Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 60 od 60

Tema: Kako razmaženu mačku prilagoditi na dolazak bebice??

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Aaa baš mi ga žao, ma moraš si ga malo da zna da je voljeni

Ja sam izbjegavala nabaviti macu dok je mali bio još beba samo iz straha,
    kažu (a ima slučajeva), poznato je da se mace vole smjestiti na našto toplo...
    bilo je slučajeva gušenja malih bebica, tako da sam se bojala i htjela izbjeći brigu o tome
    gdje je mačak ...
    zato nije na odmet biti na oprezu dok je beba mala.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

ajme... maca se super ponaša, dođe gore i legne pred vrata kao da ga čuva... miš mali...

moram preimenovati temu u: kako smiriti ljubomornu babu??????????
    jer ovo što mi doživljavamo svaki dan od nje zadnjih 5 dana je urnebes... doslovno se vidi na faci kako je ljubomorna što je sva pažnja usmjerena na moje malo čudo, a što nju nitko ne ferma ko prije (mislim ferma ju se, i kuha se i pere i pegla, ali nitko za kavom ne želi s njom više pričat jer su starcima uči i priča usmjerene na Nou, ili stalno blebeću samo o njemu...)
    Posljednje uređivanje od andynoa : 02.04.2011. at 11:37

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

..isteklo mi vrijeme za edit...
    jučer je materi izjavila da kako to da se nije u srijedu išlo u slavoniju na groblje, već se ide u nedelju, da mora obavezno i moja mater ići sa starim, da ja mogu sama s djetetom, da će ona kuvat (a kuhinje se dotakla nije zadnjih 10 godina).. mater je popizdila, mogu ja sama, ali mi se malo teško sagnut zbog boli u leđima, tako da mi mater pomaže kod nekih stvari..
    danas isto rasprava i komentar, da bebu treba ostaviti kod kuće kad se vratim na fakultet???? imat ću vanredna predavanja petkom i subotom od 9.mjeseca i to 500 km od kuće.. pa šta sam ja veslo sisala da dijete ostavim doma... može matera ići sa mnom i pričuvat ga dok sam ja na predavanju, pogotovo ako budemo dojili i tada, što se iskreno nadam da hoćemo...

cure moje, šta ja proživljavam u ovoj kući, to su vam urnebesi... moram počet pisat lnjigu jer je ovo tek početak...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Definitivno nije lagano živjeti u kući gdje je više generacija....zato svaka ti čast što to možeš, ja to ne bi mogla. A s obzirom da se ne možeš iseliti, probaj se isključiti i furat svoj film.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Definitivno nije lagano živjeti u kući gdje je više generacija....zato svaka ti čast što to možeš, ja to ne bi mogla. A s obzirom da se ne možeš iseliti, probaj se isključiti i furat svoj film.
    zasad se mogu isključiti i oglušiti na neke stvari, a isto tako i odbrusiti (ko danas za ručkom) ma koje to osobe pitaju babu od 85 godina šta meni treba za dijete (govorim o familiji) pa zar je tako teško nazvati mene i pitati mene šta mi treba, šta baba zna šta mi treba, nit vidi nit čuje, nego smrdi ko futavac i takva mi se nad dijete unosi.... BEZOBRAZNA SAM ZNAM, ali ne mogu je podnijet, nit nju, nit njezine komentare, niti njezine kombinacije kako treba ovo, ono....prešućivam dosad sve, odbrusila sam joj par puta, ali mislim da to nije dovoljno...

jadna ja, dobit ću opomenu od admina ako nastavim ovako!!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

andynoa, molim te da se topic ne pretvori u pričaonicu. odnosno, da ne nastavi to biti.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Lotta prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas nije bilo nikakvih problema. Čim smo stigle iz bolnice, dopustila sam maci da ponjuši malenu. Dva puta sam je našla u bebinim kolicima, malo sam vikala i nikad više nije ušla u njih. Ponekad kad malena zaplače, dođe provjeriti što je, ali uglavnom uopće ne obraća pažnju na nju.

Ne znam što će biti kad malena počne puzati/hodati, pa kad se baš budu susretale, ali za sad nema nikkvih događaja između njih dvije.
    evo da se vratim malo na ovu temicu... sad sam je se sjetila...
    Čupko je dobro, maze ga svi pomalo i daju mu pažnju, nije pobjegao (jest da bi mogao sada jer mu je ljubavnica nestala bez traga [mala tigrasta vanjska mica maca]...

Zašto sam te citirala Lotta? ne da sam ga našla u kolicima nego se popeo i u viper (ja imam neki ko ljuljačka).. ajme smijeha onda, isto malo sam se izderala i rekla mu da se to ne smije.. i nije više nakon toga..vratio se u svoju košaru, i na pod ispred sobe...
    A dok Noa plače bježi glavom bez obzira...

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Haha, moja je jednom ušla u viper, pa sam ga upalila (na baterije je) i toliko se pripala da ga u širokom luku zaobilazi..

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

baš mi je bilo zanimljivo čitati sve ovo jer i ja doma imam razmaženu "mačketinu" (to je od milja). sad sam 28 tjedana i stalno razmišljam kako će to biti kad nam dođe bebica, jer naša micika i nije baš oličenje mazne mace. ni u jednom trenutku do sada nisam razmatrala ideju da bih je "izbacila" iz stana, i već sam se nekoliko puta morala opravdavati ljudima koji smatraju da mačka i beba jednostavnu ne idu skupa i kvit.
    živimo u jednosobnom stanu, tako da nema dječje sobe, nego je dnevni boravak ujedno i naša spavaća i bit će dječja. maci je dozvoljeno kretati se gdje god poželi (doslovno!), ali naravno da kad hoda po elementima ili stolu, da prije kuhanja ili jedenja sve pomno brišem. ne moram ni govorit da spava s nama u krevetu. što se tiče osiguravanja da ne skače u bebin krevetić, moja ideja je da preko njega objesimo baldahin pa će joj to biti fizička prepreka. pandžice ćemo redovito rezati, dlaku češljati, pojačati čišćenja stana i naravno da ću paziti da je ne ostavljam samu s bebicom, a kasnije pretpostavljam da kad bebica propuže i prohoda, maca će je vjerojatno izbjegavati (kao što bježi od svih klinaca koji je žele navlačiti). nadam se da ćemo se i mi svi do tada preseliti u našu kućicu iz snova pa će svi imati dovoljno životnog prostora.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

mikisan, ne treba ti baldahin ako ti je maca mazna ko moja, pogotovo ako kažeš da joj i kandže režete, i ako te sluša.....

ako imaš krevetić sa ogradicom to je sasvim dovoljno, jer ona neće skakati unutra ako je mazna mačka ko moj, i ako sluša (barem moj nije još skočio)... pogledao je šta ima u kinderbetu, dok sam ja rekla NE TAMO okrenuo se i legao na pod.. to je bila njegova reakcija...
    i odtad uopće ne zalazi u sobicu s bebom, već leži ispred nje na podu dok mu se da, a ak mu se ne da ode dolje na svoj jastuk u košaru...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •