Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: volim te, mamin anđele!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno volim te, mamin anđele!

drage mame! prije svega, iskrena sućut svima vama koje ste izgubile bebe i iskrene čestitke svima kojima dječica daju pusu za laku noć i vama koje čekate bebice!

jucer sam se prikljucila ovom pdf-u i to mi je prvo sudjelovanje u forumu ikada.stoga jos ne znam ''bonton'' forumaškog ponašanja, ali s vremenom ću naučiti.
    nevjerojatno je koliko mi pomažu (znate zašto) i koliko me istovremeno rastužuju vaše priče.

vidim da ste većinom opisivale svoje priče pa ću i ja svoju podijeliti s vama. još kao djevojčica od 11ak godina saznala sam da imam dvorogu maternicu i da ću imati poteškoća sa začećem i iznošenjem trudnoće. kasnije se pojavila i endometrioza te dg teško prohodnih jajovoda. zbog svega, kažu mi da me vjerojatno neće uzeti kao kandidata za potpomognutu oplodnju.
    borbu za (prirodno) začeće neću opisivati, ali u rujnu 2010. dobili smo svoj plusić!!! prirodna trudnoća!
    već u 8.tj. prvo krvarenje. mirovanje od početka. zatim decidualni polip ogromnih dimenzija. pa krvarenje polipa.
    u 20.tj. na utz-u prekrasna slika: naša kćer se smije!!! nevjerojatna snimka! najvrijednija stvar u mom životu!
    jedva čekamo 24.tj. kako bi ju ponovo vidjeli! možda se opet nasmije!
    no, ona više nije živa. missed ab.
    nisam znala da je moje zlato umrlo. kao da ju nisam htjela izgubiti, kao da me je tijelo ''varalo'' kako bi što duže bile zajedno.
    isti dan inducirani porod. rastanak od moje predivne djevojčice koja nam se nasmijala, kao da je znala da ju ''gledamo'' sondom.
    čekam u predrađaoni u trudovima i čujem upravo rođenu bebicu u susjednom boxu kako predivno plače. zlato malo se izborilo. presretna sam zbog nje. ali se naglo sjetim što ja radim tamo. moja beba neće zaplakati. zaplakat ću ja.
    i plačem otada. već 73 dana.
    od gubitka razuma spasio me mm sa stavom da neće biti tužan jer smo ju izgubili, nego sretan jer smo ju imali. pamtit ćemo kako nam se nasmijala. i ja razmišljam tako. presretna sam što sam ju imala. samo osjećaj nedostajanja doslovno boli.

u međuvremenu nalazi phd-a: kćer mi je bila savršena, sva morfologija uredna. u ''ponekim resicama'' posteljice nađeni okruglasti mikrobi. moji su se strahovi svodili na čekanje 30.tjedna jer su govorili da ''ako do tada izguramo, smo na konju''. kad ono, nekakvi mikrobi! u fazi sam čekanja nalaza briseva, thorcha i pape.
    (ne moram naglasiti kako sam disciplinirano pazila trudnoću)

izmjenjuju mi se dijelovi dana u kojima funkcioniram u svojim ulogama i drugi dijelovi u kojima se pomalo opraštam od svoje kćeri.

sigurna sam da se moja ljubav igra s vašim anđelčićima, drage moje, da su zajedno i da nas odnekud jako vole.

osjetila sam i ja trudnoću i neizmjernu ljubav, postala sam mama anđela i jako želim da moja ljubav dobije brata ili sekicu kojem ćemo o njoj moći pričati i oboje ih voljeti. nadam se još jednom čudu - novoj trudnoći.

svaki dan gledam sliku svoje nasmijane kćeri

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

zelja zao mi je sto si to sve prozivila i naravno da se samo mi mame anđela u potpunosti razumijemo
    ja isto cesto zamisljam svoju dijecu kako se igraju u raju sa drugim anđelima i uvijek mi taj prizor izmami osmijeh na lice
    iako si nova forumasica pisi slobodno kad god osjetis potrebu nesto izbaciti iz sebe ili se pozaliti, ovdje sam i ja pronasla najvece razumjevanje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

draga....samo polako...

visnja08 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Želja
    divno što pamtiš svoju kćer po tom osmjehu, jer sad se negdje gore sigurno smije i čuva tebe, ko i svi naši anđeli, koji na tom predivnom mjestu igraju naljepše igre i smiju se svaki dan
    a braco i seka će, bez sumnje, kad tad doći i donijeti vama osmijeh

maj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Zelja, tvoj muz je to tako divno rekao. Nasi andjeli su zauvijek u nasim srcima. Moja beba je isto tako tiho otisla, ali kod mene nisu nasli nista osim da je "akutni dogadjaj" prekinuo snabdijevanje bebe, u biti sve u redu. Znam da nije neka utjeha, ali bar imas nesto "u ruci", mozes konkretno uraditi pretrage. Ja se svaki dan pitam koliko sam kriva, sto nista nisam osjetila, itd.

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga Želja, žao mi je da si nam se pridružila ali mi je drago da si tu potražila potporu.. Meni su cure na forumu jako puno pomogle.. Čini mi se da imaš poprilično pozitivan i optimističan stav, i drago mi je zbog toga. Mi smo našeg dečkića izgubili u 25. tjednu 20.1.2011. Od tada sam prošla sve, od faza euforije do totalnog potopa.. Tu smo ako nas zatrebaš!

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dodala bih još da mene strašno razveseli svaka nova bebica i nova trudnica na ovom pdf-u.. Nadam se da ćeš i ti naći utjehu u tome da ćeš jednog dana dobiti još (barem) jednu bebicu koja će vratiti boje u ovaj život. Drž se, mislimo na tebe i tvoju nasmijanu ljepoticu!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zao mi je da si nam se pridruzila. Prvo stvarno moram pohvaliti tvog muza, mom je trebalo nekoliko godina da dode do te faze prihvacanja i da bude sretan sto je nas sin bio s nama tih 24. tj. Vjeruj mi, takva njegova podrska ce ti puno pomoci. A nadam se i nasa, sve smo tu s istom boli, razumijemo se a istovremeno, i vjerujem da govorim u ime svih, se osjecamo puno bolje samim time sto nekome pomognemo prevladati one teske prve mjesece nakon gubitka. Mislim da pomazuci drugima istovremeno pomazemo i sebi. I zato ces ovdje uvijek dobiti toplu rijec podrske kad god ti zatreba.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

željo draga, cure su ti sve dobro napisale. tu smo sve za tebe.saljem ti jedan

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj želja prvotno napisa Vidi poruku
    moja beba neće zaplakati. zaplakat ću ja.
    od gubitka razuma spasio me mm sa stavom da neće biti tužan jer smo ju izgubili, nego sretan jer smo ju imali. pamtit ćemo kako nam se nasmijala. i ja razmišljam tako. presretna sam što sam ju imala.

grlim te jako!!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj želja prvotno napisa Vidi poruku
    moja beba neće zaplakati. zaplakat ću ja.
    od gubitka razuma spasio me mm sa stavom da neće biti tužan jer smo ju izgubili, nego sretan jer smo ju imali. pamtit ćemo kako nam se nasmijala. i ja razmišljam tako. presretna sam što sam ju imala.

grlim te jako!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

...sviđa mi se stav TM, drži se !!

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

želja žao mi je

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Samo polako

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

želja drži se i čuvaj

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

želja baš mi je žao. Ja sam se povezala s mojom bebicom iako sam ostala bez nje kad je imala 12 tjedana, pa mogu samo zamisliti kako je tebi nakon 24 tjedna. drži se, budi hrabra. Imaš prekrasnog muža koji te razumije. Isplači se, a onda neka tvoj anđeo bude anđeo čuvar tvoje dječice koja ti čekaju doći.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

hvala vam, drage moje!

maj, ne možeš nikako biti kriva. mene je u početku bilo gotovo sram jer ''nisam osjetila''. no, vrlo brzo sam saznala za više žena koje su, nažalost, prošle isto. to mi je pomoglo da shvatim da se to zaista može tako dogoditi. zato se više ne krivim. nažalost, da smo i osjetile da više nisu žive, ne bismo ništa mogle poduzeti. nadam se da ćeš i ti uskoro prihvatiti isto. šaljem ti veliki zagrljaj!

jabuka, naši su datumi vrlo bliski ... mene isto veseli vidjeti da je neka od nas trudna ili ima bebu . i inače me vesele trudnice, baš sam danas popila kavu s jednom... a što se tiče mog pozitivnog stava, vjerujem da je na to utjecala činjenica što mi cijeli život govore kako ću teško i zatrudniti i dovoljno dugo nositi, tako da sam u strahu od prvog dana... možda sam bila ''pripremljenija'', koliko god to sada banalno zvučalo jer proživljavam neopisivu bol.

podrška na ovom forumu je neprocjenjiva jer sam se počela osjećati kao ''mi'' i ''svi ostali''. najviše zbog potrebe da o svom iskustvu pričam, a ''svi ostali'' moju trudnoću više niti ne spominju. za forum sam saznala od divne prijateljice i šaljem joj veliku pusu!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

koksy, potpuno se slažem s tobom!

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Tako mi je tesko citati nove postove,stvarno nas previse ima na ovom forumu,zagrljaj svim mamama anđela i drzite se zenice drage.

CRomy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

želja, žao mi je što si ovdje i što nam se svaki danom broj povećava.......
    Ali svaka ova priča će imati sretan kraj, neke već imaju, neke su na pravom putu .... a doći će red i na nas.....

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Želja draga, šaljem ti puuuno zagrljaja i poljubaca ohrabrenja!

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Želja,..
    možda radi toga što su nam datumi tako bliski, često te se sjetim. Obje ulazimo u zadnji mjesec, tužno odbrojavanje do ničega.. Oliver se trebao roditi na moj rođenda, na Majčin dan.. Kako se približavam tom danu, sve me više strah.. toliko mi je teško da brojim sekunde, do 8. svibnja, do nove trudnoće, do rođenja bebe, tko zna do kad.. možda do dana kad ću ga napokon upoznati.. nikada prežaljenog anđela radi kojeg se više ne bojim smrti.
    Kako si nam ti?

visnja08 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Naš maleni se trebao roditi na našu godišnjicu braka 27.05, a rodio se 8.05, i isto tako..što se više bliži druga godišnjica, tako mi je teško, sve me podsjeća na njega, na one zadnje dane prije nego što je otišao ..samo da ovo sve više prođe i onda smo polako u mislima na novu trudnoću..
    da..stvarno nas ima previše tu..
    al tu smo jedna za drugu ko i uvijek, da se hrabrimo i tješimo..
    želja i tebi želim, više od svega, da se brzo oporaviš i kreneš dalje

velika.jabuka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

višnja

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

želja, draga polako dan po dan, tu smo uz tebe!
    tm je predivno opisao vaš gubitak, jer stvarno trebamo se veseliti tome što smo imali tu čast da barem kratko budemo roditelji našim anđelčićima! iako je bila, vaša predivna mala curica, kratko s vama sigurna sam da si joj pružila divan dom pod svojim srcem...
    tu smo uz tebe, piši kad god poželiš, i ja sam sigurna da će jednom i kod vas ove suze zamijeniti radosnice, i ponovno će sreća ući u vaše živote!

Višnja godišnjice su uvijek teške! u mislima smo s tobom!

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

želja, cure su sve rekle.
    MM je isto nakon što su se rodile naše tri curice rekao nitko nam ne može reči da ja nisam tata i ti mama, pa makar su one ratko bile na ovom svijetu, svejedno smo mi ostali mama i tata!
    Drži se i dan po dan!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

[B]jabuka[B], i ja još računam koji bi tjedan bio...moj je termin 13.5. imam potrebu ''dovršiti'' poglavlje, ne dam svoj osjećaj ''čekanja termina''. dobro si rekla, odbrojavanje do ničega. žao mi je što osjećaš strah i promjene raspoloženja. ali s druge strane znam da je to normalan put do prihvaćanja istine koja nam se dogodila. hrabro ćemo dočekati svoj termin, svaka na svoj najhrabriji način, a onda ćemo vidjeti što ćemo novo čekati. možda prestanak perioda u kojem barem jednom na dan nekom moramo reći da smo izgubile bebu. u svakom slučaju, tu sam i dijelit ću s tobom nove strahove i radosti.

višnja, uz tebe smo. jako mi je žao gledati tvoja dva anđelčića u potpisu.

bzara, hvala od srca! zaista potpuno osjećam podršku svih vas. i želim uzvratiti i biti jednako tako i ja uz sve vas!

CRomy,

mala laia, veliki zagrljaj!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj osijek prvotno napisa Vidi poruku
    želja, cure su sve rekle.
    MM je isto nakon što su se rodile naše tri curice rekao nitko nam ne može reči da ja nisam tata i ti mama, pa makar su one ratko bile na ovom svijetu, svejedno smo mi ostali mama i tata!
    bravo za tm! i nas dvoje se tako osjecamo.

visnja08 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Želja..termin je na moj rođendan..

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Višnja, želja, velika.jabuka i sve ostale mame anđelice šaljem . To je sve što mogu...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mali Vili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Želja jako me rastužila tvoja priča, ali moram ti reći da Tm ima jako pozitivan pristup i iskreno vjerujem da ćete vas dvoje svojom ljubavlju i optimizmom rastjerati tmurne oblake koji su se nadvili nad vama i konačno ugledati svoju dugu.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj visnja08 prvotno napisa Vidi poruku
    Želja..termin je na moj rođendan..

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

mali vili, viki, twin, hvala! i ja istinski i jako vjerujem da ćemo sve mi u nekom trenutku javiti sretnu vijest jedne drugima!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Draga želja, toliko me rastužila tvoja priča. Svaki tvoj osjećaj si tako životno napisala i sve sam i tvoje i svoje nanovo proživila.
    Žao mi je da si nam se pridružila, ali sam sigurna da češ jedan dan i ti biti među mamama koje će čuti svoje malo po porodu, zagrlit je i ljubit nježno lice. Šaljem ti veliki zagrljaj.

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

željajako mi je žao što si nam se pridružila ali ovdje ćeš naći samo osobe koje te razumiju.
    nije loše sanjariti i zamišljati naše anđele, evo ja sam jučer u avionu onako gledala u oblake ispod sebe i razmišljala kako sam bliže svojoj Mariji(znam da zvuči glupo,ali u tom trenu meni je to tako izgledalo)
    Naši anđeli uvjrena sam gledaju nas i čuvaju s neba!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

svi napravljeni nalazi nisu pokazali nikakve mikrobe. dakle, nije infekcija bila uzrok. nekako sam već bila prihvatila da je ''dobra vijest'' jer je infekcija prolazna i trenutna i ne mora se ponoviti u idućoj trudnoći, a sad sam opet na početku. niti moja dvoroga maternica nije bila uzrok. ne znam uzrok smrti svoje bebe. joj!

slijede mi još neke pretrage, ali sam s dr pričala samo telefonski pa nisam mogla ispitivati detalje. znate li vi što o pretragama ''prokrvljenosti posteljice'' ili ''imunskim'' testovima? tako sam zapamtila da mi je rekla da ćemo raditi, a bila sam sva zbunjena kad smo pričale pa sam samo tako napola (i možda krivo) upamtila. pogotovo mi nije jasno ovo o posteljici... uf! pomagajte ako znate nešto više da lakše dočekam razgovor s dr uživo kad ću ju sve detaljno ispitati!

hvala vam!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga želja, moja sućut, jako me dirnula tvoja priča .

"Imunski testovi" - može bit svašta, pretrage na trombofilije, na razne autoimune stvari - lupus antikoagulant itd., šitnjača.

Svodi se na uvođenje terapije, najčešće heparinskih ili fragminskih injekcija.

Sretno i da se nađe nešto upravljivo, iako je moguće da se i ne nađe ništa pa da ipak druga trudnoća bude OK.

Da ne misliš da si sama s anomalijama maternice, rekla mi je žena koja ima totalno septiranu maternicu da je ona to tek ustanovila na carskome.

Također, poznajem ženu, 2 trudnoće s dvjema zdravim bebicama i 1 spontani, koja ima dvije maternice i dvije vagine, doktori su bili u čudu.

Sretno!!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

ina, hvala! i ja se nadam naći nešto upravljivo ili još bolje, ništa.

tako je, i anomaliije složenije od moje mogu proći bez komplikacija u trudnoći. u tom smislu, drago mi je zbog tvoje poznanice!

maj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

zelja, ja sam radila pretrage na trombofiliju, genetske mutacije vezano za metabolizam folata i dr.: antifosfolipidni sindrom, faktor II, VIII, XII, Protein S, Protein C i Faktor V Leiden, MTHFR...
    na pdf potpomognuta trudnoca ima tema "imunoloske pretrage" tu su cure dosta pisale o tome sto pitas.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

maj, hvala, idem to pročitati!

Festa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

želja žao mi je što si takvu tužnu priču morala proći. I sama sam postala mama anđela 2009 g, mortus in uterus u 35 tjednu. Isto su nalazi pokazivali da je s bebom sve ok, medutim tek sam kasnije saznala da imam predispozicije za trombofoliju u trudnoći i da je to bio razlog smrti moga sina.
    Svakako traži sada ginekologa da te pošalje na sve moguće pretrage.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

festa, žao mi je što si i ti izgubila bebu i to u tako visokom tjednu

hvala ti na informaciji. imam odličnu ginekologicu koja će me poslati na sve pretrage.
    uz vaše upute, drage ženske, pomalo dobijam sliku što mi slijedi od pretraga.

tinek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

citam tvoju pricu i suze same teku,jer prosla sam slicno kao i ti,ne znam kaj bi ti rekla nego da se drzis.puno pusa i glavu gore...

norah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

moje bebice su bile zdrave, jednostavno ih nisam mogla više zadržati....
    svaki dan pitam ZAŠTO
    da sam još samo malo izdržala
    ne mogu ni plakati a sve boli

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

norah draga,zao mi je jako...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

draga norah, pretužno...moja iskrena sućut za tvoja tri anđela

suosjećam s tvojom boli, želim ti da što prije počneš plakati jer tako započinje prihvaćanje bolne istine i prilagodba. tu smo za tebe!

nažalost, nema odgovora na pitanje ''zašto?'', nema krivca.

norah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

hvala vam drage moje,
    ovako mi je lakše, jer nemam snage pričati o njima... ovdje me nitko ne vidi, samo suosjećamo jedna s drugom a da ništa i ne pričamo.
    hvala vam

tinek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

tvoja prica je pretuzna i jednostavno to pitanje zasto uvijek visi u zraku,a odgovora nema.nadam se da cemo mi svi ovdje imat prilike kad tad pisati o ljepsim stvarima.jer ovdje nas je puno previse sa tuznim iskustvima.puno pusa i drz se...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •