ja radim slično kao beti3
s tim da mi se svježi ne da usporediti sa smrznutim, smrznuti sam samo 1x kupila
u svemu tome najviše mrzim prati špinat
jer nama za ručak (3 odraslih i 1 dijete) treba bar 1 kg
dok to operem........
no dakle oprala sam špinat
u skroz malo kipuće vode stavim špinat i kratko kuham
izvadim ga iz vode (ne cijedim, nego malo po malo vadim vilicom) i kada se dovoljno prohladi da si ne spržim ruke nasjeckam ga na sitno
na putru popržim malo, 1 žličicu brašna, i na to stavim špinat i malo pržim miješajući
zaljevam s malo po malo mlijeka dok ne dobijem konzistenciju mekšu od pirea
malo posolim i popaprim skroz malo
uz to obavezno pire krumpir
i neki šnicl na naglo (nekad davno sam uz to voljela jesti hrenovke, ali ih već godinama ne jedemo, mada ih i dalje volim, al ne smijem od apri
)