Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Noćno presvlačenje

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Noćno presvlačenje

Moja beba ima dva mjeseca, uglavnom je prestala kakat po noći i sad sam u dilemi ako nije pokakana, da li je presvlačit noću? Budi se za papanje svaka 2.5-3h, ali pokusavam to obavit u polusnu jer do nedavno bi mu trebalo sto godina da zaspe nakon podoja (stenjuckao je, vrtio se...), sad se to manje vise smirilo, ali ako skuzim da se ipak pokakao, naravno ga presvučem, i onda se skroz razbudi, počne štucat, i nikako zaspat. Koliko je štetno ostavit ga u istoj jednokratnoj peleni tako neko duže vrijeme? Ako to napravim, ujutro vidim da mu je obavezno prošlo, i mokar mu je i bodi i odjelce negdje na desnoj strani trbuha... KAko vi to rješavate? Hvala!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja nisam presvlačila po noći, uopće
    bez obzira na kakanje
    mali je znao kakati i nije mu smetalo, ali je i brzo prestao (po noći)
    curka nikada niti nije kakala po noći

ne vidim razlloga 'buditi' dijete po noći ako spava :/

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nama u rodilištu savjetovano ne presvlačiti noću pa ne presvlačim. pampers ionako sve upije.

imali smo svega 2 iznimke kad se pokakala tako jako da je sve procurilo van...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne presvlačim po noći

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ajde super, već sam mislila da sam najgora nemajka koja dijete ostavlja u istoj peleni cijelu noć. Znači i kod kakanja se mogu opustit, ne znam , meni se uvijek činilo da mu to mora nekako smetat, kakica se ipak ne upije.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ako se pokaka ja presvučem. ali ako ne, onda bude i po 12 h u jednokratnoj peleni (po noći naravno). grižnju savjest sam rješila tako što sam kupila malo bolju (=skuplju) kremicu, i onda prije spavanja namažemo guzu finom kremicom. po danu koristimo platnene pelene jednostavno se nemogu odlučit da ih koristimo i po noći.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja sam noću presvlačila samo kad se pokaki, a to je bilo retko.
    Bila je u jednokratnim.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

sjećam se kako sam Luku noću presvlačila i svaki put ga, budala, razbudila
    e onda se jednu noć pokakao a da nisam skužila
    do jutra mu nije ništa bilo, mislim, nije bilo crvenila
    sljedeća dva puta sam imala grižnju savjesti, da znam da je pokakan a ne presvlačim
    al brzo me prošlo

ddee ma samo stavi platnenu po noći, nemaš brige
    uzmi neku koja ti je deblja i dobro upija, još dodaj koji uložak i da vidiš
    nema se što dogoditi, samo dobro namjestit cover i sve 5

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Uvijek sam presvlacila ako bi se pokakali po noci, nisam mogla ostaviti dijete da spava u dreku, to mi je nezamislivo. OK ako nisam skuzila, ali da znam da je pokakan, a ostavim ga u dreku, to mi je uzasno i pomisliti.

No, moja djeca su mozda ukupno po noci kakali 10 tak puta (oboje), tako da bi mozda drugacije razmisljala da je to svakonocna aktivnost.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 09.04.2011. at 00:46

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a ja uvijek mijenjam iako svaki put kažem sutra neću, ona ne kaka noću pa s tim nemamo problema, ali probat ću koju noć ne promijenit da vidimo kako će biti... bojim se da je ne izjede, sklona mi je pelenskom osipu

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne presvlačim po noći. Hvala Bogu, možda 3-4 puta je kakala noću, i to samo u prvih mjesec dana.

Platnena mi je bolja za noć od jednokratne, ali jedino što ne procuri je jednokratna + 2 platnena uloška unutra.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ma nema potrebe noću mijenjati pelene! Dobro, jedino ako se beba ukaka, ali to je rijetko.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ne presvlačim po noći. Hvala Bogu, možda 3-4 puta je kakala noću, i to samo u prvih mjesec dana.

Platnena mi je bolja za noć od jednokratne, ali jedino što ne procuri je jednokratna + 2 platnena uloška unutra.
    Kako ovo misliš?
    Meni se još nije dogodilo da procuri noćna pelena, koje zaštitne koristiš?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

ME cover L, a unutra ME od flisa s uloškom i još tetra pelena - ujutro možeš cijediti, a promoči kad krene puzati (ako ne presvučem čim se probudi). Ako još nešto stavim, ne mogu zakopčati cover.

Sad imam pelene iz Muellera br.5 i sa 2 uloška izdrži noć.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nije mi poznata ta pelena, al očito je da imaš velikog pošišanca ili popišanku

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ma od kad radim uglavnom ju ne dojim po danu, pa nadoknađuje po noći... a muče ju i zubi, pa je više od pol noći na cici...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam se spasila kad sam napokon prestala presvlaciti nocu, inace sam ga presvlacila valjda cim se malo popiskio, e da mi je bila ova pamet
    Ne znam ko mi je tocno savjetovao da ga presvucem samo ako se pokaka al hvala mu do neba na tvom savjetu!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo svojeg preslačili po noći - dugo. Možda čak do cca 9 mjeseci starosti. Bilo mi je žao ostaviti ga zapišanog cijelu noć (puno je pišao), a nije ga razbudilo preslačenje.
    Kad mu je bilo vrijeme za obrok oko 4 ili 5 sati, prvo bi ga u mraku presvukli, pa nahranili i dalje bi spavao kao top.
    Nakon tih (valjda 9 mjeseci) bi se razbudio kod preslačenja, onda smo prestali, izgleda da me najednom nije smetalo što je zapišan, ali ajde u to doba je uglavnom pišao pred jutro.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 09.04.2011. at 10:26

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Presvučem ga oko 23, odnosno, negdje u to doba i zatim je u platnenoj do cca 6 ili 7, ovisno kad se probudi. Izuzetak je kad baš čujem da se pokakao, ali to je onda ono, pravi kakanac. Uključim malo svjetlo u kupaonici i minimalno razgovora, brzo i efikasno se presvučemo i povratak..uglavnom na ciku .. i spavanje..

A pelene su nam super, jedino ako malo krivo namjestim pa nešto ostane malo izvan covera, ali to je samo malo vlažnjikavo.. Ali, mi smo još mali i ne puzimo, a čini mi se da tada počinju problemčići?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

po danu je u tetri origami, bez ikakvih dodataka, s time da svako malo i piša nad kadom.

po noći je u "dizajnerskim" s dodatnom tetrom, znam ga i preslačit noću, ali već par noći nisam, ujutro se ima kaj žmikasti, i opet ide pišat van

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se spasila kad sam napokon prestala presvlaciti nocu, inace sam ga presvlacila valjda cim se malo popiskio, e da mi je bila ova pamet
    Ne znam ko mi je tocno savjetovao da ga presvucem samo ako se pokaka al hvala mu do neba na tvom savjetu!
    Potpis na ovo! Ja i mm preporodjeni od kad ne presvlacimo nocu. Prvih mesec i po smo padali s nogu jer bi ga presvukli, on se potpuno razbudio, raspolozen za igru, pa dva sata traje ponovo uspavljivanje, ma bili smo kao dva zombija.
    Onda sam nesto mislila - pa kako kad krene da spava po celu noc, necu ga buditi radi presvlacenja, krenem da ga ne presvlacim, vec nocu samo siki u polusnu nekom, odmah zaspi i ja sam nova zena! Tek tad sam se naspavala (nije ni to spavanje, ali u odnosu na ranije laganica).
    Inace, moj malac ne kaki nocu. Preko dana koristim platnene, nocu jednokratne pelene. Ako se desi da bi one procurele i sl. (a uglavnom se ne desi nikada), ja bih ga presvukla, inace ne. Nikad se nije ojeo i sl.

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Baš ste me svi sad umirili za to nepresvlačenje po noći. E sad, cure koje koristite jednokratne pelene, koje koristite vi kojima nikad ne promoči? Nama skoro svako jutro promoči, koristimo ove od dm-a 5-9kg. Nekako mislim da imaju manje kemije od Pampersa, ali ako su neke efikasnije, presšli bi na njih bar za noć. Nije nikad imao nikakav osip.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi koristimo Pampers i stvarno nikad nisu promočile, a jednom sam dobila iz Mullera i isto su bile ok. Čak sam čula za pelene od K plus da su odlične, ali nisam nikad probala.

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ne presvlacim po noci,,,ne diram dok spava .

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mi koristimo dm-ove. kad su počele promakati par dana za redom jednostavno smo prešli na veći broj. malo su izgledale veće ali ništa strašno i ne promaču

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja mislim da ne zavisi od vrste pelene vec od velicine i kako se podese jer nikad ni jedna ne promoci kroz pelenu nego onako sa strane gde prolazi nogica.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nikad ga nismo presvlačili po noći, osim ako bi se pokakao. To je bilo svega nekoliko puta.

Po noći smo u pampersu, zadnjih par tjedana k+ i nikad ne procuri.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

nikad nisam presvlacila po noci... ni kakanje ni pisanje... jedino bi ga presvukla da je pokakao i krevet i sve oko sebe...
    uopce mi nije padalo na pamet probudit ga...

hatatitla avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Istina sto lady kaže da ustvari procuri sa strane. Sad koristimo dm-ove 4-9kg, nije moguce da su mu male, ima 2 mjeseca, i bas sutra idemo na pregled, al ne moze imat vise od 6 i nešto kg. pa necemo valjda krenut na sljedeci broj?!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kupi tri platnene i jedan cover i ništa ti neće promočit... A i nije da ćeš si natovarit silni veš za prati..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo koristili babylove pelene. Samo sam uvek pazila da kilaza deteta bude bliza onoj donjoj granici. Cim bi premasili pola, isli smo na veci broj. Znaci, ako ima 5 ili 6 kg onda te od 5-9. Cim predje 6.5-7 odmah smo isli na npr. 7-11 i tako....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •