Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: bolna ovulacija

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno bolna ovulacija

Ukoliko topic ne spada ovdje molim da se premjesti.
    Naime, oduvijek osjecam ovulacije, ali nakon niza zahvata i evo 2 postupka ovulacije su mi toliko bolne da sam tri dana na ljekovima protiv bolova.
    Ovulacije su mi toliko bolne da na sex ne mogu ni pomisliti, a ni redovne kucne/poslovne obveze ne mogu obavljati.
    Ima li netko slicno iskustvo, dr-ovi kazu da je to kod mene jednostavno tako a da su svi ovi zahvati i postupci to dodatno pospjesili.
    M mi nije nesto bolna i u to vrijeme nemam potrebu za analgeticima, a nije ni nesto pretjerano obilna, onak normalna.
    Ajd pomagajte.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nisu mi tako bolne da ne mogu funkcionirati, ali u ovom prirodnom ciklusu nakon tri klomifenska, osjetila sam u dva navrata istu večer takvu bol da sam se presavinula i vrisnula. Sljedeći dan sam osjećala relativno jaku bol u više navrata, ali ne tako jaku kao prethodnu večer.
    Inače sam u zadnjim ciklusima posebno osjećala laganu bol pred ovulaciju, ali ovako jaku, nikad.

Doktoru si, znači, rekla za ovo i on smatra da nije razlog za brigu? Što kaže UZV?

Eto, ne znam ima li ikakve koristi od mog iskustva...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0
    evo jedan link sa PZ i tu se nešto pričalo, pa možda pomogne....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U idućem ciklusu nakon jednog klomifena tako bolno da sam mislila da umirem i završila na hitnoj - ali to se smirilo vrlo brzo, radilo se o jednom gigantskom folikulu koj je "eksplodiorao", a bol je bila tekućina koja se razlila po cijeloj t. šupljini (došla hitna doma u 2 ujutro). UZV je sve pokazao. Jesi bila na UZV-u u zadnje vrijeme?

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bila sam na uzv dva puta, jednom u ciklusu neposredno nakon kiretaze, rekli ovulacija (vidjelo se zuto tijelo) i drugi put ovo ljeto i receno opet da je ovulacija (s eventualno krvarecim zutim tijelom).
    Mislim bol je takva da dok ne popijem analgetik ne mogu hodati, ne mogu se micati, dakle nije trenutna. I jos minimum 3 dana nakon O osjecam jajnike i ne mogu recimo brze hodati i na svaki nagli pokret me jako zaboli.

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

preselit cu se na vec otvoren topic, pa molim osoblje da pejsta napisano. thnx

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I kod mene vec 3 mj ista stvar... Nikad mi se to nije desavalo, prvi put me toliko boljelo nakon keksa da sam na hitnu htjela ici, od trbuha pa da izvinete do guze, drugi dan dok je na ultzv potvrdio "malo jacu" ovulaciju, drugi put ista stvar (ciklus sa stopericom) tu sam popila voltaren protiv bolova da bi mogli obaviti "posao" 8) , i treci put ovaj mjesec isti bolovi, nisam mogla normalno hodati 2-3 dana od osjecaja da mi se cijela utroba trese...
    I kad je to proslo opet koda se nista nije desilo...

E sad ono sto mene zabrinjava je to da mi je prosli mjesec otkrivena ureaplasma pa se bojim da to nije pospjesilo te bolove, ili to nema veze s tim :/

S obzirom da sad nakon M idem doku priupitat cu ga jos jednom jel to normalno...

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Što bi točno značilo to "malo jača" ovulacija?

Meni je seksanje bilo bolno neposredno pred O u ciklusu u kojem je folikul bio veći od 27x25 (to su bile dimenzije dva dana prije O ), nešto sati nakon O me je bolio jako i dodir one sonde za uzv, što sam rekla doktoru pa je rekao da je normalno, jer je puknuo folikul.

Kako se to priroda pobrinula za nas ako nas onda kad bismo trebale biti seksualno najaktivnije, zbog pucanja folikula tako jako boli? :?

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne znam ali ja na sex ne mogu ni pomisliti u te dane.
    iako s mojim (ne)jajovodima to bas ni nije bitno, vise me bol smeta nego apstinencija u te dane

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa
    Kako se to priroda pobrinula za nas ako nas onda kad bismo trebale biti seksualno najaktivnije, zbog pucanja folikula tako jako boli? :?
    Biće zato jer je plodna sluz par dana prije ovulacije pa priroda računa da je već mission accomplished pa da sad putu plivača do jajovoda ne treba smetat? Ko bi ga znao. Meni je uvijek sex drive bio najjači par dana prije ovulacije, kod mene čak i do 5 - biće me priroda ipak malo zezla i kod mene se pošeremerili ti parametri. Ali, ovo sam baš pratila i točno znam - tipa 13 dc a ja voljna i željna, ovulacija 18 dc, pa ti vidi. Prirodo, prirodo...

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    a bol je bila tekućina koja se razlila po cijeloj t. šupljini .....
    e tako je i meni dr. R to objasnio (nesto kao jace krvarnje zutog tijela :? ), iskreno vise se i ne sjecam, al skicnut cu papire kad dodjem doma sta je napisao, i naravno dok me pregledavao i pokusao mi pokazat sto me to tocno boli, sondom je piknuo po tom jajniku gdje je bila O a ja sam maltene vrisnula... Jajnik mi je bio velicine nogometne lopte

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dižem temu - sada nakon 4 postupka i poroda, ovulacija me rastura. U nekom trenutku jedva hodam, ono, prava bol. To mi se prije trudnoće nije dešavalo, pa me zanima imate li i vi ivf mamice slična iskustva?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tonili ja još nisam mamica, ali sam ivf-ovka...pa se osjetih prozvana
    Moje ovulacije nakon 1. stimuliranog su prestrašne, na rubu menstrualnih bolova. Jednom sam čak i malo krvarila. Prije dva tjedna sam i saznala zašto. Moj folikul je na 14dnt bio promjera 21 mm (doktorica mi je rekla da ovulriam kapitalce) i da će me O vjrojatno boliti - ispunilo joj se proročanstvo. Morala sam sjest od bolova...

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    Dižem temu - sada nakon 4 postupka i poroda, ovulacija me rastura. U nekom trenutku jedva hodam, ono, prava bol. To mi se prije trudnoće nije dešavalo, pa me zanima imate li i vi ivf mamice slična iskustva?
    mene rastura od operacije lijevog jajnika, toliko da jedva mičem nogu, ali zato ju bar uvijek pokrijemo

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mene između stimulacija nije boljela - iako sam je uvijek osjećala i prije nego smo krenuli u postupke. Ali sada, nakon trudnoće - neznam, da mi od silnih gonala nije izbio još jedan jajnik

cranky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Mene između stimulacija nije boljela - iako sam je uvijek osjećala i prije nego smo krenuli u postupke. Ali sada, nakon trudnoće - neznam, da mi od silnih gonala nije izbio još jedan jajnik

Evo ja oduvijek imam jaaakooo bolne ovulacije. Kad sam išla na folikulometrije mi je dr rekao da mi tako raspara kad puca folikul da svaki put imam krvavi hematom nakon. Jedino što se promijenilo prije i poslije stimulacija je to da mi je prije ovulacija rasturala cca 2 sata (doslovno hodat nisam mogla svaki put ta 2 sata), a nakon stimulacija se bol produžila na cca cijeli dan i možda je malo manje intenzivna pa ipak mogu hodat, ali teško
    Sad čekam da vidim šta će bit nakon trudnoće

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam s 20 i nešto krenula na pretrage da nije slijepo crijevo, rekoše ovulacija, s tim da bi trajalo i dan-dva, a od folikularne tekućine, nakon pucanja, ne bi mogla hodati.
    tonili, welcome to the bolni club.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kaj u tome ne vrijedi ona: Sve bu se sredilo nakon poroda
    Nekako mi se to ne čini normalno - nadala sam se da ćete mi reć: popij macu potent il tak nešt i gotovo

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Zapravo se pitam, jesu li stimulacije itrudnoća ostavila takve tragove na jajnicima da su sada "tvrđi za pucanje" ili tak nešt , il mi rastu gigantski folikuli...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam na prvoj godini faksa završila kod ginekologa sa strašnim bolovima i laganim krvarenjem usred ciklusa. Rekla je doktorica, nije to ništa strašno, imali ste jaku ovulaciju.
    A sad, na žalost, ovulacije nemam.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Zadnje dvije godine osjecam bol u lijevom jajniku u vrijeme oko ovulacije, nije toliko jaka da ne mogu hodati ili da pijem tablete ali je konstantna i neugodna i ne mogu recimo spavati na tom boku. Zapravo jos ni sad neznam sto je posrijedi, pa sam cak isla na kolonoskopiju jer sam mislila da su mozda crijeva (nakon sto je uzv bio uredan).
    Kako sam sad u postupcima, pozalila sam se na folikulometriji na tu bol a prof. mi je rekla da je moguce da imam kakvu priraslicu?? pa me svaki put kad se jajnik poveca pocne boliti, ili mozda neku infekciju, ali da sada ne trebam raditi nikakve pretrage (u postupku sam)
    Samo mi je stavila bubu u uho...dosad sam mislila da sam OK.
    Kakve bi to mogle biti priraslice koje ona spominje? Ujutro opet idem na folikulometriju ali mi je bad opet potezati tu temu s njom....

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ovo će biti totalni OFF, ali moram:
    Lilly potpis ti je genijalan!!!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Oooooo,ovo je tema za mene,kako je nisam prije vidjela hmmm...Molim clansku iskaznicu,hehhe...
    Ne samo da me boli na samom peaku ovulacije nego pocinje 5,6 dana ranije sa pikanjem,boluckanjem,
    nemirom i nelagodom u donjoj muskulaturi(od karlice do koljena)i nastavlja se nakon ovulacije takodjer
    5,6 dana.Pocelo u ciklusu nakon kiretaze.Nadrljala sam jer ispada da me cijeli mjesec dolje nesto smeta i boli.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja ne znam šta bi rekla na bolne ovulacije koje ne traju oduvijek nego su počele nedavno, nakon nečega-kiretaže ili nečeg drugog (a što se tiče nakon poroda-navodno kažu da tako može biti). Što se tiče bolova par dana prije ovulacije-ja sam na brojnim folikulometrijama otkrila da me folikul počne boljeti kad dođe do veličine 15, pa dalje sve gore. Kad se ovulacija osjeti kao bol cijeli reproduktivni život-to je uobičajeno, a za ove druge kombinacije zaista ne znam.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Faaala

Ovo će biti totalni OFF, ali moram:
    Lilly potpis ti je genijalan!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove