Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Ne Želi Žvakati

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim da se nisam dobro izrazila u prvih par pokušaja

Elem, ako nije jasno, moj savjet je prestati totalno miksati ODMAH (nikako nisam za onu "miksaj sve dok ne bude spreman žvakati" - jer kako će naučiti žvakati ako stalno dobiva miksano?), i i početi prelaziti na ne miksanu hranu malo po malo (bez obzira koliko se djetetu ne sviđalo što nije totalno miksana, jer sada dok je mlijeko glavna hrana možemo si priuštiti luksuz da dijete ne jede jer mu se ne sviđa da tu i tamo naleti na neki komadić - gadno je kad mu sva druga hrana treba biti glavna a ono je neće jesti ako nije miksana - e to JE problem. Dakle, da se ne bi našli tu, polako se sada počnite odmicati od totalnog miksanja.)

A da biste bili u stanju sve to izvesti, ne smijete se opterećivati količinom hrane koju dijete jede, to je jedan od glavnih uvjeta za uspjeh

A vi koji još niste počeli s dohranom i samo čitate, bježite od miksanja pod svaku cijenu - ukratko

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da se nisam dobro izrazila u prvih par pokušaja

Elem, ako nije jasno, moj savjet je prestati totalno miksati ODMAH (nikako nisam za onu "miksaj sve dok ne bude spreman žvakati" - jer kako će naučiti žvakati ako stalno dobiva miksano?), i i početi prelaziti na ne miksanu hranu malo po malo (bez obzira koliko se djetetu ne sviđalo što nije totalno miksana, jer sada dok je mlijeko glavna hrana možemo si priuštiti luksuz da dijete ne jede jer mu se ne sviđa da tu i tamo naleti na neki komadić - gadno je kad mu sva druga hrana treba biti glavna a ono je neće jesti ako nije miksana - e to JE problem. Dakle, da se ne bi našli tu, polako se sada počnite odmicati od totalnog miksanja.)

A da biste bili u stanju sve to izvesti, ne smijete se opterećivati količinom hrane koju dijete jede, to je jedan od glavnih uvjeta za uspjeh

A vi koji još niste počeli s dohranom i samo čitate, bježite od miksanja pod svaku cijenu - ukratko
    Osobno mislim da je ovo dobra teorija. Također osobno poznajem mamu čije je dijete počelo dohranu sa 6 mjeseci i to u kockicama, znači ne miksanu, ne gnječenu hranu, već narezanu na kockice (npr. kuhana mrkva narezana i sl.)
    Ali kod mene se to pokazalo samo kao teorija.
    Jer, moje starije dijete, koje je bilo spremno za dohranu od svog cca 7. mjeseca i jelo dobro, prema tablici i to fine količine hrane i broj obroka prema preporukama, tražilo je da mu se hrana sitni, ne gnječi, ne sasvim izmiksa, ali nešto između. Prvi zub je dobila sa 13 mjeseci, sa 20 meseci je imala jedinice i pomalo četvorke, sa čim bi ona mogla žvakati komadiće mesa?
    Moja mlađa cura nije počela jesti do iza 15. mjeseca, do 12. je bila doslovno na sisi, okretala glavu na pogled žlice, a kamoli da pomisli da proba okus ili teksturu. Kada je nakon 15. mjeseca počela jesti, jela je - u komadićima. Voli gnječeno i male komadiće, nikako smiksano.

Ako dijete ima nagon za povraćanjem, ne prija mu tekstura, ne vidim razloga za mučenje i učenje nečega što će vjerojatno za par mjeseci "sjesti " na svoje mjesto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •