Citiraj Solange13 prvotno napisa Vidi poruku
čekaj, sad sam vidjela da je prije godinu dana (ožujak 2010.) FDA rekla pedijatrima da OBUSTAVE cjepljenje Rotarixom (ovo što se u Hrvatskoj daje) zbog sumnji da također izaziva PO ŽIVOT OPASNE zaplitaje crijeva, tzv. intussusception.
pitanje za milijun dolara: Zašto nas Mujica o tome nije obavjestio?
Ma ovo me starno naljutilo.

A zašto nas Solange nije obavijestila da su prije mjesec dana dva cjepiva koja se kod nas koriste povućena iz upotrebe u Japanu nakon smrti četvero djece?
Jer ne zna japanski?

"A zašto nas mujica nije o tome obavijestio?" Jer sam razumijevajući kontekst u kojem se to dogodilo i znajući koliko se tih cjepiva koristi svuda po svijetu i kakve se nuspjave javljaju, znao da je to u tom trenutku bilo posve irelevantno za nas. Naravno, nedavno je objavljeno da nema nikakve uzročno-posljedične veze i cijepljenje tim cjepivima u Japanu je nastavljeno.

Jednostavno nema smisla svaku informaciju objavljivati na sva zvona i njom plašiti ljude. Ali da bi se znalo procijeniti koja je informacija bitna, a koja nije, treba znati malo više.

Da se vratim na tvoje pitanje:
1. (najvažniji razlog) Nisam dizao veliku buku oko privremene obustave Rotarixa u SAD-u prije godinu dana (što nije, naravno, imalo apsolutne veze sa intususcepcijom), jer sam znao procijeniti da u tom trenutku to nije bilo bitno.
2. (manje važan razlog) To cjepivo nisam nikada preporučivao
3. (manje važan razlog) Ja nisam oglasna ploča. Za takve obavijesti služi Agencija za lijekove, koja je objavila stav EU o tome http://www.almp.hr/?ln=hr&w=novosti&d=2010&id=379&p=20 .

Iako nisam oglasna ploča, ipak sam ovdje obavijestio sve koje koriste Reductil da ga prestanu koristiti kad je objavljeno da rizik nadmašuje korist od primjene. Zakaj ti nisi?