i misli pozitivno.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

jaffa, drž'te se!

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Isli po drugo misljenje privatno jer je za vikend dobio tresavicu dok je jeo sladoled i poceo nesuvislo pricat i ukocio pogled u desno. Ima malim promjena na eeg-u pod opterecenjem (pospanost i nakon dubokog disanja, blago hiperventiliran). Sumnja se na febrilne konvulzije plus, vise nema jednostavnih Treba napraviti mr po protokolu za epi. Dobit ce terapiju i kontrola za 3mjeseca. Nadam se da nece trebati ranije.
    Nisam ni znala da postoje febrilne konvulzije plus.
    Posljednje uređivanje od jaffa : 07.07.2011. at 22:33

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

plus su slozene konvulzije predpostavljam ( kad se ponavljaju cesto, duze traju, eeg nije u redu, nema temperature ili sl.)
    nama nikad nisu trazili ni mri ni ct, ne znam na osnovu cega salju na te daljnje pretrage...
    koju terapiju imate? tesko je prihvatiti terapiju ali opet, nadam se da vam je donjelo malo vise mira

kod nas je situacija OK...srecom i Nikola ne oboljeva bas cesto, bar ne s temperaturom...ali cim promislim da mi je imalo sumljiv zaboli me stomak i to je toliki stres da je to nesto neobjasnjivo...
    Posljednje uređivanje od tratincica : 15.07.2011. at 20:44

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e i...mi idemo na kontrole kod dr. Sabola i preporucila bi ga uvijek

pregled+eeg dode oko 1000 kn, kontrole nisu tako ceste (najmanje 6 mj, ovaj put nakon godinu dana, ovisi naravno o slucaju)

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj tratincica prvotno napisa Vidi poruku
    nama nikad nisu trazili ni mri ni ct, ne znam na osnovu cega salju na te daljnje pretrage...
    Mozda je to zato sto radis preglede privatno. Nama su vec kod prvog nalaza EEGa koji je pokazao zariste rekli da moramo sad po protokolu napraviti MR, medutim tada je ona bila u redu cekanja za otprilike 26 godine u Klaicevoj jer je trebala to odraditi sa anestezijom ... kako se takav nalaz EEGa ponavljao ponovo su nam rekli da moramo odraditi MR, ali kako je u meduvremenu Klaiceva dobila aparat obavili smo i tu pretragu pocetkom ove godine.

Leila je imala dva puta konvulzije u temperaturu, oba puta iz netemperature u temperaturu. Nakon konvulzija EEG je bio b.o. kasniji kontrolni je pokazao zariste lijevo i predlozena je terapija. Trazili smo drugo misljenje i odlucili ne uvesti terapiju, nalaz je jos uvijek sa tim zaristem, ali ona nema napada niti treskavica ili ovih odsutnosti koje spominjete. Nadam se da ce tako i ostati.

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Na mr nas salju iz Sabola zbog zagledavanja, promjene na eeg-u, sto su mu 6. u pola godine a 7. opcenito, sto su mu napadi sve duzi i drugaciji nego ranije i na sve nizoj temperaturi (zadnje na 37.8) itd. Nocu zna imat kako su rekli neuro napade, usred nocnih strahova grcenja i tako Doduse tamo ni u jednom trenu nisu iskljucili epi, cak nas upozoravaju na veliki rizik
    On je poceo sa Convuleksom, postepeno ga uvodimo pa cemo vidjeti.
    Kontrola u poliklinici za 3 mjeseca.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

jaffa držite se....
    točno znam kako ti je , evo i mi idemo sutra po drugo mišljenje kod dr.Barišić pa ćemo čuti što ona kaže

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kako je prošlo?

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

draga jaffa, mene nije bilo dulje vrijeme na ovom forumu, eto godišnji i tako i samo da ti kažem da mi je žao što vam se to događa. mi smo zadnje imali konvulzije (kao nesvjestice) u svibnju i od tada nije imao temperaturu. u međuvremenu smo obavili magnetsku rezonancu i neurologica je rekla da je nalaz uredan što se tiče žarišta koja su se uočila na EEG-u.
    drži se i čuvaj malenog. nadam se za sve nas da će nam to proći kad prođu ove kritične godine.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo i mene....ukratko.... misli da su to kod nje ipak jednostavne konvulzije jer je eeg bio potpuno uredan i predlaže ukidanje terapije... sad ćemo vidjeti kako će reagirati njezina neuropedijatrica hoće liu jse ljutiti što smo išli po drugo mišljenje...

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Crnkica drago mi je da je eeg uredan Nema se ona sta ljutiti, radi se o djetetu, mora znati da mu zelis najbolje. Pa nek se ona duri do prekosutra

Kolu

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma znam,ali naša ped. kaže da nam ona prepuruča da ne kažemo da smo išli po drugo mišljenje.-ma što god to značilo....
    e, sad sam ja skroz luda pa se bojim kako ću ja reagirati ako ona krene vikati na nas....

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Vjerujem da te frka. Ikreno, mislim da se nema sta derati na tebe, vi ste pacijenti i treba vas kao takve postivati. Ali naravno ima svakakvih nazalost. Drzim fige da sve prode super kako god bilo.
    Sto ste odlucili za terapiju?

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

za sada joj dajem još uvijek, a u 8 mjesecu smo naručeni opet na eeg i kontrolu pa ću vidjeti što kaže, želim vjerovati da će biti sve super pa da će ona i sama reći da joj ukida terapiju, a ako kaže da ne onda ćemo joj reći za drugo mišljenje.....držite nam fige

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

crnkica drago mi je da si dobila objasnjenje i drugo misljenje ... terapija bi se trebala postupno ukidati zar ne?
    Ukoliko naides na negodovanje zbog drugog misljenje, nedaj se smesti jer imas na to pravo i ako treba prijedi kod te lijecnice na Rebro ... kako sam ti napisala ranije najvaznije je da imas povjerenja u doktora i odlucis kojim smjerom zelis ici.

Mi nismo naisli na razumijevanje zbog trazenja drugog misljenja i doktorica je bila vrlo hladna i bezobrazna u razgovoru s nama, maltene da unistavamo dijete i svasta nesto ... ustala sam se sa stolice i uljudno pozdravila i prebacila kontrole kod doktorice koja nam je imala strpljenja za sva objasnjavanja i nije nalazila za uvredu to ako se i ne odlucimo za nju, vise puta nam je naglasila da imamo izbor odluciti na koji nacin cemo tretirati stanje i objasnila nam koje su prednosti i posljedice oba postupka.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

srecice i ja očekujem nerazumijevanje, ali se nadam da ću imati hrabrosti kao što si ti imala i izuači bez povišenih tonova i napetih tenzija

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi smo dobili termin za mr. Kraj prvog mjeseca 2012! Samo za pola godine

Stranica 4 od 9 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •