Da,to me je i zbunilo.
Onda su moje ni vam ni tam,ni suve ni mokre,ali su mi ok.
Kod nas bi neko vec slomio vrat na "mokro"sjajnim,a te"suvo"mat bi slomile moje zivce![]()
Da,to me je i zbunilo.
Onda su moje ni vam ni tam,ni suve ni mokre,ali su mi ok.
Kod nas bi neko vec slomio vrat na "mokro"sjajnim,a te"suvo"mat bi slomile moje zivce![]()
ajme koja nauka o pločicama ...
ja uzela prve svijetle na koje sam naletila, sjajne, malo "šatirane", dovoljno debele, povoljna cijena.
na njima se vidi samo blato ako ga doneseš, kad se obriše vodom - sjajne i čiste. bau nešto... ono kod soliduma...
i silno sam sretna jer više nemam ZELENI pod u kuhinji.
Ja sam si takve uzela za terasu. Tamno smeđe. Kako terasa još nije u upotrebi-čitaj: drložnica, nemam iskustva baš previše. Ali koliko zasad imam, vidi se svako g... na njima. Ali ja sam tip koji sve trpi za estetiku.
U kupaonici imam crne sjajne sa strukturom na podu, znala sam da će sve sve živo vidjeti, ali sam ih svjesno odabrala jer su mi prelijepe. U drugom srebrne kao s nekim bradavicama. Isto se vidi svaka kap koja padne, a pada ajme...to baš moraš ribati kad se osuši. Stvar je i koliko te to sve opterećuje. Mene u posljednje vrijeme ne previše, razvijam selektivni vid, kako netko reče...
Eh da, šećer na kraju, ostatak stana mi je u tamno smeđem parketu, i hodnici, i kuhinja...
Iskustva iz prethodnih stanova:
mat bež na podu u kupaonici-odlično
mat antracit sive u kuhinji-koma
bijele sjajne u kupaonici-koma
govorim sve za podne pločice
Posljednje uređivanje od ivancica : 02.04.2011. at 01:46
I ja imam u kuhinji i kupaonici mat imitaciju drveta i pregrozne su. I jesam uzela neke najjeftinije i najlošije kvalitete, ali meni su bile najljepše i super su mi se uklapale u ostali namještaj.
A sad... sad bi ih od jada čupala golim rukama. PRE-GRO-ZNE za očistiti, stalno su prljave. Osim toga, već mjesecima na njima stoji neočišćeno ljepilo od parketa, nisam bila puno u stanu i nisam stigla očistiti i samo čekam kada dođem sa razrijeđivačem i skužim da su ga upile... Bit će svega :angry:
ah pločice...neiscrpna tema, bar kod mene
mi u kuhinji imamo žute pločice, podne i zidne,stare 20 godina,to su još stavljali svekar i svekrva,nisu ni sjajne ni mat, nešto između ( valjda) i kad se gleda prema svjetlu vide se flekice na njima,ali ja ih po potrebi prebrišem, običnom vodom i krpom podne,te sredstvom za prozore zidne - i prekrasne su,Nekad je to svaki dan, nekad 2 puta tjedno.Izuvamo se kad ulazimo u kuću, pa to onda nije blato, nego uglavnom mrvice i flekice koje naprave moje dijete i papiga koja, kad pije vodu, i pritom lamata krilima kao utopljenik, leti na sve strane
U kupaoni, na zidu i na podu sjajne,isto stare 20 godina,i vide se kapi od vode,ali krpa i ono čudo za pranje stakla i kao ogledalo su...
a moja mama,dobro da nije "mlade dobila", a i ja dok sam živjela s njom - mat, zidne, pločice u kuhinji-kako god i sa čime god sam brisala i prala, uvijek musave, ma uuužas jedan
i sva sreća počele te pločice padat (a majstor ih postavljao pred 20 godina)i mama odmah hop,kupila pločice sjajne, stavila, i sad uživa,žena se preporodila (rekla nikad više mat pločice u njenu kuću)
eto, odužila ja
zaključak: onaj tko voli da mu je baš čisto brisat će redovno,bez obzira vidi li se nečistoća ili ne na njima,ali mislim da se sjajne pločice ipak lakše održavaju, bar vidiš rezultat kad ih obrišeš, a za brisanje-krpa i voda![]()
eh da, evo na avataru vidite te žute u kuhinji![]()
Zna li netko...koji dućan sanitarne opreme u Zagrebu drži Gorenje pločice? Dosad sam bila u Ferotermu i Petrokovu i nisam na njih naišla. Koje su im cijene?
Mi kupili neki dan u bauhausu podne od gorenja. Snizene na 60kn jer izlaze iz prodaje. Vjerojatno imaju jos pa odi pogledat
Iz koje kolekcije odnosno jel ima neki izbor da možeš naći zidne i podne iz iste kolekcije?
To je bilo iz kolekcije ali mi smo samo podne uzeli. Podne tamno crvene, zidne neka bež, i bordura. Ako su imali te od gorenja, vjerojatno imaju jos, ali nisam gledala jer smo htjeli crvene
Znači, ima izbora? Jel to na Jankomiru? Mene zanimaju sjajne bež ili bijele ili ovako nešto:
http://www.gorenje.hr/proizvodi/kera...rogram/zebrano
http://www.gorenje.hr/proizvodi/kera...-program/zarja
Super info.Hvala.
Baš su mi lijepe. Pogotovo na prvom linku.
Ja isto imam sjajne beige i smedje, al spanjolske Keraben Tiffany. Kupili smo ih u Ferotermu. Jako su lijepe, imaju visoki stupanj ravnosti pa ih je teze postaviti, al nama je savrseno napravljeno. Imam 4 velike reljefne za dekor i to se super uklopilo.
Pokusala sam pronaci na netu neku slicnu kupaonu, al nema. Dekor je jako skup. Plocice nisu medju jeftinijima, al bile su na akciji. Ja zadovoljna.
Na zitnjaku. Da ne bi bilo zabune, mi smo uzeli podne ali nisu sjajne, ja sam samo htjela reci da imaju od gorenja asortiman, a jel imaju sjajne podne, to ne znam, nisam gledala.. Probat cu tu stavit sliku te serije ak uspijem. Ako ne, budem poslije s kompa
Ja obožavam mat pločice, ali da su gadne za čistiti, jesu. Sjajne probrišeš i hopla, gotovo, a na mat podnima se vidi svaka točkica i mrlja i ostane trag ako ju isti tren ne obrišem![]()
Imate li rješenje za to???
edit: mi smo sve pločice uzimali u Ferotermu
Posljednje uređivanje od Lucky2 : 25.03.2015. at 09:45
Ja kod sebe ne vidim nikakvo pravilo. Neke su mi osjetljive, neke nisu, nema veze jesu li mat ili sjajne. naravno i boja igra ulogu. Kupaonske bež su puno manje osjetljive od istih takvih u boji čokolade iz koje se izlučio putar na suncu pa je onak sivkasta. Pazila sam i da ne budu baš ono ful jednobojne. A prije sam imala u kuhinji terakota reljefne pločice. Na njima se ništa nije vidjelo, tako da me zapravo brinulo da ni ne znam jesu li prljave. Te su bile u stanu kad smo uselili, ne bih ih nikad odabrala.
I u kupaoni imam par šminkerskih reljefnih na zidu, beskonačno skupih, na njima se isto ništa ne vidi. Čistim ja njih stidljivo, sve se bojim da ću nešto oštetiti, a platila ih kao suho zlato, a izgledaju baš čisto. Neki sam dan povukla muški krpom i nemalo sam se iznenadila kako su prljave, a ništa se ne vidi usprkos odličnom osvjetljenju.
Nisam uspjela skombinirat Gorenje pločice...bar ne od onoga što sam na Jankomiru našla. No uspjela sam naći lijepe reljefne svijetlo sive (nisu Gorenje) za pod koje bi kombinirala s bijelim sjajnim na zidovima. Radi se o kupaoni. U bauhausu su bile bijele sjajne raznim formata cijene od 60-90kn ovisno o formatu. Nisu mi izgledale baš "sjajno" odnosno nemam pojma kako prosuditi da li su dovoljno kvalitetne il da idem dalje u potragu za bijelim sjajnim pločicama...
Mi imamo kupaonske mat plocice, imitacija drva, prljavo bijele boje. Prve su na ovojslici. Zapravo, oblozili smo cijelu kupaonu njima, i zidove (imamo dekor motiv oko tus kabine). Mrlje od vode se uopce ne vide i opcenito ne vidim da su teze za ciscenje od sjajnih. Meni se jako svidjaju i kad budemo u prilici stavit cemo nesto slicno i u kuhinju. Jedini bed je sto su kvalitetne mat plocice jako skupe. Stvarno se vidi razlika.
Ima li netko iskustva s ovim pločicama: http://www.tubadzin.pl/collection/93
Ne sjećam se više koliko su koštale jer smo uzimali za obje kupaone, ali nemam problema sa zidnima (koje su isto mat), samo s podnima. Probat ću oribati octom, možda ima veze s tvrdom vodom.
Tines, ove reljefne su lijepe, nažalost nemam iskustva. Jel ih možeš uživo pogledat, opipat?
Tines, ove reljefne su lijepe, nažalost nemam iskustva. Jel ih možeš uživo pogledat, opipat?[/QUOTE]
Je, krasne su. Pogledala sam ih uživo i opipala. Super su. Kombiniraću bijelo i sivo, obične i ove reljefne.![]()
Super! Koji će ti biti gušt kad napokon bude gotova!