Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 404

Tema: Nestrpljivo očekivanje (u očekivanju Godota)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam svoj zadnji pregled obavila prekjučer i sad mi ih je stvarno dosta
    najvjerojatnije više ne idem ni na jedan do kraja

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja jos ni spol ne znam
    Idem 28. valjda ce se prase malo napokon okrenut i pokazat sta ima....
    Sad sam 25. tj.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Evo js u 34. tjednu i još ne znam spol. Prvo je u 22. tjednu kao bila cura, onda u 30. dečko, ali dr. nije bila sigurna.
    Neće se zvrk-ica nikak namjestit kako spada, i tako je stalno, još otkako joj je dr. htjela izmjerit nuhalni nabor. Izmjerila
    je ali jedva.

Lut, koliko si pregleda (vaginalnih) imala? Pretpostavljam da si ih i ti izbjegavala.
    Ja bi htjela roditi na SD (kamo ne spadam), pa bi trebala nekoliko pregleda tamo obavit, valjda od 37. tjedna. Moram priznati da me frka, u ovoj trudnoći nisam obavila niti jedan, u prošloj svaka četiri tjedna, Samo sam jednom otišla na privatni vaginalni uzv da mi izmjere duljinu grlića i bilo je ok, 3.5 cm u 22. tjednu,
    nisam dalje brinula o otvorenosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lut, koliko si pregleda (vaginalnih) imala? Pretpostavljam da si ih i ti izbjegavala
    nažalost, previše za moj ukus.
    napravila sam neki kompromis, odbila neke stvari, prihvatila druge. nisam prezadovoljna time.
    zato mi je sad dosta i do kraja ne idem više na ništa (a sad bi me tek čekalo pregledavanje svaka 3 dana, CTG-i, amnioskopije ... tome sam rekla : ne hvala, nema šanse)

s druge strane, željela sam imati što "čišće" papire obzirom na porod kakvom se nadam

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

(a
    sad bi me tek čekalo pregledavanje svaka 3 dana, CTG-i, amnioskopije ... tome sam rekla : ne hvala, nema šanse)
    Tako je, tog mene i jest frka. Prošlu trudnoću sam prenijela i morala sam dolaziti na sd svaki drugi dan. A tko zna kako će me dočekati sada, ovako bez papira, mislim imam samo uzv knjižicu i trudničku. Nema veze, pripremit ću se na jezikovu juhu.

s druge strane, željela sam imati što "čišće" papire obzirom na porod kakvom se nadam
    A za ovo ti čvrsto držim fige, i da sve bude u redu.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam svoj zadnji pregled obavila prekjučer i sad mi ih je stvarno dosta
    najvjerojatnije više ne idem ni na jedan do kraja
    Blago tebi, ja ću u petak i nadam se da je to zadnji i da ću ipak roditi malo prije termina pa da ne moram svaka dva dana na kontrolu.

Koksy doći ćeš i ti na naše, a mi se ne možemo vratiti unatrag (a ništa nam ne fali), brzo će ti to proći, dan za danom pa će proći i mjesec i doći će red i na tebe, a do tada uživaj.
    da i nadam se da će beba konačno pokazati spol

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da se javim - jučer obavila još jednu kontrolu kod ginića koji mi vodi trudnoću i uzela uputnice za ctg i amnioskopiju za slučaj potrebe.
    Bebica ima oko 3700 g, ali doc veli da bi mogla biti i 4 kg, jer je velika pa je teško izmjeriti sve te obime u mm. Uglavnom, gledao me UZV i slušao bebino kucanje srca, a količina plodne vode je OK.
    Rekao mi je da mogu od sutra pa nadalje u OB Knin na ctg, pa dalje kako oni odrede.
    Sad sam sve živo prekopala da pronađem točan datum punkcije i transfera i po tome je točan termin sutra, a po ZM bi bio tek 30.03.
    Ovdje pregledavaju u početku svaki 2. dan, a što je dalje svaki dan. Nadam se ipak da ću izbjeći amnioskopiju - svi vele da je to ružno. Ima li tko ovdje iskustva? Kako to uopće izgleda?
    Svi su onako napeti kad pročitaju u trudničkoj da je IVF pa pušu i na hladno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

amniskopija se sastoji od jedne male cjevčice koju ti uguraju kroz rodnicu kako bi vidjeli kakva je plodna voda.
    radi se samo ako si otvorena, ne mogu (i ne smiju) ti to gurati ako si zatvorena.
    ne bi trebala biti bolna.
    ali, kao i svako drugo prčkanje, može inducirati porod

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice hvala na odgovoru-sad mi je lakše...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I jos bi trebala znati da poslje amnioskopije mozes lagano krvariti, kazem ti cisto da se ne preplasis. Jasno ako je krvarenje obilno javis se ljecniku.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

amniskopija se sastoji od jedne male cjevčice koju ti uguraju kroz rodnicu kako bi vidjeli kakva je plodna voda.
    radi se samo ako si otvorena, ne mogu (i ne smiju) ti to gurati ako si zatvorena.
    ne bi trebala biti bolna.
    ali, kao i svako drugo prčkanje, može inducirati porod

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    I jos bi trebala znati da poslje amnioskopije mozes lagano krvariti, kazem ti cisto da se ne preplasis. Jasno ako je krvarenje obilno javis se ljecniku.
    slažem se s vama, ja sam baš danas bila na pregledu i dr. radio amnioskopiju, a kao i svaki pregled mene nije ništa boljelo, a za sad nije ni bilo krvarenja, sve ok.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas bila na ctg-u. Dr. radio i pregled (užas, sa onim metalnim što širi, pa me svugdje ispritiskao) i nakon toga amnioskopiju.
    Sad me boli sve živo da i trudovi počnu ne bih ih znala prepoznati...
    Htio me zadržati u bolnici jer sam IVF i kao oni to prakticiraju 7 dana prije termina.
    Uglavnom, beba OK, CTG OK i plodna voda je u redu, nisam otvorena i odbila sam hospitalizaciju i potpisala da to odbijam na nekoliko mjesta
    Sutra ponovo ista procedura ujutro i izgleda i isti doc, jer je jedan dežuran preko vikenda...
    A isti mi je bio na prvom porodu i bio je super, a sad sam očajna - ja ne bih rodila prije ponedjeljka

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim koje gluposti, ivf pa tjedan dana ranije u bolnicu. poludim kad to čujem.
    ja ću biti hospitalizirana u 36.tt (nadam se da prije toga neću završiti u bolnici) ali zbog blizanačke trudnoće.
    a moja vesnare, kako je meni tvoja trudnoća proletila! brzo mi ide i moja doduše...

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pinky hvala ti na podršci - baš sam ljuta što me radi toga tretiraju drugačije. Držim ti fige da sve prođe u redu. Ideš u Split? Hoće li ići na vaginalni porod ili su ti predložili carski?
    Susjeda koja je prenijela prirodnu trudnoću išla je svaki drugi dan na ctg i nisu joj gledali plodnu vodu, a i sestru sam pitala i rekla mi je da se dolazi svaki drugi dan na ctg.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

izgleda da mi ne gine carski zbog heparina i blizanaca...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vesna, pa nemoj otići sutra i gotovo
    otiđi u ponedjeljak.
    btw, ti si još uvijek u terminu, nisi ga prošla, i ne moraš svaka 2 dana na sve te preglede ako ne želiš.

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vesna, pa nemoj otići sutra i gotovo
    otiđi u ponedjeljak.
    btw, ti si još uvijek u terminu, nisi ga prošla, i ne moraš svaka 2 dana na sve te preglede ako ne želiš.
    Ma ne bih ja rado, ali mi je u trudničku napisao da dođem sutram u 10,30 sati, a može me dopasti baš taj doc na porodu...
    Zaboravih reći da mi je rekao da dođem u bilo koje doba dana ili noći ako počnu trudovi ili pukne vodenjak

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas prošla samo sa ctg-om jupiiiiiiiiii
    Doc mi je napisao sutra kontrolu, ali i naglasio da ponesem torbu i da bi trebala ostati. No on nije sutra pa ako porod ne krene, nema toga što će mene zadržati u bolnici bez potrebe.
    Uglavnom, čini mi se da je bebica danas mirnija u odnosu na dosadašnje šutanje, pa možda ipak krene do sutra ili sutra.
    Sin se rodio ponedjeljkom - možda će i kći

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

vesnare, ti si ko ja, nebi u bolnicu nizasto, ja sam ih 4 prsta otvorena i s trudovima koji su se vidjeli na ctg-u trazila da idem doma nakon sto su mi rekli da necu rodit prije jutra, bilo je tek 6 popodne. Srecom nisu me pustili, rodila sam brzo nakon toga. A onaj papir da odlazim na vlastitu odgovornost sam potpisala vec 4 puta i nijednom nisam pozalila. Kao ni sto sam odbila indukciju sa 40+6.
    Iako, jasno, uvijek treba dobro procjeniti situaciju prije nego se donese odluka da zelimo doma.

Drzim ti fige da porod krene sam kad beba bude spremna doci ti u zagrljaj i da prode brzo i najmanje moguce bolno!

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odradili još jedan ctg i amnioskopiju - sutra ponovo ctg i još jednom potpisala da odbijam hospitalizaciju.
    Uvjeravaju me da se kod IVF-a zna točan datum pa da sam od tog datuma trebala ostati ležati u bolnici...
    Ja samouvjereno da mi je po ZM termin tek 30.03.
    Istina je da me je malo strah, jer sam sina rodila točno na termin, ali su mi se tada svi datumi poklapali - odnosno termin mi je bio na isti dan i po ZM i po punkciji i transferu.
    BTW plodna voda je mliječna, otvorena sam 2 prsta, od trudova ni t, ctg uredan, iako sam se isprepadala, jer sam bila sat vremena prikopčana, a beba kako se pomakne izgube se na sekundu-dvije otkucaji, te je čak u par navrata pokazivalo 67 i 70 i nešto otkucaja. UH!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa kakve veze ima što se zna točan datum začeća, pa nije da se sve bebe rađaju točno 40 tjedana nakon začeća, pa ako znaš točan datum začeća znaš i točan datum rođenja :rolleyes:
    beba se rađa kad je spremna, nekima je dovoljno 38 tjedana, nekima treba 42 tjedna, nema to nikakve veze s točnim datumom začeća. ajme kako su, ne znam, kratkovidni

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

uh izgleda da je opsadno stanje čim prijeđeš termin.

vesnare, u svakom slučaju sretno, i da se brzo otvoriš.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

evo još malo i mi ćemo uskoro samo još čekamo taj sretan dan .....
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima koji su u iščekivanju i da sve prođe ok

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam danas ušla u 39. tjedan.
    jučer mi je otišao čep, a zadnjih par večeri imam kontrakcije.
    i tako, uživam i čekam

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sretno!

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj Lut, prekrasno

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

evo i mene sve po starom, čep je još na mjestu tu i tamo koji trudić i ništa drugo, samo osjećam malo bolove u zdjelici a nadam se da je to dobar znak da se tijelo sprema za porod, a i da se beba polagano spušta

a ako se ništa ne promjeni do sutra, onda ću na pregled pa da čujemo kakvo je stanje

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    samo naprijed

uskoro ljubiš svoju bebicu, znam ja to!!!!

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo da vam se javim da mi je 28.03. u 20,30 puknuo vodenjak, počeli trudovi i tako da ne duljim - 29.03. u 04,15 rodila sam Patriciu tešku 4100 i dugu 52 cm. Na porodu mi bila prekrasna babica i dr. Hemerich. Nisu davali drip, a epiziotomija više predostronosti radi zbog starih šavova i veličine bebe. Sve ostalo kasnije...
    Katarina i Lut neka vam bude što prije i što bezbolnije - drim fige!

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj vesnare prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da vam se javim da mi je 28.03. u 20,30 puknuo vodenjak, počeli trudovi i tako da ne duljim - 29.03. u 04,15 rodila sam Patriciu tešku 4100 i dugu 52 cm. Na porodu mi bila prekrasna babica i dr. Hemerich. Nisu davali drip, a epiziotomija više predostronosti radi zbog starih šavova i veličine bebe. Sve ostalo kasnije...
    Katarina i Lut neka vam bude što prije i što bezbolnije - drim fige!
    Aaaaaaaaaaaa, pa čestitam draga!!!!
    Sve najbolje tebi i velikoj i zdravoj curici...
    Držim fige za što bezbolniji oporavak...
    Ljubimo te i ja i moj Noić...

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

vesnare čestitam ti od srca!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vesna, super čestitam

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Lutonjica, katarinam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    za slatko iscekivanje, neka sve prođe brzo i u najboljem redu

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    Lutonjica, katarinam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    za slatko iscekivanje, neka sve prođe brzo i u najboljem redu
    xxxxx
    i javite nam se što prije, da se bacimo u čestitare

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mene se nakon odlaska čepa sve umirilo

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Joj, da se i ja pridružim ovom očekivanju... Zadnje tri noći imam bolne kontrakcije - prošlu noć najjače (jedna svaki sat) - već sam mislila super to je to - budu sad češće, i onda zaspala - sve prestalo Termin bio 1.4. a sve me dolje boli već, čak i cijelo vrijeme ko neki grč.... Čep se još uvijek drži, plodna voda mliječna, ja zatvorena... Pa koliko te kontrakcije prije poroda mogu trajati? Ma sad mi je puno jasnije kak žene popuste kad im dr. kaže ajte vi na indukciju pa ćete još danas imati bebu u rukama... Oke je malo boli, ali po noći ne spavam od kontrakcija, po danu nastojim biti što aktivnija (sve da krene više) i padam na kraju s nogu od umora (možda su mi i zbog toga te kontrakcije tako bolne). Sve se na kraju bojim jel s bebom unutra sve u redu - ona se dosta umiri kad se maternica krene grčiti, kasnije se rita uobičajeno. Makar mi se čini danas nešto mirnija...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Tincha, necu te utjesit, al ja sam imala po 7-8 kontrakcija u satu od 30. tj. Morala sam piti Normabel da se to malo smiri pa su poslje bile 1-2 u satu. Znale su biti bolne pogotovo ako sam u tom trenu hodala, budile su me i ponoci, mislim da zadnjih mjesec dana trudnoce nisam ni spavala, sto od njih sto od stalnog dizanja na wc a ponajvise jer je bilo opako vruce ljeto i nikako se nisam uspjevala ohladit. Rodila sam sa ravno 41 tj. a indukciju sam odbila dan prije. Mislim da, dok je ctg uredan i plodna voda mlijecna, nema potrebe za indukcijom iako jaaaako dobro znam koliko su teski ti zadnji dani.
    A to da se beba umiri dok traju kontrakcije je sasvim normalno, ja ih u ovoj trudnoci imam od 20. tj. i beba uvijek bude potpuno mirna dok ne produ, cijeli trbuh mi se izoblici i mogu tocno vidjeti obrise bebe tako da uvijek znam gdje mu je guza a gdje glava.
    Rodit ces svakako vrlo brzo i drzim fige da bude najljepse moguce

Lutonjica, znas i sama da cep moze i 2-3 tjedna prije ispast. Vrlo brzo cemo i tebi cestitati

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sad vidim da još neznam dosta toga. nisam znala da može cep ispasti toliko ranije prije poroda. a ja mislila da cim ispadne da ce krenit i ostatak-bolovi,plodna voda itd.i da moran u bolnicu onda. eto koliko me moj ginekolog obavjestio.od frendice dokt o svemu prica,a moj je u zadnje vrime ,taman kad sam pred kraj užas.sve saznam na forumu i po ostalim stranicama.ccc

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Vesnare čestitke na bebi

Tincha naše su se bebe valjda nešto dogovorile pa neće van, kad se moraš javiti na kontrolu?

kod mene ništa novog, sve po starome samo čekamo....... kontrola tek u utorak ak nebude ništ do tada.

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Vesnare, Patricia je prekrasna...

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala cure
    Eh, nisam napisala da je moja beba bila prekrivena verniksom pa je doc komentirala da je po tome čak malo prije termina, pa sad ti budi pametan.
    Znam kako vam je to iščekivanje - šaljem vibre da vam vrijeme proleti i da što prije držite bebe u rukama

hejena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Već sada sa 35+4 nestrpljivo iščekujem.. bh kontrakcije (dosta bolne) imam već više od 4 tjedna i isto me bude i po noći pa sam sad već luda od ne spavanja i povremenog paničarenja jel to TO! a šta će biti ako mi se otegne do 41. .. kao koksy... ne znam ..

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj hejena prvotno napisa Vidi poruku
    Već sada sa 35+4 nestrpljivo iščekujem.. bh kontrakcije (dosta bolne) imam već više od 4 tjedna i isto me bude i po noći pa sam sad već luda od ne spavanja i povremenog paničarenja jel to TO! a šta će biti ako mi se otegne do 41. .. kao koksy... ne znam ..
    Ako se otegne rodit ces malo kasnije
    A osluskivanje tijela, konstantne misli da je krenulo cim negdje malo zaboli, cim kontrakcije budu malo cesce, cim se beba malo umiri...su sasvim normalne i mislim da to apsolutno svaka trudnica prolazi. Ja sam "radala" valjda 2 mjeseca
    I jasno da nikako nisam mogla shvatiti kako cu znati sta su pravi trudovi...dok ih nisam dobila...onda sam definitivno znala o cemu su mi tolike zene pricale

hejena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma ja već jednom jesam prošla početak poroda.. i definitivno nakon 15 sati trudova znam što su trudovi .. ali ovi moji lažnjaci su meni potpuno isti kao i oni s kojima sam kod prvog poroda išla u bolnicu.. tako da.. sada čekam nešto jače

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Ja potpuno isto ko hejena odradila sam 14 sati trudova - kad mi je s prvim djetetom pukao vodenjak, javili su se upravo ovakvi slabog intenziteta i to na razmak od 6min pa si ti misli...
    Znam jako dobro što su pravi trudovi i ovo još definitivno nije to - ali.... Ah, idem sama sebi na živce A tek sam nekoliko dana prenijela...
    A sad me još čeka pranje mozga moje mame i svekrve jer mi se sestra izbrbljala kad mi je bio termin One su sa svakom trudnoćom bile na indukciji jer se to tako onda radilo - da ti bude tvoj doktor na porodu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja također u prve dvije trudnoće nisam imala nikakve pripremne trudove, kad sam osjetila prvi - to je bilo to. samo su jačali i na kraju - porod.
    sad sam ih imala par dana, pa otišo čep, pa odonda više nema trudova ...
    skroz drukčija priča

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

evo mene sa ljepim vjestima, krenulo je
    od jutra osjećam neki pritisak i bol u donjem djelu trbuha (nešto nalik na menstrualnu bol) i tako polagano...... negdje oko pet počela osjećati lagane bolove u leđima, ali ne u redovitim razmacima i sve tako cijelu većer dok nisam uzela mobitel u ruke i malo pomalo shvatila da se radi o trudovima, bar se nadam..... i evo pokušavam zaspat al ništa, to je to .....
    razmak između je nekih pet do šest minuta i stvarno mislim da je krenulo i da je duga noć a i jutro pred mnom a i to da ću nadam se začas ugledati svoju bebu

još ću malo pa ću zvat šogoricu da dođe pa da se spremimo i da me vozi u bolnicu i da sa mnom dočeka bebu.

javit ću se, nadam se sa ljepim vjestima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uživaj lijepo porod vam želim

big milky mum avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

joj kak je uzbudljivo vas čitati!
    uživim se ko da idem s vama roditi

katarinam sretno!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Katarinam, nadam se da se vec mazis s bebom, a ako ne zelim ti brz i bezbolan porod!

Stranica 5 od 9 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •